Identificação
Identificação pessoal
- Nome completo
- Maria Helena Tabuaço Rego Martins Peres
Nomes de citação
- Peres, Helena
- Peres, H.
Identificadores de autor
- Ciência ID
- 5E1A-C39A-D7BF
- ORCID iD
- 0000-0002-2568-8361
- Google Scholar ID
- https://scholar.google.pt/citations?user=umNXsm4AAAAJ&hl=pt-PT
- Scopus Author Id
- 6603883999
Endereços de correio eletrónico
- pereshelena@ciimar.up.pt (Profissional)
- pereshelena@fc.up.pt (Profissional)
- pereshelena@hotmail.com (Pessoal)
Telefones
- Telefone
-
- (+351) 220402741 (Profissional)
Moradas
- FACULDADE DE CIÊNCIAS DA UNIVERSIDADE DO PORTO | Rua do Campo Alegre, s/n, 4169-007, Porto, Matosinhos , Portugal (Profissional)
Websites
- https://www2.ciimar.up.pt/ (Profissional)
- https://www2.ciimar.up.pt/team.php?id=251 (Profissional)
Domínios de atuação
- Ciências Naturais - Ciências Biológicas - Biologia Marinha
- Ciências Agrárias - Ciências Veterinárias
Idiomas
Idioma | Conversação | Leitura | Escrita | Compreensão | Peer-review |
---|---|---|---|---|---|
Espanhol; Castelhano | Utilizador proficiente (C1) | Utilizador proficiente (C1) | Utilizador independente (B1) | Utilizador proficiente (C1) | |
Francês | Utilizador independente (B1) | Utilizador independente (B1) | Utilizador independente (B1) | Utilizador independente (B1) | |
Inglês | Utilizador proficiente (C1) | Utilizador proficiente (C1) | Utilizador proficiente (C1) | Utilizador proficiente (C1) |
Formação
Grau | Classificação | |
---|---|---|
2009/09/01 - 2009/10/23
Concluído
|
Certificated as coordinated-researcher (according to FELASA category C recommendations). (Outros)
Direcção-Geral de Alimentação e Veterinária, Portugal
|
approved |
2008 - 2008
Concluído
|
Animal experimentation course - Category C (Outros)
Universidade do Porto Faculdade de Medicina, Portugal
Universidade do Porto Instituto de Ciências Biomédicas Abel Salazar, Portugal |
Approved |
1996/01/01 - 2000/06/29
Concluído
|
Biology (Doutoramento)
Especialização em Biology, Aquaculture
Universidade do Porto Faculdade de Ciências, Portugal
"Estudos de Nutrição Energética e Proteica em Robalo (Dicentrarchus labrax). " (TESE/DISSERTAÇÃO)
|
Approved by unanimity with distinction |
1993/01/01 - 1995/01/19
Concluído
|
Applied ecology (Mestrado)
Especialização em Ecology, Aquaculture
Universidade do Porto Faculdade de Ciências, Portugal
"Formulação de uma dieta de referência para o robalo europeu (Dicentrarchus labrax)" (TESE/DISSERTAÇÃO)
|
Very good |
1988/09/10 - 1992/07/29
Concluído
|
Aquatic Environmental Sciences (Licenciatura)
Especialização em Aquatic Environmental Sciences
Universidade do Porto Instituto de Ciências Biomédicas Abel Salazar, Portugal
|
Percurso profissional
Ciência
Categoria Profissional Instituição de acolhimento |
Empregador | |
---|---|---|
2014/11/20 - Atual | Investigador visitante (Investigação) | University of Nilton Lins, Brasil |
2003/04/01 - Atual | Investigador (Investigação) | Universidade do Porto Centro Interdisciplinar de Investigação Marinha e Ambiental, Portugal |
Centro Interdisciplinar de Investigação Marinha e Ambiental da Madeira, Portugal |
Docência no Ensino Superior
Categoria Profissional Instituição de acolhimento |
Empregador | |
---|---|---|
2022/09/01 - Atual | Professor Auxiliar (Docente Universitário) | Universidade do Porto Faculdade de Ciências, Portugal |
Universidade do Porto Faculdade de Ciências, Portugal | ||
2012/10/20 - Atual | Professor Visitante (Docente Universitário) | Faculty of Veterinary Medicine and Animal Science, UNESP/, Brasil |
2010/07/01 - 2022/07 | Professor Auxiliar Convidado (Docente Universitário) | Universidade do Porto Faculdade de Ciências, Portugal |
Universidade do Porto Faculdade de Ciências, Portugal | ||
2016 - 2019 | Professor Auxiliar Convidado (Docente Universitário) | Universidade do Porto, Portugal |
2016 - 2019 | Professor Auxiliar Convidado (Docente Universitário) | Universidade do Porto, Portugal |
2016 - 2019 | Professor Auxiliar Convidado (Docente Universitário) | Universidade do Porto, Portugal |
2013 - 2016 | Professor Auxiliar (Docente Universitário) | Universidade do Porto Faculdade de Ciências, Portugal |
2013 - 2016 | Professor Auxiliar (Docente Universitário) | Universidade do Porto Faculdade de Ciências, Portugal |
Cargos e Funções
Categoria Profissional Instituição de acolhimento |
Empregador | |
---|---|---|
2020/01/01 - Atual | Head of Service Aquaculture and Animal experimentation facility, Bioterium of Aquatic Organisms | Universidade do Porto Centro Interdisciplinar de Investigação Marinha e Ambiental, Portugal |
Universidade do Porto Centro Interdisciplinar de Investigação Marinha e Ambiental, Portugal | ||
2016 - Atual | Director of the Scientific Council of Laboratory Aquatic Animal Science Course (CAL-AQUA) | Universidade do Porto Centro Interdisciplinar de Investigação Marinha e Ambiental, Portugal |
Universidade do Porto Centro Interdisciplinar de Investigação Marinha e Ambiental, Portugal | ||
2013 - Atual | Member of the fiscal council at CIIMAR | Universidade do Porto Centro Interdisciplinar de Investigação Marinha e Ambiental, Portugal |
Universidade do Porto Centro Interdisciplinar de Investigação Marinha e Ambiental, Portugal |
Outros
Categoria Profissional Instituição de acolhimento |
Empregador | |
---|---|---|
2020 - Atual | Affiliate Professor | Universidade do Porto Faculdade de Ciências, Portugal |
Universidade do Porto Faculdade de Ciências, Portugal | ||
2012/08/03 - 2012/09/01 | Post-Doctoral Fellow | Aquatic Animal Health Research Laboratory, United States Department of Agriculture, Estados Unidos |
2001/09/03 - 2003/03/31 | Post-Doctoral Fellow | Universidade do Porto Faculdade de Ciências, Portugal |
1995/01/01 - 1999/12/31 | Doctoral Fellow | Universidade do Porto, Portugal |
Universidade do Porto Faculdade de Ciências, Portugal |
Projetos
Bolsa
Designação | Financiadores | |
---|---|---|
2000/08/01 - 2003/03/31 | NECESSIDADES EM ÁCIDOS AMINADOS ESSENCIAIS DE JUVENIS DE RODOVALHO
PRAXIS XXI/BPD/22088/99
|
Fundação para a Ciência e a Tecnologia
Concluído
|
1995/05/01 - 1999/04/30 | ESTUDOS EM NUTRIÇÃO ENERGÉTICA E AZOTADA EM ROBALO DICENTRARCHUS LABRAX
PRAXIS XXI/BD/2945/94
|
Fundação para a Ciência e a Tecnologia
Concluído
|
Projeto
Designação | Financiadores | |
---|---|---|
2022/11/01 - 2026/10/31 | SAFE – Smart Aqua 4 FuturE
101084549
Investigador
Universidade do Porto Centro Interdisciplinar de Investigação Marinha e Ambiental, Portugal
|
Horizon Europe
Em curso
|
2023/03/12 - 2026/03/11 | MB4aqua - Macroalgae biorefinery: a novel approach to produce sustainable feedstuffs and functional additives towards low
carbon footprint aquafeeds
2022.06587.PTDC
2022.06587.PTDC
Investigador responsável
Universidade do Porto Centro Interdisciplinar de Investigação Marinha e Ambiental, Portugal
|
Fundação para a Ciência e a Tecnologia
Em curso
|
2023/01/01 - 2026/01/01 | INPROSECT - Upgrading the value of insects in a circular bioeconomy context
11
Investigador
Universidade de Vigo - Campus Ourense, Espanha
|
España Ministerio de Ciencia e Innovación
Em curso
|
2021/01/01 - 2025/12/31 | NeoGiANT - The power of grape extracts: antimicrobial and antioxidant properties to prevent the use of antibiotics in farmed
animals
101036768-NeoGiANT
Investigador
Universidade do Porto Faculdade de Ciências, Portugal
|
European Commission
Em curso
|
2022/01/01 - 2024/12/31 | ProbioVaccine – Probiotics as novel platforms of oral vaccines for Aquaculture
PTDC/CVT-CVT/2477/2021
Investigador
|
Fundação para a Ciência e a Tecnologia
Em curso
|
2023/03/01 - 2024/03/01 | ProZyme – Novel probiotics isolated from fish gut microbiota for improving insect meal utilization, gut health and disease
resistance of carnivorous fish species
2022.02618.PTDC
Investigador
Universidade do Porto Centro Interdisciplinar de Investigação Marinha e Ambiental, Portugal
|
Fundação para a Ciência e a Tecnologia
Em curso
|
2022/11/01 - 2023/12/31 | PELAGIA2023-Novel fishmeal based on salmn by-products-potential for European sea bass (Dicentrarchus labrax) diets
