Identification
Personal identification
- Full name
- Patricia Lage
Citation names
- Lage, Patricia
- Coelho, Patrícia
- Patricia Lage
- Lage, P.
- P. Lage
- P. Coelho
Author identifiers
- Ciência ID
- 511D-EBAA-4FBC
- ORCID iD
- 0000-0002-8879-0697
Telephones
- Mobile phone
-
- (+351) 967353333 (Personal)
Addresses
- Rua Tenente Valadim nº100 1ºdto, 7800-073, Beja, Beja, Portugal (Personal)
Knowledge fields
- Agrarian Sciences - Agrarian and Food Biotechnology
- Agrarian Sciences - Animal and Dairy Science
- Exact Sciences - Chemical Sciences
- Exact Sciences - Physical Sciences
- Natural sciences - Biological Sciences - Microbiology
Languages
Language | Speaking | Reading | Writing | Listening | Peer-review |
---|---|---|---|---|---|
Portuguese | Proficiency (C2) | Proficiency (C2) | Proficiency (C2) | Proficiency (C2) | Proficiency (C2) |
English | Beginner (A1) | Intermediate (B1) | Elementary (A2) | Intermediate (B1) | Elementary (A2) |
Spanish; Castilian | Elementary (A2) | Intermediate (B1) | Intermediate (B1) | Intermediate (B1) | Intermediate (B1) |
Education
Degree | Classification | |
---|---|---|
2022/09/15 - 2026/09/15
Ongoing
|
Agricultural and Environmental Sciences (Doutoramento)
Universidade de Évora, Portugal
|
|
2022/02 - 2022/05
Concluded
|
Transversal skills in scientific research: food, innovation, sustainability (Outros)
Universidade de Lisboa Instituto Superior de Agronomia, Portugal
|
|
2014/10/01 - 2017/04/28
Concluded
|
Food Engineering (Mestrado)
Instituto Politécnico de Beja Escola Superior Agrária, Portugal
"Aplicação da alta pressão na conservação de bombons." (THESIS/DISSERTATION)
|
17 |
2011/09/19 - 2014/07/31
Concluded
|
Food Engineering (Licenciatura)
Instituto Politécnico de Beja Escola Superior Agrária, Portugal
"Estabilidade de Azeites Virgens monovarietais sujeitos a diferentes formas de fritura" (THESIS/DISSERTATION)
|
15 |
Affiliation
Science
Category Host institution |
Employer | |
---|---|---|
2023/03/01 - Current | Researcher (Research) | Fundação para a Ciência e a Tecnologia, Portugal |
Centro de Biotecnologia Agrícola e Agro-Alimentar do Alentejo, Portugal | ||
2021/09/15 - 2023/02/28 | Researcher (Research) | Centro de Biotecnologia Agrícola e Agro-Alimentar do Alentejo, Portugal |
Centro de Biotecnologia Agrícola e Agro-Alimentar do Alentejo, Portugal | ||
2018/09/01 - 2019/08/21 | Researcher (Research) | Instituto Politécnico de Beja Escola Superior Agrária, Portugal |
Instituto Politécnico de Beja Escola Superior Agrária, Portugal | ||
2016/10/20 - 2018/09/30 | Researcher (Research) | Instituto Politécnico de Beja Escola Superior Agrária, Portugal |
Instituto Politécnico de Beja Escola Superior Agrária, Portugal |
Teaching in Higher Education
Category Host institution |
Employer | |
---|---|---|
2020/10/01 - Current | Invited Assistant (Polytechnic Teacher) | Instituto Politécnico de Beja Escola Superior Agrária, Portugal |
Projects
Contract
Designation | Funders | |
---|---|---|
2020/01/01 - 2024/12/31 | Mediterranean Institute for Agriculture, Environment and Development
UIDB/05183/2020
Universidade de Évora, Portugal
Centro de Biotecnologia Agrícola e Agro-Alimentar do Alentejo, Portugal Universidade do Algarve, Portugal |
Fundação para a Ciência e a Tecnologia
Ongoing
|
2021/09/15 - 2023/02/28 | Val+Alentejo - Valorização dos produtos de pequenos ruminantes do Alentejo
Research Fellow
|
European Regional Development Fund
Ongoing
|
2018/10/01 - 2019/08/21 | CFD4CHEESE - Aplicação da mecânica de fluidos computacional na otimização das condições de cura de queijos tradicionais.
ALT20-03-0145-FEDER-023356
Research Fellow
Instituto Politécnico de Beja Escola Superior Agrária, Portugal
|
Fundação para a Ciência e a Tecnologia
Concluded
|
2015/10/01 - 2018/12/31 | ValBioTecCynara- economic valorization of Cardoon (Cynara cardunculus):study of natural variability and biotechnological applications
Universidade Nova de Lisboa Faculdade de Ciências e Tecnologia, Portugal
Universidade de Aveiro, Portugal Universidade Católica Portuguesa Centro de Investigação Interdisciplinar em Saúde Centro Regional de Viseu, Portugal Universidade de Évora, Portugal Instituto Nacional de Investigação Agrária e Veterinária Polo de Santarém, Portugal Centro de Biotecnologia Agrícola e Agro-Alimentar do Alentejo, Portugal Instituto Politécnico de Beja, Portugal |
European Regional Development Fund
Concluded
|
2016/10/20 - 2018/09/30 | ValBioTecCynara - Valorização económica do cardo (Cynara cardunculus): variabilidade natural e suas aplicações biotecnologias.
