???global.info.a_carregar???
Identification

Personal identification

Full name
Paula Sofia Alves do Cabo

Citation names

  • Cabo, Paula

Author identifiers

Ciência ID
171A-E569-EAF4
ORCID iD
0000-0002-8462-7657
Education
Degree Classification
2012/07/23
Concluded
Economia (Doutoramento)
Major in Sem especialidade
Universidade de Trás-os-Montes e Alto Douro, Portugal
"Essays on Governance and Failure of Co-operative Banks: The Portuguese Agricultural Credit Co-operatives" (THESIS/DISSERTATION)
18
1993 - 1998
Concluded
Gestão Agrária (Licenciatura)
Universidade de Trás-os-Montes e Alto Douro, Portugal
15
Affiliation

Teaching in Higher Education

Category
Host institution
Employer
2016 - 2018 Adjunct Teacher (Polytechnic Teacher) Instituto Politécnico de Bragança, Portugal
2013 - 2016 Adjunct Teacher (Polytechnic Teacher) Instituto Politécnico de Bragança Escola Superior Agrária, Portugal

Positions / Appointments

Category
Host institution
Employer
2013 - 2016 Conselho pedagógico Instituto Politécnico de Bragança Escola Superior Agrária, Portugal
Outputs

Publications

Book
  1. Meireles, António (Ed.); Costa, Cláudia S. (Ed.); Pereira, Fernando (Ed.); Barbedo, Inês (Ed.); Almeida, João Paulo (Ed.); Almeida-de-Souza, Juliana (Ed.); Cabo, Paula (Ed.); et al. In2CoP 2020 - Conferência Internacional em Processos de Cocriação no Ensino Superior 2020: livro de resumos. Instituto Politécnico de Bragança. 2020.
  2. Cabo, Paula; Matos, Alda. Amendoeira. Estado da Comercialização. Manual Técnico. Centro Nacional de Competências dos Frutos Secos. 2017.
  3. Bento, A.; Cabo, P.; Malheiro, R.. Nuts: Agricultural and Economic Importance Worldwide. 2016.
    10.1002/9781118944653.ch10
Book chapter
  1. Cabo, Paula; Matos, Alda; Fernandes, António; Ribeiro, Maria Isabel. "Análise da produção e comercialização de produtos DOP da cabra Serrana Transmontana". Universidade de Trás-os-Montes e Alto Douro, 2016.
  2. Cabo, Paula. "Economic impact of forest fires: methodologies for assessing losses". Instituto Politécnico de Bragança, 2016.
  3. Cabo, Paula; Rebelo, João. "The Portuguese Cooperative Credit System". Springer Publishing Company, 2016.
    10.1007/978-3-319-28784-3_10
  4. Bento, Albino; Cabo, Paula; Malheiro, Ricardo. "Nuts: Agricultural and Economic Importance Worldwide". 2016.
    10.1002/9781118944653.ch10
Conference paper
  1. Possamai, Fernanda; Jelidi, Sarra; Santos, Briolanja; Pereira, Olívia R.; Cabo, Paula; Sousa, Maria João. "Consumers behavior and perceptions regarding natural cosmetic products". 2021.
  2. Costa, Cláudia S.; Pereira, Fernando; Barbedo, Inês; Almeida, João P.; Almeida-de-Souza, Juliana; Cabo, Paula; Rodrigues, Pedro; Ferreira, Rui; Ferro-Lebres, Vera. "Desafios de co-criação e a pandemia COVID-19: presencial, blended ou online?". 2021.
  3. Jelidi, Sarra; Pereira, Olívia R.; Cabo, Paula; Sousa, Maria João. "Users self-assessment of a daily moisturizing of the skin with natural ingredients". 2021.
  4. Cabo, Paula; Fernandes, António; Ribeiro, Maria Isabel. "A valorização dos produtos endógenos em territórios rurais de baixa densidade: produção qualificada de caprinos na região interior norte de Portugal". 2020.
  5. Cabo, Paula; Ribeiro, A.C.; Almeida, Arlindo. "O Setor do Vinho em Portugal". 2019.
  6. Cabo, Paula; Rodrigues, Sandra; Teixeira, Alfredo; Castro, Marina. "Estratégias de valorização de produtos cárneos de ovinos em Portugal". 2019.
  7. Cabo, Paula; Ramalhosa, Elsa; Bento, Albino. "Frutos secos de casca rija em Portugal: produção e mercados". 2019.
  8. Cabo, Paula; Almeida, Arlindo. "O Setor da Castanha em Portugal". 2019.
  9. Cabo, Paula; Rodrigues, Nuno; Pereira, J.A.; Baptista, Paula. "Percepções e atitudes dos consumidores em relação ao azeite de oliveiras centenárias em Portugal". 2019.
  10. Cabo, Paula; Fernandes, António; Ribeiro, Maria Isabel; The Working Group for ValorCast. "An overview of Chestnut´s production and market developments in Portugal". 2019.
  11. Cabo, Paula; Rodrigues, Sandra; Teixeira, Alfredo; Castro, Marina. "Produtos cárneos de ovinos em Portugal: mercados, preços e tendências de consumo". 2019.
  12. Ribeiro, Maria Isabel; Fernandes, António; Cabo, Paula. "Perspetiva dos estudantes sobre o papel das Instituições de Ensino Superior Público na promoção do empreendedorismo". 2019.
