Identification
Personal identification
- Full name
- Álvaro Tomaz de Lemos
Citation names
- Lemos, Álvaro
- Lemos, Álvaro T.
- Lemos, Á. T.
Author identifiers
- Ciência ID
- 6E17-EEDE-9F53
- ORCID iD
- 0000-0002-4837-5130
Addresses
- Universidade de Aveiro. Campus Universitário de Santiago, 3810-193, Aveiro, Aveiro, Portugal (Professional)
Knowledge fields
- Agrarian Sciences
Languages
Language | Speaking | Reading | Writing | Listening | Peer-review |
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Portuguese | Advanced (C1) | Advanced (C1) | Advanced (C1) | Advanced (C1) | |
English | Intermediate (B1) | Intermediate (B1) | Intermediate (B1) | Intermediate (B1) |
Education
Degree | Classification | |
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2017/10/01 - 2022/07/31
Ongoing
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Ciência e Tecnologia Alimentar e Nutrição (Doutoramento)
Major in Alimentar
Universidade de Aveiro, Portugal
"Shelf-life extension of pasteurised and ready-to-eat foods by Hyperbaric Storage at Room Temperature" (THESIS/DISSERTATION)
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2014 - 2016
Concluded
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Mestrado em Bioquímica (Mestrado)
Major in Ramo de Especialização em Bioquímica Alimentar
Universidade de Aveiro, Portugal
Universidade de Aveiro Unidade de Investigação de Química Orgânica Produtos Naturais e Agroalimentares, Portugal "Efeito combinado de pressão e temperatura no Armazenamento Hiperbárico do sumo de melancia" (THESIS/DISSERTATION)
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18 |
2011 - 2014
Concluded
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Licenciatura em Bioquímica (Licenciatura)
Universidade de Aveiro, Portugal
"Efeito da Alta Pressão na conservação e reologia da clara de ovo" (THESIS/DISSERTATION)
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18 |
2008 - 2011
Concluded
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Curso de Ciências e Tecnologias (Ensino secundário)
Escola Secundária de Adolfo Portela, Portugal
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17,4 |
Affiliation
Others
Category Host institution |
Employer | |
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2017/02/15 - 2017/08/15 | Bolseiro de Investigação, no âmbito da Unidade de Investigação de Química Orgânica, Produtos Naturais e Agroalimentares (QOPNA) - Projecto Ref. FCT UID/QUI/00062/2013 | Universidade de Aveiro, Portugal |
Universidade de Aveiro Unidade de Investigação de Química Orgânica Produtos Naturais e Agroalimentares, Portugal | ||
2016/07/25 - 2016/10/25 | Bolseiro de Investigação, no âmbito da Unidade de Investigação Química Orgânica, Produtos Naturais e Agroalimentares (QOPNA) - Projeto Vale de ID Ref. CC-45C | Universidade de Aveiro, Portugal |
Universidade de Aveiro Unidade de Investigação de Química Orgânica Produtos Naturais e Agroalimentares, Portugal |
Projects
Grant
Designation | Funders | |
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2017/10/01 - 2022/07/31 | Shelf-life extension of pasteurized and ready-to-eat foods by hyperbaric storage at room temperature
SFRH/BD/129848/2017
PhD Student Fellow
Universidade de Aveiro Unidade de Investigação de Química Orgânica Produtos Naturais e Agroalimentares, Portugal
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Ministério da Educação Associação para a Inovação e Desenvolvimento da FCT Ongoing
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Outputs
Publications
Book chapter |
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Journal article |
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Thesis / Dissertation |
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Activities
Oral presentation
Presentation title | Event name Host (Event location) |
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2021/07/07 | Preservation of high pressure pasteurized milk by hyperbaric storage at room temperature - microbial, chemical and 1H NMR compositional analyses. | XV EQA
(Madeira, Portugal)
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2016/07/15 | Effect of high pressure on kefir production – a case-study of fermentation under pressure. | XIII EQA - Encontro de Química dos Alimentos
(Porto, Portugal)
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2016/04/04 | Watermelon juice and melon juice preserved by hyperbaric storage at variable (uncontrolled) room temperature as an alternative to refrigeration. | 2 Euro-Mediterranean Symposium, Fruit and Veg Processing
(Avignon, France)
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Distinctions
Award
2016 | Melhor aluno graduado no Mestrado em Bioquímica, Ramo Bioquímica Alimentar com média 18,3 valores |
2014 | Melhor aluno graduado na Licenciatura em Bioquímica com média 17,5 valores
Universidade de Aveiro, Portugal
Caixa Geral de Depositos, Portugal |
2011 | Quadro de Honra da Escola Secundária Adolfo Portela por conclusão do ensino secundário com média de 17,4 valores
Escola Secundária de Adolfo Portela, Portugal
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