???global.info.a_carregar???
My name is Ana Rita Pereira, and I have a PhD in Sustainable Chemistry from the Faculty of Sciences of the University of Porto. I am currently a researcher under the VIIAFOOD-PRR-Agenda Mobilizadora-C644929456-00000040 project. My doctoral research focused on extracting and characterizing lignin from agro-industrial byproducts through various analytical techniques, aiming to use this biopolymer as a color stabilizer and oxidative protector for phenolic chemicals in diverse matrices.. Additionally, my PhD expertise includes extensive studies on the chemistry of anthocyanins, particularly their degradation and stabilization under various glycosylation and acylation conditions. In 2016, I completed my Bachelor's degree in Chemistry at the Faculty of Sciences of the University of Porto. My final project involved the chemical characterization of maize and grass silage samples to identify and quantify polyphenols using high-performance liquid chromatography. In 2018, I earned a Master’s degree in Clinical, Analytical, and Forensic Toxicology at the Faculty of Pharmacy of the University of Porto. My work included a seminar entitled “Forensic methods and tools in the determination of the postmortem interval” and the development of a potentiometric sensor coupled to a chromatographic system for histamine determination in biological samples. In 2019, I joined the FoodPolyphenol-Lab research group, contributing to the project “Research cooperative within the scope of polyphenols and their industrial applications” (0377_IBERPHENOL_6_E), funded by the European Regional Development Fund through the Portugal-Spain cooperation program POCTEP-IBERPHENOL. This work expanded my expertise in polyphenols and their industrial applications.
Identificação

Identificação pessoal

Nome completo
Ana Rita Martins Pereira

Nomes de citação

  • Pereira, Ana Rita

Identificadores de autor

Ciência ID
C61D-A83D-109B
ORCID iD
0000-0002-9779-2678

Endereços de correio eletrónico

  • anarita@fc.up.pt (Profissional)
  • up201305740@up.pt (Profissional)

Domínios de atuação

  • Ciências Exatas - Química
  • Ciências Exatas - Química - Química Analítica
  • Ciências Exatas - Química - Química Orgânica
  • Ciências Exatas - Química - Ciência de Polímeros
  • Ciências Agrárias - Agricultura, Silvicultura e Pescas

Idiomas

Idioma Conversação Leitura Escrita Compreensão Peer-review
Inglês Utilizador independente (B1) Utilizador independente (B1) Utilizador independente (B1) Utilizador independente (B1)
Português (Idioma materno)
Formação
Grau Classificação
2020/01/01 - 2024/10/25
Concluído
Doctoral Program in Sustainable Chemistry (PDQS) (Doutoramento)
Universidade do Porto Faculdade de Ciências, Portugal
"Agro-industrial by-products as an unlimited source of phenolic compounds for different tecnhological applications" (TESE/DISSERTAÇÃO)
2016 - 2018
Concluído
MSc in Analytical, Clinical and Forensic Toxicology (Mestrado)
Universidade do Porto Faculdade de Farmácia, Portugal
"Potentiometric detector for histamine in biological samples: a tool for forense application" (TESE/DISSERTAÇÃO)
18 valores
2013 - 2016
Concluído
Chemistry (Licenciatura)
Universidade do Porto Faculdade de Ciências, Portugal
"Caracterização da Composição Química dos Alimentos para Ruminantes" (TESE/DISSERTAÇÃO)
16 Valores
Percurso profissional

Outros

Categoria Profissional
Instituição de acolhimento
Empregador
2024/04/15 - 2025/04/15 Research Fellow Universidade do Porto Faculdade de Ciências, Portugal
2020/01/01 - 2024 PhD student Fundação para a Ciência e a Tecnologia, Portugal
Universidade do Porto Faculdade de Ciências, Portugal
2019/03 - 2019/12 Research Fellow Universidade do Porto, Portugal
Universidade do Porto Faculdade de Farmácia, Portugal
2016 - 2018 Master´s student Universidade do Porto Faculdade de Farmácia, Portugal
2013 - 2016 Graduate student (Bachelor in Chemistry) Universidade do Porto Faculdade de Ciências, Portugal
Projetos