  13. Cabo, Paula; Rodrigues, Sandra; Teixeira, A.; Castro, Marina. "Estratégias de valorização de produtos cárneos de ovinos em Portugal". 2019.
  14. Cabo, Paula; Rodrigues, Sandra; Teixeira, Alfredo; Castro, Marina. "Produtos cárneos de ovinos em Portugal: mercados, preços e tendências de consumo". 2019.
  15. Cabo, Paula; Almeida, Arlindo; Laranjo, José. "O setor da castanha em Portugal". 2019.
  16. Cabo, Paula; Rodrigues, Nuno; Pereira, J.A.; Baptista, Paula. "Hábitos de consumo e preferências do consumidor de azeite em Portugal". 2019.
  17. Cabo, Paula; Andrade, João Verdial; Ribeiro, A.C.. "O setor do vinho em Portugal". 2019.
  18. Ribeiro, Maria Isabel; Fernandes, António; Cabo, Paula. "Portuguese consumer: attitude and behavior towards consumption of chestnuts". 2019.
  19. Graeff, Francieli; Fernandes, Luana; Pereira, Ermelinda; Rodrigues, Paula; Cabo, Paula; Pereira, J.A.; Bento, Albino; Garcia, Carolina; Ramalhosa, Elsa. "Projeto ValNuts: valorização dos frutos secos de casca rija". 2019.
  20. Cabo, Paula; Fernandes, António; Ribeiro, Maria Isabel. "A valorização dos produtos endógenos em territórios de rurais de baixa densidade: produção qualificada de caprinos na região interior norte de Portugal". 2019.
  21. Cabo, Paula; Rodrigues, Nuno; Pereira, J.A.; Baptista, Paula. "Comportamento e atitudes dos consumidores de azeite de oliveiras centenárias em Portugal". 2019.
  22. Cabo, Paula; Castro, Marina; Rodrigues, Sandra; Teixeira, Alfredo. "Towards a sustainable sheep production in mountain territories: value added products". 2019.
  23. Cabo, Paula; Rodrigues, Nuno; Pereira, J.A.; Baptista, Paula. "Comportamento e atitudes dos consumidores de azeite em Portugal". 2019.
  24. Ribeiro, Maria Isabel; Fernandes, António; Cabo, Paula. "Portuguese consumer: attitude and behavior towards consumption of chestnuts". 2019.
  25. Ribeiro, Maria Isabel; Fernandes, António; Cabo, Paula. "Perspetiva dos estudantes sobre o papel das Instituições de Ensino Superior Público na promoção do empreendedorismo". 2019.
  26. Cabo, Paula; Rodrigues, Nuno; Pereira, J.A.; Baptista, Paula. "Comportamento e atitudes dos consumidores de azeite em Portugal". 2019.
  27. Cabo, Paula; Castro, Marina; Rodrigues, Sandra; Teixeira, Alfredo. "Towards a sustainable sheep production in mountain territories: value added products". 2019.
  28. Cabo, Paula; Fernandes, António; Ribeiro, Maria Isabel. "A valorização dos produtos endógenos em territórios de rurais de baixa densidade: produção qualificada de caprinos na região interior norte de Portugal". 2019.
  29. Cabo, Paula; Rodrigues, Nuno; Pereira, J.A.; Baptista, Paula. "Percepções e atitudes dos consumidores em relação ao azeite de oliveiras centenárias em Portugal". 2019.
  30. Cabo, Paula; Fernandes, António; Ribeiro, Maria Isabel; The Working Group for ValorCast. "An overview of Chestnut´s production and market developments in Portugal". 2019.
  31. Graeff, Francieli; Fernandes, Luana; Pereira, Ermelinda; Rodrigues, Paula; Cabo, Paula; Pereira, J.A.; Bento, Albino; Garcia, Carolina; Ramalhosa, Elsa. "Projeto ValNuts: valorização dos frutos secos de casca rija". 2019.
  32. Cabo, Paula; Rodrigues, Nuno; Pereira, J.A.; Baptista, Paula. "Comportamento e atitudes dos consumidores de azeite de oliveiras centenárias em Portugal". 2019.
  33. Cabo, Paula; Rodrigues, Nuno; Pereira, J.A.; Baptista, Paula. "Hábitos de consumo e preferências do consumidor de azeite em Portugal". 2019.
  34. Cabo, Paula; Almeida, Arlindo; Laranjo, José. "O setor da castanha em Portugal". 2019.
  35. Cabo, Paula; Rodrigues, Sandra; Teixeira, Alfredo; Castro, Marina. "Estratégias de valorização de produtos cárneos de ovinos em Portugal". 2019.
  36. Cabo, Paula; Rodrigues, Sandra; Teixeira, Alfredo; Castro, Marina. "Produtos cárneos de ovinos em Portugal: mercados, preços e tendências de consumo". 2019.
  37. Cabo, Paula; Rodrigues, Sandra; Teixeira, A.; Castro, Marina. "Estratégias de valorização de produtos cárneos de ovinos em Portugal". 2019.
  38. Cabo, Paula; Ramalhosa, Elsa; Bento, Albino. "Frutos secos de casca rija em Portugal: produção e mercados". 2019.
  39. Cabo, Paula; Rodrigues, Sandra; Teixeira, Alfredo; Castro, Marina. "Produtos cárneos de ovinos em Portugal: mercados, preços e tendências de consumo". 2019.