ALT20-03-0145-FEDER-000038
Research Fellow
Instituto Politécnico de Beja Escola Superior Agrária, Portugal
|
European Regional Development Fund
Concluded
|
Outputs
Publications
Book chapter |
|
Conference abstract |
|
Conference poster |
|
Journal article |
|
Magazine article |
|
Thesis / Dissertation |
|
Activities
Oral presentation
Presentation title | Event name Host (Event location) |
|
---|---|---|
2019/06/07 | Using digital image analysis to evaluate the ripening of Nisa cheese. | V Simpósio de Produção e Transformação de Alimentos em Ambiente Sustentável.
Instituto Politécnico de Beja. (Beja, Portugal)
|
2018/06/07 | Influence of Cynara cardunculus L. Ecotypes on the Physical, Chemical and Rheological Characteristics of Évora Cheese. | IV Simpósio de Produção e Transformação de Alimentos em Ambiente Sustentável.
FCT-UNL (Campus da Caparica) (Almada, Portugal)
|
2018/02/16 | Stability of virgin olive oils extracted from the Cobranças and Arbequina cultivars when subjected to different types of frying. | Óleos alimentares: mitos e realidades
Instituto Politécnico de Beja - Escola Superior Agrária de Beja (Beja, Portugal)
|
2017/09/06 | Impact of high pressure technology on the dynamic properties of filled chocolate. | IBEREO17
(Valência, Spain)
|
Event organisation
Event name Type of event (Role) |
Institution / Organization | |
---|---|---|
2022/05/20 - Current | 1as Jornadas Técnicas de Produção de Ovinos (2022/05/20) | Centro de Biotecnologia Agrícola e Agro-Alimentar do Alentejo, Portugal |
2023/01/02 - 2023/05/31 | Applied Agro-Biotechnology International Meeting (AABIM) - “New Approaches for a Qualitative Valorization of the Olive Oil
Sector” (2023/05/30 - 2023/05/31)
Congress (Member of the Organising Committee)
|
Centro de Biotecnologia Agrícola e Agro-Alimentar do Alentejo, Portugal |
2023/05/24 - 2023/05/26 | 2as Jornadas Técnicas de Produção de Ovinos (2023/05/25 - 2023/05/26)
Symposium (Member of the Organising Committee)
|
Centro de Biotecnologia Agrícola e Agro-Alimentar do Alentejo, Portugal |
2019/06/07 - 2019/06/07 | 5º Simpósio: Produção e transformação de alimentos em ambiente sustentável. (2019/06/07 - 2019/06/07)
Symposium (Co-organisor)
|
Instituto Politécnico de Beja Escola Superior Agrária, Portugal |
2018/12/05 - 2018/12/06 | I Simpósio nacional de valorização do cardo - seminário de encerramento do Projecto ValBioTecCynara (2018/12/05 - 2018/12/06)
Symposium (Co-organisor)
|
Centro de Biotecnologia Agrícola e Agro-Alimentar do Alentejo, Portugal |
2018/02/16 - 2018/02/16 | Óleos Alimentares: mitos e realidades. (2018/02/16 - 2018/02/16)
Other (Co-organisor)
|
Instituto Politécnico de Beja, Portugal |
Event participation
Activity description Type of event |
Event name Institution / Organization |
|
---|---|---|
2019/04/05 - 2019/04/05 | Workshop Tecnologia Alimentar
Workshop
|
Workshop Tecnologia Alimentar
Instituto Politécnico de Beja Escola Superior Agrária, Portugal
|
2019/03/20 - 2019/03/20 | Workshop Tecnologia Alimentar
Workshop
|
Workshop Tecnologia Alimentar
Instituto Politécnico de Beja Escola Superior Agrária, Portugal
|
2018/12/05 - 2018/12/06 | ValBioTecCynara Project Closing Seminar.
Symposium
|
I Simpósio Nacional de Valorização do Cardo - Seminário de Encerramento do Projecto ValBioTecCynara.
Centro de Biotecnologia Agrícola e Agro-Alimentar do Alentejo, Portugal
|
2018/11/06 - 2018/11/09 | Encontro química do Alimentos
Seminar
|
XIV Encontro Química dos Alimentos.
Instituto Politécnico de Viana do Castelo, Portugal
|
2018/10/15 - 2018/10/16 | Internacional conference on Mediterranean diet and Gastronomy: Liking Innovation, Sustainability and Health
Conference
|
Internacional conference on Mediterranean diet and Gastronomy: Liking Innovation, Sustainability and Health
Universidade de Évora, Portugal
|
2018/06/07 - 2018/06/07 | 4º Simpósio em Produção e Transformação de Alimentos em Ambiente Sustentável
Symposium
|
4º Simpósio em Produção e Transformação de Alimentos em Ambiente Sustentável
Universidade NOVA de Lisboa Faculdade de Ciências e Tecnologia, Portugal
|
2018/02/16 - 2018/02/16 | Presentation: "Stability of Virgin Olive Oils, extracted from the Cobranças and Arbequina cultivars, when subjected to different
types of frying."
Other
|
Óleos alimentares: mitos e realidades
Instituto Politécnico de Beja Escola Superior Agrária, Portugal
|
2017/11/17 - 2017/11/17 | Seminário de Geometria Rotacional na Indústria Alimentar - Casos de Estudo, integrado no CR2017.
Seminar
|
Introdução à Reometria Rotacional
Instituto Politécnico de Lisboa Instituto Superior de Engenharia de Lisboa, Portugal
|
2017/09/06 - 2017/09/08 | IBEREO 2017 – International Iberian Conference on Rheology
Conference
|
IBEREO 2017 – International Iberian Conference on Rheology |