Bolsa

Designação Financiadores
2024/04/15 - 2025/04/15 Projeto VIIAFOOD-PRR-Agenda Mobilizadora-C644929456-00000040
PRR - Ag. Mob. - C644929456-00000040 - VIIAFood
Bolseiro de Investigação
Em curso
2019/03/15 - 2019/12/15 Research cooperative within the scope of polyphenols and its industrial applications - IBERPHENOL
0377_IBERPHENOL_6_E
Bolseiro de Investigação
Em curso

Projeto

Designação Financiadores
2023/01/01 - 2024/06/30 Anthocyanin-Rich Edible Flowers: towards an emerging, more sustainable and healthier diet
2022.01014.PTDC
Rede de Química e Tecnologia Laboratório Associado para a Química Verde, Portugal

Universidade NOVA de Lisboa NOVA Medical School, Portugal
Fundação para a Ciência e a Tecnologia
Em curso
2019/01/01 - 2019/12/31 Laboratório Associado para a Química Verde - Tecnologias e Processos Limpos
UID/QUI/50006/2019
LA/P/0008/2020
Universidade do Porto Faculdade de Ciências, Portugal

Rede de Química e Tecnologia Laboratório Associado para a Química Verde, Portugal

Universidade de Aveiro, Portugal

Universidade do Porto Instituto de Ciências Tecnologias e Agroambiente, Portugal

Associação para a Inovação e Desenvolvimento da FCT, Portugal

Universidade de Évora, Portugal

Unidade de Investigação Vidro e Cerâmica para as Artes, Portugal

Universidade de Lisboa Instituto Dom Luiz, Portugal

Universidade NOVA de Lisboa, Portugal
Fundação para a Ciência e a Tecnologia
Concluído
Produções