  40. Cabo, Paula; Almeida, Arlindo. "O Setor da Castanha em Portugal". 2019.
  41. Cabo, Paula; Andrade, João Verdial; Ribeiro, A.C.. "O setor do vinho em Portugal". 2019.
  42. Cabo, Paula; Ribeiro, A.C.; Almeida, Arlindo. "O Setor do Vinho em Portugal". 2019.
  43. Cabo, Paula; Fernandes, António; Ribeiro, Maria Isabel. "Tendências da produção e mercados da castanha em Portugal". 2018.
  44. Ribeiro, Maria Isabel; Fernandes, António; Cabo, Paula. "Preferências e hábitos de compra do consumidor de castanha em Portugal". 2018.
  45. Ribeiro, Maria Isabel; Fernandes, António; Cabo, Paula. "Preferências e hábitos de compra do consumidor de castanha em Portugal". 2018.
  46. Ribeiro, Maria Isabel; Fernandes, António; Cabo, Paula. "Usos e conhecimento das propriedades nutricionais da castanha: a perspetiva do consumidor". 2018.
  47. Ribeiro, Maria Isabel; Fernandes, António; Cabo, Paula. "Usos e conhecimento das propriedades nutricionais da castanha: a perspetiva do consumidor". 2018.
  48. Ribeiro, Maria Isabel; Fernandes, António; Cabo, Paula. "Características físicas e organoléticas promotoras do consumo do mel". 2018.
  49. Matos, Alda; Cabo, Paula; Valentim, Ramiro. "Produção de ruminantes de raças autóctones em zonas desfavorecidas de montanha: o caso da produção de caprinos da raça serrana". 2018.
  50. Roman, M.; Firmino, A.; Vasquez, M.; Cabo, Paula; Rodrigues, Nuno; Pereira, J.A.. "Contributo para a caraterização do setor olivícola e oleícola do Brasil". 2018.
  51. Bento, Albino; Gouveia, Maria Eugénia; Ramalhosa, Elsa; Pereira, J.A.; Lopes-da-Silva, M.F.; Castro, João Paulo; Nunes, Luís; et al. "Tranfer+.Tec. Castanha". 2018.
  52. Ribeiro, Maria Isabel; Fernandes, António; Cabo, Paula. "Atributos determinantes na decisão de compra de mel: o caso de Bragança, Portugal". 2018.
  53. Cabo, Paula; Rodrigues, Nuno; Pereira, J.A.; Baptista, Paula. "Avaliação do valor atribuído pelos consumidores ao azeite de oliveiras centenárias". 2018.
  54. Ribeiro, Maria Isabel; Fernandes, António; Diniz, Francisco; Cabo, Paula. "Determinant factors of honey purchase and consumption in Trás-os-Montes region, Portugal". 2018.
  55. Cabo, Paula; Ribeiro, Maria Isabel; Fernandes, António; Matos, Alda. "O mercado do mel em Portugal: uma visão dinâmica". 2018.
  56. Fernandes, António; Ribeiro, Maria Isabel; Cabo, Paula. "Consumer profile and behaviour toward gourmet products". 2018.
  57. Ribeiro, Maria Isabel; Fernandes, António; Diniz, Francisco; Cabo, Paula. "Factors of honey purchase and consumption in Trás-os-Montes region, Portugal". 2018.
  58. Ribeiro, Maria Isabel; Fernandes, António; Cabo, Paula. "Consumer preferences: product attributes determinants of honey consumption". 2018.
  59. Cabo, Paula; Fernandes, António; Ribeiro, Maria Isabel. "Estratégias de valorização dos recursos endógenos em regiões desfavorecidas de montanha: a produção qualificada de caprinos na Região Interior Norte de Portugal". 2018.
  60. Ribeiro, Maria Isabel; Fernandes, António; Cabo, Paula. "Atributos determinantes na decisão de compra de mel: o caso de Bragança, Portugal". 2018.
  61. Ribeiro, Maria Isabel; Fernandes, António; Cabo, Paula. "Consumer preferences: product attributes determinants of honey consumption". 2018.
  62. Cabo, Paula; Matos, Alda; Ribeiro, Maria Isabel; Fernandes, António. "A fileira do mel em Portugal: produção e mercados". 2017.
  63. Ribeiro, Maria Isabel; Fernandes, António; Cabo, Paula; Matos, Alda. "O papel da Escola na promoção do empreendedorismo: a perspetiva dos alunos de uma instituição pública portuguesa de ensino superior". 2017.
  64. Cabo, Paula; Matos, Alda; Rodrigues, M.A.. "A fileira da maça em Portugal - produção e mercados". 2017.
  65. Ribeiro, Maria Isabel; Fernandes, António; Cabo, Paula; Matos, Alda. "Atitudes e comportamentos dos alunos de uma instituição de ensino superior face ao empreendedorismo". 2017.
  66. Ribeiro, Maria Isabel; Fernandes, António; Cabo, Paula; Matos, Alda. "Determinantes sociodemográficas das preferências do consumidor em relação ao mel numa região do Norte Interior de Portugal.". 2017.
  67. Cabo, Paula; Matos, Alda; Fernandes, António; Ribeiro, Maria Isabel. "A fileira do mel em Portugal – produção e mercados". 2017.
