Identification
Personal identification
- Full name
- Lia-Tânia Rosa Dinis
- Gender
- Female
Citation names
- Dinis, Lia-Tânia
- Dinis, L.-T
- Lia-T., Dinis
- Dinis, L. T.
- L.-T., Dinis
Author identifiers
- Ciência ID
- 381B-FAEF-FDFD
- ORCID iD
- 0000-0002-9612-0909
- Researcher Id
- J-7560-2013
- Scopus Author Id
- 1794379
Email addresses
- liatdinis@utad.pt (Professional)
Knowledge fields
- Agrarian Sciences - Agriculture, Forestry and Fisheries - Agronomy
Languages
Language | Speaking | Reading | Writing | Listening | Peer-review |
---|---|---|---|---|---|
French | Intermediate (B1) | Upper intermediate (B2) | Upper intermediate (B2) | Advanced (C1) | Advanced (C1) |
Spanish; Castilian | Advanced (C1) | Advanced (C1) | Intermediate (B1) | Proficiency (C2) | Advanced (C1) |
Portuguese (Mother tongue) | |||||
English | Upper intermediate (B2) | Proficiency (C2) | Advanced (C1) | Advanced (C1) | Advanced (C1) |
Italian | Beginner (A1) | Beginner (A1) | Beginner (A1) | Elementary (A2) | Beginner (A1) |
Education
Degree | Classification | |
---|---|---|
2019/02/28
Concluded
|
na (Pós-doutoramento)
Major in Plant Physiology and Biochemistry
Universidade de Trás-os-Montes e Alto Douro, Portugal
|
na |
2011/12/20
Concluded
|
Agricultural and Forestry Sciences (Doutoramento)
Universidade de Trás-os-Montes e Alto Douro, Portugal
"Catanheiros. Selecção clonal na variedade Judia" (THESIS/DISSERTATION)
|
Praise and Distinction |
2006/09/13
Concluded
|
Biology/Geology (Mestrado)
Major in Fisiologia Vegetal
Universidade de Trás-os-Montes e Alto Douro, Portugal
"Photosynthesis in chestnut. Study of the changes induced by ink disease (Phytophthora cinnamomi) in photosynthetic apparatus." (THESIS/DISSERTATION)
|
Very Good |
2004/05/24
Concluded
|
Biology and Geology (Licenciatura)
Universidade de Trás-os-Montes e Alto Douro, Portugal
"n/a" (THESIS/DISSERTATION)
|
16 |
Affiliation
Science
Category Host institution |
Employer | |
---|---|---|
2019/03/01 - Current | Contracted Researcher (Research) | Universidade de Trás-os-Montes e Alto Douro, Portugal |
Universidade de Trás-os-Montes e Alto Douro Centro de Investigação e de Tecnologias Agro-Ambientais e Biologicas, Portugal | ||
2013/01/01 - 2019/02/28 | Postdoc (Research) | Universidade de Trás-os-Montes e Alto Douro Centro de Investigação e de Tecnologias Agro-Ambientais e Biologicas, Portugal |
Universidade de Trás-os-Montes e Alto Douro Centro de Investigação e de Tecnologias Agro-Ambientais e Biologicas, Portugal | ||
2011/04/01 - 2012/09/30 | Researcher (Research) | Universidade de Trás-os-Montes e Alto Douro Centro de Investigação e de Tecnologias Agro-Ambientais e Biologicas, Portugal |
Universidade de Trás-os-Montes e Alto Douro Centro de Investigação e de Tecnologias Agro-Ambientais e Biologicas, Portugal | ||
2006/10/01 - 2010/09/30 | Researcher (Research) | Universidade de Trás-os-Montes e Alto Douro Centro de Investigação e de Tecnologias Agro-Ambientais e Biologicas, Portugal |
Universidade de Trás-os-Montes e Alto Douro Centro de Investigação e de Tecnologias Agro-Ambientais e Biologicas, Portugal | ||
2005/03/01 - 2006/09/30 | Researcher (Research) | Universidade de Trás-os-Montes e Alto Douro Centro de Investigação e de Tecnologias Agro-Ambientais e Biologicas, Portugal |
Universidade de Trás-os-Montes e Alto Douro Centro de Investigação e de Tecnologias Agro-Ambientais e Biologicas, Portugal |
Other Careers
Category Host institution |
Employer | |
---|---|---|
2010/11/01 - 2011/04/30 | Professor do ensino básico e secundário (Professor do ensino básico e secundário) | Agrupamento de Escolas D. Sancho II, Portugal |
Agrupamento de Escolas D. Sancho II, Portugal | ||
2003/09/01 - 2004/06/30 | Professor do ensino básico e secundário (Professor do ensino básico e secundário) | Agrupamento de Escolas Dr António Granjo, Portugal |
Agrupamento de Escolas Dr António Granjo, Portugal |
Projects
Grant
Designation | Funders | |
---|---|---|
2024/01/01 - 2027/12/31 | Use of UV radiation in viticulture to induce plant defenses and greater resistance to diseases and pests: physiological and
biochemical evaluation.
2023.04016.BDANA
Supervisor
Fundação para a Ciência e a Tecnologia, Portugal
|
Ongoing
|
2013 - 2018 | Short-term climate change mitigation strategies for Mediterranean vineyards
SFRH/BPD/84676/2012
Post-doc Fellow
Universidade de Trás-os-Montes e Alto Douro Centro de Investigação e de Tecnologias Agro-Ambientais e Biologicas, Portugal
|
Associação para a Inovação e Desenvolvimento da FCT
Concluded
|
2011/04/01 - 2012/10/31 | Factors that determine the variability of post-fire regeneration in Pinus pinaster and Eucalyptus globulus in Portugal: implications
for biodiversity and post-fire management
PTDC/AGRCFL/099420/2008
Research Fellow
Universidade de Trás-os-Montes e Alto Douro Departamento de Ciências Florestais e Arquitetura Paisagista, Portugal
|
Associação para a Inovação e Desenvolvimento da FCT
Concluded
|
2006 - 2010 | CHESTNUTS. Clonal selection in the Judia variety
SFRH/BD/29220/2006
PhD Student Fellow
Universidade de Trás-os-Montes e Alto Douro Centro de Investigação e de Tecnologias Agro-Ambientais e Biologicas, Portugal
|
Associação para a Inovação e Desenvolvimento da FCT |
2005/01/01 - 2008/12/31 | Clonal selection in chestnut
POCI/V.5/A0044/2005
POCI/V.5/A0044/2005
PhD Student Fellow
Universidade de Trás-os-Montes e Alto Douro Centro de Investigação e de Tecnologias Agro-Ambientais e Biologicas, Portugal
|
Universidade de Trás-os-Montes e Alto Douro Centro de Investigação e de Tecnologias Agro-Ambientais e Biologicas
Concluded
|
2005/04/01 - 2006/09/30 | SUBPROGRAMA: GALICIA NORTE DE PORTUGAL – “Castaña"
INTERREG IIIA-– SUBPROGRAMA: GALICIA NORTE DE PORTUGAL
INTERREG IIIA-– SUBPROGRAMA: GALICIA NORTE DE PORTUGAL
Researcher
Universidade de Trás-os-Montes e Alto Douro Centro de Investigação e de Tecnologias Agro-Ambientais e Biologicas, Portugal
|
N/A
Concluded
|
2005/04 - 2006/09 | SUBPROGRAMA: GALICIA NORTE DE PORTUGAL ¿ ¿Castaña"
INTERREG IIIA- SUBPROGRAMA: GALICIA NORTE DE PORTUGAL
|
N/A |
Contract
Designation | Funders | |
---|---|---|
2025/06/01 - 2028/06/01 | (Vitex)_Integrated Recovery of Wine Waste for Agricultural Sustainability
MPr-2023-7
Principal investigator
Universidade de Trás-os-Montes e Alto Douro Centro de Investigação e de Tecnologias Agro-Ambientais e Biologicas, Portugal
|
SIID – I&D Empresarial – Operações em Copromoção
Submitted
|
2025/06/01 - 2028/06/01 | SMARToVINE_Smart Tools for Assessing Sustainable Practices in Euro-Mediterranean Vineyards under Climate Change
COST ACTION
Principal investigator
|
European Cooperation in Science and Technology |
2025/03/01 - 2028/03/01 | ShapeVitis4Future_Exploring the role of different varieties and training systems on the adaptation of Mediterranean viticulture
to climate challenges
MPr-2023-12
Principal investigator
Universidade de Trás-os-Montes e Alto Douro Centro de Investigação e de Tecnologias Agro-Ambientais e Biologicas, Portugal
|
Fundação para a Ciência e a Tecnologia
Submitted
|
2025/03/01 - 2028/03/01 | ENRICHITOSAN_ENhancing climate Resilience farmIng systems through CHITOSAN-based plant protection solutions
HORIZON-JU-CBE-2024
Principal investigator
Universidade de Trás-os-Montes e Alto Douro Centro de Investigação e de Tecnologias Agro-Ambientais e Biologicas, Portugal
|
Horizon 2020
Submitted
|
2025/01/01 - 2027/12/31 | UVineSafe _Use of UV radiation to induce resistance in the vineyard against pests and diseases.
