Identificação
Identificação pessoal
- Nome completo
- MAFALDA LUÍSA DE ALMEIDA SERRA PATULEIA
Nomes de citação
- Patuleia, Mafalda
Identificadores de autor
- Ciência ID
- 4310-F776-5473
- ORCID iD
- 0000-0002-8401-1860
Moradas
- Campo Grande, 376, 1749-024, Lisboa, Lisboa, Portugal (Profissional)
- Intrepid Lab, CETRAD Rua Augusto Rosa nº 24, 4000-098, Porto, Porto, Portugal (Profissional)
Websites
- http://turismo.ulusofona.pt/ (Académico)
Domínios de atuação
- Ciências Sociais - Outras Ciências Sociais - Outras Áreas das Ciências Sociais
Formação
Grau | Classificação | |
---|---|---|
2010 - 2013
Concluído
|
Tourism (Doutoramento)
Universidade do Algarve, Portugal
"RESIDENTIAL TOURISM, INTEGRATED RESORTS AND MOTIVATIONS: THE CASE OF THE WESTERN TOURISM DEVELOPMENT CENTRE" (TESE/DISSERTAÇÃO)
|
|
2004 - 2006
Concluído
|
Sociology (Mestrado)
Especialização em Comunication, Culture and Information Technologies
ISCTE-Instituto Universitário de Lisboa, Portugal
"The applicability of New Information and Communication Technologies in the Public Tourism Sector in Portugal - Analysis of
official tourism websites" (TESE/DISSERTAÇÃO)
|
Good with honours |
1998 - 2000
Concluído
|
Tourism (Licenciatura)
Instituto Superior de Novas Profissões, Portugal
|
|
1989 - 1993
Concluído
|
Tourism (Bacharelato)
Instituto Superior de Novas Profissões, Portugal
|
Percurso profissional
Ciência
Categoria Profissional Instituição de acolhimento |
Empregador | |
---|---|---|
2024/01/01 - Atual | Investigador (Investigação) | Universidade Lusófona, Intrepid Lab, Research for Business and Society, Portugal |
Cooperativa de Formação e Animação Cultural CRL, Portugal | ||
2020 - Atual | Investigador (Investigação) | Universidade de Aveiro Unidade de Investigação em Governança Competitividade e Políticas Públicas, Portugal |
Universidade de Aveiro, Portugal |
Docência no Ensino Superior
Categoria Profissional Instituição de acolhimento |
Empregador | |
---|---|---|
2017 - Atual | Professor Associado (Docente Universitário) | Universidade Lusófona de Humanidades e Tecnologias, Portugal |
2013 - 2020 | Professor Adjunto (Docente Ensino Superior Politécnico) | Instituto Superior de Novas Profissões, Portugal |
2014 - 2017 | Professor Auxiliar (Docente Universitário) | Universidade Lusófona de Humanidades e Tecnologias, Portugal |
2013 - 2014 | Professor Associado Convidado (Docente Universitário) | Cesar Ritz Colleges Switzerland - Le Bouveret Campus, Suiça |
2000 - 2013 | Assistente (Docente Ensino Superior Politécnico) | Instituto Superior de Novas Profissões, Portugal |
Cargos e Funções
Categoria Profissional Instituição de acolhimento |
Empregador | |
---|---|---|
2021 - Atual | Director of the Master's Degree in Development and Management of Tourist Destinations | Universidade Lusófona de Humanidades e Tecnologias, Portugal |
2015 - Atual | Member of the Pedagogical Council | Universidade Lusófona de Humanidades e Tecnologias, Portugal |
Universidade Lusófona de Humanidades e Tecnologias Escola de Ciências Económicas e das Organizações, Portugal | ||
2015 - Atual | Member of the Scientific Committee | Universidade Lusófona de Humanidades e Tecnologias, Portugal |
