Identification
Personal identification
- Full name
- Ana Marta Cardoso Duarte
Citation names
- Duarte, Ana M.
- Duarte, Ana
Author identifiers
- Ciência ID
- E41E-EBE9-6C93
- ORCID iD
- 0000-0001-7103-3924
Knowledge fields
- Engineering and Technology - Other Engineering and Technologies - Food and Beverages
Languages
Language | Speaking | Reading | Writing | Listening | Peer-review |
---|---|---|---|---|---|
English | Upper intermediate (B2) | Upper intermediate (B2) | Upper intermediate (B2) | Upper intermediate (B2) | Upper intermediate (B2) |
Spanish; Castilian | Beginner (A1) | Elementary (A2) | Beginner (A1) | Elementary (A2) | Beginner (A1) |
Education
Degree | Classification | |
---|---|---|
2019/03/27 - 2019/12/16
Concluded
|
Formação Avançada Pós-Universitária em Nutrição Clínica (Outros)
Cognos Formação e Desenvolvimento Pessoal, Portugal
|
19 |
2017/09 - 2019/11/14
Concluded
|
Gestão da Qualidade e Segurança Alimentar (Mestrado)
Instituto Politécnico de Leiria Escola Superior de Turismo e Tecnologia do Mar de Peniche, Portugal
"Potencial das Algas Marinhas na Prevenção da Diabetes Tipo II" (THESIS/DISSERTATION)
|
18 |
2018/09/13 - 2018/09/13
Concluded
|
GC-TRACE Training - Autosampler TRIPLUS RSH - FID (Outros)
MARE -Marine and Environmental Sciences Centre, Portugal
|
|
2018/06/29
Concluded
|
Formação Profissional de Biossegurança (Outros)
Instituto Nacional de Saúde Doutor Ricardo Jorge IP, Portugal
|
|
2018/06/19 - 2018/06/22
Concluded
|
Curso Avançado de Métodos e Conceitos de Análise Estatística (Outros)
Instituto Politécnico de Leiria, Portugal
|
|
2018/02 - 2018/04
Concluded
|
UFCD 0729: Auditorias ao Sistema de Gestão da Qualidade (Outros)
CENCAL - Centro de Formação Profissional Para a Indústria de Cerâmica, Portugal
|
|
2014/09 - 2017/07/10
Concluded
|
Tecnologia e Segurança Alimentar (Licenciatura)
Instituto Politécnico de Leiria Escola Superior de Turismo e Tecnologia do Mar de Peniche, Portugal
|
16 |
2016/12 - 2017/02
Concluded
|
Certificado de Competências Pedagógicas (Outros)
M&P CONSULTADORIA INFORMÁTICA LDA, Portugal
|
5 |
2011/09 - 2013/06
Concluded
|
Técnico de Logística (curso de dupla certificação) (Ensino secundário)
Major in Logistics
Escola Secundária de Peniche, Portugal
|
|
2011/01/11 - 2011/07/29
Concluded
|
Curso Prático de Nutrição e Dietética (Outros)
Major in Nutrição e Dietética
Ediclube - Edição e Promoção do Livro, Lda., Portugal
|
20 |
Affiliation
Others
Category Host institution |
Employer | |
---|---|---|
2017/11 - 2017/12 | Formadora UFCD 3315: Nutrição e Dietética | M&P CONSULTADORIA INFORMÁTICA LDA, Portugal |
Saber Transmitir, Consultoria, Educação e Formação, Unipessoal Lda, Portugal | ||
2017/05 - 2017/07 | Assistente do Departamento de Qualidade (Estágio de Licenciatura) | Filmar - Comercialização de Produtos Congelados, Lda, Portugal |
Projects
Grant
Designation | Funders | |
---|---|---|
2021 - 2021 | Healthy Pasta 4 All (HP4A)
039952
Research Fellow
MARE -Marine and Environmental Sciences Centre, Portugal
|
Concluded
|
2018/05/01 - 2020/12/30 | Optimization of conservation conditions for frozen sardines and horse mackerel
Own Financing
Research Fellow
MARE -Marine and Environmental Sciences Centre, Portugal
|
Concluded
|
Contract
Designation | Funders | |
---|---|---|
2019/01/31 - 2021/04/30 | VALOREJET: "Use of rejected species with low commercial value: valorization of new products using innovative methodologies"
Technical development
MARE -Marine and Environmental Sciences Centre, Portugal
|
Ongoing
|
2019/05/01 - 2019/07/28 | REINOVA - Agro-Food Innovation
0448_REINOVA_6_P
Technical development
MARE -Marine and Environmental Sciences Centre, Portugal
|
Concluded
|
Outputs
Publications
Book chapter |
|
Conference abstract |
|
Conference poster |
|
Journal article |
|
Activities
Event organisation
Event name Type of event (Role) |
Institution / Organization | |
---|---|---|
2019/01/01 - 2019/09/05 | XVI International Symposium on Marine Natural Products / XI European Conference on Marine Natural Products (2019/09/01 - 2019/09/05)
Conference (Member of the Organising Committee)
|
Instituto Politécnico de Leiria, Portugal |
Event participation
Activity description Type of event |
Event name Institution / Organization |
|
---|---|---|
2019/06/07 - 2019/06/07 | Presente no 5º Simpósio: Produção e Transformação de Alimentos em Ambiente Sustentável
Symposium
|
5º Simpósio: Produção e Transformação de Alimentos em Ambiente Sustentável
Instituto Politécnico de Beja Escola Superior Agrária, Portugal
|
2018/05/24 - 2018/05/24 | Presente na Conferência de Inovação e Segurança Alimentar (CISA)
Conference
|
Conferência de Inovação e Segurança Alimentar (CISA)
Instituto Politécnico de Leiria Escola Superior de Turismo e Tecnologia do Mar de Peniche, Portugal
|
2016/05/05 - 2016/05/05 | Presente na Conferência de Inovação e Segurança Alimentar (CISA)
Conference
|
Conferência de Inovação e Segurança Alimentar (CISA)
Instituto Politécnico de Leiria Escola Superior de Turismo e Tecnologia do Mar de Peniche, Portugal
|
2015/05/07 - 2015/05/07 | Presente na Conferência de Inovação e Segurança Alimentar (CISA)
Conference
|
Conferência de Inovação e Segurança Alimentar (CISA)
Instituto Politécnico de Leiria Escola Superior de Turismo e Tecnologia do Mar de Peniche, Portugal
|
Distinctions
Award
2018 | Poster winner of the Food Security and Innovation Conference (CISA)
Instituto Politécnico de Leiria Escola Superior de Turismo e Tecnologia do Mar de Peniche, Portugal
|
Other distinction
2020 | Editing cover of Foods magazine by article "Phytopharmacological Strategies in the Management of Type 2 Diabetes Mellitus" |