Publicações

Artigo em revista
  1. Pereira, Ana Rita; Fernandes, Virgínia Cruz; Delerue-Matos, Cristina; de Freitas, Victor; Mateus, Nuno; Oliveira, Joana. "Exploring acylated anthocyanin-based extracts as a natural alternative to synthetic food dyes: Stability and application insights". Food Chemistry 461 (2024): 140945. http://dx.doi.org/10.1016/j.foodchem.2024.140945.
    Publicado • 10.1016/j.foodchem.2024.140945
  2. Ana Rita Pereira; Carlo Bravo; Rui Miguel Ramos; Carina Costa; Alírio Rodrigues; Victor de Freitas; Nuno Mateus; et al. "New Insights into pH-dependent Complex Formation between Lignosulfonates and Anthocyanins: Impact on Color and Oxidative Stability". Journal of Agricultural and Food Chemistry (2024): https://doi.org/10.1021/acs.jafc.4c05842.
    10.1021/acs.jafc.4c05842
  3. Ana Rita Pereira; Elsa Brandão; Joana Pinto; Paula Guedes de Pinho; Carina A. E. Costa; Alírio E. Rodrigues; Michele Michelin; et al. "First Insight into Lignin Valorization as a Promising Biopolymer for the Modulation of the Physicochemical Properties of Port Wine". Journal of Agricultural and Food Chemistry (2024): https://doi.org/10.1021/acs.jafc.4c05442.
    10.1021/acs.jafc.4c05442
  4. Seco, André; Pereira, Ana Rita; Camuenho, Ambrósio; Oliveira, Joana; Dias, Ricardo; Brás, Natércia F.; Basílio, Nuno; et al. "Comparing the Chemistry of Malvidin-3-O-glucoside and Malvidin-3,5-O-diglucoside Networks: A Holistic Approach to the Acidic and Basic Paradigms with Implications in Biological Studies". Journal of Agricultural and Food Chemistry 72 13 (2024): 7497-7510. http://dx.doi.org/10.1021/acs.jafc.4c00552.
    10.1021/acs.jafc.4c00552
  5. Patrícia Correia; Paula Araújo; Alexandra Plácido; Ana Rita Pereira; Lucinda J. Bessa; Nuno Mateus; Victor de Freitas; Joana Oliveira; Iva Fernandes. "Light-activated amino-substituted dyes as dual-action antibacterial agents: Bio-efficacy and AFM evaluation". Dyes and Pigments (2024): https://doi.org/10.1016/j.dyepig.2024.111975.
    10.1016/j.dyepig.2024.111975
  6. Ana Rita Pereira; Carina Costa; Nuno Mateus; Victor de Freitas; Alírio Rodrigues; Joana Oliveira. "Exploring the Potential of Vine Shoots as a Source of Valuable Extracts and Stable Lignin Nanoparticles for Multiple Applications". International Journal of Molecular Sciences (2023): https://doi.org/10.3390/ijms24065165.
    10.3390/ijms24065165
  7. Ana Rita Pereira; Victor de Freitas; Nuno Mateus; Joana Oliveira. "Functionalization of 7-Hydroxy-pyranoflavylium: Synthesis of New Dyes with Extended Chromatic Stability". Molecules (2022): https://doi.org/10.3390/molecules27217351.
    10.3390/molecules27217351
  8. Oliveira, Hélder; Araújo, Paula; Pereira, Ana Rita; Mateus, Nuno; de Freitas, Victor; Oliveira, Joana; Fernandes, Iva. "Photoactivated cell-killing amino-based flavylium compounds". Scientific Reports 11 1 (2021): http://dx.doi.org/10.1038/s41598-021-01485-y.
    Aceite para publicação • 10.1038/s41598-021-01485-y
  9. Araújo, Paula; Rita Pereira, Ana; de Freitas, Victor; Mateus, Nuno; Fernandes, Iva; Oliveira, Joana. "Synthesis, structural characterization and chromatic features of new 2-phenyl-1-benzopyrylium and 2-phenyl-styryl-1-benzopyrylium amino-based blue dyes". Tetrahedron Letters 85 (2021): 153487. http://dx.doi.org/10.1016/j.tetlet.2021.153487.
    10.1016/j.tetlet.2021.153487
  10. Patrícia Coelho; Joana Oliveira; Iva Fernandes; Paula Araújo; Ana Rita Pereira; Paula Gameiro; Lucinda J. Bessa. "Pyranoanthocyanins Interfering with the Quorum Sensing of Pseudomonas aeruginosa and Staphylococcus aureus". International Journal of Molecular Sciences (2021): https://doi.org/10.3390/ijms22168559.
    10.3390/ijms22168559
  11. Patrícia Correia; Paula Araújo; Carolina Ribeiro; Hélder Oliveira; Ana Rita Pereira; Nuno Mateus; Victor de Freitas; et al. "Anthocyanin-Related Pigments: Natural Allies for Skin Health Maintenance and Protection". Antioxidants 10 7 (2021): 1038-1038. https://doi.org/10.3390/antiox10071038.
    10.3390/antiox10071038
  12. Patrícia Correia; Hélder Oliveira; Paula Araújo; Natércia F. Brás; Ana Rita Pereira; Joana Moreira; Victor de Freitas; et al. "The Role of Anthocyanins, Deoxyanthocyanins and Pyranoanthocyanins on the Modulation of Tyrosinase Activity: An In Vitro and In Silico Approach". International Journal of Molecular Sciences 22 12 (2021): 6192-6192. https://doi.org/10.3390/ijms22126192.