  68. Ribeiro, Maria Isabel; Fernandes, António; Cabo, Paula; Matos, Alda. "Determinantes sociodemográficas das preferências do consumidor em relação ao mel numa região do Norte Interior de Portugal". 2017.
  69. Ferreira, Carla; Lourenço-Gomes, Lina; Cabo, Paula; Baumert, Philippe; Plumejeaud, Christine. "Compreender o comportamento do consumidor de vinho: a identidade cultural é importante?". 2017.
  70. Cabo, Paula; Matos, Alda; Ribeiro, Maria Isabel; Fernandes, António. "The change in the use and exploit of common lands through three generations". 2016.
  71. Cabo, Paula; Matos, Alda; Ribeiro, Maria Isabel; Fernandes, António. "Two decades of organic farming in Portugal". 2016.
  72. Matos, Alda; Cabo, Paula; Ribeiro, Maria Isabel; Fernandes, António. "The ecological problem as a real problem". 2016.
  73. Cabo, Paula; Matos, Alda; Fernandes, António; Ribeiro, Maria Isabel. "Produção e mercados dos queijos regionais de qualidade". 2016.
  74. Cabo, Paula; Matos, Alda; Fernandes, António; Ribeiro, Maria Isabel. "Da produção ao consumo: breve estudo do mercado nacional de azeite biológico". 2016.
  75. Cabo, Paula; Matos, Alda; Fernandes, António; Ribeiro, Maria Isabel. "Produção e mercados dos queijos regionais de qualidade". 2016.
  76. Cabo, Paula; Matos, Alda; Fernandes, António; Ribeiro, Maria Isabel. "Portugal biológico: retrato da agricultura em modo de produção biológico em Portugal". 2016.
  77. Matos, Alda; Cabo, Paula; Ribeiro, Maria Isabel; Fernandes, António. "O problema ecológico como um problema real". 2016.
  78. Cabo, Paula; Matos, Alda; Fernandes, António; Ribeiro, Maria Isabel. "Portugal biológico: retrato da agricultura em modo de produção biológico em Portugal". 2016.
  79. Matos, Alda; Cabo, Paula; Ribeiro, Maria Isabel; Fernandes, António. "As instituições de ensino superior perante a problemática ambiental". 2015.
  80. Cabo, Paula; Matos, Alda; Fernandes, António; Ribeiro, Maria Isabel. "Análise da produção e comercialização de produtos DOP da Cabra Serrana Transmontana". 2015.
  81. Cabo, Paula; Matos, Alda; Fernandes, António; Ribeiro, Maria Isabel. "Evolução da produção e comercialização dos produtos tradicionais qualificados de origem ovina: 2003-2012". 2015.
  82. Cabo, Paula; Ribeiro, Maria Isabel; Fernandes, António; Matos, Alda. "Hábitos e preferências dos consumidores de produtos tradicionais regionais certificados: o caso de Trás-os-Montes". 2015.
  83. Fernandes, António; Ribeiro, Maria Isabel; Cabo, Paula; Matos, Alda. "Produtos DOP da cabra transmontana: da produção ao consumidor final". 2015.
  84. Ribeiro, Maria Isabel; Fernandes, António; Cabo, Paula; Matos, Alda. "Qualidade nutricional e tecnológica dos alimentos na ótica do consumidor". 2015.
  85. Cabo, Paula; Matos, Alda; Fernandes, António; Ribeiro, Maria Isabel. "Evolução da produção e comercialização dos produtos tradicionais qualificados de origem caprina: 2003-2012.". 2015.
  86. Cabo, Paula; Matos, Alda; Fernandes, António; Ribeiro, Maria Isabel. "Evolução da produção e comercialização dos produtos tradicionais qualificados de origem ovina: 2003-2012". 2015.
  87. Cabo, Paula; Matos, Alda; Fernandes, António; Ribeiro, Maria Isabel. "Evolução da produção e comercialização dos produtos tradicionais qualificados de origem caprina: 2003-2012". 2015.
  88. Fernandes, António; Ribeiro, Maria Isabel; Cabo, Paula; Matos, Alda. "Perfil do consumidor e hábitos de consumo de produtos gourmet em Bragança, Portugal". 2015.
  89. Fernandes, António; Ribeiro, Maria Isabel; Cabo, Paula; Matos, Alda. "Perfil do consumidor e hábitos de consumo de produtos gourmet em Bragança, Portugal". 2015.
  90. Fernandes, António; Ribeiro, Maria Isabel; Cabo, Paula; Matos, Alda. "Produtos DOP da cabra transmontana: da produção ao consumidor final". 2015.
  91. Cabo, Paula; Rebelo, João. "The social performance of credit institutions". 2015.
  92. Cabo, Paula; Ribeiro, Maria Isabel; Fernandes, António; Matos, Alda. "Hábitos e preferências dos consumidores de produtos tradicionais regionais certificados: o caso de Trás-os-Montes". 2015.
  93. Cabo, Paula; Rebelo, João. "The social performance of credit institutions". 2015.
  94. Cabo, Paula; Rebelo, João. "The portuguese credit co-operative system: regulation, ownership and performance". 2014.
  95. Cabo, Paula; Matos, Alda; Bento, Albino. "Da produção ao consumo: breve análise do mercado nacional de amêndoa". 2014.
  96. Cabo, Paula; Matos, Alda; Ribeiro, Maria Isabel; Fernandes, António. "Efeitos económicos, demográficos e sociais de uma crise o renascer da agricultura em Portugal". 2014.