Universidade Lusófona de Humanidades e Tecnologias Escola de Ciências Económicas e das Organizações, Portugal | ||
2015 - Atual | Director of the Tourism Degree Programme | Universidade Lusófona de Humanidades e Tecnologias, Portugal |
Universidade Lusófona de Humanidades e Tecnologias Escola de Ciências Económicas e das Organizações, Portugal | ||
2014 - Atual | Director of the Tourism Department | Universidade Lusófona de Humanidades e Tecnologias, Portugal |
2021 - 2023 | Head of Tourism Applied Research Summer School | Universidade Lusófona de Humanidades e Tecnologias, Portugal |
Universidade Lusófona de Humanidades e Tecnologias Escola de Ciências Económicas e das Organizações, Portugal | ||
2021 - 2022 | Member of the Scientific Committee of the International Conference THINC 2021 and 2022 | Universidade Lusófona de Humanidades e Tecnologias, Portugal |
Universidade Lusófona de Humanidades e Tecnologias Escola de Ciências Económicas e das Organizações, Portugal | ||
2018 - 2021 | Director of the Postgraduate Programme in Management and Cookery | Universidade Lusófona de Humanidades e Tecnologias, Portugal |
Universidade Lusófona de Humanidades e Tecnologias Escola de Ciências Económicas e das Organizações, Portugal | ||
2015/06 - 2021 | Director de Unidade Orgânica | Instituto Superior de Novas Profissões, Portugal |
2015 - 2021 | Presidente do Conselho Técnico-Científico | Instituto Superior de Novas Profissões, Portugal |
2015 - 2021 | Presidente do Conselho Pedagógico | Instituto Superior de Novas Profissões, Portugal |
2015 - 2019 | Head of Tourism Master | Universidade Lusófona de Humanidades e Tecnologias, Portugal |
Universidade Lusófona de Humanidades e Tecnologias Escola de Ciências Económicas e das Organizações, Portugal |
Outros
Categoria Profissional Instituição de acolhimento |
Empregador | |
---|---|---|
2014 - Atual | Member of the Hospitality Awards Jury Panel | Associação dos directores de Hotel de Portugal, Portugal |
2014 - Atual | Member of the University Council | Universidade Lusófona de Humanidades e Tecnologias, Portugal |
Universidade Lusófona de Humanidades e Tecnologias, Portugal | ||
2018 - 2021 | Expert panel member | Portugal Ventures - Turismo de Portugal, Portugal |
Projetos
Projeto
Designação | Financiadores | |
---|---|---|
2021 - Atual | Ka2 Table of Civilizations
2020-3-TR01-KA105-096480
Investigador responsável
|
|
2022 - 2024 | KA2 Slow Food Movement
2021-2-NO02-KA220-YOU-000050464
Investigador responsável
Instituto Lusófono de Investigação e Desenvolvimento, Portugal
|
|
2023 - 2023 | kA1 Zombieland, Finding a Cure for Future European Societies
2020-3-DE04-KA105-020475
Investigador responsável
Instituto Lusófono de Investigação e Desenvolvimento, Portugal
|
Concluído
|
2017 - 2019 | Wine Experience and Sensations: Exploring Wine Culture and Heritage in the Tagus Region
SAICT-POL/23969/2016
Investigador
|
Concluído
|
Outro
Designação | Financiadores | |
---|---|---|
2020 - Atual | Lean Management, a tool for hotels sustainability
xxx
Investigador
Associação dos Diretores de Hotel de Portugal, Portugal
|
Em curso
|
2020/03 - 2020/05 | General Guide to Good Practices for the Congress and Events Sector - COVID19.