    10.3390/ijms22126192
  13. Araújo, Paula; Mendoza, Johan; Pina, Fernando; Pereira, Ana Rita; Fernandes, Iva; de Freitas, Victor; Oliveira, Joana. "Photochemistry of 5-Hydroxy-4'-Dimethylaminoflavylium in the presence of SDS micelles. The role of metastable states of flavylium cation-quinoidal base and trans-chalcones". Journal of Photochemistry and Photobiology A: Chemistry 402 (2020): 112827. http://dx.doi.org/10.1016/j.jphotochem.2020.112827.
    Publicado • 10.1016/j.jphotochem.2020.112827
  14. Hélder Oliveira; Patrícia Correia; Ana Rita Pereira; Paula Araújo; Nuno Mateus; Victor de Freitas; Joana Oliveira; Iva Fernandes. "Exploring the Applications of the Photoprotective Properties of Anthocyanins in Biological Systems". International Journal of Molecular Sciences 21 20 (2020): 7464-7464. https://doi.org/10.3390/ijms21207464.
    10.3390/ijms21207464
  15. Pereira, A. R.; Araújo, A. N.; Montenegro, M. C. B. S. M.; Amorim, C.M.P. Gomes. "A simpler potentiometric method for histamine assessment in blood sera". Analytical and Bioanalytical Chemistry 412 15 (2020): 3629-3637. http://dx.doi.org/10.1007/s00216-020-02597-6.
    10.1007/s00216-020-02597-6
Capítulo de livro
  1. Pereira, Ana Rita; de Freitas, Victor; Oliveira, Joana. "Development of lignin-based nanoparticles: fabrication methods and functionalization approaches". In Lignin-Based Materials for Biomedical Applications, 227-270. Elsevier, 2021.
    10.1016/b978-0-12-820303-3.00005-9
Poster em conferência
  1. Pereira, Ana Rita; Vasco José Trincão da Silva; Fernandes, Ana; Mateus, Nuno; De Freitas, Victor Armando Pereira. Autor correspondente: Pereira, Ana Rita. "Advancing Clean-Label Meat Products: Enhancing Texture and Color with Plant-Based Bioactive Ingredients". Trabalho apresentado em XXVIII Encontro Galego-Portugués de Química, 2024.
  2. Pereira, Ana Rita. "Chemical and structural characterization of dioxane lignin extract from vine pruning material – a powerful biopolymer". Trabalho apresentado em 8thEuChemS Chemistry Congress, 2022.
  3. Araújo, Paula; Johan Mendoza; Pina, Fernando; Pereira, Ana Rita; Fernandes, Iva; de Freitas, Victor; Oliveira, Joana. "Kinetic and Thermodynamic characterization of 5-Hydroxy-4´-Dimethylamino-flavylium in the presence of SDS micelles". Trabalho apresentado em XXX International Conference on Polyphenols, 2021.
  4. Ana Rita Pereira; Paula Araújo; Iva Fernandes; Victor de Freitas; Nuno Mateus; Joana Oliveira. "Functionalization of carboxylated lignin nanoparticles with amino-flavylium derivative using EDC/NHS coupling agents". Trabalho apresentado em XXX International Conference on Polyphenols, 2021.
  5. Patrícia, Correia; Hélder José Couto Oliveira; Araújo, Paula; Pereira, Ana Rita; Patrícia Coelho; Bessa, Lucinda J.; Paula Gameiro; et al. Autor correspondente: Fernandes, Iva. "Exploring the colour and bioactivity of anthocyanin related structures towards skin healthcare ¿ bridging food and therapeutics (P6.2)". Trabalho apresentado em XXX International Conference on Polyphenols, Turku, Finland., 2021.
  6. Pereira, Ana Rita. "Glicosilação da lenhina para aumentar a sua solubilidade em sistemas aquosos. Purificação e caracterização por FTIR.". Trabalho apresentado em XXV Encontro Galego-Portugués de Química, 2019.
  7. Pereira, Ana Rita. "Síntese do pigmento azul 2-(4’ -dimetilaminoestiril)-5,7-dihidroxibenzopirílio e seus derivados. Estudo das suas formas de equilíbrio em solução aquosa". Trabalho apresentado em XXV Encontro Galego-Portugués de Química, 2019.
  8. Pereira, Ana Rita. "Nanopartículas lipídicas como transportadores de compostos derivados das antocianinas para aplicação tópica". Trabalho apresentado em XXV Encontro Galego-Portugués de Química, 2019.
  9. Pereira, Ana Rita; Araújo, Paula. "Synthesis, structural and physical -chemical characterization of blue pyranoflavyliums-4-(dimethylamino)-cinnamyl dyes". Trabalho apresentado em XXVI Encontro Nacional da Sociedade Portuguesa de Química, 2019.
  10. Araújo, Paula; Pereira, Ana Rita. "Stabilization of bluish pyranoanthocyanin pigments in aqueous systems using lignin nanoparticles". Trabalho apresentado em XXVI Encontro Nacional da Sociedade Portuguesa de Química, 2019.

