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Rui Magalhães (RM) has a degree in Aquatic Sciences from Abel Salazar Biomedical Sciences Institute and a master's degree in Biological Aquatic Resources from the Faculty of Sciences of the University of Porto. In 2014 worked as a junior researcher in food and biotechnology at Wedotech company. From 2015 until 2017 had two research grants in FCUP and CIIMAR and in 2022 he finished his PhD in Biology under the supervision of Professor Aires Oliva-Teles, Drª Helena Peres, and Drº Rolf Erick Olsen. He is now an invited auxiliary professor and postdoctoral researcher at the Faculty of Sciences of the University of Porto/CIIMAR. RM participated in 15 research projects and published 32 scientific papers until now (h-index of 15, Scopus). RM has 22 oral and 44 poster presentations, advised, or co-advised 11 students, and has more than 300 hours of teaching experience. He also is a regular referee of scientific journals. These indicators attest to his extensive experience in fish nutrition as well as in fish and other aquatic animal rearing using RAS systems to perform growth, digestibility, and challenging trials.
Identificação

Identificação pessoal

Nome completo
Rui Pedro Moreira de Magalhães

Nomes de citação

  • Magalhães, Rui

Identificadores de autor

Ciência ID
0318-D833-64C4
ORCID iD
0000-0001-9460-6369
Scopus Author Id
56464853900

Endereços de correio eletrónico

  • rmagalhaes@ciimar.up.pt (Profissional)
  • rui.maglhaes@fc.up.pt (Profissional)
  • ruipedromag10@gmail.com (Pessoal)

Domínios de atuação

  • Ciências Naturais - Ciências Biológicas

Idiomas

Idioma Conversação Leitura Escrita Compreensão Peer-review
Português (Idioma materno)
Inglês Utilizador proficiente (C1) Utilizador proficiente (C1) Utilizador proficiente (C1) Utilizador proficiente (C1) Utilizador proficiente (C1)
Espanhol; Castelhano Utilizador independente (B1) Utilizador independente (B1) Utilizador elementar (A1) Utilizador proficiente (C1) Utilizador elementar (A1)
Formação
Grau Classificação
2017/09/01 - 2022/02/17
Concluído
Doutoramento em Biologia (Doutoramento)
Universidade do Porto Faculdade de Ciências, Portugal
"Gilthead sea bream (Sparus aurata) metabolic and immunological responses to different dietary Arachidonic acid, Eicosapentaenoic acid and, Docosahexaenoic acid levels." (TESE/DISSERTAÇÃO)
2016/04/28
Concluído
OST FA1305 Training School 4: Microbia-ponics : Microbial roles and dynamics in aquaponics (Outros)
European Cooperation in Science and Technology, Bélgica
2015/07/24
Concluído
Curso de Ciências de Animais Aquáticos de Laboratório - (CAL-AQUA) (Outros)
Universidade do Porto Faculdade de Ciências, Portugal
2013/08/06
Concluído
Recursos Biológicos Aquáticos (Mestrado integrado)
Universidade do Porto Faculdade de Ciências, Portugal
"Dried Distillers Grains with Solubles (DDGS): a potential protein source in feeds for aquaculture. " (TESE/DISSERTAÇÃO)
18
2011/07/22
Concluído
Ciências do Meio Aquático (Licenciatura)
Universidade do Porto Instituto de Ciências Biomédicas Abel Salazar, Portugal
17
2009/04/10
Concluído
Curso de mergulho nível 2 (Outros)
Federação Portuguesa de Actividades Subaquáticas, Portugal
Percurso profissional

Ciência

Categoria Profissional
Instituição de acolhimento
Empregador
2022/05/23 - 2025/05/22 Pós-doutorado (Investigação) Universidade do Porto Faculdade de Ciências, Portugal
Universidade do Porto Centro Interdisciplinar de Investigação Marinha e Ambiental, Portugal
2016/05/10 - 2017/08/31 Investigador (Investigação) Universidade do Porto Centro Interdisciplinar de Investigação Marinha e Ambiental, Portugal
2015/01/01 - 2015/12/31 Investigador (Investigação) Universidade do Porto Faculdade de Ciências, Portugal
2014/01/01 - 2014/12/31 Investigador (Investigação) WEDOTECH, Portugal
2013/09/01 - 2013/12/31 Estagiário de Investigação (Investigação) Universidade do Porto Centro Interdisciplinar de Investigação Marinha e Ambiental, Portugal
2008/11/01 - 2009/11/01 Estagiário de Investigação (Investigação) FCT – Foundation for Science and Technology, Portugal, Portugal
Universidade do Porto Centro Interdisciplinar de Investigação Marinha e Ambiental, Portugal

Docência no Ensino Superior

Categoria Profissional
Instituição de acolhimento
Empregador
2023/09/01 - Atual Professor Auxiliar Convidado (Docente Universitário) Universidade do Porto Faculdade de Ciências, Portugal

Outros

Categoria Profissional
Instituição de acolhimento
Empregador
2010/10/05 - 2010/10/08 equipa de Staff do “ Aquaculture europe 10” European Aquaculture Society, Bélgica
Projetos