UVineSafe
Principal investigator
Universidade de Trás-os-Montes e Alto Douro Centro de Investigação e de Tecnologias Agro-Ambientais e Biologicas, Portugal
|
Fundação La Caixa Fundação para a Ciência e a Tecnologia Ongoing
|
2024/03/01 - 2027/03/01 | ECOSPHEREWINES_Improving ecological services and green infrastructure in wine-growing areas of high ecological value
S1/2.7/E0010
Researcher
Universidade de Trás-os-Montes e Alto Douro, Portugal
|
INTERREG IVC
Ongoing
|
2021/01/01 - 2025/12/31 | Instituto de inovação, capacitação e sustentabilidade da produção agro-alimentar
LA/P/0126/2020
Researcher
Universidade de Trás-os-Montes e Alto Douro, Portugal
|
Fundação para a Ciência e a Tecnologia
Ongoing
|
2023 - 2025 | S_BFF: Smart BioFertilizer Formulations: from vine to vine
S_BFF
Researcher
Universidade de Trás-os-Montes e Alto Douro, Portugal
|
Ongoing
|
2023 - 2025 | MiKS4Vine: Kaolin and silicon particle film mixture: a new formulation for Vitis vinifera under severe water stress
MiKS4Vine
Principal investigator
Universidade de Trás-os-Montes e Alto Douro, Portugal
|
Ongoing
|
2023 - 2025 | MONTEVITIS: “Integrating a Comprehensive European Approach for Climate Change Mitigation and Adaptation in Montenegro Viticulture”
HORIZON-WIDERA-2021-ACCESS-02
Researcher
Associação para a Inovação e Desenvolvimento da FCT, Portugal
|
Ongoing
|
2023 - 2025 | ZEONI: Optimizing the synergy between zeolites, nitrification inhibitors and cover crops to promote vine climate resilience
and ecosystem services
ZEONI
Co-Principal Investigator (Co-PI)
Universidade de Trás-os-Montes e Alto Douro Centro de Investigação e de Tecnologias Agro-Ambientais e Biologicas, Portugal
|
Ongoing
|
2022/03/01 - 2025 | VINEPROTECT: Ecological survey for biological management and protection of Mediterranean vineyards facing climate changes
Principal investigator
Universidade de Trás-os-Montes e Alto Douro, Portugal
|
Fundação para a Ciência e a Tecnologia
Ongoing
|
2022 - 2025 | CHESTNUT VS CLIMATE CHANGE: the role of stress priming and mycorrhization
La Caixa” Foundation: CC&NUTS
Researcher
Universidade do Porto, Portugal
|
Fundação La Caixa
Ongoing
|
2021 - 2024 | Adaptive and Sustainable Strategy for Photoprotection and Water Efficiency in Agricultural Crops
406872/2021-0
Researcher
Fundação Universidade Federal de Sergipe, Brazil
|
Conselho Nacional de Desenvolvimento Científico e Tecnológico
Ongoing
|
2020/05 - 2023/04 | CoaClimateRisk: Climate change impact assessment and adaptation measures for the main crops in the Coa Valley region
COA/CAC/0030/2019
COA/CAC/0030/2019
Researcher
Universidade de Trás-os-Montes e Alto Douro Centro de Investigação e de Tecnologias Agro-Ambientais e Biologicas, Portugal
|
Fundação para a Ciência e a Tecnologia
Ongoing
|
2021 - 2023 | “SoilRec4+Health”: Soil recover for a healthy food and quality of life”
SoilRec4+Health
Researcher
Universidade de Trás-os-Montes e Alto Douro Centro de Investigação e de Tecnologias Agro-Ambientais e Biologicas, Portugal
|
Ongoing
|
2020 - 2023 | T-LAM: Turf Lighting Advanced Mobile Platform
Nº 17/SI/2019
Researcher
Universidade de Trás-os-Montes e Alto Douro Centro de Investigação e de Tecnologias Agro-Ambientais e Biologicas, Portugal
|
Ongoing
|
2018/09 - 2022 | MitiVineDrought: Combining "omics" with molecular, biochemical and physiological analyses as an integrated effort to validate
novel and easy-to-implement drought mitigation strategies in grapevine while reducing water use
POCI-01-0145-FEDER-030341
PTDC/BIA-FBT/30341/2017
Researcher
Universidade do Minho, Portugal
|
Associação para a Inovação e Desenvolvimento da FCT
Ongoing
|
2018/09/01 - 2021/08 | Twinning: Climate change impact mitigation for European viticulture: knowledge transfer for an integrated approach
info:eu-repo/grantAgreement/EC/H2020/810176/EU
Researcher
Universidade de Trás-os-Montes e Alto Douro Centro de Investigação e de Tecnologias Agro-Ambientais e Biologicas, Portugal
|
European Commission
Ongoing
|
2018/12 - 2020/11 | From vine to wine: Potentialities of foliar application of kaolin in the Douro Demarcated Region
ADVID
Principal investigator
Universidade de Trás-os-Montes e Alto Douro Centro de Investigação e de Tecnologias Agro-Ambientais e Biologicas, Portugal
|
Associação para o Desenvolvimento da Viticultura Duriense
Concluded
|
2018/03 - 2020/02 | EcoVitiDouro: Ecophysiological and molecular approach for wine mapping in the Douro Region
Investigação Fundação Maria Rosa
Principal investigator
Universidade de Trás-os-Montes e Alto Douro Centro de Investigação e de Tecnologias Agro-Ambientais e Biologicas, Portugal
|
Associação para o Desenvolvimento da Viticultura Duriense
Concluded
|
2019/01/01 - 2019/12/31 | Center for Research and Agro-Environmental and Biological Technologies
UID/AGR/04033/2019
Researcher
Universidade do Minho, Portugal
Universidade de Trás-os-Montes e Alto Douro Centro de Investigação e de Tecnologias Agro-Ambientais e Biologicas, Portugal Universidade de Trás-os-Montes e Alto Douro, Portugal |
Fundação para a Ciência e a Tecnologia
Concluded
|
2016/01/01 - 2019/12/31 | INTERACT - Integrative Research in Environment, Agro-Chains and Technology
NORTE-01-0145-FEDER-000017
Researcher
Universidade de Trás-os-Montes e Alto Douro Centro de Investigação e de Tecnologias Agro-Ambientais e Biologicas, Portugal
|
Ongoing
|
2016/06/01 - 2019/12/01 | An integrated approach to unravel Lasiodiplodia-grapevine Interaction
PTDC/AGR-PRO/2183/2014
Researcher
Universidade de Lisboa Instituto Superior de Agronomia, Portugal
Universidade de Trás-os-Montes e Alto Douro, Portugal Universidade de Aveiro, Portugal |
Fundação para a Ciência e a Tecnologia
Concluded
|
2016/07 - 2019/10 | ALIEN: Integrated approach to the study of Lasiodiplodia-vine interaction
PTDC/AGR-PRO/2183/20
Researcher
Universidade de Aveiro, Portugal
|
Associação para a Inovação e Desenvolvimento da FCT
Concluded
|
2014/01/01 - 2017/12/31 | Introduction of anti-hail nets in apple trees evaluation of side effects and economic impact
54824
Researcher
Instituto Politécnico de Bragança Escola Superior Agrária, Portugal
|
PRODER
Concluded
|
2015/03 - 2017/02 | Vulnerabilities and Adaptation Strategies of Douro Viticulture to Climate Change Study of the Effect of Kaolin as a Sunscreen
for Leaves and Bunches in the Summer
Investigação Fundação Maria Rosa
Researcher
Universidade de Trás-os-Montes e Alto Douro Centro de Investigação e de Tecnologias Agro-Ambientais e Biologicas, Portugal
|
Associação para o Desenvolvimento da Viticultura Duriense
Concluded
|
2012/01/01 - 2015/12/31 | GreenVitis - Efeitos da gestão do solo na produtividade e sustentabilidade do sistema vitivinícola.
PA 43879 – IF 0018
Researcher
Universidade de Trás-os-Montes e Alto Douro Centro de Investigação e de Tecnologias Agro-Ambientais e Biologicas, Portugal
|
PRODER
Concluded
|
2012/01 - 2015/12 | GreenVitis - Efeitos da gestão do solo na produtividade e sustentabilidade do sistema vitivinícola.
PA 43879 IF 0018
Researcher
|
PRODER |
2012/01/01 - 2014/12/31 | Effects of soil management on the productivity and sustainability of the wine system (GreenVitis).