PELAGIA-CIIMAR2023
Investigador responsável
Universidade do Porto Centro Interdisciplinar de Investigação Marinha e Ambiental, Portugal
|
PELAGIA
Em curso
|
2020 - 2023 | ATLANTIDA - Platform for the monitoring of the North Atlantic ocean and tools for the sustainable exploitation of the marine
resources
NORTE-01-0145-FEDER- 000040
Investigador
Universidade do Porto Faculdade de Ciências, Portugal
Universidade do Porto Centro Interdisciplinar de Investigação Marinha e Ambiental, Portugal Universidade do Porto Instituto de Ciências Biomédicas Abel Salazar, Portugal Universidade do Porto Faculdade de Engenharia, Portugal |
Fundo Europeu de Desenvolvimento Regional (FEDER)
Em curso
|
2019 - 2023 | AquaVitae - New species, processes and products contributing to increased production and improved sustainability in emerging
low trophic, and existing low and high trophic aquaculture value chains in the Atlantic
Investigador
|
Em curso
|
2021/01/01 - 2022/12/30 | Ocean3R - Reduce pressures, restore and regenerate the NW-Portuguese ocean and waters
NORTE-01-0145-FEDER-000064
Investigador responsável
Universidade do Porto Centro Interdisciplinar de Investigação Marinha e Ambiental, Portugal
|
Em curso
|
2022/02/01 - 2022/09/30 | PELAGIA2022-Evaluations of different types of salmon based products in European sea bass (Dicentrarchus labrax)
PELAGIA-CIIMAR2022
Investigador responsável
PELAGIA, Noruega
|
Em curso
|
2018/01/01 - 2021/08/31 | InovFeed - Inovação na valorização biotecnológica de subprodutos agroindustriais para a promoção de rações sustentáveis para
peixe de aquicultura
MAR-02.01.01.FEAMP-0111
Investigador responsável
Universidade do Porto Faculdade de Ciências, Portugal
|
Mar 2020
Em curso
|
2018/07/26 - 2021/07/25 | SPO3-Development of innovative sustainable protein and omega-3 rich feedstuffs for aquafeeds, from local agro-industrial by-products
Investigador responsável
Universidade do Porto Centro Interdisciplinar de Investigação Marinha e Ambiental, Portugal
|
Fundação para a Ciência e a Tecnologia
Em curso
|
2016/07/01 - 2020/01/01 | Do peixe-zebra à corvina: o uso de macro- e microalgas como alimentos funcionais
PTDC/CVT-WEL/5207/2014
Universidade de Aveiro, Portugal
Universidade do Porto Centro Interdisciplinar de Investigação Marinha e Ambiental, Portugal Rede de Química e Tecnologia Laboratório Associado para a Química Verde, Portugal |
Fundação para a Ciência e a Tecnologia
Concluído
|
2016/01/01 - 2019/12/31 | EICOBREAM- Effects of fatty acids (n-6 vs n-3) in the cascade of eicosanoids and intestinal inflammation gold (Sparus aurata)
PTDC/MAR-BIO/1949/2014
Investigador
Universidade do Porto Centro Interdisciplinar de Investigação Marinha e Ambiental, Portugal
|
Fundação para a Ciência e a Tecnologia
Concluído
|
2014/06/01 - 2019/12/31 | Modelagem da produção e das exigências nutricionais de aves e peixes
Investigador
Fundação para o Desenvolvimento da UNESP, Brasil
|
FAPES |
2018 - 2019 | Black Soldier Fly (Hermetia illucens) as fish meal substitute in diets for meagre (Argyrosomus regius): growth, digestibility
and gut health
IJUP - SOJA
Investigador
Universidade do Porto Centro Interdisciplinar de Investigação Marinha e Ambiental, Portugal
|
Universidade do Porto IJUP-UP Concluído
|
2018 - 2019 | Methionine experiment to determine the potential of various methionine sources in aquaculture under different environmental
conditions
Investigador
Universidade do Porto Centro Interdisciplinar de Investigação Marinha e Ambiental, Portugal
Adisseo Centre d’Expertise et de Recherche en Nutrition, França |
Adisseo France SAS
Concluído
|
2016/01/01 - 2018/12/31 | ZEBRALGRE - From zebrafish to meagre: use of macro- and microalgae as functional feeds
PTDC/CVT-WEL/5207/2014
Investigador
Universidade do Porto Centro Interdisciplinar de Investigação Marinha e Ambiental, Portugal
|
Fundação para a Ciência e a Tecnologia
Concluído
|
2015/10/01 - 2018/12/31 | INSEAFOOD - Innovation and valorization of seafood products: meeting local challenges and opportunities (WP leader)
NORTE-01-0145-FEDER-000035
Investigador
Universidade do Porto Centro Interdisciplinar de Investigação Marinha e Ambiental, Portugal
|
CCDR - Comissões de Coordenação e Desenvolvimento Regional
Concluído
|
2017 - 2018 | MeagreEFA - The n-3 highly unsaturated fatty acids requirement and effect on hepatic composition and histopathology of meagre
(Argyrosomus regius, Asso, 1801)
Investigador
Universidad de Las Palmas de Gran Canaria, Espanha
|
AQUAEXCEL2020 TNA |
2017 - 2018 | Evaluation of apparent coefficients of digestibility of different diets in European sea bass (Dicentrarchus labrax) and gilthead
seabream (Sparus aurata)
Investigador responsável
Universidade do Porto Centro Interdisciplinar de Investigação Marinha e Ambiental, Portugal
Perseus Special Food Products S.A., Grécia |
Perseus, S.A.
Concluído
|
2016 - 2017 | NewFM-Evaluations of different types of fishmeal in European sea bass (Dicentrarchus
Investigador responsável
Norsildmel Innovation AS., Noruega
Centro Interdisciplinar de Investigação Marinha e Ambiental da Madeira, Portugal |
Norsildmel Innovation AS.
Concluído
|
2013/01/01 - 2015/12/31 | OMEGAFISH - Effect on lipid metabolism of vegetable lipid interaction with carbohydrate in an important marine aquaculture
fish species, European sea bass (Dicentrarchus labrax)
PTDC/MAR-BIO/4107/2012
Investigador
Universidade do Porto Centro Interdisciplinar de Investigação Marinha e Ambiental, Portugal
|
Fundação para a Ciência e a Tecnologia
Concluído
|
2013/01/01 - 2015/12/31 | AQUAIMPROVE - Sustainable Aquaculture and Animal Welfare (WP leader)
NORTE-07-0124-FEDER-000038-BPD-2013-07
Investigador
Universidade do Porto Centro Interdisciplinar de Investigação Marinha e Ambiental, Portugal
|
CCDR - Comissões de Coordenação e Desenvolvimento Regional
Concluído
|
2012/01/01 - 2015/12/31 | Determination of the Optimal Profile in Amino Acids for Maximum Performance and Protein Retention of Tambaqui (Colossoma macropomum)
(WP leader)
PI0272-2014
Investigador
Universidade de Federal de Goiás, Brasil
Universidade do Porto Centro Interdisciplinar de Investigação Marinha e Ambiental, Portugal |
Conselho Nacional de Desenvolvimento Científico e Tecnológico
Concluído
|
2012/01/01 - 2015/12/31 | Ractopamina em dietas para o tambaqui (Colossoma macropomum) (WP leader)
PV0271-2012
Investigador
Universidade de Federal de Goiás, Brasil
Universidade do Porto Centro Interdisciplinar de Investigação Marinha e Ambiental, Portugal |
Conselho Nacional de Desenvolvimento Científico e Tecnológico
Concluído
|
2014 - 2015 | DDGSSeabass: Potential of DDGS for seabass (Dicentrarchus labrax)
Investigador responsável
Universidade do Porto Centro Interdisciplinar de Investigação Marinha e Ambiental, Portugal
Nordsilmel, Noruega |
Norsildmel Innovation AS.
Concluído
|
2013 - 2015 | AMINOAQUA - Projeto piloto para o aumento da produtividade e sustentabilidade do cultivo de peixes marinhos com recurso a
ácidos aminados funcionais
PROMAR: 31-03-05-FEP-43 – 209327
Investigador responsável
Universidade do Porto Faculdade de Ciências, Portugal
|
Instituto de Financiamento da Agricultura e Pescas
Concluído
|
2013/01 - 2014/12/31 | L-tryptophan as tool to mitigate stressful conditions in meagre (Argyrosomus regius) (WP leader)
Multidisciplinary UP Projects in partnership with companies - SOJA DE PORTUGAL
Investigador
Universidade do Porto Centro Interdisciplinar de Investigação Marinha e Ambiental, Portugal
|
Aquasoja Universidade do Porto Concluído
|
2013 - 2014 | Carob seed germ meal as a partial fish meal substitute in diets for meagre (Argyrosomus regius): growth, digestibility and
health status
Multidisciplinary UP Projects in partnership with companies - SOJA DE PORTUGAL2013
PP_IJUP2012_SOJA DE PORTUGAL_20
Investigador
Universidade do Porto Centro Interdisciplinar de Investigação Marinha e Ambiental, Portugal
|
Universidade do Porto Aquasoja Concluído
|
2013 - 2014 | Essential oils in turbot feed (Scophthalmus maximus).