  97. Ribeiro, Maria Isabel; Fernandes, António; Cabo, Paula; Matos, Alda. "Perfil, conhecimento e hábitos de consumo de azeite biológico na cidade de Bragança, Portugal". 2014.
  98. Ribeiro, Maria Isabel; Fernandes, António; Cabo, Paula; Matos, Alda. "Perfil, conhecimento e hábitos de consumo de azeite biológico na cidade de Bragança, Portugal". 2014.
  99. Cabo, Paula; Rebelo, João. "The efficiency of the portuguese agricultural credit co-operatives governance model". 2014.
  100. Cabo, Paula; Rebelo, João. "The portuguese credit co-operative system: regulation, ownership and performance". 2014.
  101. Cabo, Paula; Dias, L.G.; Vilas-Boas, Miguel; Gomes, Mário. "Apicultura em modo de produção biológico em Portugal: evolução, situação atual e futuro". 2014.
  102. Cabo, Paula; Dias, L.G.; Vilas-Boas, Miguel; Gomes, Mário. "A apicultura em modo de produção biológico em Portugal: construir o futuro". 2014.
  103. Cabo, Paula; Dias, L.G.; Vilas-Boas, Miguel; Gomes, Mário. "A apicultura em modo de produção biológico em Portugal: construir o futuro". 2014.
  104. Gomes, Mário; Cabo, Paula; Dias, L.G.; Casaca, João; Gonçalves, Manuel; Vilas-Boas, Miguel. "The evolution and current status of organic beekeeping in Portugal". 2013.
  105. Fernandes, António; Ribeiro, Maria Isabel; Cabo, Paula; Matos, Alda. "Hábitos de consumo de queijos dop da região de Trás-os-Montes no concelho de Bragança". 2013.
  106. Cabo, Paula; Rebelo, João. "O papel das instituições de crédito em tempos de crise: as cooperativas de crédito agrícola e caixas económicas como agentes impulsionadores do desenvolvimento económico e social". 2013.
  107. Cabo, Paula; Dias, L.G.; Vilas-Boas, Miguel; Gomes, Mário. "A apicultura em modo de produção biológico: identificação dos principiais entraves à sua expansão". 2013.
  108. Cabo, Paula; Matos, Alda; Fernandes, António; Ribeiro, Maria Isabel. "A banca, o financiamento agrícola e a crise". 2013.
  109. Cabo, Paula; Rebelo, João. "The efficiency of the portuguese agricultural credit co-operatives governance model". 2013.
  110. Gomes, Mário; Dias, L.G.; Cabo, Paula; Vilas-Boas, Miguel; Casaca, João. "Vantagens e dificuldades da apicultura Portuguesa em modo de produção biológico". 2013.
  111. Fernandes, António; Ribeiro, Maria Isabel; Cabo, Paula; Matos, Alda. "Consumo de enchidos DOP/IGP/ETG no concelho de Bragança". 2013.
  112. Cabo, Paula; Rebelo, João. "O papel das instituições de crédito em tempos de crise: as cooperativas de crédito agrícola e caixas económicas como agentes impulsionadores do desenvolvimento económico e social". 2013.
  113. Cabo, Paula; Casaca, Mário; Dias, L.G.; Vilas-Boas, Miguel. "A apicultura em modo de produção biológico: identificação dos principais entraves à sua expansão". 2013.
  114. Cabo, Paula; Matos, Alda; Fernandes, António; Ribeiro, Maria Isabel. "A banca, o financiamento agrícola e a crise". 2013.
  115. Fernandes, António; Ribeiro, Maria Isabel; Cabo, Paula; Matos, Alda. "Consumo de enchidos DOP/IGP/ETG no concelho de Bragança". 2013.
  116. Fernandes, António; Ribeiro, Maria Isabel; Cabo, Paula; Matos, Alda. "Consumo de queijos DOP da região de Trás-os-Montes no concelho de Bragança". 2013.
  117. Gomes, Mário; Casaca, João; Cabo, Paula; Dias, L.G.; Vilas-Boas, Miguel. "BIOIMPACT- Impacto económico e fronteiras comerciais da apicultura em modo de produção biológico em Portugal. Harmonização dos procedimentos de certificação". 2012.
  118. Cabo, Paula; Rebelo, João. "Análise de insolvência das cooperativas de crédito agrícola em Portugal". 2012.
  119. Gomes, Mário; Casaca, João; Cabo, Paula; Dias, L.G.; Vilas-Boas, Miguel. "Trade barriers and economic impact of organic beekeeping in Portugal". 2012.
  120. Cabo, Paula; Rebelo, João. "Análise de Insolvência das cooperativas de crédito agrícola em Portugal". 2012.
  121. Cabo, Paula; Rebelo, João. "Why do credit co-operatives disapear: the determinants of portuguese credit co-operatives failure". 2011.
  122. Ribeiro, Maria Isabel; Fernandes, António; Matos, Alda; Cabo, Paula. "Empreendedorismo, inovação e desenvolvimento local: as micro e pequenas empresas do interior Norte de Portugal". 2011.
  123. Ribeiro, Maria Isabel; Fernandes, António; Matos, Alda; Cabo, Paula. "Empreendedorismo, inovação e desenvolvimento local: as micro e pequenas empresas do interior Norte de Portugal". 2011.