ProDer PA 43879
Researcher
Universidade de Trás-os-Montes e Alto Douro Centro de Investigação e de Tecnologias Agro-Ambientais e Biologicas, Portugal
|
Fundação para a Ciência e a Tecnologia
Concluded
|
2011/01/01 - 2014/12/31 | ClimVineSafe - Short-term climate change mitigation strategies for Mediterranean vineyards
PTDC/AGR-ALI/110877/2009
Researcher
Universidade de Trás-os-Montes e Alto Douro Centro de Investigação e de Tecnologias Agro-Ambientais e Biologicas, Portugal
|
Fundação para a Ciência e a Tecnologia PRODER Concluded
|
2011/01/01 - 2013/12/31 | Projecto Estratégico - UI 4033 - 2011-2012
PEst-C/AGR/UI4033/2011
Researcher
Universidade de Trás-os-Montes e Alto Douro Centro de Investigação e de Tecnologias Agro-Ambientais e Biologicas, Portugal
Universidade de Trás-os-Montes e Alto Douro, Portugal |
Fundação para a Ciência e a Tecnologia
Concluded
|
2005/01/01 - 2008/12/31 | Understanding Resistance to Pathogenic Fungi in Castanea sp
Researcher
|
Instituto Nacional de Recursos Biológicos, I.P. (INRB/MADRP)
Concluded
|
Outputs
Publications
Book |
|
Book chapter |
|
Conference abstract |
|
Conference paper |
|
Conference poster |
|
Journal article |
|
Magazine article |
|
Thesis / Dissertation |
|
Other
Other output |
|
Activities
Oral presentation
Presentation title | Event name Host (Event location) |
|
---|---|---|
2024/09/20 | Estratégias Sustentáveis para Minimizar o Impacto das Alterações Climáticas na Vinha" | SusTec Summer School on “Opportunities and Challenges in the Wine Sector: Innovation and Technology"
Instituto Politécnico de Bragança (Bragança, Portugal)
|
2024/05/10 | Abordagens agroecológicas na gestão do solo em viticultura | XIII Encontros vínicos do Vinho Verde
(Viana do Castelo, Portugal)
|
2024/05/04 | Melhoria dos serviços ecossistémicos e das infraestruturas verdes (ecológicas) em zonas vitícolas de elevado valor ecológico. | XIII Encontros vínicos do Vinho Verde
(Portugal)
|
2023/11/23 | Impacts of cover crops on physiological, biochemical and oenological profile of Aragonez winegrape variety | VII Jornadas de Engenharia Agronómica
UTAD (Vila Real, Portugal)
|
2023/10/31 | The sensory and emotional profile of wine vinegar: From flavor to tryptophan derived molecules. | 43rd World Congress of Wine and Wine
(Baja California, Mexico)
|
2023/06/15 | Differential behaviour of three red grapevine varieties cultivated in Baixo Corgo sub-Region, Douro | Third World Science & Wine Congress
University of Porto (Porto, Portugal)
|
2023/06/14 | Phytochemical and oenological profile and fruit quality of three red grape varieties (Vitis vinifera L.) in Demarcated Douro Region: A comparative study. | Third World Science & Wine Congress
University of Porto (Porto, Portugal)
|
2023/06/14 | Cover crops promoted a balance between soil quality, grapevine physiology and must attributes in a semi-arid steep slop farming | Third World Science & Wine Congress
University of Porto (Porto, Portugal)
|
2023/06/06 | Shade netting in Douro Valley ameliorate vine physiology, yield and grape composition. | 40 Congreso Mundial De La Viña y el Vino
(Cádiz)
|
2023/06/06 | Vineyard Kaolin Spray Stimulates Oenological Changes in Red Wine. | 40 Congreso Mundial De La Viña y el Vino
(Cádiz, Spain)
|
2022/10/31 | Training system and deficit irrigation as adaptation measure for the Douro Demarcated Region under changing climate | 43rd World Congress of Wine and Wine
OIV (Baja California, Mexico)
|
2022/10/31 | The sensory and emotional profile of wine vinegar: From flavor to tryptophan derived molecules | 43rd World Congress of Wine and Wine,
OIV (Baja California, Mexico)
|
2022/05/19 | Quantitative Descriptive Analysis as an analytical tool for the sensory characterization of Wine Vinegar | International Web Conference on Food Choice & Eating Motivation
Instituto Politécnico de Viseu (Viseu, Portugal)
|
2022/05/12 | Kaolin application effects in Touriga-Franca leaf physiology, photoprotection responses and berry ripening under a changing climate. | VII International Congress of Mountain and Steep Slopes Viticulture - Extreme viticulture: from a cultural landscape to an
economic and environmental sustainability
CERVIM (Vila Real, Portugal)
|
2022/04/06 | Water dynamics relations in the soil-vine-atmosphere continuum under hot and dry conditions | III Symposium ibérico de ingeniería hortícola “Smart Farming”
(Murcia, Spain)
|
2021/10/10 | Keeping up with grapevine summer stress. The kaolin case. | Symposium of Agricultural and Food sustainability. New climate change scenarios
(Madeira, Portugal)
|
2021/07/19 | Dinâmica hídrica em Touriga-Nacional na região Demarcada do Douro: estudo de caso mediante sensores automatizáveis | Congresso Porto & Douro 2021
University of Porto (Porto, Poland)
|
2021/04/29 | Grapevine survival strategies and training system as an adaptation measure under Mediterranean climate. | EGU General Assembly21
EGU General Assembly21: Gather Online “Biogeosciences and wine: the management and the environmental processes that regulate
the terroir effect in space and time”
|
2019 | GRAPEVINE ECOPHYSIOLOGY AND BERRY’S QUALITY: BEST ADAPTED VARIETIES IN DOURO REGION TERROIR | ISER - International Conference on Agricultural and Biological Science (ICABS)
(Creta, Greece)
|
2019 | Estratégias de Mitigação dos Efeitos das Alterações Climáticas na Vinha na Região Demarcada do Douro | Climatologia e Hidrologia, no âmbito do Plano Integrado Inovador Combate Insucesso Escolar Mesão Frio
Agrupamento de Escolas de Mesão Frio (Mesão Frio, Portugal)
|
2018 | Physiological performance and grapevine quality during summer stress: the kaolin effect | Congresso Nacional sobre alterações climáticas
(Vila Real, Portugal)
|
2018 | Resiliência à cavitação em Vitis vinifera L. como potencial adaptação às alterações climáticas. | Congresso Nacional sobre alterações climáticas
(Vila Real, Portugal)
|
2018 | Estratégias de adaptação da viticultura face às alterações climáticas. | “Semana da Competitividade e Inovação 4INOVA.PT”
(Vila Real, Portugal)
|
2018 | Evaluation of vulnerability to cavitation in grapevine to support strategies for climate change adaptation | VI International congress on mountain and steep slope viticulture
(La Laguna, Tenerife, Spain)
|
2018 | Managing grapevine stress responses through kaolin application: effects on physiology and acidity | II Simpósio Internacional de Águas, Solos e Geotecnologias (SASGEO), III Jornadas INTERACT
(Vila Real, Portugal)
|
2018 | Fruit yield and quality of olives under different deficit irrigation strategies | . II Simpósio Internacional de Águas, Solos e Geotecnologias (SASGEO), III Jornadas INTERACT
(Vila Real, Portugal)
|
2018 | Kaolin effects on Vitis vinífera physiology and berry acidity from Douro terroir | 6th Infowine forum - International Vitiviniculture Congress
(Vila Real, Portugal)
|
2018 | Relevância da transpiração noturna da oliveira sob diferentes regimes hídricos | VIII Simpósio Nacional de Olivicultura
(Santarém, Portugal)
|
2018 | Impacto da aplicação foliar de caulino na produção do olival sob rega deficitária e na qualidade da azeitona e do azeite | VIII Simpósio Nacional de Olivicultura
(Santarém, Portugal)
|
2018 | Assessing grapevine stress responses in the Douro region through kaolin application. | The Society for Experimental Biology's (SEB) Annual Main Meeting
(Florença, Italy)
|
2018 | Salicylic acid increases drought adaptability of olive trees by changes on redox status and ionome | In 11th International Conference “Plant Functioning Under Environmental Stress
(Cracóvia, Poland)
|
2018 | Estratégias de adaptação da viticultura face às alterações climáticas. | Semana da Competitividade e Inovação 4INOVA.PT
(Vila Real, Portugal)
|
2017/07/26 | Gas Exchange and Chloriphyll Fluorescence of “Golden delicious” and “Fugi” apple trees protected by grey anti-hail cover. | XV Spanish and Portuguese congress of Plant Physiology
XV Spanish and Portuguese Congress of Plant Physiology (Barcelona, Spain)
|
2017/06/07 | Foliar application of arginine, jasmonate and kaolin ameliorate photosynthesis of olive tree. | VIII Congresso Ibérico de Ciências Hortícolas
(Coimbra, Portugal)
|
2017/06/07 | Kaolin effects the physiology of grapevine under Mediterranean summer stress. | VIII Congresso Ibérico de Ciências Hortícolas
(Coimbra, Portugal)
|
2017 | Efeito do caulino no bago de uva sob o stresse estival | X Jornadas de Bioquímica
(Vila Real, Portugal)
|
2017 | Resistance of red wine varieties to summer stress: evaluation of grape berries quality of “Herdade do Esporão” | X Jornadas de Bioquímica
(Vila Real, Portugal)
|
2017 | Kaolin effecta the physiology of grapevine under Mediterranean summer stress | VIII Congresso Ibérico de Ciências Hortícolas
(Coimbra, Portugal)
|
2017 | Foliar application of arginine, jasmonate and kaolin ameliorate photosynthesis of olive tree. | VIII Congresso Ibérico de Ciências Hortícolas
(Coimbra, Portugal)
|
2017 | Gas Exchange and Chloriphyll Fluorescence of “Golden delicious” and “Fugi” apple trees protected by grey anti-hail cover | XV Spanish and Portuguese Congress of Plant Physiology
(Barcelona, Spain)
|
2017 | Salicylic acid improves the tolerance of olive trees against the Mediterranean adverse summer conditions | XI Jornadas de Biologia
(Vila Real, Portugal)
|
2017 | Tentative increasing chestnut resilience against climate change with innovative management practices | 6th International Chestnut Synposium
(Samsun, Turkey)
|
2017 | Conservation of acidity during grapevine ripening through kaolin application | XI Jornadas De Bioquímica
(Vila Real, Portugal)
|
2017 | Efeitos do isotiocianato de benzil no stresse oxidativo em isolados de Candida albicans | XI Jornadas de Biologia
(Vila Real, Portugal)
|
2016 | Efeito benéfico do caulino no comportamento fisiológico das videiras e na composição fenólica das uvas | 10º Simpósio de Vitivinicultura do Alentejo
(Évora, Portugal)