Investigador responsável
Universidade do Porto Centro Interdisciplinar de Investigação Marinha e Ambiental, Portugal
|
Aquasoja
Concluído
|
2011 - 2012 | Nutri-AD International NV, Belgic - Porto University: Digestibility trial with sea bass
Investigador
Nutriad International Turnhout, Bélgica
|
Nutriad International Turnhout
Concluído
|
2010/01/01 - 2011/12/31 | Valuation of the brewer's yeast surplus - potential for use in diets for sole juveniles (Solea senegalensis) (WP leader)
Investigador
Universidade do Porto Faculdade de Ciências, Portugal
|
Universidade do Porto Super Bock Group (UNICER) Concluído
|
2009/01/01 - 2011/12/31 | Efecto de la suplementación dietaria con polifenoles en el estrés oxidativo de los peces teleósteos: influencia en el comportamiento
alimentario y el bienestar (WP leader)
Fundación Séneca (08767/PI/08)
Investigador
Universidade do Porto Centro Interdisciplinar de Investigação Marinha e Ambiental, Portugal
Universidad de Murcia, Espanha |
Fundación Séneca
Concluído
|
2008 - 2011 | OPTISOLE – Investigação e desenvolvimento na produção de juvenis de linguado: incremento da resistência a patologias e do
crescimento (WP leader)
Investigador
Universidade do Porto Faculdade de Ciências, Portugal
A. Coelho e Castro, Portugal |
European Regional Development Fund
Concluído
|
2005/09/20 - 2008/06/30 | Utilização de hidratos de carbono por juvenis de robalo Dicentrarchus labrax e dourada Sparus aurata
POCI/CVT/57695/2004
Universidade do Porto Centro Interdisciplinar de Investigação Marinha e Ambiental, Portugal
Universidade do Porto Faculdade de Ciências, Portugal |
Fundação para a Ciência e a Tecnologia
Concluído
|
2003/01/01 - 2006/12/30 | Nutrição de larvas e juvenis de Sargo (Diplodus sargus)
POCTI-42426-CVT-2001
Investigador
Universidade do Porto Faculdade de Ciências, Portugal
|
Fundação para a Ciência e a Tecnologia
Concluído
|
1998/01/01 - 2001/12/30 | Estudos de nutrição de juvenis e de larvas de robalo (Dicentarchus labrax) e dourada (Sparus aurata). Estratégias para a redução
do impacto ambiental
FCT PRAXIS XXI 3/3.2/AQ 2009/95
Investigador
Universidade do Porto Faculdade de Ciências, Portugal
|
Fundação para a Ciência e a Tecnologia
Concluído
|
Produções
Publicações
Artigo em conferência |
|
Artigo em revista |
|
Capítulo de livro |
|
Livro |
|
Poster em conferência |
|
Resumo em conferência |
|
Tese / Dissertação |
|
Propriedade Intelectual
Patente |
|
Atividades
Apresentação oral de trabalho
Título da apresentação | Nome do evento Anfitrião (Local do evento) |
|
---|---|---|
2023/11/09 | Solid-State fermentation as a biotechnological approach for the valorization of underutilized biomass to produce sustainable aquafeeds | X International Symposium of Nutrition and health in Fish
UNESP, Botucatu, Brazil (Botucatu, Brasil)
|
2023/06/27 | Novas perspetivas para uma aquacultura sustentável. | OCEAN3R final project workshop.
(Matosinhos, Portugal)
|
2023/06/18 | Aquacultura - um mar de oportunidades e desafios. | Conversas com Ciência, Serralves
Serralves (porto, Portugal)
|
2023/05/10 | Gelidium sp. by-products as a valuable ingredient for European seabass aquafeeds. | 16th edition of IJUP
University of Porto (Porto, Portugal)
|
2023/02 | Functional ingredients towards the aquaculture sustainability | IV Congresso Cidades Sustentáveis do Noroeste Paulista (IV CONCISUS)
(Fernandópolis, Brasil)
|
2022/11/22 | INOVFEED - Inovação na valorização biotecnológica de subprodutos agroindustriais para a promoção de rações sustentáveis para peixe de aquicultura. | Dia da Inovação nas Pescas e Aquicultura, Expo-salão, Batalha
(Batalha, Portugal)
|
2022/09/30 | Nutritional evaluation of diets including a solid-state fermented plant-feedstuff mixture with Aspergillus niger for European sea bass (Dicentrarchus labrax) juveniles. | Aquaculture Europe 2022
(Rimini, Itália)
|
2022/09/29 | Combining alkaline with autoclaving treatment for the implementation of Codium tomentosum in diets for European seabass (Dicentrarchus labrax). | Aquaculture Europe 2022
(Rimini)
|
2022/09/29 | The role of oleic acid in fat deposition and oxidative stress in European seabass (Dicentrarchus labrax) juveniles. | Aquaculture Europe 2022 |
2022/09/27 | Solid-state fermented plant-based diets for European sea bass Dicentrarchus labrax: complementing trial interpretation with a nutrient-based model | AQUACULTURE EUROPE 22
(Rimini)
|
2022/09/27 | Effect of solid-state fermentation extracts obtained with winery and olive mill by-products on oxidative stress reduction in European sea bass diets. | Aquaculture Europe 2022 |
2022/09/22 | Produção de ingredientes para rações por fermentação em substrato sólido: aplicação na aquacultura. | CEBAL-Ciclo de Conferências-Coprodutos Agroindustriais & Alimentação Animal Para uma Produção Animal Circular |
2020/11/06 | Protein and amino acid nutrition in marine fish. | 5th Aquaimprove Workshop
CIIMAR (Matosinhos, Portugal)
|
2020/11/06 | Silva, J.F., Serra, C.R., Santos, R.A., Oliva-Teles, A., Fernandes, H., Filipe, D., Belo, I., Salgado, J.M., Castro, C., Peres, H., 2020. Valorization of local agroindustrial by-products solid-state fermented extracts and its antimicrobial potential. | 5th Aquaimprove Workshop,
CIIMAR (Matosinhos, Portugal)
|
2020/11/06 | Teixeira, C., Trenzado, C.E., Rufino-Palomares, E.E., Peres, H., García-Mesa, S., Fallola, C., Pula, H., Lopera-Barrero, M., Pérez-Jiménez, A, Effects of different levels of soybean meal from ecological production on the welfare o common tench (Tinca Tinca). | 5th Aquaimprove Workshop,
CIIMAR (Matosinhos, Portugal)
|
2020/11/06 | Gonçalves, M., Filipe, D., Fernandes, H., Castro, C., Oliva-Teles, A., Salgado, J., Belo, I., Aires, T., Peres, H., Stability of bioactive extract produced by solid-state fermentation of winery and olive-mill wastes added to aquafeed diet under different storage conditions. | 5th Aquaimprove Workshop,
CIIMAR (Matosinhos, Portugal)
|
2020/11/06 | Filipe, D., Dias, M., Salgado, J., Belo, I., Aires, T., Oliva-Teles, A., Peres, H., 2020. Solid-state fermentation of distiller’s dried grains (DDGS) with solubles to produce enhanced vegetable protein: application in European sea bass diets. | 5th Aquaimprove Workshop,
CIIMAR (Matosinhos, Portugal)
|
2020/09/25 | GONÇALVES, M., FERREIRA, P., PERES, H., BELO, I., SALGADO, J.M. 2020. Screening of microorganisms for chitinase production by solid-state fermentation using insect meal | European Biotechnology Congress
University of Technology, Brno and Rector of University of Chemistry and Technology, (Prague, República Checa)
|
2020/02/14 | Filipe, D., Salgado, J., Fernandes, H., Castro, C., Belo, I., Aires, T., Oliva-Teles, A., Moyano, FJ., Peres, H., 2020. Novel fish feed supplements: giving value to agro-industrial wastes. | 3th edition of IJUP University of Porto
University of Porto (Porto, Portugal)
|
2020/02/14 | Silva, J.F., Serra, C.R., Santos, R.A., Oliva-Teles, A., Fernandes, H., Filipe, D. Belo, I., Salgado, J., Castro, C., Peres, H., 2020. Assessing the antimicrobial potential of agro-industrial by-products' extracts produced through solid state fermentation in marine fish. | 13th edition of IJUP University of Porto
University of Porto
|
2020 | Assessment of the potential of oleate as a functional ingredient on oxidative stress of European seabass (Dicentrarchus labrax) juveniles fed high-lipid diets. | Blue Think Conference: Share Science, Spread Knowledge,
CIIMAR (Porto, Portugal)
|
2020 | Defatted black soldier fly (Hermetia illucens) pre-pupae larvae meal as fishmeal replacement in diets for gilthead seabream (Sparus aurata) juveniles: effects on growth performance and digestive enzymes activity. | Blue Think Conference: Share Science, Spread Knowledge,
CIIMAR (Porto, Portugal)
|
2019/11/29 | Filipe, D., Peres, H., Castro, C., Oliva-Teles, A., Belo, I., Salgado, J.M., 2019. Optimization of Solid-state fermentation of winery and olive mill wastes to produce valuable fish feed additives. | 4th Aquaimprove Workshop
CIIMAR (Matosinhos, Portugal)
|
2019/11/29 | Teixeira, C., Rodrigues, P. Serrão, L. Figueira, L. Guimarães, L., Oliva Teles, L., Peres, H., A. P. Carvalho, A.P., 2019. Evaluating the effects of dietary tryptophan on growth performance, feed utilization, biochemical parameters, gene expression, and behavior of zebrafish juveniles. | 4th Aquaimprove Workshop,
CIIMAR (Matosinhos)
|
2019/11/29 | Rainha, P., Magalhães, R., Pereira, T., Oliva-Teles, A., Peres, H., 2019. Integrated multitrophic aquaculture system (IMTA) for European seabass, sea urchin and seaweed production versus monoproduction of European seabass and seaweed. | 4th Aquaimprove Workshop
CIIMAR (Matosinhos, Portugal)
|
2019/11/13 | Peres, H., Towards a sustainable aquaculture development. | Mesa redonda - Uma empresa e um investigador
University of Porto (Matosinhos, Portugal)
|
2019/10/07 | Magalhães, R., Coutinho, F., Guerreiro, I., Couto, A., Serra, A., Peres, H., Oliva-Teles, A. 2019. Oxidative stress status and microbiota of gilthead sea bream (Sparus aurata) fed different dietary ARA/EPA/DHA ratios. | Aquaculture European 2019
(Berlin, Alemanha)
|
2019/09/24 | Peres, H., Development of innovative sustainable protein and omega-3 rich feedstuffs for aquafeeds, from local agro-industrial by-products. | CIIMAR annual meeting