Propriedade Intelectual

Patente
  1. Pereira, Ana Rita; Paula Araújo; Patrícia Correia; Hélder Oliveira; Iva Fernandes; Joana Oliveira; Nuno Mateus; Victor de Freitas. 2023. "PROCESS FOR EXTRACTION AND HEMI-SYNTHESIS OF PYRANOANTHOCYANINS AND SKINCARE COSMETIC FORMULATIONS CONTAINING THEM".
Atividades

Apresentação oral de trabalho

Título da apresentação Nome do evento
Anfitrião (Local do evento)
2024/11/14 Exploring Lignin Valorization as a Sustainable Modulating Agent: Impact on the Physicochemical Properties of Port Wine Congresso International XXVIII Encontro Galego Portugués de Química
2024/10 Unveiling the functionality of fruit by-products' flours as innovative ingredients in vegan ham-like products development XVII Encontro Nacional de Química dos Alimentos
2024/06/19 Improving the color and oxidative stability of anthocyanins through pH-dependent complexes with lignosulfonates LAQV Webinars - Food Quality and Technology
2024/01 The Chemistry of Malvidin 3-O-Glucoside and Malvidin 3,5-O-Diglucoside Networks from Acidic and Basic Paradigms. The irreversible reactions 15th National Organic Chemistry Meeting (15ENQO), and the 8th National Medicinal Chemistry Meeting (8ENQT)
2023/11 Acylated and polyacylated anthocyanins as a palette of natural colors XXVII Encontro Luso-Galego de Química 1
2023/10/24 Anthocyanin’s acylation pattern as the key to a pallet of natural colors SYMPOSIUM - AVEIRO UNIVERSITY & PORTO UNIVERSITY & WAGENINGEN UNIVERSITY
2023/07/08 Red color stabilization of anthocyanins with lignosulfonates from the pulp industry International conference of polyphenols
2022/04 One-pot functionalization of a 7-hydroxy amino-based pyranoflavylium compound: the power of coupling chemistry to synthetize new esters 14th National Organic Chemistry Meeting (14ENQO) and the 7th National Medicinal Chemistry Meeting (7ENQT)
2018/11/22 Desenvolvimento e caracterização de um sensor potenciométrico para a determinação da atropina XXIV Encontro Luso Galelo de Química 2018
(Porto, Portugal)
2018/06/26 Histamine determination using potentiometric detection coupled to sequential injection analysis Polish-Czech Symposium, FA&CE 2018 (Flow Analysis & Capillary Electrophoresis)
Polish-Czech Symposium (Flow Analysis & Capillary Electrophoresis) em cooperação com STARSS (Hradec Kralove, República Checa)
2018/05/03 Construction and evaluation of a histamine potentiometric sensor SPE2018 – 23rd Meeting of the Portuguese Society of Electrochemistry
(Porto, Portugal)
2018/02/08 Potentiometric determination of histamine in biological samples: forense application IJUP - 11º Encontro de Jovens Investigadores da Universidade do Porto
Universidade Porto, Faculdade de Medicina (Porto, Portugal)