|
2016 | Physiological responses induced by kaolin and salicylic acid in droughted olive trees are related with anatomical changes | 50th meeting of the Portuguese Microscopy Society
(Porto, Portugal)
|
2016 | Salicylic acid modulates physiological and biochemical responses of olive tree to water stress | 19th Symposium of Biology Students in Europe
(Vila Real, Portugal)
|
2016 | O Impacte das alterações climáticas na vinha e no vinho: medidas de adaptação | "Dia Regional do Engenheiro 2016"
(Fafe, Portugal)
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2016 | Kaolin foliar application has a stimulatory effect on phenylpropanoid and flavonoid pathways in grape berries | Final Annual Conference Cost Action FA1106
(Porto, Portugal)
|
2016 | Kaolin application boosts grapevine oxidative defence and enzymatic antioxidants under summer stress | 10as Jornadas de Biologia
(Vila Real, Portugal)
|
2016 | Drought-induced variations in nighttime transpiration of olive tree | 10as Jornadas de Biologia
(Vila real, Portugal)
|
2016 | Gestão das práticas culturais como medida de adaptação às alterações climáticas. | Colóquio “Impacto das alterações climáticas na vinha e no vinho”
(Alijó, Portugal)
|
2016 | Enzymatic activity, oxidative damage and proline concentration effects regarding to kaolin application under summer stress | 2as Jornadas de Engenharia Agronómica
(Vila Real, Portugal)
|
2016 | Efeito do caulino como protetor do escaldão das folhas na videira. | 1as Jornadas da Vinha
1ª Feira Agrícola de Lamego (Lamego, Portugal)
|
2016 | O Impacte das alterações climáticas na vinha e no vinho: medidas de adaptação. | Dia Regional do Engenheiro 2016
Ordem dos Engenheiros/Região Norte (Fafe, Portugal)
|
2016 | Gestão das práticas culturais como medida de adaptação às alterações climáticas | Impacto das alterações climáticas na vinha e no vinho
Câmara Municipal de Alijó por ocasião do Festival Moscatel Douro (Favaios, Alijó, Portugal)
|
2015 | A aplicação de caulino potencia a capacidade antioxidante de uvas na região do Douro Vinhateiro | 8as Jornadas de Bioquímica da UTAD
UTAD (Portugal)
|
2014 | Climate change and adaptation strategies for viticulture | Agriculture & Food – 2nd International Conference
(Bulgaria)
|
2014 | Efecto del régimen hídrico sobre metabolitos em hoja e parâmetros de producción de Vitis vinifera cv. Godello en Galicia (España) | I Jornadas del Grupo de Viticultura y Enologia de la Sociedad Española de Ciências Hortícolas
(Spain)
|
2014 | Efeitos da aplicação de caulino no comportamento fisiológico da videira (Touriga nacional cv.) | 8as Jornadas de Biologia da UTAD
(Portugal)
|
2013 | Lipid peroxidation and photosynthetic apparatus oxidative damage in two varieties of grapevine growing in Mediterranean climate | 11thInternational POG Conference, Reactive Oxygen and Nitrogen Species in Plants
(Poland)
|
2013 | Desenvolvimento de medidas da adaptação da videira ao excesso de luz, calor e secura. Seminário "Gestão do Stress Hídrico e Térmico da Videira", 15 março, Museu do Douro, Régua | Gestão do Stress Hídrico e Térmico da Videira
(Régua, Portugal)
|
2008 | Characterisation of Judia Genotypes (Castanea Sativa Mill.) from various Trás-os-Montes Regions | IV International Congress on Chestnut
(China)
|
2007 | Chestnut Ink Disease and Photosynthetic Productivity | ISHS II Iberian Congress on Chestnut
(Portugal)
|
Supervision
Thesis Title Role |
Degree Subject (Type) Institution / Organization |
|
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2024/07/01 - Current | Assessment of the ecophysiological behavior of two grape varieties from the Douro Region under different water conditions
Supervisor
|
Master in Agricultural Engineering (Master)
Universidade de Trás-os-Montes e Alto Douro Escola de Ciências Agrárias e Veterinárias, Portugal
|
2023/11/01 - Current | Effect of the use of bioprocessed fertilizers, derived from pruning firewood, on the physiological behavior of vines
Supervisor
|
Master in Enology and Viticulture (Master)
Universidade de Trás-os-Montes e Alto Douro, Portugal
|
2023/11/01 - Current | Effect of indigenous microorganisms application on physiological performance and yield quality of cv. Trajadura in the Vinhos
Verdes Region
Supervisor
|
Master in Enology and Viticulture (Master)
Universidade de Trás-os-Montes e Alto Douro, Portugal
|
2021 - Current | Emo-sensory profile and chemical characterization of Wine and Wine Vinegar
Supervisor
|
Programa Doutoral “Agricultural Production Chains – From Fork to Farm (PhD)
Universidade de Trás-os-Montes e Alto Douro Centro de Investigação e de Tecnologias Agro-Ambientais e Biologicas, Portugal
|
2024/01/01 - 2027/12/31 | Use of UV radiation in viticulture to induce plant defenses and higher resistance to diseases and pests: physiological and
biochemical evaluation
Supervisor of Ricardo Jorge Nunes Santos
|
Agricultural and Forestry Sciences (PhD)
Universidade de Trás-os-Montes e Alto Douro, Portugal
|
2021/06 - 2023/12 | Evaluation of the performance of pepper populations in Succession Agroforestry Systems in organic farming and extreme production
systems in organic and conventional farming
Co-supervisor
|
Engenharia Agronómica (Master)
Universidade de Trás-os-Montes e Alto Douro, Portugal
|
2021/06 - 2023/04/28 | Influence of the conduction system and trunk height on the physiological, productive and qualitative behavior of Vitis vinifera
CV. Touriga Nacional, in the Cima Corgo sub-region, of the Douro Demarcated Region.
Co-supervisor
|
Engenharia Agronómica (Master)
Universidade de Trás-os-Montes e Alto Douro, Portugal
|
2021/06 - 2023/04/18 | Effect of foliar application of silicon on the physiology and production quality of the Touriga Francesa variety Douro Superior
Co-supervisor
|
Enologia e Viticultura (Master)
Universidade de Trás-os-Montes e Alto Douro, Portugal
|
2021/07 - 2023/04 | Influence of exposure on the physiological, productive and qualitative behavior of Vitis vinifera CV. Alicante Bouschet, in
the Cima Corgo sub-region, of the Douro Demarcated Region
Co-supervisor of Ana Isabel Teixeira Azevedo
|
Engenharia Agronómica (Master)
Universidade de Trás-os-Montes e Alto Douro, Portugal
|
2021/03 - 2023/02 | Methodologies for monitoring the physiological behavior of the vine.
Supervisor of Bernardo Arantes Barbosa Capela Reis
|
Engenharia Agronómica (Master)
Universidade de Trás-os-Montes e Alto Douro, Portugal
|
2022/11 - 2023 | Evaluation of the effect of foliar application of different concentrations of the kaolin+silicon mixture on the physiology
of vineyards under summer stress
Supervisor
|
Master's degree in Agricultural Engineering (Master)
Universidade de Trás-os-Montes e Alto Douro, Portugal
|
2021/07 - 2023 | Influence of the Driving System on the Productivity and Quality of the Alvarinho grape variety.
Co-supervisor
|
Enologia e Viticultura (Master)
Universidade de Trás-os-Montes e Alto Douro, Portugal
|
2021/06 - 2023 | Chemical and sensorial profile of wines produced in rock presses: from tradition to innovation.
Supervisor
|
Engenharia Agronómica (Master)
Universidade de Trás-os-Montes e Alto Douro, Portugal
|
2021/06 - 2023 | Proposal for the conversion of a vineyard in the Douro Demarcated Region.
Co-supervisor
|
Engenharia Agronómica (Master)
Universidade de Trás-os-Montes e Alto Douro, Portugal
|
2017/01/01 - 2022 | Understanding vine response to Mediterranean summer stress for the development of rationale adaptation strategies: the kaolin
case
Co-supervisor of Sara Bernardo
|
Programa Doutoral “Agricultural Production Chains – From Fork to Farm”, referência SFRH/BD/113612/2015 (PhD)
Universidade de Trás-os-Montes e Alto Douro Centro de Investigação e de Tecnologias Agro-Ambientais e Biologicas, Portugal
|
2016/05 - 2021/09 | Understanding vine response to Mediterranean summer stress for the development of rationale adaptation strategies: the kaolin
case
Co-supervisor
|
Programa Doutoral “Agricultural Production Chains – From Fork to Farm (PhD)
Universidade de Trás-os-Montes e Alto Douro Centro de Investigação e de Tecnologias Agro-Ambientais e Biologicas, Portugal
|
2020/05 - 2020/12 | Impact of beer ageing with American and French oak chips steeped in Port wine
Supervisor of Raquel Almeida Marinho
|
Heriot-Watt University School of Engineering and Physical Sciences, United Kingdom
|
2019/07 - 2020/07 | Ecophysiological and biochemical characterization of different varieties in Douro Region
Supervisor of Nisanka Ambriz K. K. Gedara
|
Mestrado e Pós-Graduação em Engenharia Agronómica (Master)
Universidade de Trás-os-Montes e Alto Douro, Portugal
|
2019/10/15 - 2020 | Effect of kaolin on white grape varieties.
Supervisor
|
Biologia e Geologia (Degree)
Universidade de Trás-os-Montes e Alto Douro, Portugal
|
2018/10/01 - 2019/02/28 | Castas mais bem adaptadas à Região do Douro: abordagem ecofisiológica (fruto).
Supervisor of Marisa do Nascimento Fonseca Carvalho
|
Licenciatura em Biologia e Geologia (Degree)
Universidade de Trás-os-Montes e Alto Douro Escola de Ciências da Vida e do Ambiente, Portugal
|
2015/05/01 - 2019/02/28 | Strategies to Improve Olive Orchards Sustainability Under a Changing Environment
Co-supervisor of Cátia Cátia Queijo Brito
|
Programa Doutoral “Agricultural Production Chains – From Fork to Farm”, referência SFRH/BD/52543/2014 (PhD)
Universidade de Trás-os-Montes e Alto Douro Centro de Investigação e de Tecnologias Agro-Ambientais e Biologicas, Portugal
|
2015/05 - 2019/01/29 | Strategies to Improve Olive Orchards Sustainability Under a Changing Environment
Co-supervisor of Cátia Vanessa Queijo Brito
|
Programa Doutoral “Agricultural Production Chains – From Fork to Farm (PhD)
Universidade de Trás-os-Montes e Alto Douro Centro de Investigação e de Tecnologias Agro-Ambientais e Biologicas, Portugal
|
2018/07/01 - 2019 | Ecophysiological and biochemical characterization of different varieties in Douro Region.