CIIMAR (Matosinhos, Portugal)
|
2019/09/11 | Correia, M., Peres, H., Almeida, M.C., Guimarães, L., 2019. Improving the perception and acceptability of aquaculture through hands-on experimental activities for schools. | XX Iberian Symposium on Marine Biology Studies (SIEBM XX)
(Braga)
|
2019/04/11 | Fernandes, H., Salgado, J.M., Peres, H., Oliva-Teles, A., Belo, I., 2019. Extraction of antioxidant compounds from enzymatic hydrolysis of Brewer¿s Spent Grain after solid-state fermentation. | European Biotechnology Congress, Valencia, Spain |
2019/04/11 | Filipe, D., Peres, H., Castro, C., Oliva-Teles, A., Belo, I., Salgado, J.M., 2019. 2Solid-state fermentation of winery and olive mill wastes mixtures for lignocellulolytic enzymes and antioxidant compounds production to apply as fish feed additive. | European Biotechnology Congress, Valencia, Spain |
2018/10/24 | Fernandes, H., Martins, N., Peres, H., 2019 Oliva-Teles, A., Belo, I., Salgado, J. M., 2018. Solid-state fermentation of Ulva rigida for production of cellulases, xylanases and ß-glucosidase. | 4th Iberoamerican Congress on Biorefineries, Jaen, Spain |
2018/01/31 | Martins, R., Magalhães; R., Oliva-Teles, A, Peres, H., 2017. Produção de Robalo (Dicentrarchus labrax), ouriço-do-mar (Paracentrotus lividus) e alface-doMar (Ulva lactuca) em Sistema de Aquacultura Multitrófica Integrada (IMTA) | 2nd Innovation and Valorization of Seafood Products: Meeting Local Challenges and Opportunities Workshop, CIIMAR -Interdisciplinary Centre of Marine and Environmental Research, Porto, Portugal |
2017/10/25 | Peres, H., Oliva-Teles, A., 2017. Functional feed additives in fish nutrition. | 7º Simpósio Internacional de Nutrição e Saúde de Peixes, Botucatu, Brasil |
2017/10/17 | Magalhães, R., Martins, S., Oliva-Teles, A., Peres., H., 2017. Implementation of a laboratorial integrated multitrophic aquaculture system (IMTA) for European seabass, sea urchin, and seaweed production. | Aquaculture Europe, Dubrovnik, Croatia |
2017/10/04 | Peres, H., Oliva-Teles, A., 2017. Protein and amino acid nutrition of marine fish species | . XIV Simposio Internacional de Nutrición Acuícola (S.I.N.A.), Ensenada, Baja California, Mexico |
2017/03/17 | Carvalho, M., Peres, H., Saleh, R., Oliva-Teles, A, Izquierdo, M., 2017. Dietary requirement of essential fatty acids (docosahexaenoic acid and eicosapentaenoic acid for meagre (Argyrosomus regius) fingerlings. | 2nd Workshop Aquaimprove, CIIMAR ¿ Interdisciplinary Centre of Marine and Environmental Research, Porto, Portugal |
2017/03/17 | Martins, R., Magalhães; R., Oliva-Teles, A, Peres, H., 2017. Implementation of an experimental integrated multitrophic aquaculture system (IMTA). | 2nd Workshop Aquaimprove, CIIMAR- Interdisciplinary Centre of Marine and Environmental Research, Porto, Portugal |
2017/03/17 | Martins, N., Estevão-Rodrigues, T., Diógenes, A., Diaz-Rosales, P., Oliva-Teles, A, Peres, H., 2017. Optimal dietary inclusion level of taurine for European sea bass (Dicentrarchus labrax) juveniles. | 2nd Workshop Aquaimprove, CIIMAR- Interdisciplinary Centre of Marine and Environmental Research |
2016/09/22 | Diogenes, A.F., Skrzynska, A., Oliva-Teles, A., Costas, B., Peres, H., 2016. Supplementation with tryptophan of corn distillers dried grains with solubles (DDGS) diets for seabream (Sparus aurata) juveniles kept under stressed and unstressed culture conditions. | Aquaculture European 2016, Edinburgh, Scotland |
2015/12/18 | Leal, R., Oliva-Teles, A., Peres, H., 2015. Taurine and methionine supplementation of low-fish meal-based diets for sea bream (Sparus aurata). | AMINOAQUA Workshop, Faculdade de Ciências, Porto, Biology Department of Faculty of Sciences of the University of Porto |
2015/12/18 | Diógenes, A.F., Almeida, E., Oliva-Teles, A., Peres, H., 2015. Supplementation with tryptophan of corn distillers dried grains with solubles (DDGS) diets for seabream (Sparus aurata) juveniles kept under stressed and unstressed culture conditions. | AMINOAQUA Workshop, Faculdade de Ciências, Porto, Biology Department of Faculty of Sciences of the University of Porto |
2015/12/18 | Magalhães, R., Pires, N., Oliva-Teles, A., Peres, H., 2015. Effect of taurine supplementation in low fishmeal diets for a new aquaculture species. | AMINOAQUA Workshop, Faculdade de Ciências, Porto, Biology Department of Faculty of Sciences of the University of Porto |
2015/12/18 | Coutinho, F., Castro, C., Oliva-Teles, A., Peres, H., 2015. Dietary arginine supplementation effects on growth, amino acid metabolism, intestinal nutrient absorption capacity, and antioxidant response of gilthead sea bream (Sparus aurata) juveniles. | AMINOAQUA Workshop, Faculdade de Ciências, Porto, Biology Department of Faculty of Sciences of the University of Porto |
2015/12/18 | Coutinho, F., Castro, C., Rufino-Palomares, E., Ordonez-Grande, B., Gallardo, M.A., Oliva-Teles, A., Peres, H., 2015. Dietary glutamine supplementation effects on amino acid metabolism, intestinal nutrient absorption capacity, and antioxidant response of gilthead sea bream (Sparus aurata) juveniles. | AMINOAQUA Workshop, Faculdade de Ciências, Porto |
2015/12/18 | Peres, H., Magalhães, R., Díaz-Rosales, P., Pires, N., Lopes, T, Oliva-Teles, A., 2015. Towards functional and sustainable feeds in aquaculture | Aquaculture Research Workshop, Biology Department of Faculty of Sciences of the University of Porto |
2015/10/22 | Diógenes, A., F., Castro, C., Carvalho, M., Oliva-Teles, A., Peres, H., 2015. exogenous enzymes supplementation enhanced digestibility but not growth performance of turbot (Scophthalmus maximus L) juveniles fed DDGS based diets. | Aquaculture Europe 2015, October 20-23, Rotterdam, The Netherlands. |
2014/10/15 | KANASHIRO, E., DÍAZ-ROSALES, P., CASTRO, C., DIÓGENES, A., OLIVA-TELES, A., PERES, H., 2014. Effect taurine and hydroxyproline supplementation in low fishmeal diets for European seabass (Dicentrarchus labrax). | International Symposium of Aquaculture Europe, AE2014, San Sebastian, Spain |
2014/05/25 | LÓPEZ, L.M., BAÑUELOS-VARGAS, I., PERES, H., FLORES, M., GALAVIZ, M.A., 2014. Effects of soy protein concentrate and taurine supplement on intermediary metabolism and antioxidant status of Totoaba macdonaldi juveniles. | International Symposium on Fish Nutrition and Feeding, Cains, Australia |
2011/11/24 | Peres, H., 2011. Protein and amino acid nutrition of marine fish species | 4th International Symposium on Fish Nutrition and Health, Brazil |
2005/01/17 | Pasnik, D.J., Evans, J.J., Lim, C.E., Klesius, P.H., Yildirim, M., Barros, M.M., Peres, H., 2005. Plant-based diets containing anti-nutritional factors can cause tissue changes in channel catfish Ictalurus punctatus. | Aquaculture America Conference. New Orleans, Louisiana, United States of America. |
2004/03/22 | Evans, J.J., Pasnik, D.J., Peres, H., Lim, C.E., Klesius, P.H., 2004. Absence of intestinal histologic changes in fingerling channel catfish (Ictalurus punctatus) fed raw soybean meal. | Annual Eastern Fish Health Workshop. 2004. Atlantic Beach, North Carolina, United States of America. |
2003/11 | Peres, H., Lim, C., 2003. Soybean Meal in Marine Finfish. | Workshop in Alternative Protein Sources for Aquafeeds, Oceanic Institute, Hawaii, USA |
2002/01/27 | Peres, H., Lim, C., Klesius, P.H., 2002. Growth, chemical composition, and resistance of tilapia (Oreochromis niloticus) to Streptococcus iniae challenge fed grade levels of dietary inositol. | Aquaculture America 2002, San Diego, California, United States of America. |
2001/10/30 | Lim, C., Peres H., Klesius P.H., 2001. Effect of dietary levels of chromium on growth, body composition, hematology, and immune response of channel catfish, Ictalurus punctatus. | Aquaculture China 2001, Qingdao, China |
1997/11/25 | Peres, H., 1997. Studies on the nutrition of European sea bass, Dicentrarchus labrax. | Open Seminary, Centre of Marine and Environmental Research (CIIMAR), Sciences Faculty, Porto |
Orientação
Título / Tema Papel desempenhado |
Curso (Tipo) Instituição / Organização |
|
---|---|---|
2019 - Atual | Novel biorefinery of seaweeds using sequential bioprocessing to obtain value - added products to apply in aquaculture
Coorientador
|
Universidade do Minho, Portugal
|
2019 - Atual | Ginger (Zingiber officinale) powder as an antioxidant for Nile tilatia
Coorientador
|
Faculty of Veterinary Medicine and Animal Science, UNESP/, Brasil
|
2018/09/12 - Atual | Potential of insect meal and oil in diets for gilthead seabream (Sparus aurata) juveniles
Coorientador
|
Biology (Doutoramento)
Universidade do Porto Faculdade de Ciências, Portugal
|
2018/09/12 - Atual | Fishing for feed intake-regulating mechanisms in seabass (Dicentrarchus labrax): unravelling regulation by alternative dietary
lipid sources
Coorientador
|
Biology (Doutoramento)
Universidade do Porto Faculdade de Ciências, Portugal
|
2017 - Atual | Use of multienzyme complex in practical diets for the production of Nile tilapia
Coorientador
|
PhD SANDWICH (Doutoramento)
Unesp - SCHOOL OF AGRICULTURAL AND VETERINARY STUDIES , Brasil
|
2017 - Atual | Productive performance and quality of tambaqui (Colossoma macropomum) fed with “tucumã” byproduct (Astrocarium aculeatum G.Mey).