Desenvolvimento técnico
APECATE - Associação Portuguesa de Empresas de Congressos, Animação Turística e Eventos, Portugal
|
Concluído
|
2018 - 2020 | Local Accommodation Barometer
Desenvolvimento técnico
Homeway, França
|
Concluído
|
2016 - 2017 | Training course for tour guides in São Tomé and Príncipe
Sem referencia
Desenvolvimento técnico
Direção geral de Turismo e Hotelaria de S. Tomé e Príncipe, São Tomé e Príncipe
|
Concluído
|
Produções
Publicações
Artigo em conferência |
|
Artigo em jornal |
|
Artigo em revista |
|
Capítulo de livro |
|
Livro |
|
Resumo em conferência |
|
Atividades
Orientação
Título / Tema Papel desempenhado |
Curso (Tipo) Instituição / Organização |
|
---|---|---|
2022 - 2023 | 2023: The Importance of Sustainability, Social Responsibility and Social Marketing in Achieving Competitive Advantage: A Study
of Hotel Units in the Azores Sustainability Booklet
Coorientador
|
Mestrado em Gestão de Empresas (Mestrado)
Universidade Lusófona de Humanidades e Tecnologias, Portugal
|
2018 - 2021/09/15 | 2021: Gastronomy tourism as a contribution to the socio-economic development of the municipality of Seia
Coorientador de Maria José Lima-Neto Martins Vieira
|
Universidade de Lisboa Instituto Superior de Ciências Sociais e Políticas, Portugal
|
Organização de evento
Nome do evento Tipo de evento (Tipo de participação) |
Instituição / Organização | |
---|---|---|
2024/11/14 - 2024/11/15 | 2024: 20th European Conference on Management Leadership and Governance (2024/11/14 - 2024/11/15)
Conferência (Presidente da Comissão Organizadora)
|
Universidade Lusófona de Humanidades e Tecnologias Escola de Ciências Económicas e das Organizações, Portugal |
2024/02/19 - 2024/05/13 | 2024: My Tourism Talks - Conferences (2024/02/19 - 2024/05/13)
Seminário (Presidente da Comissão Organizadora)
|
Universidade Lusófona de Humanidades e Tecnologias Escola de Ciências Económicas e das Organizações, Portugal |
2024/03/01 - 2024/03/31 | 2024: BIP Community impacts of creative tourism lifestyle entrepreneurs in rural areas with Babes- Bolyai University (Roménia)
e Università di Roma Tor Vergata (Itália). (2024/03/01 - 2024/03/31)
Outro (Coorganizador)
|
Universidade Lusófona de Humanidades e Tecnologias Escola de Ciências Económicas e das Organizações, Portugal |
2024/03/14 - 2024/03/14 | 2024: Multiplier Event: Slow Food Movement (2024/03/14 - 2024/03/14)
Conferência (Presidente da Comissão Organizadora)
|
Universidade Lusófona de Humanidades e Tecnologias Escola de Ciências Económicas e das Organizações, Portugal |
2024/03/01 - 2024/03/01 | 2024: Visit of the Secretary of Tourism of the State of Rio de Janeiro (Brazil) to Lusófona University (2024 - 2024)
Conferência (Coorganizador)
|
Universidade Lusófona de Humanidades e Tecnologias Escola de Ciências Económicas e das Organizações, Portugal |
2024 - 2024 | 2024: BIP The new tourism entrepreneurship innovation, social impacts and the digital turn, with UP FTŠ University of Primorska,
Slovenia // UNI Tourism and Munich University of Applied Sciences, Germany . (2024/05 - 2024/05)
Outro (Coorganizador)
|
Universidade Lusófona de Humanidades e Tecnologias Escola de Ciências Económicas e das Organizações, Portugal |
2023 - 2023 | 2023: Blend Intensive Program in Rural Sustainable Tourism in Transylvania, with Babes- Bolyai University (Roménia) e Università
di Roma Tor Vergata (Itália). (2022 - 2022)
Outro (Coorganizador)
|
Universitatea Babe¿ Bolyai Facultatea de Studii Europene, Roménia |
Participação em evento
Descrição da atividade Tipo de evento |
Nome do evento Instituição / Organização |
|
---|---|---|
2024/03/08 - 2024/03/08 | 2024: Participation in a Debate/Round Table on Tourism and Finance: Challenges and Opportunities
Conferência
|
Tourism Innovation and Sustainability Conference
Universidade Federal do Piauí, Brasil
|
2024/03/01 - 2024/03/01 | 2024: Communication at the opening session of the International Project Blend Intensive Programme
Conferência
|
Community impacts of creative tourism lifestyle entrepreneurs in rural areas in Gois/Portugal
Universidade Lusófona de Humanidades e Tecnologias Escola de Ciências Económicas e das Organizações, Portugal
|
2024/03/01 - 2024/03/01 | 2024 - Presentation at the discussion on the evolution of teaching and research at the University of Lusófona
Mesa-redonda
|
Visit of the Secretary of Tourism of the State of Rio de Janeiro to the University of Lusófona.