Supervisor
|
Mestrado e Pós-Graduação em Engenharia Agronómica (Master)
Universidade de Trás-os-Montes e Alto Douro Escola de Ciências da Vida e do Ambiente, Portugal
|
2017/09/01 - 2018/07/31 | Induced resistance by chemical elicitors: a viable way to prevent pitch canker disease in Pinus radiata?
Supervisor
|
Licenciatura em Biologia (Degree)
Universidade de Aveiro Departamento de Biologia, Portugal
|
2017/09/01 - 2018/07/31 | Induced resistance: an alternative strategy to deal with pitch canker disease?
Supervisor
|
Biologia (Degree)
Universidade de Aveiro Departamento de Biologia, Portugal
|
2017/02/01 - 2017/07/31 | Influence of kaolin on grape berries from plants subject to summer stress.
Supervisor of Marta Oliveira Lima
|
Licenciatura em Bioquímica (Degree)
Universidade de Trás-os-Montes e Alto Douro Escola de Ciências da Vida e do Ambiente, Portugal
|
2017/02/01 - 2017/07/31 | Study of the resistance of red grape varieties to summer stress: evaluation of grape berries from Herdade do Esporão.
Supervisor
|
Licenciatura em Bioquímica (Degree)
Universidade de Trás-os-Montes e Alto Douro Escola de Ciências da Vida e do Ambiente, Portugal
|
2016/10/01 - 2017/07/31 | Effect of glucosinolates on oxidative stress in Candida albicans isolates.
Co-supervisor of Cátia Vanessa Casimiro Palito
|
Mestrado em Bioquímica (Master)
Universidade de Trás-os-Montes e Alto Douro Escola de Ciências da Vida e do Ambiente, Portugal
|
2016/02/02 - 2016/07/31 | Effect of nitrogen and phosphorus application on the biochemical profile of olive leaves and fruits (Olea europaea L.).
Supervisor of Ana Isabel Azevedo
|
Licenciatura em Bioquímica (Degree)
Universidade de Trás-os-Montes e Alto Douro Escola de Ciências da Vida e do Ambiente, Portugal
|
2016/02/01 - 2016/07/31 | Fertilization of olive groves (Olea europaea L.) with potassium and boron: effect on the biochemical profile of leaves and
fruits.
Supervisor of Jéssica Guimarães
|
Licenciatura em Bioquímica (Degree)
Universidade de Trás-os-Montes e Alto Douro Escola de Ciências da Vida e do Ambiente, Portugal
|
2016/02/01 - 2016/07/31 | Effects of the application of summer stress-mitigating foliar protectors on oxidative damage and antioxidant potential of
olive tree extracts
Supervisor of Cristiana Sousa
|
Licenciatura em Bioquímica (Degree)
Universidade de Trás-os-Montes e Alto Douro Escola de Ciências da Vida e do Ambiente, Portugal
|
2014/10/01 - 2015/06/30 | Influence of kaolin particle film in antioxidant activities of leaf and berry extracts from Vitis vinifera L. (cv. Touriga
Nacional).
Supervisor of Sara Silva Bernardo
|
Mestrado e Pós-Graduação em Engenharia Agronómica, (Master)
Universidade de Trás-os-Montes e Alto Douro Centro de Investigação e de Tecnologias Agro-Ambientais e Biologicas, Portugal
|
2006/01/01 - 2006/10/30 | Photosynthetic characterization of chestnut populations of the Judia cultivar.
Supervisor
|
Biologia (Degree)
Universidade de Trás-os-Montes e Alto Douro Centro de Investigação e de Tecnologias Agro-Ambientais e Biologicas, Portugal
|
Event organisation
Event name Type of event (Role) |
Institution / Organization | |
---|---|---|
2022/11/25 - 2022/11/25 | Member of the Organizing Committee 6th Agronomy Conference, 25 November 2022, University of Trás-os-Montes and Alto Douro,
Vila Real, Portugal (2022/11/25 - 2022/11/25)
Symposium (Member of the Organising Committee)
|
Universidade de Trás-os-Montes e Alto Douro Centro de Investigação e de Tecnologias Agro-Ambientais e Biologicas, Portugal |
2022/05/12 - 2022/05/14 | Member of the Organizing Committee 7th Mountain Viticulture Congress (2022/05/12 - 2022/05/14)
Congress (Member of the Organising Committee)
|
Universidade de Trás-os-Montes e Alto Douro Centro de Investigação e de Tecnologias Agro-Ambientais e Biologicas, Portugal |
2019/02/26 - 2019/02/27 | Member of the Scientific Committee 12th Biology Journey, 26-27 February 2019, University of Trás-os-Montes and Alto Douro,
Vila Real, Portugal. (2019/02/26 - 2019/02/27)
Conference (Member of the Scientific Committee)
|
Universidade de Trás-os-Montes e Alto Douro, Portugal |
2017/11/22 - 2017/11/23 | Member of the Scientific Committee 11th Biology Jouneys (2017/11/22 - 2017/11/23)
Conference (Member of the Scientific Committee)
|
Universidade de Trás-os-Montes e Alto Douro Escola de Ciências da Vida e do Ambiente, Portugal |
2016/10/12 - 2016/10/13 | Membro da Comissão Organizadora das 10as Jornadas de Biologia (2016/10/12 - 2016/10/13)
Seminar (Member of the Organising Committee)
|
Universidade de Trás-os-Montes e Alto Douro Escola de Ciências da Vida e do Ambiente, Portugal |
2016/07/27 - 2016/08/05 | Membro da Comissão Científica do 19th Symposium of Biology students in Europe, SymBioSE Meeting (2016/07/27 - 2016/08/05)
Symposium (Member of the Organising Committee)
|
Universidade de Trás-os-Montes e Alto Douro Escola de Ciências da Vida e do Ambiente, Portugal |
2016/07/27 - 2016/08/05 | Immunohistochemical Method – Fluorescence (2016/07/27 - 2016/08/05)
Workshop (Co-organisor)
|
Universidade de Trás-os-Montes e Alto Douro Escola de Ciências da Vida e do Ambiente, Portugal |
2007/06/20 - 2007/06/22 | Membro da comissão Organizadora do II Congresso Ibérico do Castanheiro (2007/06/20 - 2007/06/22)
Congress (Member of the Organising Committee)
|
Universidade de Trás-os-Montes e Alto Douro Escola de Ciências da Vida e do Ambiente, Portugal |
Event participation
Activity description Type of event |
Event name Institution / Organization |
|
---|---|---|
2022/05/12 - Current | Chair in the first session – Maintaining sustainability and landscape in steep slope vineyards: VII international congress
Mountain and Steep Slopes Viticulture
Congress
|
VII International Congress of Mountain and Steep Slopes Viticulture - Extreme viticulture: from a cultural landscape to an
economic and environmental sustainability
Universidade de Trás-os-Montes e Alto Douro, Portugal
|
2022/05/05 - Current | Chair in the first session Viticulture: III Enology and Viticulture Conferences: Innovation and Value Creation
Symposium
|
III Jornadas de Enologia e Viticultura: Inovação e Criação de Valor.
Universidade de Trás-os-Montes e Alto Douro, Portugal
|
2021 - Current | Workshopp de Podas em Fruteiras – o caso da videira
Seminar
|
Workshopp de Podas em Fruteiras
Universidade de Trás-os-Montes e Alto Douro, Portugal
|
2020/12/01 - Current | (1) Chair in the first session – Climate Change and Viticulture: Climate change impact mitigation for European viticulture
(Clim4Vitis). “Day” Workshop (webinar), co-organized by PIK and the University of Geisenheim (Germany), on the 1st of December
2020.
Congress
|
Climate Change and Viticulture: Climate change impact mitigation for European viticulture (Clim4Vitis). “Day” Workshop (webinar)
Hochschule RheinMain, Germany
|
2024/10/05 - 2024/10/05 | Harvesting Knowledge
Exhibition
|
Agroecological practices to enhance vineyards sustainability in a climate change perspective: physiological and biochemical
assessment
Universidade de Trás-os-Montes e Alto Douro, Portugal
|
2024/09/27 - 2024/09/27 | European Researchers' Night-Promoted by the Science Multiverse project
Workshop
|
Peek into plants' defenses against climate change through an optical microscope
Museu do Côa, Portugal
|
2024/04/10 - 2024/04/10 | Open Day promoted by the University of Trás-os-Montes and Alto
Workshop
|
Understand Biology
Universidade de Trás-os-Montes e Alto Douro, Portugal
|
2023/09/29 - 2023/09/29 | "Apanhar em plena luz do dia as plantas em flagrante a 'tirar' carbono do ar..." em Noite Europeia dos Investigdadores. Promovida
pelo projeto Science Multiverse
Exhibition
|
Noite Europeia dos Investigdadores
Science Multiverse, Portugal
|
Jury of academic degree
Topic Role |
Candidate name (Type of degree) Institution / Organization |
|
---|---|---|
2024/09/13 | Mitigation of Biotic and Abiotic Grapevine Stresses Through Bioproducts Application
(Thesis) Arguer
|
Eliana Maria Ribeiro Monteiro (PhD)
Universidade de Trás-os-Montes e Alto Douro, Portugal
|
2024/07/05 | Behavioral assessment of different grapevine (Vitis vinifera L.) varieties grown under drought conditions
(Thesis) Main arguer
|
Argimiro Sergio Serrano Parra (PhD)
Universidad de Castilla La Mancha Departamento de Química Física, Spain
|
2024 | Algal wrack as a promising tool to increase agroecosystems resilience under environmental pressures
(Thesis) Main arguer
|
Maria João de Araújo Martins (PhD) |
2024 | Mitigation of Biotic and Abiotic Grapevine Stresses Through Bioproducts Application.