Coorientador
|
PhD SANDWICH (Doutoramento)
University of Nilton Lins, Brasil
|
2017 - Atual | Supplementation of taurine in low fish oil-based diets for marine fish.
Coorientador
|
PhD SANDWICH (Doutoramento)
Universidade Federal de Lavras, Brasil
|
2022/09/01 - 2026/08/31 | Unravelling the effects of dietary glutamate and glutamine on fish reproduction
Coorientador
|
Biology (Doutoramento)
Universidade do Porto Faculdade de Ciências, Portugal
|
2021/09/01 - 2025/08/31 | Enriching macroalgae as a strategy to produce neutral-carbon feed ingredients for aquafeeds
Orientador de Catarina Ramos Oliveira
|
Biologia (Doutoramento)
Universidade do Porto Faculdade de Ciências, Portugal
|
2020/09/01 - 2024/11/30 | Short and Medium Chain Fatty Acids as functional ingredients to boost European sea bass (Dicentrarchus labrax) growth performance
and health status
Coorientador
|
Biologia (Doutoramento)
Universidade do Porto Faculdade de Ciências, Portugal
|
2020/09/01 - 2024/08/30 | Solid-state fermentation as a novel technology for the development of next-generation aquafeeds ingredients
Coorientador
|
Biology (Doutoramento)
Universidade do Porto Faculdade de Ciências, Portugal
|
2020/09/01 - 2024/08/30 | Agroindustrial waste valorisation, an unravelling commitment to fish nutrition
Orientador
|
Biologia (Doutoramento)
Universidade do Porto Faculdade de Ciências, Portugal
|
2022/09/01 - 2023/09/01 | Improving fish stress resilience with natural BIOactives from fermented Wine and Olive oil wastes
Coorientador
|
Master in Biological Aquatic Resources (Mestrado)
Universidade do Porto Faculdade de Ciências, Portugal
|
2021/09/01 - 2022/08/31 | Improving fish stress resilience with natural BIOactives from fermented Wine and Olive oil wastes
Orientador
|
Recursos Biológicos Aquáticos (Mestrado)
Universidade do Porto Faculdade de Ciências, Portugal
|
2021/09/01 - 2022/08/31 | Impact of novel feed ingredients on the resilience of aquaculture fish to climate changes.
Coorientador de Diogo Amaral Diogo Luís Filipe Amaral
|
Recursos Biológicos Aquáticos (Mestrado)
Universidade do Porto Faculdade de Ciências, Portugal
|
2021/09/01 - 2022/08/31 | Internship at a commercial aquaculture.
Orientador de Rui Pedro Pereira
|
Recursos Biológicos Aquáticos (Mestrado)
Universidade do Porto Faculdade de Ciências, Portugal
|
2021/09/01 - 2022/08/31 | Assessing the potential role of short-and-medium-chain fatty acids and their synergistic effect as functional ingredients
in plant feedstuff based diets on lipid digestion of European sea bass
Coorientador
|
Marine Biology (Mestrado)
Università degli Studi di Padova, Itália
|
2021/09/01 - 2022/08/31 | Effect of solid state fermentation of a plant feedstuffs on growth and health status of European seabass
Orientador de Ana Lúcia Silva Vieira
|
Recursos Biológicos Aquáticos
Universidade do Porto Faculdade de Ciências, Portugal
|
2020/09/01 - 2021/08/31 | Autologous Abdominal Dermal Grafts for Immediate Prosthetic Breast Reconstruction - A Preliminary Study
Coorientador
|
Medicina (Mestrado)
Universidade do Porto Faculdade de Medicina, Portugal
|
2020/07/01 - 2021/08/31 | Avaliação do impacto de aditivos funcionais obtidos por fermentação em estado sólido de subprodutos agroindustriais no estado
imune de robalo (Dicentrarchus labrax)
Orientador
|
Universidade do Porto Faculdade de Ciências, Portugal
|
2017/09/01 - 2021/08/31 | Development of sustainable protein and omega-3 rich feedstuffs for aquafeeds
Orientador
|
Biology (Doutoramento)
Universidade do Porto Faculdade de Ciências, Portugal
|
2017/09/01 - 2021 | Effect of fatty acid source (n-6 vs. n-3) on the eicosanoide cascate and intestine inflammation in gilthead sea bream (Sparus
aurata)
Coorientador
|
Biologia (Doutoramento)
Universidade do Porto Faculdade de Ciências, Portugal
|
2019/09/01 - 2020/12/16 | Application of brewery spent grain by-product extract produced through solid state fermentation in European sea bass diets
Coorientador
|
Biological Aquatic Resources (Mestrado)
Universidade do Porto Faculdade de Ciências, Portugal
|
2019/09/01 - 2020/12/16 | Assessing antioxidant and antimicrobial potential of brewery, winery and olive-oil by-products' extracts produced through
solid state fermentation in meagre.
Orientador
|
Food Science and Technology (Mestrado)
Universidade do Porto Faculdade de Ciências, Portugal
|
2019/09/01 - 2020/12/16 | Potential of solid-state fermented wineries and olive oil by-products as functional ingredients for European sea bass feeds
Orientador
|
Biological Aquatic Resources (Mestrado)
Universidade do Porto Faculdade de Ciências, Portugal
|
2019/09 - 2020/12/16 | Development and application of biofloc technology in recirculating aquaculture systems.
Coorientador
|
Biological Aquatic Resources (Mestrado)
Universidade do Porto Faculdade de Ciências, Portugal
|
2019 - 2020/04 | Dissection Technique for Abdominoplasty: a Comparative Study on Avulsion Technique versus Diathermocoagulation
Coorientador
|
Mestrado Integrado em Medicina (Mestrado)
Universidade do Porto Faculdade de Medicina, Portugal
|
2018/01/01 - 2019/12/31 | Abdominoplasty with Scarpa Fascia Preservation: Prospective Comparative Study of
Suction Drain Number
Coorientador
|
Universidade do Porto Faculdade de Medicina, Portugal
|
2018/01/01 - 2019/12/31 | Abdominoplasty With Scarpa Fascia Preservation: Randomized Controlled Trial Of Scar Quality And Cutaneous Sensibility
Coorientador
|
Universidade do Porto Faculdade de Medicina, Portugal
|
2018/01/01 - 2019/12/31 | Solid-state fermentation of brewer spent grains to products enzymatic extract for aquafeed.