Universidade Lusófona de Humanidades e Tecnologias Escola de Ciências Económicas e das Organizações, Portugal
|
Júri de grau académico
Tema Tipo de participação |
Nome do candidato (Tipo de grau) Instituição / Organização |
|
---|---|---|
2024/03/04 | 2024:The contribution of sports internships to 4 and 5* hotels in Portugal: The case of football in the Algarve region, Master's
Degree in Hotel Management
Arguente principal
|
Cristiana Reis Garoto (Mestrado)
Escola Superior de Hotelaria e Turismo do Estoril, Portugal
|
2024/02/21 | 2024: Implementing Sustainable Tourism: Barriers and Policies Master's Degree in Public Policy.
Arguente principal
|
José Maria Almeida Mendes Roqette Viana (Mestrado)
ISCTE-Instituto Universitário de Lisboa, Portugal
|
2023 | 2023: A Configurational Analysis of Tourism Performance
Arguente principal
|
Mário Nuno Henriques Agostinho (Mestrado)
ISCTE-Instituto Universitário de Lisboa, Portugal
|
2023 | 2023: The Effect of Customer-based Brand Equity on Willingness to Pay a Premium Price: A comparison between low-cost and flag-carrier
airlines
Arguente principal
|
Carolina Martins dos Santos (Mestrado)
ISCTE-Instituto Universitário de Lisboa, Portugal
|
2023 | 2023: The influence of user-generated content on social networking sites on university students' choice of travel destination
Arguente principal
|
Alisa Nechaeva (Mestrado)
ISCTE-Instituto Universitário de Lisboa, Portugal
|
2023 | 2023: Lifestyle entrepreneurship as a vehicle for sustainable tourism
Arguente principal
|
Miguel Martins Duarte (Mestrado)
Business and Economics School, Portugal
|
2023 | 2023:Exploring the direct and indirect effects of Marketing capabilities on innovation: an analysis of Tourism Lifestyle Entrepreneurs
in Portugal.
Arguente principal
|
Manuel Maria Casquilho de Freitas Lomelino Machado (Mestrado)
ISCTE-Instituto Universitário de Lisboa, Portugal
|
2023 | 2023: A Configurational Analysis of Tourism Performance.
Arguente principal
|
Mário Nuno Henriques Agostinho (Mestrado)
ISCTE Business School, Portugal
|
2023 | 2023:The Effect of Customer-based Brand Equity on Willingness to Pay Premium: A comparison between low-cost and flag airlines.
Arguente principal
|
Carolina Martins dos Santos (Mestrado)
ISCTE Business School, Portugal
|
2023 | 2023: Exploratory studies on digital nomads' willingness to stay in Lisbon
Arguente principal
|
Taciane Azevedo Andrade (Mestrado)
ISCTE Business School, Portugal
|
2022 | 2022: Slow Food Tourism: The Mediating Role of Destination Image in Tourism Motivation, Satisfaction and Competitiveness | Laura Reyes Pradas (Mestrado)
ISCTE-Instituto Universitário de Lisboa, Portugal
|
2021/12 | 2021: Local Destination Management Office: A Strategic Analysis in a Creative Tourism Context
Arguente principal
|
Mafalda Gato (Mestrado)
ISCTE Business School, Portugal
|
2021/01/04 | 2021: Life satisfaction and entrepreneurial lifestyle. Exploring the Moderating Effect of Financial Orientation
Presidente do júri
|
Tatiana Giacomuzzi Azambuja (Mestrado)
Universidade Lusófona de Humanidades e Tecnologias, Portugal
|
2021 | 2021: Digital communication as a sales driver in the COVID-19 context. Example of the Lisbon Marriott Hotel.