  124. Ribeiro, Maria Isabel; Fernandes, António; Cabo, Paula; Matos, Alda. "Intenção empreendedora dos alunos do ensino superior agrário português: o caso da região do Alto Trás-os-Montes". 2011.
  125. Ribeiro, Maria Isabel; Fernandes, António; Cabo, Paula; Matos, Alda. "Intenção empreendedora dos alunos do ensino superior agrário português: o caso da região do alto Trás-os-Montes". 2010.
  126. Matos, Alda; Ribeiro, Maria Isabel; Fernandes, António; Cabo, Paula. "Análise crítica dos métodos de valoração económica dos bens e recursos ambientais". 2010.
  127. Ribeiro, Maria Isabel; Fernandes, António; Matos, Alda; Cabo, Paula. "Produtos locais: o consumo de mel no distrito de Bragança". 2010.
  128. Ribeiro, Maria Isabel; Fernandes, António; Cabo, Paula; Matos, Alda. "A imagem de uma organização de ensino superior portuguesa na óptica do aluno". 2010.
  129. Cabo, Paula; Rebelo, João. "Ownership and governance of Portuguese credit co-operatives: the legal framework". 2010.
  130. Ribeiro, Maria Isabel; Fernandes, António; Matos, Alda; Cabo, Paula. "Produtos locais: o consumo do mel no distrito de Bragança". 2010.
  131. Cabo, Paula; Rebelo, João. "The survival of Portuguese credit co-operatives: an econometric approach". 2010.
  132. Matos, Alda; Cabo, Paula; Ribeiro, Maria Isabel; Fernandes, António. "Economic valuation of environmental goods and services". 2010.
  133. Matos, Alda; Cabo, Paula; Ribeiro, Maria Isabel; Fernandes, António. "Economical valuation of environmental goods and services". 2010.
  134. Fernandes, António; Ribeiro, Maria Isabel; Matos, Alda; Cabo, Paula. "Avaliação da eficácia organizacional das escolas superiores agrárias portuguesas". 2009.
  135. Ribeiro, Maria Isabel; Matos, Alda; Fernandes, António; Cabo, Paula. "Hábitos alimentares saudáveis: o consumo do mel no distrito de Bragança". 2009.
  136. Fernandes, António; Ribeiro, Maria Isabel; Matos, Alda; Cabo, Paula. "Avaliação da eficácia organizacional das escolas superiores agrárias portuguesas". 2009.
  137. Cabo, Paula; Matos, Alda; Fernandes, António; Ribeiro, Maria Isabel. "O desempenho social das cooperativas de crédito portuguesas". 2009.
  138. Ribeiro, Maria Isabel; Cabo, Paula; Pires, Lurdes. "Perfil, hábitos e atitudes do consumidor do presunto de Chaves". 2008.
  139. Cabo, Paula; Rebelo, João. "The Portuguese agricultural credit cooperatives governance model". 2007.
  140. Pires, Lurdes; Cabo, Paula; Campo, Maria; Morais, Cristiana. "Ainda há futuro para o presunto de Chaves?". 2007.
  141. Mélian, Amparo; Cabo, Paula. "El cooperativismo de crédito en el mundo. Una especial referencia a los paises de América latina". 2006.
  142. Cabo, Paula; Mélian, Amparo; Rebelo, João. "The governance structure of Portuguese and Spanish credit cooperatives: differences and similarities". 2006.
  143. Cabo, Paula; Rebelo, João. "Governance control mechanisms in Portuguese agricultural credit cooperatives". 2005.
Journal article
  1. Ribeiro, Maria Isabel; Fernandes, António; Cabo, Paula; Diniz, Francisco J.. "Trends in honey purchase and consumption in Trás-os-Montes Region, Portugal". (2019): http://hdl.handle.net/10198/19702.
    10.17059/2019-3-15
  2. Cabo, Paula; Matos, Alda; Fernandes, António; Ribeiro, Maria. "Evolução da produção e comercialização de produtos tradicionais qualificados de ovinos e caprinos (2003-2012)". (2019): https://revistas.rcaap.pt/rca/article/view/16582.
    10.19084/RCA16197
  3. Ribeiro, Maria Isabel; Fernandes, António; Cabo, Paula; Diniz, Francisco J.. "Trends in honey purchase and consumption in Trás-os-Montes Region, Portugal". (2019): http://hdl.handle.net/10198/19702.
    10.17059/2019-3-15
  4. Ribeiro, Maria Isabel; Fernandes, António; Cabo, Paula; Matos, Alda. "Qualidade nutricional e tecnológica dos alimentos na ótica do consumidor". (2019): https://revistas.rcaap.pt/rca/article/view/16574.
    10.19084/RCA16233
  5. Cabo, Paula; Fernandes, António; Ribeiro, Maria Isabel. "As dinâmicas do mercado do mel em Portugal". (2018): http://hdl.handle.net/10198/17882.
  6. Ribeiro, Maria Isabel; Fernandes, António; Cabo, Paula. "Características físicas e organoléticas promotoras do consumo do mel". (2018): http://hdl.handle.net/10198/17884.
  7. Ramalhosa, Elsa; Cabo, Paula; Correia, Paula; Ribeiro, Carlos. "Frutos secos de casca rija: valorização, enquadramento e perspetivas". (2018): http://hdl.handle.net/10198/19043.