(Thesis) Main arguer
|
Eliana Maria Ribeiro Monteiro (PhD)
Universidade de Trás-os-Montes e Alto Douro, Portugal
|
2023/04 | Effect of foliar application of silicon on the physiology and production quality of the Touriga Francesa – Douro Superior
variety
Supervisor
|
Natália Carneiro Juliano da Mota (Master)
Universidade de Trás-os-Montes e Alto Douro, Portugal
|
2023/02/24 | Filme de Partículas de Cálcio: Tecnologia Aplicada para Superação do Estresse Abiótico em Plantas de mini abóbora e batata
doce
(Thesis) Main arguer
|
Pryanka Thuyra Nascimento Fontes (PhD)
Universidade Federal de Sergipe, Brazil
|
2023/01/19 | Respostas fisiológicas e vitícolas da casta Aragonez na Sub-região do Douro Superior
(Thesis) Main arguer
|
José Martín Yépez Rodríguez (Master)
Universidade de Trás-os-Montes e Alto Douro, Portugal
|
2023 | Influence of the Driving System on the Productivity and Quality of the Alvarinho variety.
Supervisor
|
Ricardo Miguel Sousa Saraiva (Master)
Universidade de Trás-os-Montes e Alto Douro, Portugal
|
2023 | Evaluation of the performance of pepper populations in Succession Agroforestry Systems in organic agriculture and extreme
production systems in organic and conventional agriculture.
Supervisor
|
Anabela Cardeal Eira: (Master)
Universidade de Trás-os-Montes e Alto Douro, Portugal
|
2023 | Climate change-induced effects on Castanea sativa Miller – can mycorrhization be an effective strategy?
(Thesis) Main arguer
|
Pedro Manuel Fernandes da Silva Santos Mateus (Master)
Universidade do Porto, Portugal
|
2022/12 | Emulsions and Essential Oils Nanoformulations as a control measure to kiwifruit bacterial canker: unveiling the functional
mechanisms
(Thesis) Main arguer
|
Juliana Oliveira Fernandes (Master)
Universidade do Porto Faculdade de Ciências, Portugal
|
2021/11 | Satureja montana essential oil and nanoformulations as a green alternative for the management of Xanthomonas euvesicatoria
in tomato.
(Thesis) Main arguer
|
Paulo Ricardo Oliveira Pinto (Master)
Universidade do Porto Faculdade de Ciências, Portugal
|
2021 | Influência do uso de filme de partículas de cálcio sob respostas de tolerâncias ao déficit hídrico e à alta exposição solar
na cultura da batata-doce
(Thesis) Main arguer
|
Jacqueline Alves Borges Ferreira (PhD)
Fundação Universidade Federal de Sergipe, Brazil
|
2021 | Utilização de filme de partículas a base de cálcio em plantas: respostas anatômicas, fisiológicas e produtivas
(Thesis) Main arguer
|
Pryanka Thuyra Nascimento Fontes (PhD)
Fundação Universidade Federal de Sergipe, Brazil
|
2021 | Tecnologia alternativa de filme de partícula a base de cálcio nos aspectos ecofisiológicos e morfoagronômicos da batata doce
(Thesis) Main arguer
|
Alexandre Passos Oliveira (PhD)
Fundação Universidade Federal de Sergipe, Brazil
|
2021 | Micorrização e Microenxertia ex vitro: o papel no melhoramento de clones selecionados de castanheiro
(Thesis) Main arguer
|
Maria de Fátima Santos Oliveira (Master)
Universidade do Porto Faculdade de Ciências, Portugal
|
2021 | Produtividade e qualidade do fruto da cerejeira (Prunus avium L.) em resposta à aplicação em pré-colheita de cálcio e de bioestimulante
à base de algas
(Thesis) Main arguer
|
Beatriz de Meneses e Pinto (Master)
Universidade de Trás-os-Montes e Alto Douro Centro de Investigação e de Tecnologias Agro-Ambientais e Biologicas, Portugal
|
2020 | Filme de partículas de cálcio como fotoproteção e economia de água na videira (Vitis labrusca L.)
(Thesis) Main arguer
|
Nadja Tamires Borges Barbosa (Master)
Fundação Universidade Federal de Sergipe, Brazil
|
2019/09/05 | A tecnologia de filme de partícula de cálcio aplicada ao cafeeiro conilon: aspetos fisiológicos e egronômicos
(Thesis) Main arguer
|
Paulo Silas Oliveira da Silva (PhD)
Fundação Universidade Federal de Sergipe, Brazil
|
2019 | Respostas fisiológicas e metabolômicas para a seleção precoce de Eucalyptus spp tolerantes à seca e pragas
(Thesis) Main arguer
|
Maíra Ignácio Sarmento (PhD)
Universidade de Aveiro Departamento de Biologia, Portugal
|
2019 | Castas mais bem adaptadas à Região do Douro: abordagem ecofisiológica (fruto)
Supervisor
|
Marisa do Nascimento Fonseca Carvalho (Other)
Universidade de Trás-os-Montes e Alto Douro Escola de Ciências da Vida e do Ambiente, Portugal
|
2019 | Castas mais bem adaptadas à Região do Douro: abordagem ecofisiológica (folha).
(Thesis) Main arguer
|
Hélder Peixoto (Other)
Universidade de Trás-os-Montes e Alto Douro Escola de Ciências da Vida e do Ambiente, Portugal
|
2017 | Biologia das culturas mediterrânicas num contexto de alterações climáticas: estudo de caso em Vitis vinífera L.
Thesis Member
|
Diana Marta Nogueira Gonçalves (PhD)
Universidade de Trás-os-Montes e Alto Douro Escola de Ciências da Vida e do Ambiente, Portugal
|
2017 | Predisposição de Eucalyptus a Neofusicoccum kwambonambiense causada por stresse hídrico
(Thesis) Main arguer
|
Hélder Duarte Paixão Berenguer (Master)
Universidade de Aveiro Departamento de Biologia, Portugal
|
2017 | Deciphering Pinus - Fusarium circinatum interaction in Pinus species with different degrees of susceptibility
(Thesis) Main arguer
|
Pedro Emanuel de Oliveira Monteiro (Master)
Universidade de Aveiro Departamento de Química, Portugal
|
2017 | Efeito dos glucosinolatos no stresse oxidativo em isolados de Candida albicans.
Supervisor
|
Cátia Vanessa Casimiro Palito (Master)
Universidade de Trás-os-Montes e Alto Douro Escola de Ciências da Vida e do Ambiente, Portugal
|
2017 | Estudo da resistência de castas tintas ao stresse estival: avaliação dos bagos de uvas provenientes da Herdade do Esporão
Supervisor
|
Jaime Pereira (Other)
Universidade de Trás-os-Montes e Alto Douro Escola de Ciências da Vida e do Ambiente, Portugal
|
2017 | Influência do caulino em bagos de uva provenientes de plantas sujeitas a stresse estival.
Supervisor
|
Marta Oliveira Lima (Other)
Universidade de Trás-os-Montes e Alto Douro Escola de Ciências da Vida e do Ambiente, Portugal
|
2016 | Estudo do perfil de antocianinas de diferentes clones da casta Tinta Roriz da Região Demarcada do Douro
(Thesis) Main arguer
|
Célia Elizabete Moreira Ribeiro (Master)
Universidade de Trás-os-Montes e Alto Douro Centro de Investigação e de Tecnologias Agro-Ambientais e Biologicas, Portugal
|
2016 | Efeitos do fosfito na interação Pinus radiata - Fusarium circinatum.
(Thesis) Main arguer
|
Andreia Filipa Lages Cerqueira (Master)
Universidade de Aveiro Departamento de Biologia, Portugal
|
2016 | Efeito da aplicação de azoto e fósforo no perfil bioquímico de folhas e frutos de oliveira (Olea europaea L.).
Supervisor
|
Ana Isabel Azevedo (Other)
Universidade de Trás-os-Montes e Alto Douro Escola de Ciências da Vida e do Ambiente, Portugal
|
2016 | Efeitos da aplicação de protetores foliares atenuantes do stresse estival nos danos oxidativos e no potencial antioxidante
de extratos de oliveira
Supervisor
|
Cristiana Sousa (Other)
Universidade de Trás-os-Montes e Alto Douro Escola de Ciências da Vida e do Ambiente, Portugal
|
2016 | Efeitos da aplicação de protetores foliares atenuantes do stresse estival nos danos oxidativos e no potencial antioxidante
de extratos de olivei
Supervisor
|
Cristiana Sousa (Other)
Universidade de Trás-os-Montes e Alto Douro Escola de Ciências da Vida e do Ambiente, Portugal
|
2016 | Fertilização de olival (Olea europaea L.) com potássio e boro: efeito no perfil bioquímico de folhas e frutos
Supervisor
|
Fertilização de olival (Olea europaea L.) com potássio e boro: efeito no perfil bioquímico de folhas (Other)
Universidade de Trás-os-Montes e Alto Douro Escola de Ciências da Vida e do Ambiente, Portugal
|
2016 | Influência do ácido salicílico e do caulino na composição e características morfológicas da azeitona
(Thesis) Main arguer
|
Tiago Luís Castelo Monteiro (Other)
Universidade de Trás-os-Montes e Alto Douro Escola de Ciências da Vida e do Ambiente, Portugal
|
2015 | Efeito do caulino na atividade antioxidante de extratos de folhas e frutos de Vitis vinifera L. (cv. Touriga Nacional)
Supervisor
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Sara Silva Bernardo (Master)
Universidade de Trás-os-Montes e Alto Douro Escola de Ciências da Vida e do Ambiente, Portugal
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2014 | Efeito do caulino e da orientação das linhas de plantação no comportamento fisiológico e vitícola da casta Touriga Nacional
na Região Demarcada do Douro.