Arguente principal
|
Joana Oliveira Cunha (Mestrado)
Universidade Europeia, Portugal
|
2020/12/04 | 2020: Local accommodation and tourism in historic city centers: proposals for sustainable development in Santa Maria Maior,
Lisbon.
Arguente principal
|
Leonardo Alexandre Dantas Rodrigues (Mestrado)
Escola Superior de Hotelaria e Turismo do Estoril, Portugal
|
2020/09/21 | 2020: In-store atmospheric elements most valued by consumers of craft beer bars in Lisbon
Arguente
|
Claudia Thompson Viegas Lerario (Mestrado)
Business and Economics School, Portugal
|
2020/07/24 | 2020: The Effect of Local Knowledge Management on Innovation An Analysis in the Context of Lifestyle Entrepreneurs
Arguente principal
|
Marta de Figueiredo Marques Gomes (Mestrado)
Business and Economics School, Portugal
|
2020/03/31 | 2020: Creative Tourism and Mobile Applications in Tourism: A Study of the Usability, Functionality and Creativity of Travel
APPS in the Field of Creative Tourism
Presidente do júri
|
Júlia de Castro Ribeiro Nunes Melo (Mestrado)
Universidade Lusófona de Humanidades e Tecnologias, Portugal
|
2020/03/31 | 2020:Creative tourism and everyday experiences: a comparative analysis from the perspective of the host and the guest
Presidente do júri
|
Diana Solange António (Mestrado)
Universidade Lusófona de Humanidades e Tecnologias, Portugal
|
2020/02/27 | 2020: Definition of a cocoa and coffee route in São Tomé and Príncipe
Presidente do júri
|
Felizarda Monforte dos Prazeres (Mestrado)
Universidade Lusófona de Humanidades e Tecnologias, Portugal
|
2020/02/27 | 2020: The creative entrepreneur in coastal and non-coastal locations. A comparative analysis in the context of the decentralization
of tourist destinations.
Presidente do júri
|
Maria de Fatima Ramos Leão (Mestrado)
Universidade Lusófona de Humanidades e Tecnologias, Portugal
|
2020 | 2020: Attraction strategies to boost catering services in hotels
Arguente principal
|
Beatriz da Costa Nogueira (Mestrado)
Escola Superior de Hotelaria e Turismo do Estoril, Portugal
|
2019/02 | 2019: The impact of tourism promotion and the profile of tourists in the municipality of Almada
Arguente principal
|
Mariana Geraldes (Mestrado)
Escola Superior de Hotelaria e Turismo do Estoril, Portugal
|
2019/01/05 | 2019: Green Eye: design as the driving force behind a business project for tourism in cities green spaces
Arguente
|
Rita Poças Sarraipa (Mestrado)
Universidade de Lisboa Faculdade de Arquitectura, Portugal
|
2019/01/04 | 2019: Chocolate production in Cabinda as a tool for economic development
Arguente principal
|
Joelma Cristina de Jesus Bondo (Mestrado)
Business and Economics School, Portugal
|
2019/01/03 | 2019: Creative tourism: a new vision of tourism, Master in Marketing.
Arguente principal
|
Joasara Almeida (Mestrado)
Business and Economics School, Portugal
|
2019 | 2019: Ana Rita Martins Bernardo, A importância do Turismo de Negócios em Cascais. Dissertação de Mestrado em Turismo, Especialização
em Gestão Estratégica de Destinos Turísticos, ESTHE. pp. 106 (arguente): 17 valores..