  8. Matos, Alda; Cabo, Paula; Valentim, Ramiro. "Diagnóstico estratégico da produção de carne de cabrito da raça serrana". (2018): http://hdl.handle.net/10198/19040.
  9. Matos, Alda; Cabo, Paula; Valentim, Ramiro. "Diagnóstico estratégico da produção de leite e queijo provenientes da cabra da raça ‘serrana’". (2018): http://hdl.handle.net/10198/19041.
  10. Ribeiro,Maria Isabel; Fernandes,António; Cabo,Paula; Matos,Alda. "Qualidade nutricional e tecnológica dos alimentos na ótica do consumidor". (2017): http://www.scielo.mec.pt/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0871-018X2017000500036.
  11. Fernandes,António; Ribeiro,Maria; Cabo,Paula; Matos,Alda. "Perfil do consumidor e hábitos de compra e consumo de produtos gourmet em Bragança, Portugal". (2017): http://www.scielo.mec.pt/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0871-018X2017000500041.
  12. Cabo,Paula; Matos,Alda; Fernandes,António; Ribeiro,Maria. "Evolução da produção e comercialização de produtos tradicionais qualificados de ovinos e caprinos (2003-2012)". (2017): http://www.scielo.mec.pt/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0871-018X2017000500044.
  13. Cabo, Paula; Matos, Alda; Fernandes, António; Ribeiro, Maria Isabel. "Evolução da produção e comercialização de produtos tradicionais qualificados de ovinos e caprinos (2003-2012)". (2017): http://hdl.handle.net/10198/14482.
    http://dx.doi.org/10.19084/RCA16197
  14. Cabo, Paula; Matos, Alda; Fernandes, António; Ribeiro, Maria Isabel. "Azeite biológico: da produção ao consumo". (2017): http://hdl.handle.net/10198/14716.
  15. Ribeiro, Maria Isabel; Fernandes, António; Cabo, Paula; Matos, Alda. "Qualidade nutricional e tecnológica dos alimentos na ótica do consumidor". (2017): http://hdl.handle.net/10198/14604.
    10.19084/RCA16233
  16. Cabo, Paula; Matos, Alda; Ribeiro, Maria Isabel; Fernandes, António. "Produção e mercados dos produtos tradicionais portugueses de origem ovina: 2003-2012". (2017): http://hdl.handle.net/10198/14713.
    http://dx.doi.org/10.21575/25254790rmmaa2017vol2n252
  17. Ribeiro, Maria Isabel; Fernandes, António; Cabo, Paula; Matos, Alda. "Entrepreneurship and creation of new business: perceptions, behaviours and attitudes of students of a portuguese higher education institution". (2017): http://hdl.handle.net/10198/14359.
    10.7172/1644-9584.65.8
  18. Fernandes, António; Ribeiro, Maria Isabel; Cabo, Paula; Matos, Alda. "Consumo de queijos DOP da região de Trás-os-Montes no concelho de Bragança, Portugal". (2017): http://hdl.handle.net/10198/14404.
    10.21575/25254790rmmaa2017vol2n148
  19. Fernandes, António; Ribeiro, Maria Isabel; Cabo, Paula; Matos, Alda. "Perfil do consumidor e hábitos de compra e consumo de produtos gourmet em Bragança, Portugal". (2017): http://hdl.handle.net/10198/14436.
    http://dx.doi.org/10.19084/RCA16216
  20. Ribeiro, Maria Isabel; Fernandes, António; Cabo, Paula; Matos, Alda. "Empreendedorismo: perceções, atitudes e comportamentos dos alunos de uma instituição de ensino superior portuguesa". (2017): http://hdl.handle.net/10198/14441.
  21. Ribeiro, Maria Isabel; Fernandes, António; Cabo, Paula; Matos, Alda. "Qualidade nutricional e tecnológica dos alimentos na ótica dos consumidores da cidade de Bragança, Portugal". (2017): http://hdl.handle.net/10198/14714.
    http://dx.doi.org/10.21575/25254790rmmaa2017vol2n2293
  22. Matos, Alda; Cabo, Paula; Fernandes, António; Ribeiro, Maria Isabel. "Cenário evolutivo da educação ambiental para o desenvolvimento sustentável no mundo: etapas e promotores". (2016): http://hdl.handle.net/10198/13148.
  23. Fernandes, António; Ribeiro, Maria Isabel; Cabo, Paula; Matos, Alda. "Consumo de enchidos DOP/IGP/ETG no concelho de Bragança, Portugal". (2016): http://hdl.handle.net/10198/13164.
    http://dx.doi.org/10.21575/25254790rmmaa2016vol1n147
  24. Ribeiro, Maria Isabel; Fernandes, António; Cabo, Paula; Matos, Alda. "Intenção empreendedora dos alunos do ensino superior agrário português: o caso da região do Alto Trás-os-Montes". (2016): http://hdl.handle.net/10198/12876.
  25. Ribeiro, Maria Isabel; Fernandes, António; Cabo, Paula; Matos, Alda. "Empreendedorismo, inovação e desenvolvimento local: as micro e pequenas empresas do interior norte de Portugal". (2016): http://hdl.handle.net/10198/13745.
    10.20872/2447-8407/regmpe.v1n3p34-53
  26. Cabo, P.; Rebelo, J.. "Differences in portuguese credit institutions' lending and investment behaviour in a time of slump". Annals of Public and Cooperative Economics 86 3 (2015): 445-463. http://www.scopus.com/inward/record.url?eid=2-s2.0-84938995691&partnerID=MN8TOARS.