(Thesis) Main arguer
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Rafael Corrêa Pinheiro (Master)
Universidade de Trás-os-Montes e Alto Douro Escola de Ciências da Vida e do Ambiente, Portugal
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2012 | Caracterização química e avaliação da atividade biológica de extratos de casca de Cynomorium coccineum
(Thesis) Main arguer
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Vanessa S.D. Gomes (Other)
Universidade de Trás-os-Montes e Alto Douro Escola de Ciências da Vida e do Ambiente, Portugal
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2010 | Avaliação de actividades antioxidantes em plantas Mentha longifolia x suaveolens da família Lamiaceae
(Thesis) Main arguer
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Jorge M.P. Rodrigues (Other)
Universidade de Trás-os-Montes e Alto Douro Escola de Ciências da Vida e do Ambiente, Portugal
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Committee member
Activity description Role |
Institution / Organization | |
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2022/11/25 - Current | Member of the Organizing Committee 6th Agronomy Days
Member
|
Universidade de Trás-os-Montes e Alto Douro, Portugal |
2022/11/25 - 2022/11/25 | 6º Jornadas de Agronomia
Member
|
Universidade de Trás-os-Montes e Alto Douro, Portugal |
2020/05/01 - 2021/04/30 | Guest Editor: Special Issue "Environmental Stress on Crops Physiology and Biochemistry" of agronomy (maio 2020 – abril 2021).
https://www.mdpi.com/journal/agronomy/special_issues/Environmental-Biochemistry
Coordinator
|
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2019/02/26 - 2019/02/27 | Membro da Comissão Científica 12as Jornadas de Biologia
Member
|
Universidade de Trás-os-Montes e Alto Douro, Portugal |
2019/02/26 - 2019/02/27 | 12as Jornadas de Biologia
Member
|
Universidade de Trás-os-Montes e Alto Douro, Portugal |
2017/11/22 - 2017/11/23 | Membro da Comissão Científica 11as Jornadas de Biologia
Member
|
Universidade de Trás-os-Montes e Alto Douro, Portugal |
2016/10/12 - 2016/10/13 | Membro da Comissão Organizadora das 10as Jornadas de Biologia
Member
|
Universidade de Trás-os-Montes e Alto Douro, Portugal |
2016/10/12 - 2016/10/13 | 10as Jornadas de Biologia
Member
|
Universidade de Trás-os-Montes e Alto Douro, Portugal |
2016/07/27 - 2016/08/05 | Membro da Comissão Científica do 19th Symposium of Biology students in Europe
Member
|
Universidade de Trás-os-Montes e Alto Douro, Portugal |
Conference scientific committee
Conference name | Conference host | |
---|---|---|
2024/11/20 - 2024/11/20 | VII Jornadas de Agronomia_Innovation and Sustainability in the Agrarian Ecosystem | Universidade de Trás-os-Montes e Alto Douro |
2023/11/23 - 2023/11/23 | VII Jornadas de Agronomia | Universidade de Trás-os-Montes e Alto Douro |
2019/08/08 - 2019/08/09 | ISER - International Conference on Agricultural and Biological Science (ICABS), | Crete, Greece |
2017/11/22 - 2017/11/23 | 11as Jornadas de Biologia | Universidade de Trás-os-Montes e Alto Douro |
2016/07/27 - 2016/08/06 | Symposium of Biology students in Europe, SymBioSE Meeting | Universidade de Trás-os-Montes e Alto Douro |
Consulting
Activity description | Institution / Organization | |
---|---|---|
2017 - 2018 | Support in the preparation of lots for the acquisition of material and reagents for the I&D Project “INTERACT - Integrative Research in Environment, Agro-Chains and Technology”, n.º da operação NORTE-01-0145-FEDER-000017 – UTAD | Universidade de Trás-os-Montes e Alto Douro Centro de Investigação e de Tecnologias Agro-Ambientais e Biologicas, Portugal |
Course / Discipline taught
Academic session | Degree Subject (Type) | Institution / Organization | |
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2020/11/25 - Current | Workshop Laboratorial: Estado fisiológico da vinha. Atividade para a Semana da Ciência e Tecnologia 2020 (SC&T2020), | Workshop Laboratorial: Estado fisiológico da vinha. Atividade para a Semana da Ciência e Tecnologia 2020 (SC&T2020) (Outros) | Universidade de Trás-os-Montes e Alto Douro, Portugal |
2020/11/04 - Current | Training Course for Laboratory Technicians in Life and Environmental Sciences. | Training Course for Laboratory Technicians in Life and Environmental Sciences. (Outros) | Universidade de Trás-os-Montes e Alto Douro, Portugal |
2024/04/12 - 2024/07/31 | Enology: From Vine to Wine | Master in Enology and Viticulture (Mestrado) | Universidade de Trás-os-Montes e Alto Douro, Portugal |
2024/07/16 - 2024/07/16 | It´s Grapes O´clock: A Journey through Wine production | It´s Grapes O´clock: A Journey through Wine production (Postgraduate Certificate) | Universidade do Porto Faculdade de Engenharia, Portugal |
2023/10/06 - 2024/01/10 | Introduction to Enology | Enologia (Licenciatura) | Universidade de Trás-os-Montes e Alto Douro Centro de Investigação e de Tecnologias Agro-Ambientais e Biologicas, Portugal |
2023/10/06 - 2023/12/15 | Enology: From Vine to Wine | Master in Enology and Viticulture (Mestrado) | Universidade de Trás-os-Montes e Alto Douro Centro de Investigação e de Tecnologias Agro-Ambientais e Biologicas, Portugal |
2023/05 - 2023/07 | Viticulture II | Enologia (Licenciatura) | Universidade de Trás-os-Montes e Alto Douro, Portugal |
2023/02 - 2023/03 | Trainer in the level 1 technical course: Vine Culture. | Trainer in the level 1 technical course (Outros) | AgroB, Business School EV, Portugal |
2022/10 - 2023/01 | Introduction to Enology | Enologia (Licenciatura) | Universidade de Trás-os-Montes e Alto Douro, Portugal |
2022/10 - 2023/01 | Enology: From Vine to Wine | Enologia (Mestrado) | Universidade de Trás-os-Montes e Alto Douro, Portugal |
2022/09/06 - 2022/12/17 | Berry development and ripening | Master Vintage (Magister) | Universidade de Trás-os-Montes e Alto Douro, Portugal |
2022/10 - 2022/11 | Trainer in the level 1 technical course: Vine Culture | Level 1 technical course (Outros) | AgroB, Business School EV, Portugal |
2022/06 - 2022/07 | Trainer in the level 1 technical course: Vine Culture | Level 1 technical course (Outros) | AgroB, Business School EV, Portugal |
2021/10 - 2022/01 | Viticulture | Engenharia Agronómica (Licenciatura) | Universidade de Trás-os-Montes e Alto Douro Escola de Ciências Agrárias e Veterinárias, Portugal |
2021/10 - 2022/01 | Introduction to Enology | Enologia (Licenciatura) | Universidade de Trás-os-Montes e Alto Douro Escola de Ciências Agrárias e Veterinárias, Portugal |
2021/09/06 - 2021/12/17 | Berry development and ripening | Master vintage - pos graduação em Wine quality (Master Universitario) | Universidade de Trás-os-Montes e Alto Douro, Portugal |
2021/03/01 - 2021/07/31 | Sustainabilyt in viticulture | Enology master (Curso de mestrado (conclusão do curso de especialização)) | Universidade de Trás-os-Montes e Alto Douro, Portugal |
2021/03/01 - 2021/07/31 | Driving and monitoring the vineyard | Engenharia Agronómica (Mestrado) | Universidade de Trás-os-Montes e Alto Douro, Portugal |
2020/10/06 - 2021/01/10 | Viticulture - agronomic engineering | Engenharia Agronómica (Licenciatura) | Universidade de Trás-os-Montes e Alto Douro, Portugal |
2019/10/19 - 2020/05/05 | Biology course over 23 years to apply to the University | Biology (Outros) | Universidade de Trás-os-Montes e Alto Douro, Portugal |
2018/10/20 - 2019/04/17 | Biology course over 23 years to apply to the University | Biology (Outros) | Universidade de Trás-os-Montes e Alto Douro, Portugal |
2016/07/27 - 2016/08/05 | Immunohistochemical Method – Fluorescence. Abstract Book of 19th Symposium of Biology Students in Europe | Immunohistochemical Method – Fluorescence. Abstract Book of 19th Symposium of Biology Students in Europe (Outros) | Universidade de Trás-os-Montes e Alto Douro, Portugal |
Interview (newspaper / magazine)
Activity description | Newspaper / Forum | |
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2024/09 | the scalding of vineyard cultivation in the Vinhos Verdes Region | Bons Verdes Magazine |
2023 | Interview with Público newspaper about the VINEPROTECT Project of which I am the leader at UTAD | O Público |
2022/06/23 | Interview with National Geographic: How does climate change affect wine production in the Douro? | National Geographic |