Organização de evento

Nome do evento
Tipo de evento (Tipo de participação)
Instituição / Organização
2023/04 - 2023/04 Mostra U.Porto - Detailed information about research plans, access requirements and professional opportunities relating to the LAQV-REQUIMTE institution. (2023/04 - 2023/04)
Exposição
2022/08 - 2022/08 Organization comission of the 8th EuChemS Chemistry Congress (ECC8), in Lisbon, Portugal, from August 28 to September 1, 2022. (2022/08)
Congresso (Membro da Comissão Organizadora)
2019/07/24 - 2019/07/27 Organizing Committee of the XXVI Encontro Nacional da SPQ (2019/07/24 - 2019/07/27) Universidade do Porto Faculdade de Ciências, Portugal
2015 - 2015 Participação na organização do IV ENEQUI: Encontro Nacional de Estudantes de Química, no qual foi necessário todo um conjunto de reuniões e formações, de forma a proporcionar a melhor estadia e o mais profundo conhecimento a todos os participantes, quer ao nível da área científica em questão, quer relativamente à cidade na qual o mesmo encontro se realizou (Porto). Do ponto de vista educativo, foram realizadas diversas palestras por oradores especializados, bem como workshops direcionados no sentido da aprendizagem. (2015)
Encontro (Membro da Comissão Organizadora)
Universidade do Porto Faculdade de Ciências, Portugal

Participação em evento

Descrição da atividade
Tipo de evento
Nome do evento
Instituição / Organização
2024/03 - 2024/03 Workshop in Biomass and Beyond: Sustainable Strategies for Renewable Energy . This workshop was dedicated to exploring the significant role of biomass in sustainable energy solutions and aimed to bring together a diverse group of experts, industry professionals, researchers, and enthusiasts in the field of renewable energy.
Oficina (workshop)
Workshop in Biomass and Beyond: Sustainable Strategies for Renewable Energy
Universidade do Porto Faculdade de Ciências, Portugal

Universidade do Porto Instituto de Física de Materiais Avançados Nanotecnologia e Fotónica, Portugal
2023/03 - 2023/03 Workshop Sustentabilidade e inovação: (re)inventar o setor agroindustrial - Meeting of industry leaders to discuss sustainability and innovation in the agri-food sector, involving business and scientific communities
Universidade do Porto Faculdade de Farmácia, Portugal

Instituto Politécnico de Bragança Escola Superior Agrária, Portugal
2021/11/20 - 2021/12 Conceitos, Fundamentos e Protocolos em Investigação em Plantas Medicinais
Universidade do Porto Faculdade de Farmácia, Portugal
2021/09/01 - 2021/09/11 1st Workshop in Nanoparticles Engineering: From Synthesis to Characterization
Oficina (workshop)
Instituto Politécnico do Porto Instituto Superior de Engenharia do Porto, Portugal
2019/03 - 2019/04 AMPLIFICA – Impact acceleration program to scale effective and innovative solutions to social and environmental challenges. Porto Metropolitan Area and Maze
Oficina (workshop)
2017/11/27 - 2017/11/27 Evento Internacional na divulgação do curso MOOC (Massive Open Online Course) sobre Toxicologia
Conferência
Evento Internacional na divulgação do curso MOOC (Massive Open Online Course) sobre Toxicologia
Universidade do Porto Faculdade de Farmácia, Portugal
2017 - 2017 Ações de formação realizadas pela biblioteca ICBAS/FFUP sobre as características e funcionalidades do Endnote, bem como a sua aplicação prática
Oficina (workshop)
Introdução ao EndNote X8: da criação de uma biblioteca à escrita de um documento
Universidade do Porto Faculdade de Farmácia, Portugal
2016/03/29 - 2016/03/31 Palestras sobre Balística Forense e Medicina Legal, as quais orientadas por figuras com um grau bastante significativo nas respetivas áreas.
Conferência
Curso de Balística Forense e Medicina Legal
2016 - 2016 Mostra UP: o objetivo principal foi, juntamente com outros colegas e professores, demonstrar a todos os visitantes um pouco das possíveis aplicações práticas e diárias da Química nos nossos dias, bem como dar a conhecer todas as unidades curriculares e saídas profissionais associadas ao curso.
Encontro
Mostra UP
Universidade do Porto Faculdade de Ciências, Portugal
2015 - 2015 Curso de Ciências Forenses - palestras sobre as mais diversas matérias forenses
Conferência
Curso de Ciências Forenses
Universidade do Porto Faculdade de Ciências, Portugal