    10.1111/apce.12061
  27. Matos, Alda; Cabo, Paula; Ribeiro, Maria Isabel; Fernandes, António. "As instituições de ensino superior perante a problemática ambiental". (2015): http://hdl.handle.net/10198/12875.
  28. Cabo, Paula; Rebelo, João. "Differences in portuguese credit institutions' lending and investment behaviour in a time of slump". (2015): http://hdl.handle.net/10198/16132.
    10.1111/apce.12061
  29. Cabo, P.; Rebelo, J.. "Why do credit cooperatives disappear?: The determinants of Portuguese agricultural credit co-operatives failure". Agricultural Finance Review 72 3 (2012): 341-361. http://www.scopus.com/inward/record.url?eid=2-s2.0-84946545522&partnerID=MN8TOARS.
    10.1108/00021461211277222
  30. Cabo, Paula; Rebelo, João. "Why do credit co-operatives disapear?: the determinants of portuguese credit co-operatives failure". (2012): http://hdl.handle.net/10198/8265.
    10.1108/00021461211277222
  31. Cabo, Paula. "Repensar os Curricula para uma Efectiva Cidadania Ambiental". Revista Egitania Sciencia (2011):
  32. Matos, Alda; Fernandes, António; Ribeiro, Maria Isabel; Cabo, Paula. "Limites e possibilidades da economia ambiental". (2011): http://hdl.handle.net/10198/5790.
  33. Matos, Alda; Cabo, Paula; Fernandes, António; Ribeiro, Maria Isabel. "Repensar os curricula para uma efetiva cidadania ambiental". (2011): http://hdl.handle.net/10198/6532.
  34. Cabo, Paula. "The Governance Structure of Portuguese and Spanish Credit Cooperatives: Differences and Similarities". Corporate Ownership and Control (2009):
  35. Cabo, Paula; Mélian, Amparo; Rebelo, João. "The governance structure of Portuguese and Spanish credit cooperatives: differences and similarities". (2009): http://hdl.handle.net/10198/7337.
  36. Cabo, Paula; Rebelo, João. "Why do Agricultural Credit Cooperatives Merge? The Portuguese Experience". Annals of Public and Cooperative Economics 76 (2005): 491-516.
    Published
  37. Cabo, P.; Rebelo, J.. "Why do Agricultural Credit Cooperatives Merge? The Portuguese Experience". Annals of Public and Cooperative Economics 76 3 (2005): 491-516. http://www.scopus.com/inward/record.url?eid=2-s2.0-79959793436&partnerID=MN8TOARS.
    10.1111/j.1370-4788.2005.00287.x
  38. Cabo, Paula; Rebelo, João. "Why do agricultural credit cooperatives merge? The portuguese experience". (2005): http://hdl.handle.net/10198/5811.
Thesis / Dissertation
  1. Amaro, Mariana Ferreira. "Avaliação do potencial de valorização económica de Pinus pinea L. no distrito de Bragança: abordagem centrada na gestão multifuncional". Master, 2020. http://hdl.handle.net/10198/23176.
  2. Fina, Eládio Zacarias Mendes. "Necessidades de rega e avaliação do desempenho do sistema de rega do Perímetro Irrigado do Mucoso (Angola)". Master, 2018. http://hdl.handle.net/10198/17730.
  3. Cabo, Paula. "Essays on governance and failure of co-operative banks: the portuguese agricultural credit co-operatives". PhD, 2013. http://hdl.handle.net/10198/8788.
  4. Cabo, Paula. "As fusões no sistema integrado de crédito agrícola mútuo português". Master, 2003. http://hdl.handle.net/10198/5812.

Other

Other output
  1. Economic Valuation of Environmental Goods and Services. 2010. Matos, Alda; Cabo, Paula; Ribeiro, Maria; Fernandes, António.
  2. Ownership and Governance of Portuguese Credit Co-operatives: The Legal Framework. 2010. Cabo, Paula; Rebelo, João.
  3. The Survival of Portuguese Credit Co-operatives: An Econometric Approach. 2010. Cabo, Paula; Rebelo, João.
  4. O DESEMPENHO SOCIAL DAS COOPERATIVAS DE CRÉDITO PORTUGUESAS. 2009. Cabo, Paula; Matos, Alda; Fernandes, António; Maria, Ribeiro.
  5. Perfil, hábitos e atitudes do consumidor do Presunto de Chaves. 2008. Ribeiro, Maria; Cabo, Paula; Pires, Lurdes.
  6. Ainda há futuro para o Presunto de Chaves?. 2007. Pires, Lurdes; Cabo, Paula; Campo, Maria; Morais, Cristiana.
  7. The Portuguese Agricultural Credit Cooperatives Governance Model. 2007. Cabo, Paula; Rebelo, João.
  8. The Governance Structure of Portuguese and Spanish Credit Cooperatives:. 2006. Cabo, Paula; Mélian, Amparo; Rebelo, João.
  9. EL COOPERATIVISMO DE CRÉDITO EN EL MUNDO. UNA ESPECIAL REFERENCIA A LOS PAISES DE AMERICA LATINA. 2006. Mélian, Amparo; Cabo, Paula.
  10. GOVERNANCE CONTROL MECHANISMS IN PORTUGUESE. 2005. Cabo, Paula; Rebelo, João.