Arguente principal
|
Ana Rita Martins Bernardo (Mestrado)
Escola Superior de Hotelaria e Turismo do Estoril, Portugal
|
2019 | 2019: The relevance of Madeira's quintas as differentiating destinations
Arguente principal
|
Décio Nelson Correia Silva (Mestrado)
Escola Superior de Hotelaria e Turismo do Estoril, Portugal
|
2019 | 2019: The Way of Abram as a contribution to peace between Jews, Christians and Muslims
Arguente principal
|
Francisco Nunes de Moura (Mestrado)
Universidade Lusófona de Humanidades e Tecnologias, Portugal
|
2018 | 2018: Claudia Sofia Vilela Val-da-Rã, “Os benefícios do investimento em medidas de SER para os resultados das cadeias hoteleiras
em Portugal”, Mestrado em Gestão Financeira, ISG. 76 pp. (arguente): 18 valores.
Arguente
|
Claudia Sofia Vilela Val-da-Rã (Mestrado)
Grupo Lusófona, Portugal
|
2018 | 2018: Carlos Miguel Martins Silva Freire, “Turismo residencial de base comunitária rumo a um modelo integrado, Mestrado em
Turismo, ULHT. 78 pp. (presidente): 17 valores.
Presidente do júri
|
Carlos Miguel Martins Silva Freire (Mestrado)
Universidade Lusófona de Humanidades e Tecnologias, Portugal
|
2018 | 2018: Vera Monica Teixeirinha Gouveia, “O impacto dos eventos na hotelaria da ilha de Santa Maria nos Açores: o caso de estudo
do Festival Maré de Agosto”, Mestrado em Gestão Hoteleira, ESTHE. 88 pp. (arguente): 17 valores.
Arguente
|
Vera Monica Teixeirinha Gouveia (Mestrado) |
2018 | 2018: Maria Olga Carvalho de Sousa, Gestão Estratégica e de Processos: um modelo orientado para a alta performance empresarial.
Dissertação de Mestrado Estratégia de Investimento e Internacionalização, ISG. 105 pp. (arguente): 17 valores.
Arguente
|
Maria Olga Carvalho de Sousa (Mestrado) |
2017 | 2017: Marina de Jesus Carvalho Simão, Felicidade no trabalho: importante fator de estímulo para a produtividade nas organizações.
Dissertação de Mestrado Estratégia de Investimento e Internacionalização, ISG. 84 pp. (arguente): 17 valores.
Arguente principal
|
Marina de Jesus Carvalho Simão (Mestrado) |
2017 | 2017: Paula Maria Ferreira de Almeida Candeias, A importância da Comunicação Interna nas organizações da Administração Pública
no seculo XXI. Estudo de caso: a Intranet no INA. Dissertação de Mestrado em Comunicação Integrada, INP. 193 pp. (presidente):
17 valores
Presidente do júri
|
Paula Maria Ferreira de Almeida Candeias (Mestrado) |
2017 | 2017: Sara Filipa Gonçalves Jerónimo, A importância da Intranet enquanto meio de Comunicação Interna. A Intranet na Camara
Municipal de Cascais. Dissertação de Mestrado em Comunicação Integrada, INP. 67 pp. (presidente): 15 valores
Presidente do júri
|
Sara Filipa Gonçalves Jerónimo (Mestrado) |
2017 | 2017: Joana Inês André Rodrigues, A Incorporação sociocultural como fator intensificador da experiencia turística – o caso
do Mercado Medieval de Óbidos. Dissertação de Mestrado em Turismo e Ambiente, IPL. 102 pp. (arguente): 18 valores.
Arguente principal
|
Joana Inês André Rodrigues (Mestrado) |
2017 | 2017: Luís Miguel de Borba Alpedrinha, Consumer perceptions of packaging variables. The case of Gourmet Gifts. Dissertação
de Mestrado em Gestão, ISG. 59 pp. (presidente do júri): 17 valores.
Presidente do júri
|
Luís Miguel de Borba Alpedrinha (Mestrado) |
2017 | 2017: Mário Manuel de Matos Coimbra, Criação de valor nos produtos regionais. Uma investigação através de casos multiplos.
Dissertação de Mestrado em Gestão, ISG. 74 pp. (presidente do júri): 16 valores.