2019/09/27 | The INTERACT researcher (“Integrative Research in Environment, Agro-Chains and Technology”) won the “2nd Best paper in the Conference” award for the oral communication of the work “Grapevine Ecophysiology and Berry's Quality: Best Adapted Varieties in Douro Region Terroir ”. Considering its “extremely positive” participation, it warns of climate problems. “I believe that I managed to draw attention to the problem of the effects of climate change on viticulture and to some measures that aim to mitigate these harmful effects. | Fórum INTERACT |
2018/04 | Prize ADVID - Kaolin exogenous application boosts antioxidant capacity and phenolic content in berries and leaves of grapevine under summer stress. | Wine Magazine. The essence of Wine |
2018/04 | Prize ADVID – Reduzir o impacto do calor e seca na vinha | Diário de Notícias |
Interview (tv / radio show)
Program | Topic | |
---|---|---|
2022/07/06 - Current | Porto Canal report | A utilização do caulino nas vinhas do Douro |
2021/03/11 - Current | Reportagem Biosfera | Preservação Ambiental |
2020/01/02 - Current | Reportagem telejornal TVI | Caulino protege vinhas do sol e melhora produção de vinho no Douro. |
2019/02 - Current | Entrevista à Antena 1. Programa “90 segundos Ciência”: | Caulino, o protetor solar que está a salvar as videiras de apanharem um escaldão |
2018/05 - Current | Entrevista à UTAD TV | O efeito do caulino, como protetor foliar contra a excessiva secura e calor na folha da videira |
2017/11 - Current | Lab2business. Valorização Económica para o Setor Agroalimentar | Investigadora estuda o efeito do caulino, como protetor foliar contra a excessiva secura e calor na folha e fruto da videira |
2016/04 - Current | Promotional video for “INNOVINE&WINE platform” | Collaboration on the promotional video for Plataforma do Vinho e da Vinha - UTAD |
2023 - 2023 | Voz de Trás-os-Montes - the Agriforum section | the research in Agro-food chain |
2015/06 - 2015/06 | Agrofood 3.0|Notícia Flash | Efeito da aplicação exógena de caulinona atividade antioxidante de extratos de folha e fruto em Vitis vinífera L. |
2014/09 - 2014/09 | Agrofood 3.0|Notícia Flash | O efeito do caulino, como protetor foliar contra a excessiva secura e calor na folha da videira. |
Journal scientific committee
Journal title (ISSN) | Publisher | |
---|---|---|
2013/09 - Current | Food Chemistry (0308-8146) | Elsevier |
2011/12 - Current | International Research Journal of Pure and Applied Chemistry (2231-3443) | Sciencedomain International |
2024/09 - 2024/09 | horticulturae | mdpi |
2024/07 - 2024/07 | OenoOne | IVES |
2024/04 - 2024/04 | Scientia Horticulturae | Elsevier |
2024/03 - 2024/03 | Frontiers in Plant Science | Frontiers |
2024/01 - 2024/01 | agriculture | mdpi |
2024/01 - 2024/01 | PLANT STRESS | Elsevier |
2023/12 - 2023/12 | plants | mdpi |
2023/10 - 2023/10 | Scientia Horticulturae | Elsevier |
2023/08 - 2023/08 | OENONE | |
2023/07 - 2023/07 | antioxidants | mdpi |
2023/06 - 2023/06 | Experimental Agriculture | Elsevier |
2023/05 - 2023/05 | Scientia Horticulturae | Elsevier |
2023/05 - 2023/05 | Scientia Horticulturae | Elsevier |
2023/04/13 - 2023/04/19 | Science Horticulturae | Elsevier |
2023/02 - 2023/02 | Agricultural Water Management (AGWAT_D-2-02142 ) | Science direct |
2023/01 - 2023/01 | Environmetal and Experimental Botany (EEB-D-22-01834 ) | Science direct |
2022/12 - 2022/12 | Scientia Horticulturae (HORTI38328 ) | Science direct |
2022/11 - 2022/11 | Scientia Horticulturae (HORTI38328 ) | Science Direct |
2022/10 - 2022/10 | molecules (molecules-1969068 ) | MDPI |
2022/07 - 2022/07 | Scientia Horticulturae (HORTI37983 ) | Science Direct |
2022/07 - 2022/07 | OENONE (OENONE2022 ) | International Viticulture and Enology Society (IVES) |
2022/06 - 2022/06 | agronomy (agronomy-1764413 ) | MDPI |
2022/05 - 2022/05 | agronomy (agronomy-1740260 ) | MDPI |
2022/04 - 2022/04 | horticulturae (horticulturae-169605) | MDPI |
2022/03 - 2022/03 | Scientia Horticulturae (HORTI36468_2022 ) | Science Direct |
2022/02 - 2022/02 | Agricultural Water Management (AGWAT_2022 ) | Science Direct |
2022/01 - 2022/01 | Scientia Horticulturae (HORTI36468_2022 ) | Elsevier |
2022/01 - 2022/01 | Italus Hortus (IH0073 ) | Italian Society for Horticultural Science |
2021/12 - 2021/12 | OenoOne (OenoOne-4910) | International Viticulture and Enology Society (IVES) |
2021/11 - 2021/11 | Food Chemistry (FOODCHEM-D-21-07105 ) | Elsevier |
2021/09 - 2021/09 | Italus Hortus (IH0058 ) | Italian Society for Horticultural Science |
2021/06 - 2021/06 | plants (plants-1257437 ) | mdpi |
2021/05 - 2021/05 | foods (foods-1218844 ) | mdpi |
2021/02/19 - 2021/03/10 | Antioxidants (1130512 ) | MDPI |
2021/03 - 2021/03 | Antioxidants (1145459 ) | mdpi |
2021/03 - 2021/03 | Biodiversitas Journal of Biological Diversity (Biodiversitas- 8198 ) | Scimago |
2021/02/14 - 2021/02/22 | South African Journal of Botany (SAJB-D-21-00242 ) | Elsevier |
2021/01/10 - 2021/01/29 | horticulturae | |
2021 - 2021 | Food Chemistry (FOODCHEM-D-21-04241 ) | eslsevier |
2020/12/02 - 2020/12/10 | Food Chemistry (0308-8146) | Elsevier |
2020/11/07 - 2020/11/10 | Photosynthetica | |
2020/11 - 2020/11 | agronomy | MDPI |
2020/10 - 2020/10 | Scientia Horticulturae (0304-4238) | Elsevier |
2020/09 - 2020/09 | HortScience (2327-9834) | American Society for Horticultural Science |
2020/09 - 2020/09 | Foods (2304-8158) | MDPI AG |
2020/07 - 2020/07 | SN Applied Sciences (2523-3971) | Springer-Verlag |
2020/07 - 2020/07 | Pest Management Science (1526-4998) | Wiley (John Wiley & Sons) |
2020/06 - 2020/06 | Experimental Agriculture (1469-4441) | Cambridge University Press |
2020/04 - 2020/04 | Acta Physiologiae Plantarum (1861-1664) | Springer-Verlag |
2020/03 - 2020/04 | Italus Hortus | |
2020/02 - 2020/02 | Antioxidants (2076-3921) | MDPI AG |
2020/02 - 2020/02 | Scientia Horticulturae (0304-4238) | Elsevier |
2020/01 - 2020/01 | Agriculture | |
2019/11 - 2019/11 | Trees (1432-2285) | Springer-Verlag |
2019/10 - 2019/10 | Agricultural Water Management (0378-3774) | Elsevier |
2019/09/01 - 2019/09 | Photosynthetica | |
2019/06 - 2019/06 | Molecules (1420-3049) | MDPI AG |
2019/05 - 2019/05 | The Science of The Total Environment (0048-9697) | Elsevier |
2019/03 - 2019/03 | Environmental and Experimental Botany (0098-8472) | Elsevier |
2019/02 - 2019/02 | Plants | |
2018/10 - 2018/10 | Food Chemistry (0308-8146) | Elsevier |
2018/08 - 2018/08 | Agronomy Journal (1435-0645) | American Society of Agronomy |
2018/03 - 2018/03 | Acta Scientiarum Polonorum Hortorum Cultus (2545-1405) | Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie |
2018/01 - 2018/01 | Revista Brasileira de Tecnologia Aplicada nas Ciências Agrárias (1984-7548) | GN1 Genesis Network |
2017/08 - 2017/08 | Scientia Horticulturae (0304-4238) | Elsevier |
2017/06 - 2017/06 | Biodiversitas Journal of Biological Diversity (2085-4722) | UNS Solo |
2016 - 2016 | Scientia Horticulturae (0304-4238) | Elsevier |
2016 - 2016 | Photosynthetica (1573-9058) | Institute of Experimental Botany |
2016 - 2016 | Food Chemistry (0308-8146) | Elsevier |
2016 - 2016 | Research Journal of Medicinal Plant (1819-3455) | Science Alert |
2016 - 2016 | Acta Physiologiae Plantarum (1861-1664) | Springer-Verlag |
2015 - 2015 | Journal of Pharmacognosy and Phytotherapy (2141-2502) | Academic Journals |
2015 - 2015 | Food Chemistry (0308-8146) | Elsevier |
2015 - 2015 | Agronomy for Sustainable Development (1773-0155) | Springer-Verlag |
Distinctions
Award
2019 | The 2nd excellent Paper |
2019 | “Da vinha ao vinho: Potencialidades da aplicação foliar de caulino na Região Demarcada do Douro”
Associação para o Desenvolvimento da Viticultura Duriense, Portugal
|
Other distinction
2023 | Special Mention 2023 OIV in the “Sustainable Viticulture” category to the Book: Improving Sustainable Viticulture and Winemaking
Practices
Organisation Internationale de la Vigne et du Vin, France
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2018 | Prize Maria Rosa Foundation: Ecophysiological and molecular approaches for viticultural zoning in Douro Region
Universidade de Trás-os-Montes e Alto Douro Centro de Investigação e de Tecnologias Agro-Ambientais e Biologicas, Portugal
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2018 | Prize ADVID: Kaolin exogenous application boosts antioxidant capacity and phenolic content in berries and leaves of grapevine
under summer stress.
Associação para o Desenvolvimento da Viticultura Duriense, Portugal
|
2016 | Prize Maria Rosa Foundation: Vulnerabilities/strategies for Douro vineyards adaptation to climate changes using the kaolin
as sunscreen
Universidade de Trás-os-Montes e Alto Douro Centro de Investigação e de Tecnologias Agro-Ambientais e Biologicas, Portugal
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