Coorientador
|
Biological Aquatic Resources (Mestrado)
Universidade do Porto Faculdade de Ciências, Portugal
|
2018/01/01 - 2019/12/31 | Internship at Riasearch - Effect of fasting on energy and protein losses of ongrowing Penaeus vannamei
Orientador
|
Biological Aquatic Resources (Mestrado)
Universidade do Porto Faculdade de Ciências, Portugal
|
2018/01/01 - 2019/12/31 | Optimization of solid-state fermentation of winery and olive mill by-products to produce enzymatic and phenolic value-added
products - its application to aquafeed
Orientador
|
Biological Aquatic Resources (Mestrado)
Universidade do Porto Faculdade de Ciências, Portugal
|
2018/01/01 - 2019/12/31 | Evaluating effects of dietary tryptophan on growth performance, feed utilization, biochemical parameters, gene expression
and behavior of zebrafish juveniles
Coorientador
|
Biological Aquatic Resources (Mestrado)
Universidade do Porto Faculdade de Ciências, Portugal
|
2018/01/01 - 2019/12/01 | Internship at Safiestela - Improvement strategies for Senegalese sole (Solea senegalensis)
artificial reproduction
Orientador
|
Biological Aquatic Resources (Mestrado)
Universidade do Porto Faculdade de Ciências, Portugal
|
2018/01/01 - 2019/12/01 | Integrated multi-trophic aquaculture: a laboratory and hands-on experimental activity to teach environmental sustainability
and value of aquaculture products
Coorientador
|
Biological Aquatic Resources (Mestrado)
Universidade do Porto Faculdade de Ciências, Portugal
|
2015/07/01 - 2019/06/30 | Metabolic responses and plasma and intestinal immunology in Arapaima gigas (Schinz, 1822) juveniles of pirarucu fed partial
soy protein substitution in the diet
Coorientador
|
Aquaculture (Doutoramento)
Universidade Nilton Lins, Brasil
|
2018 - 2019 | Growth performance, plasmatic amino acids profile and expression of muscle-growth related genes and TOR signaling cascade
in Nile tilapia fed protein-bound or free amino acids
Coorientador
|
Postgraduate Program In Zootechnics (Mestrado)
Universidade Estadual de Ponta Grossa, Brasil
|
2018 - 2019 | Dissection Technique for Abdominoplasty: a Comparative Study on Avulsion Technique versus Diathermocoagulation
Coorientador
|
Universidade do Porto Faculdade de Medicina, Portugal
|
2017/01/01 - 2018/12/31 | Fish meal substitution for microalgae in diets for European sea bass (Dicentrarchus labrax) juveniles: effect on growth and
feed utilization
Orientador
|
Biological Aquatic Resources (Mestrado)
Universidade do Porto Faculdade de Ciências, Portugal
|
2017/01/01 - 2018/12/31 | Long drainers after abdominoplasty – a risk analysis
Coorientador
|
Universidade do Porto Faculdade de Medicina, Portugal
|
2017/01 - 2018/12 | Production of sea bass (Dicentrarchus labrax), sea urchin (Paracentrotus lividus), oyster (Crassostrea gigas), gracilaria
(Gracilaria vermiculophylla) and seaweed (Ulva sp.) in integrated multitrophic aquaculture - IMTA
Orientador
|
Biological Aquatic Resources (Mestrado)
Universidade do Porto Faculdade de Ciências, Portugal
|
2017/01 - 2018/12 | Establishment of a feeding protocol to improve survival and growth of whiteleg shrimp (Penaeus vannamei) at RiaSearch
Orientador
|
Biological Aquatic Resources (Mestrado)
Universidade do Porto Faculdade de Ciências, Portugal
|
2014/01/03 - 2018/02/27 | Potential of corn distillers dried grains with solubles (DDGS) in diets for turbot (Scophthalmus maximus) and gilthead seabream
(Sparus aurata)
Orientador
|
Biology (Doutoramento)
Universidade do Porto Faculdade de Ciências, Portugal
|
2015 - 2018/02 | Taurine and methionine supplementation in meagre (Argyrosomus regius) fed high plant protein diets
Coorientador
|
sandwich PhD (Doutoramento)
Universidade Estadual de Maringá, Brasil
|
2017 - 2018 | Internship at Aquaculture
Orientador
|
Biological Aquatic Resources (Mestrado)
Universidade do Porto Faculdade de Ciências, Portugal
|
2017/01 - 2017/12 | The n-3 highly unsaturated fatty acids requirement and effect on hepatic composition and histopathology of meagre (Argyrosomus
regius, Asso, 1801) fingerlings
Orientador
|
Biological Aquatic Resources (Mestrado)
Universidade do Porto Faculdade de Ciências, Portugal
|
2017/01 - 2017/12 | Dietary taurine requirements of European sea bass (Dicentrarchus labrax, L.) juveniles
Orientador
|
Biological Aquatic Resources (Mestrado)
Universidade do Porto Faculdade de Ciências, Portugal
|
2017/01 - 2017/12 | Physiological effects of three different anesthetics: 2-phenoxyethanol, tricaine methanesulfonate and Clove oil on Sparus
aurata
Orientador
|
Biological Aquatic Resources (Mestrado)
Universidade do Porto Faculdade de Ciências, Portugal
|
2017/01 - 2017/12 | Implementation of an Experimental System in Integrated Multitrophic Aquaculture (IMTA)
Orientador
|
Biological Aquatic Resources (Mestrado)
Universidade do Porto Faculdade de Ciências, Portugal
|
2013/09/01 - 2017/07/26 | Potential benefits and functional amino acids in fish nutrition
Coorientador
|
Biology (Doutoramento)
Universidade do Porto Faculdade de Ciências, Portugal
|
2017 - 2017 | Internship at Aquaculture Safiestela - Evaluation of the degree of kinship between breeders and offspring in the final phase
of sole production (Solea senegalensis)
Orientador
|
Biological Aquatic Resources (Mestrado)
Universidade do Porto Faculdade de Ciências, Portugal
|
2016/01 - 2016/12 | Potential use of poultry meal in diets for gilthead seabream (Sparus aurata): effect on growth performance, feed utilization
and digestibility
Orientador
|
Biological Aquatic Resources (Mestrado)
Universidade do Porto Faculdade de Ciências, Portugal
|
2016/01 - 2016/12 | Potential of prepupae meal of Black Soldier Fly (Hermetia illucens) as fish meal substitute in European sea bass juveniles
(Dicentrarchus labrax): Implication in flesh quality
Orientador
|
Biological Aquatic Resources (Mestrado)
Universidade do Porto Faculdade de Ciências, Portugal
|
2016/01 - 2016/12 | Optimization of solid state fermentation of dried distillers grains with solubles (DDGS) and its effect on performance and
nutrient digestibility in European sea bass
Orientador
|
Biological Aquatic Resources (Mestrado)
Universidade do Porto Faculdade de Ciências, Portugal
|
2013 - 2016/08/26 | Use of agroindustrial byproduct for feeding juvenile Nile tilapia (Oreochromis niloticus)
Coorientador
|
Programa de Pós-Graduação em Ciências dos Alimentos (Doutoramento)
Universidade Federal de Lavras, Brasil
|
2015/03/01 - 2016/06/30 | Atividade das enzimas digestivas intestinais de juvenis de Piaractus mesopotamicus alimentados com diferentes níveis de DDGS
Orientador
|
Faculdade de Zootecnia e Engenharia de Alimentos (FZEA). Universidade de São Paulo (USP), Brasil
|
2016 - 2016 | Evaluation of the Potential of Prepupae Meal of Black Soldier Fly (Hermetia illucens) as Potential Ingredient for Rainbow
Trout (Oncorhynchus mykiss): Effect on Flesh Quality
Orientador
|
Biological Aquatic Resources (Mestrado)
Universidade do Porto Faculdade de Ciências, Portugal
|
2014 - 2016 | Aproveitamento de subproduto agroindustrial para alimentação de tilápia (Oreochromis niloticus) | Utilization of agro-industrial
by-product for feeding tilapia (Oreochromis niloticus)
Orientador
|
sandwich PhD (Doutoramento)
Universidade Federal de Lavras, Brasil
|
2013 - 2016 | Effect of linolenic acid reaction / linoleic acid in diets for tambaqui (Colossoma macropomum): Performance, lipid metabolism
and oxidative
Coorientador
|
sandwich PhD (Doutoramento)
Universidade Federal de Lavras, Brasil
|
2014/01/01 - 2015/12/31 | Potential of pre-pupae meal of the Black Soldier Fly (Hermetia illucens) as fish meal substitute: effect on growth performance
and digestibility in European sea bass (Dicentrarchus labrax)
Coorientador
|
Nutrition (Mestrado)
Institute of Animal Science and Technology, Polytechnic University of Valencia,Valencia, Spain, Espanha
|
2015/01 - 2015/12 | Internship at Aquacultura Safiestela - Study of feeding and feeding behavior in sole breeding (Solea senegalensis)
Orientador
|
Biological Aquatic Resources (Mestrado)
Universidade do Porto Faculdade de Ciências, Portugal
|
2015 - 2015 | Internship at Aquaculture Safiestela: Studies on nutrition and feeding in sole larvae (Solea senegalensis)
Orientador
|
Biological Aquatic Resources (Mestrado)
Universidade do Porto Faculdade de Ciências, Portugal
|
2015 - 2015 | Effect of dietary incorporation of sorghum distillers dried grains with solubles (DDGS) in the hematological and immunological
responses of Nile tilapia (Oreochromis niloticus), submitted to Aeromonas hydrophila challenge
Orientador
|
Biological Aquatic Resources (Mestrado)
Universidade do Porto Faculdade de Ciências, Portugal
|
2015 - 2015 | Potential use of meat and bone meal in diets for gilthead seabream (Sparus aurata) juveniles
Orientador
|
Biological Aquatic Resources (Mestrado)
Universidade do Porto Faculdade de Ciências, Portugal
|
2013 - 2015 | Use of L-tryptophan as a potential enhancer of melatonin synthesis and promoter of European sea bass welfare (FCT: SFRH/BPD/48689/2008)
Orientador
|
Post Doctoral (Outra)
Universidade do Porto Centro Interdisciplinar de Investigação Marinha e Ambiental, Portugal
|
2012 - 2015 | Lipoic acid effect on carbohydrate utilization capacity in juvenile white bream
Coorientador
|
sandwich PhD (Doutoramento)
Fundação de Apoio da Universidade Federal do Rio Grande do Sul, Brasil
|
2012 - 2015 | Desempenho produtivo e respostas hematológicas da tilápia-do-Nilo submetida a diferentes níveis de proteína e condições de
estresse | Performance and hematological responses of Nile tilapia submitted to different levels of protein and stress conditions
Coorientador
|
Faculty of Veterinary Medicine and Animal Science, UNESP/, Brasil
|
2012 - 2015 | Grãos secos de destilaria com solúveis em dietas para tilápia do Nilo, Oreochromis niloticus | Potential of Dried Distillers
Grains with Solubles DDGS in Nile tilapia, Oreochromis niloticus
Coorientador
|
Unesp - SCHOOL OF AGRICULTURAL AND VETERINARY STUDIES , Brasil
|
2013/01/01 - 2014/12/31 | Study of the effectiveness of supplementation with essential fatty acids in sole larvae (Solea senegalensis).
Orientador
|
Biological Aquatic Resources (Mestrado)
Universidade do Porto Faculdade de Ciências, Portugal
|
2014/01 - 2014/12 | Evaluation of protein requirements for juvenile growth and effect of dietary protein levels on post-juvenile growth and reproduction
of zebrafish (Danio rerio)
Coorientador
|
Biological Aquatic Resources (Mestrado)
Universidade do Porto Faculdade de Ciências, Portugal
|
2014/01 - 2014/12 | Internship at Safiestela Aquaculture - Effect of photoperiod manipulation on growth and use of food in juvenile sole (Solea
Senegalensis)
Orientador
|
Biological Aquatic Resources (Mestrado)
Universidade do Porto Faculdade de Ciências, Portugal
|
2010 - 2014 | Respuesta del metabolismo hepático y fisiológico de juveniles de Totoaba macdonaldi ante la inclusión de proteína de soya
y almidón en dietas suplementadas con taurina.