Presidente do júri
|
Mário Manuel de Matos Coimbra (Mestrado) |
2017 | 2017: Miguel Gonçalves Belo Nunes, Dissertação de Mestrado em Turismo, Especialização em Gestão Estratégica de Destinos Turísticos,
ESTHE. pp. 194 (arguente): 19 valores.
Arguente principal
|
Miguel Gonçalves Belo Nunes (Mestrado) |
Arbitragem científica em conferência
Nome da conferência | Local da conferência | |
---|---|---|
2024 - 2024 | 2024: INVTUR - Tourism in unforeseen times: In search of new directions | Aveiro University |
2024 - 2024 | Tourism Management Studies | Algarve University |
Arbitragem científica em revista
Nome da revista (ISSN) | Editora | |
---|---|---|
2020 - Atual | Journal of Sustainable Tourism | Taylor & Francis and the Editors |
2020 - Atual | Internacional Journal of Productivity and Quality Management (1746-6482) | Inderscience Publishers |
Comissão de avaliação
Descrição da atividade Tipo de assessoria |
Instituição / Organização | Entidade financiadora | |
---|---|---|---|
2021 - Atual | Since 2021 - Member of the Regional Training Commission for the Tourism Sector of the Estoril School of Hospitality and Tourism
(Tourism Schools of Portugal). The Regional Committees identify tourism training needs (medium to long term), promoting the
integration of the school in the development of the region and collaborating in the promotion and employability of young people.
Membro
|
Escolas do Turismo de Portugal, Portugal | |
2021 - Atual | Since 2021 - Member of the Regional Training Commission for the Tourism Sector of the Estoril School of Hospitality and Tourism
(Tourism Schools of Portugal). The Regional Committees identify tourism training needs (medium to long term), promoting the
integration of the school in the development of the region and collaborating in the promotion and employability of young people.
Membro
|
Escolas do Turismo de Portugal, Portugal | |
2021 - Atual | Since 2021 - Member of the Regional Training Committee for the Tourism Sector of the Lisbon Hotel and Tourism School (Tourism
Schools of Portugal). The Regional Committees identify tourism training needs (medium to long term), promoting the integration
of the school in the development of the region and collaborating in the promotion and employability of young people.
Membro
|
Escolas do Turismo de Portugal, Portugal |
Consultoria / Parecer
Descrição da atividade | Instituição / Organização | |
---|---|---|
2006 - 2007 | Consultant in the area of Tourism Development and Planning in the vocational training project developed by the Technical School of Image and Communication (ETIC) as part of Polis Costa da Caparica. |
Outro júri / avaliação
Descrição da atividade | Instituição / Organização | |
---|---|---|
2023 - Atual | 2023: Member of the AHRESP Awards Jury. The AHRESP (Associação da Hotelaria, Restauração e Similares de Portugal) Awards are the event that annually honors the Best of the Year in the Restaurant, Accommodation and Tourism Promotion sectors in Portugal. | |
2022 - Atual | Since 2022 - Member of the accreditation jury for the 1st and 2nd cycles of studies at ECEO/Universidade Lusófona. | Universidade Lusófona de Humanidades e Tecnologias Escola de Ciências Económicas e das Organizações, Portugal |
2022 - Atual | 2022 - Member of the Jury - TNews Tourism Leaders Awards. Tourism Leaders Awards organized by TNews, in collaboration with the Nova SBE Westmont Institute of Tourism & Hospitality. | |
2023/07 - 2023/07 | 2023: From tourism to the visitor economy: temporary residents or resident tourists? The case of Tomar Member of the Doctoral Project Jury | Universidade de Lisboa Instituto de Geografia e Ordenamento do Território, Portugal |
2018 - 2019 | Member of the panel of experts assessing tourism and hospitality projects at Portugal Ventures - venture capital. | Portugal Ventures - Turismo de Portugal, Portugal |
Distinções
Prémio
2019 | Portugal Publituris Travel Awards |
2017 | SNV -National Travel Show
Tourism Forum 2.1, Portugal
|