Curso / Disciplina lecionado

Disciplina Curso (Tipo) Instituição / Organização
2024/04/12 - 2024/06/14 Training Course in Deep Tech Innovation in Agrifood Systems, with specialization in Biotechnology & Agrifood Business Universidade Católica Portuguesa Centro Regional do Porto, Portugal
2023/06 - 2023/12 Empowering Women in Agrifood - 6-months entrepreneurial program tailored to create business solutions for specific challenges in agrifood. EIT Food iVZW, Bélgica
2023/04 - 2023/06 The Quality in Chemical Analysis course aimed to address topics that allow us to design, implement, and audit in a chemical analysis laboratory, a quality assurance program following the standard NP EN ISO / IEC 17025: 2018. Continuous improvement, Efficiency, and effectiveness are based on robust Quality Management systems. Universidade do Porto Faculdade de Ciências, Portugal
2023/03 - 2023/05 Fundamentos de design gráfico e de comunicação visual eficaz- visual literacy and graphic design and communication skills, in different technical and theoretical aspects to respond to the internal and external communication needs of public and private institutions, or contemporary cultural entities, in different media formats and platforms; introduce trainees to the use of specific software for editing, composing and publishing content. Museu da Faculdade de Belas Artes da Universidade do Porto, Portugal
2023/03 - 2023/04 iUP25K – business ideas competition; creation of new companies based on the exploration of knowledge and innovation)
2022/07/04 - 2022/07/29 InnovPlanet Summer School was a free course sponsored by the largest European food innovation network, EIT Food, and promoted by BGI - Building Global Innovators, Food4Sustainability CoLAB, Lund University, and University of Beira Interior. A 3-week course where entrepreneurship skills were developed and I acquired knowledge about sustainable agriculture and targeted nutrition to create an innovative product. Building Global Innovators SA, Portugal
2022/05 - 2022/06 Beyond the Lab – Bootcamp on entrepreneurship for scientists. Chaperone and Fraunhofer Portugal
2021/12 - 2021/12 Winter School: Communicating Research for Doctoral Candidates – A Joint School on Communication Practices – Workshop on voice training and presentation skills. EUGLOH

Membro de comissão

Descrição da atividade
Tipo de participação
Instituição / Organização
2014 - 2015 Núcleo de Estudantes de Química (NEQUP): Planeamento e organização de diferentes atividades ao longo do mandato (2014-2015), nomeadamente, palestras, workshops, cursos na área da Química e em outras áreas relacionadas; jornadas da química; encontros de estudantes a nível nacional (ENEQUI); entre outras.
Vogal
Distinções

Prémio

2023 EIT FOOD pack's visibility
2017 School Prize Teresa Fonseca
Universidade do Porto Faculdade de Ciências, Portugal
2016 School prize - Best Final Course Average in Chemistry
Universidade do Porto Faculdade de Ciências, Portugal
2016 School Prize Prof. Dr. João Cabral
Universidade do Porto Faculdade de Ciências, Portugal

Outra distinção

2023 Junior grant in the XXXIth International Conference on Polyphenols