Coorientador
|
Facultad de Ciencias Marinas, Universidad Autónoma de Baja California., México
|
2012/01/01 - 2013/12/31 | Potential utilization of distiller´s dried grains with solubles in diets of meager (Argyrosomus regius)
Coorientador
|
Biological Aquatic Resources (Mestrado)
Universidade do Porto Faculdade de Ciências, Portugal
|
2013/01 - 2013/12 | Re-evaluation of essential amino acids in fish by a meta-analytical approach
Coorientador
|
Biologia (Mestrado)
Universidade do Porto Faculdade de Ciências, Portugal
|
2010 - 2013 | Optimization of dietary Iysine utilization for maximum protein accretion in Senegalese sole (Solea senegalensis) using plant
protein diets (FCT: SFRH/BPD/64684/2009)
Orientador
|
Post Doctoral (Outra)
Universidade do Porto Centro Interdisciplinar de Investigação Marinha e Ambiental, Portugal
|
2011/01/01 - 2012/12/31 | Apparent digestibility coefficients of practical feed ingredients by meager (Argyrosomus regius)
Coorientador
|
Biological Aquatic Resources (Mestrado)
Universidade do Porto Faculdade de Ciências, Portugal
|
2011/01/01 - 2012/12/31 | Dietary protein requirement and intermediary metabolism response to protein/carbohydrate ratio in zebra seabream (Diplodus
cervinus, Lowe 1838) juveniles
Coorientador
|
Master in Biological Aquatic Resources (Mestrado)
Universidade do Porto Faculdade de Ciências, Portugal
|
2010/01/01 - 2011/12/31 | Effects of protein/carbohydrate ratio and temperature on growth performance, metabolism and oxidative status of Senegalese
sole juveniles (Solea senagalensis)
Coorientador
|
Biological Aquatic Resources (Mestrado)
Universidade do Porto Faculdade de Ciências, Portugal
|
2009/01/01 - 2010/12/31 | Effects of feeding strategies on growth and feed utilization in Senegalese sole (Solea senegalensis) juveniles
Coorientador
|
Biological Aquatic Resources (Mestrado)
Universidade do Porto Faculdade de Ciências, Portugal
|
2009/01/01 - 2010/12/31 | Potential of alternative protein sources to fishmeal in white seabass (Diplodus sargus)
Coorientador
|
Biological Aquatic Resources (Mestrado)
Universidade do Porto Faculdade de Ciências, Portugal
|
Organização de evento
Nome do evento Tipo de evento (Tipo de participação) |
Instituição / Organização | |
---|---|---|
2023/12/07 - 2023/12/07 | 7th Workshop Aquaimprove (2023/12/07 - 2023/12/07)
Oficina (workshop) (Presidente da Comissão Organizadora)
|
Universidade do Porto Centro Interdisciplinar de Investigação Marinha e Ambiental, Portugal |
2022/10/19 - 2022/10/19 | 6th Workshop Aquaimprove
(2022/10/19 - 2022/10/19)
Oficina (workshop) (Presidente da Comissão Organizadora)
|
Universidade do Porto Centro Interdisciplinar de Investigação Marinha e Ambiental, Portugal |
2021/10/04 - 2021/10/07 | Chair of the section NUTRITION and REQUIREMENTS
(2021/10/04 - 2021/10/07)
Congresso (Membro da Comissão Científica)
|
European Aquaculture Society, Bélgica |
2020/11/06 - 2020/11/06 | 5th Workshop Aquaimprove (2020/11/06 - 2020/11/06)
Oficina (workshop) (Presidente da Comissão Organizadora)
|
Universidade do Porto Centro Interdisciplinar de Investigação Marinha e Ambiental, Portugal |
2019/11/29 - 2019/11/29 | 4th Workshop Aquaimprove (2019/11/29 - 2019/11/29)
Oficina (workshop) (Membro da Comissão Científica)
|
Universidade do Porto Centro Interdisciplinar de Investigação Marinha e Ambiental, Portugal |
2018/12/18 - 2018/12/18 | 3rd Workshop Aquaimprove (2018/12/18 - 2018/12/18)
Oficina (workshop) (Presidente da Comissão Organizadora)
|
Universidade do Porto Centro Interdisciplinar de Investigação Marinha e Ambiental, Portugal |
2017/03/17 - 2017/03/17 | 2sd Workshop Aquaimprove (2017/03/17 - 2017/03/17)
Oficina (workshop) (Presidente da Comissão Organizadora)
|
Universidade do Porto Centro Interdisciplinar de Investigação Marinha e Ambiental, Portugal |
2015/12/18 - 2015/12/18 | 1st Workshop Aquaimprove (2015/12/18 - 2015/12/18)
Oficina (workshop) (Membro da Comissão Científica)
|
Universidade do Porto Centro Interdisciplinar de Investigação Marinha e Ambiental, Portugal |
Participação em evento
Descrição da atividade Tipo de evento |
Nome do evento Instituição / Organização |
|
---|---|---|
2019/09/21 - 2019/09/21 | Open Day in CIIMAR
Exposição
|
Open Day in CIIMAR
Universidade do Porto Centro Interdisciplinar de Investigação Marinha e Ambiental, Portugal
|
2018/09/15 - 2018/09/15 | Open Day in CIIMAR
Exposição
|
Open Day in CIIMAR
Universidade do Porto Centro Interdisciplinar de Investigação Marinha e Ambiental, Portugal
|
2017/05/04 - 2017/05/04 | Open Day in CIIMAR
Exposição
|
Open Day in CIIMAR
Universidade do Porto Centro Interdisciplinar de Investigação Marinha e Ambiental, Portugal
|
2016/11/26 - 2016/11/26 | CIIMAR at School
Seminário
|
CIIMAR at School - Escola E.B, 2,3 Frei João, Vila do Conde
Universidade do Porto Centro Interdisciplinar de Investigação Marinha e Ambiental, Portugal
|
2016/09/30 - 2016/09/30 | European Night of Researchers
Encontro
|
European Night of Researchers
Ciência Viva de Vila do Conde, Portugal
|
2016/09/18 - 2016/09/18 | Open Day in CIIMAR
Exposição
|
Open Day in CIIMAR
Universidade do Porto Centro Interdisciplinar de Investigação Marinha e Ambiental, Portugal
|
2016/09/17 - 2016/09/17 | There is Science in the Terminal, inserted in the 8th edition of the" Day of the Port of Leixões, APDL
Exposição
|
Universidade do Porto Centro Interdisciplinar de Investigação Marinha e Ambiental, Portugal
|
Júri de grau académico
Tema Tipo de participação |
Nome do candidato (Tipo de grau) Instituição / Organização |
|
---|---|---|
2022/02/16 | Improvement of meagre culture: zebrafish as a model for the use of micro- and macroalgae as functional feeds
Arguente
|
Marta Isabel Póvoas Monteiro (Doutoramento)
Universidade do Porto Faculdade de Ciências, Portugal
|
2020/12/18 | Potential of solid-state fermented wineries and olive oil by-products as functional ingredients for European sea bass feeds
Orientador
|
Carlos Alexandre Mendes Medeiros (Mestrado)
Universidade do Porto Faculdade de Ciências, Portugal
|
2020/12/18 | Assessing antioxidant and antimicrobial potential of brewery, winery and olive oil byproducts extracts produced through solid
state fermentation in European sea bass
Orientador
|
João Manuel Félix Silva (Mestrado)
Universidade do Porto Faculdade de Ciências, Portugal
|
2019/12/10 | Internship at Riasearch - Effect of fasting on energy and protein losses of ongrowing Penaeus vannamei.
Orientador
|
Ana Margarida Monteiro (Mestrado)
Universidade do Porto Faculdade de Ciências, Portugal
|
2019/12/09 | Estágio na aquacultura Safiestela Improvement strategies for Senegalese sole (Solea senegalensis) artificial reproduction
Orientador
|
Carlos Eduardo Xavier Vila Franca (Mestrado)
Universidade do Porto Faculdade de Ciências, Portugal
|
2019/11/25 | Optimization of solid-state fermentation of winery and olive mill by-products to produce enzymatic and phenolic value-added
products - its application to aquafeed
Orientador
|
Diogo Moreira Filipe (Mestrado)
Universidade do Porto Faculdade de Ciências, Portugal
|
2019/06/07 | Avaliação da capacidade antioxidante e do desempenho produtivo da tilápia-do-Nilo alimentada com concentrado de melão
Arguente principal
|
William Dos Santos Xavier (Mestrado)
Universidade Estadual Paulista Júlio de Mesquita Filho - Câmpus de Botucatu, Brasil
|
2018/12/14 | Estágio na Aquacultura Safiestela
Orientador
|
Tiago Miguel de Sousa Foz (Mestrado)
Universidade do Porto Faculdade de Ciências, Portugal
|
2018/12/04 | Produção de Espécies Endémicas da Costa Norte Portuguesa em Aquacultura Multitrófica Integrada (IMTA)
Orientador
|
Paulo Alexandre da Costa Rainha (Mestrado)
Universidade do Porto Faculdade de Ciências, Portugal
|
2018/11/05 | Establishment of a feeding protocol to improve survival and growth of whiteleg shrimp (Penaeus vannamei) at RiaSearch
Orientador
|
Sofia Maria Filipe Amaral (Mestrado)
Universidade do Porto Faculdade de Ciências, Portugal
|
2017/12/14 | Implementação de um Sistema Experimental em Aquacultura Multitrófica Integrada (IMTA)
Orientador
|
Sara Raquel Ferreira Alves Martins (Mestrado)
Universidade do Porto Faculdade de Ciências, Portugal
|
2017/12/07 | Physiological effects of three different anesthetics: 2-phenoxyethanol, tricaine methanesulfonate and Clove oil on Sparus
aurata
Orientador
|
Ricardo Manuel Pereira Pires (Mestrado)
Universidade do Porto Faculdade de Ciências, Portugal
|
2017/11/29 | Estágio na Aquacultura Safiestela - Avaliação do Grau de Parentesco entre Reprodutores e Descendência na Fase Final de Produção
de Linguado (Solea senegalensis)
Orientador
|
Daniel Filipe Garrido Gavina (Mestrado)
Universidade do Porto Faculdade de Ciências, Portugal
|
2017/11/27 | Dietary taurine requirements of European sea bass (Dicentrarchus labrax, L.) juveniles
Orientador
|
Nicole Martins Pires (Mestrado)
Universidade do Porto Faculdade de Ciências, Portugal
|
2017/09/27 | The n-3 highly unsaturated fatty acids requirement and effect on hepatic composition and histopathology of meagre (Argyrosomus
regius, Asso, 1801) fingerlings
Orientador
|
Marta Ribeiro Carvalho (Mestrado)
Universidade do Porto Faculdade de Ciências, Portugal
|
2016/12/16 | Potential of prepupae meal of Black Soldier Fly (Hermetia illucens) as fish meal substitute in European sea bass juveniles
(Dicentrarchus labrax): Implication in flesh quality
Orientador
|
Rita da Cunha Pedrosa (Mestrado)
Universidade do Porto Faculdade de Ciências, Portugal
|
2016/12/15 | Optimization of solid state fermentation of dried distillers grains with solubles (DDGS) and its effect on performance and
nutrient digestibility in European sea bass
Orientador
|
Mário Gil de Castro Martins Capela Dias (Mestrado)
Universidade do Porto Faculdade de Ciências, Portugal
|
2016/12/12 | Potential use of poultry meal in diets for gilthead seabream (sparus aurata): effect on growth performance, feed utilization
and digestibility
Orientador
|
Pedro Miguel Azevedo Reis Moreira Campos (Mestrado)
Universidade do Porto Faculdade de Ciências, Portugal
|
2016/06/02 | Effect on lipid metabolism of vegetable lipid interaction with carbohydrate; a comparative study with two important marine
aquaculture species, Gilthead sea bream (Sparus aurata) and European sea bass (Dicentrarchus labrax)
Arguente
|
Carolina Oliveira Castro (Doutoramento)
Universidade do Porto Faculdade de Ciências, Portugal
|
2015/12/11 | Potential use of meat and bone meal in diets for gilthead seabream (Sparus aurata) juveniles
Orientador
|
Sara Patrícia Pinto Moutinho (Mestrado)
Universidade do Porto Faculdade de Ciências, Portugal
|
2015/12/10 | Estágio na Aquacultura Safiestela - Estudo da alimentação e comportamento alimentar em reprodutores de linguado (Solea senegalensis)
Orientador
|
Marta Filipe dos Anjos Pinto (Mestrado)
Universidade do Porto Faculdade de Ciências, Portugal
|
2015/12/07 | Effect of dietary incorporation of sorghum distillers dried grains with solubles (DDGS) in the hematological and immunological
responses of Nile tilapia (Oreochromis niloticus), submitted to Aeromonas hydrophila challenge
Orientador
|
Rafael Santos de Almeida (Mestrado)
Universidade do Porto Faculdade de Ciências, Portugal
|
2015/12/04 | Estágio na Aquacultura Safiestela Estudos da nutrição e alimentação em larvas de linguado (Solea senegalensis)
Orientador
|
Joana Cláudia Morais da Silva Mendes (Mestrado)
Universidade do Porto Faculdade de Ciências, Portugal
|
2014/12/04 | Evaluation of protein requirements for juvenile growth and effect of dietary protein levels on post-juvenile growth and reproduction
of zebrafish (Danio rerio)
Estudante:
Helena Raquel dos Santos Fernandes
Orientador
|
Helena Raquel dos Santos Fernandes (Mestrado)
Universidade do Porto Faculdade de Ciências, Portugal
|
2014/05/26 | The effect of antinutritional factors in Sea Bream (Sparus aurata) and Sea Bass (Dicentrarchus labrax) at two development
stages: juveniles and on growing fish
Arguente
|
Ana Isabel dos Santos Couto (Doutoramento)
Universidade do Porto Faculdade de Ciências, Portugal
|
2014/03/19 | Towards the understanding of Senegalese sole lipid metabolism.
Arguente principal
|
Pedro Alexandre Coelho Borges (Doutoramento)
Universidade do Porto Instituto de Ciências Biomédicas Abel Salazar, Portugal
|
2013/07/18 | Dried Distillers Grains with Solubles (DDGS): a potential protein source in feeds for aquaculture
Orientador
|
Rui Pedro Moreira de Magalhães (Mestrado)
Universidade do Porto Faculdade de Ciências, Portugal
|
2012/11/23 | Apparent digestibility coefficient feed ingredients by juvenile meagre (Argyrosomus regius, Asso 1801)
Orientador
|
Carla Patrícia Rodrigues Olim (Mestrado)
Universidade do Porto Faculdade de Ciências, Portugal
|
2012/10/29 | Respostas biológicas de juvenis de robalo peva (Centropomus parallelus) a dietas com substituição parcial da farinha de peixe
por levedura da cerveja (Saccaromyces cerevisae)
Arguente principal
|
Cláudia Andreia Pacheco Costa (Mestrado)
Universidade do Porto Faculdade de Ciências, Portugal
|
2012/10/26 | Dietary protein requirements and intermediary metabolism response to protein/carbohydrate ratio of zebra seabream (Diplodus
cervinus, Lowe 1838) juveniles
Orientador
|
Filipe Fernandes Coutinho (Mestrado)
Universidade do Porto Faculdade de Ciências, Portugal
|
2011/12/13 | Stress mitigation in sole (Solea senegalensis) through improved nitrogen nutrition: amino acid utilization, disease resistance
and immune resistance.
Arguente principal
|
Benjamin Costas, (Doutoramento)
Universidade do Porto Instituto de Ciências Biomédicas Abel Salazar, Portugal
|
2011/10/17 | Effects of protein/carbohydrate ratio and temperature on growth performance, metabolism and oxidative status of Senegalese
sole juveniles (Solea senagalensis)
Orientador
|
Carolina Oliveira Castro (Mestrado)
Universidade do Porto Faculdade de Ciências, Portugal
|
2010/12/16 | Avaliação da substituição da farinha de peixe por matérias-primas vegetais como fonte proteica em Diplodus sargus
Orientador
|
Inês Sofia Afonso Cardoso (Mestrado)
Universidade do Porto Faculdade de Ciências, Portugal
|
2010/12/16 | Efeito do Regime de alimentação-diurno, nocturno e misto - no crescimento, na utilização do alimento e na excreção azotada
em juvenis de linguado Solea senegalensis
Orientador
|
Gonçalo Manuel da Silva Marinho (Mestrado)
Universidade do Porto Faculdade de Ciências, Portugal
|
Arbitragem científica em revista
Nome da revista (ISSN) | Editora | |
---|---|---|
2020/01/01 - Atual | Aquaculture Nutrition (1365-2095) | Wiley Online Library |
2016 - Atual | Revista Brasileira de Zootecnia (1806-9290) | Revista Brasileira de Zootecnia |
2010 - Atual | North American Journal of Aquaculture (1548-8454) | |
2005 - Atual | Comparative Biochemistry and Physiology Part B Comparative Biochemistry (0305-0491) | Elsevier |
2003 - Atual | Aquaculture Nutrition (1365-2095) | Wiley (Blackwell Publishing) |
2002 - Atual | Journal of the World Aquaculture Society (1749-7345) | Wiley (Blackwell Publishing) |
2002 - Atual | Fish Physiology and Biochemistry (1573-5168) | Springer-Verlag |
2002 - Atual | Journal of Applied Ichthyology (1439-0426) | Wiley (Blackwell Publishing) |
2002 - Atual | Aquaculture Research (1365-2109) | Wiley (Blackwell Publishing) |
2002 - Atual | Journal of Food Biochemistry | |
2001 - Atual | Aquaculture (0044-8486) | Elsevier |
Curso / Disciplina lecionado
Disciplina | Curso (Tipo) | Instituição / Organização | |
---|---|---|---|
2020/09/01 - Atual | Topics in nutrition | PhD in Marine Biotechnology and Aquaculture (Doutoramento) | Universidade do Porto Faculdade de Ciências, Portugal |
2017 - Atual | Cal-Aqua - Laboratory Aquatic Animal Science Course | (Pós-Graduação) | Universidade do Porto Centro Interdisciplinar de Investigação Marinha e Ambiental, Portugal Universidade do Porto Faculdade de Ciências, Portugal |
Membro de comissão
Descrição da atividade Tipo de participação |
Instituição / Organização | |
---|---|---|
2022 - Atual | ORBEA-CIIMAR
Membro
|
Universidade do Porto Centro Interdisciplinar de Investigação Marinha e Ambiental, Portugal |
2016 - Atual | Director of the Laboratory Aquatic Animal Science Course (Cal-Aqua)
Diretor
|
Universidade do Porto Centro Interdisciplinar de Investigação Marinha e Ambiental, Portugal |
2013 - Atual | Fiscal council at CIIMAR
Membro
|
Universidade do Porto Centro Interdisciplinar de Investigação Marinha e Ambiental, Portugal |
Distinções
Outra distinção
2020 | The most cited articles published since 2017, extracted from Scopus. |
2020 | The most cited articles published since 2017, extracted from Scopus. |