Bolsa

Designação Financiadores
2017/09 - 2021/10 EICOBREAM: Effect of fatty acid source (n-6 vs. n-3) on the eicosanoid cascade and intestine inflammation in gilthead sea bream (Sparus aurata).
number: SFRH/BD/115870/2016
PTDC/MAR-BIO/1949/2014
Bolseiro de Doutoramento
Universidade do Porto Centro Interdisciplinar de Investigação Marinha e Ambiental, Portugal
FCT – Foundation for Science and Technology, Portugal
2015 - 2017 INSEAFOOD - Innovation and valorization of seafood products: meeting local challenges and opportunities
INSEAFOOD/BI/L2/2016-009
Comissao de Coordenacao e Desenvolvimento Regional do Norte
2012 - 2015 VEGICOR-AMINOAQUA - Pilot project to increase the productivity and sustainability of marine fish farming using functional amino acids
31-03-05-FEP-43
Programa Operacional Pesca (PROMAR)

Projeto

Designação Financiadores
2023/03/12 - 2026/03/11 MB4aqua - Macroalgae biorefinery: a novel approach to produce sustainable feedstuffs and functional additives towards low carbon footprint aquafeeds
2022.06587.PTDC
Investigador Pós-doutorado
Universidade do Porto Centro Interdisciplinar de Investigação Marinha e Ambiental, Portugal
Associação para a Inovação e Desenvolvimento da FCT
Em curso
2022/05/23 - 2025/05/22 NEOGIANT - The power of grape extracts: antimicrobial and antioxidant properties to prevent the use of antibiotics in farmed animals.
H2020-LC-GD-2020-4
Investigador Pós-doutorado
Universidade do Porto Faculdade de Ciências, Portugal
H2020 Food Security Sustainable Agriculture and Forestry Marine Maritime and Inland Water Research and the Bioeconomy
Em curso
2023/09/01 - 2024/01/10 PELAGIA, CIIMAR: Effect of dietary incorporation of differen fishmeal sources in European sea bass (Dicentrarchus labrax) juveniles
n/a
Concluído
2022/12/15 - 2023/06/30 PELAGIA, CIIMAR: Novel fishmeal based on salmon by-products-potential for European sea bass (Dicentrarchus labrax) diets
PELAGIA, Norway
Investigador Pós-doutorado
Universidade do Porto Centro Interdisciplinar de Investigação Marinha e Ambiental, Portugal
Em curso
2022 - 2023 PELAGIA, CIIMAR: Evaluations of different types of salmon based products in European sea bass (Dicentrarchus labrax)
PELAGIA, Norway
Investigador
Universidade do Porto Centro Interdisciplinar de Investigação Marinha e Ambiental, Portugal
2020 - 2022 Ocean3R - Reduce pressures, restore and regenerate the NW-Portuguese ocean and waters
NORTE-01-0145-FEDER-000064
Investigador
Universidade do Porto Centro Interdisciplinar de Investigação Marinha e Ambiental, Portugal
2018/01/01 - 2021/01/01 SPO3-Development of innovative sustainable protein and omega-3 rich feedstuffs for aquafeeds, from local agro-industrial by-products
FCT-FEDER- POCI-01-0145-FEDER-030377
Investigador
Universidade do Minho, Portugal

Universidade do Porto Centro Interdisciplinar de Investigação Marinha e Ambiental, Portugal
Associação para a Inovação e Desenvolvimento da FCT
Concluído
2020 - 2021 Amino acids in fish nutrition (Evaluation of the optimum dietary hydroxy-methionine (OHMet) level in diets for gilthead sea bream (Sparus aurata) juveniles; comparison with DL-methionine (DLMet))
ADISSEO FRANCE S.A.S, France
Investigador
Universidade do Porto Centro Interdisciplinar de Investigação Marinha e Ambiental, Portugal
2018 - 2019 Methionine experiment to determine the potential of various methionine sources in aquaculture under different environmental conditions.
ADISSEO FRANCE S.A.S, France
Investigador
Universidade do Porto Centro Interdisciplinar de Investigação Marinha e Ambiental, Portugal
Concluído
2017 - 2018 Perseus, S.A.-CIIMAR: Evaluation of apparent coefficients of digestibility of different diets in European sea bass (Dicentrarchus labrax) and gilthead seabream
Perseus, S.A., Greece
Investigador
Universidade do Porto Centro Interdisciplinar de Investigação Marinha e Ambiental, Portugal
Concluído
2016 - 2017 Norsildmel, CIIMAR: NewFM-Evaluations of different types of fishmeal in European sea bass (Dicentrarchus labrax); Financial support: Norsildmel, Norway and Nofima, Norway (private company)
Norsildmel and Nofima, Norway
Investigador
Universidade do Porto Centro Interdisciplinar de Investigação Marinha e Ambiental, Portugal
Concluído
2014 - 2015 Norsildmel, ABgil-CIIMAR: DDGSSeabass: Potential of DDGS for seabass (Dicentrarchus labrax)
Norsildmel and Nofima, Norway
Investigador
Universidade do Porto Centro Interdisciplinar de Investigação Marinha e Ambiental, Portugal
Concluído
Produções

Publicações

Artigo em boletim informativo
  1. Magalhães, Rui. "The nutritional potential of corn DDGS for European seabass and meagre", Waves - CIIMAR´s monthly Newsletter, 2013
Artigo em conferência
  1. Magalhães, R., Labela, A., Ramos-Oliveira, C., Martins, N., Oliva-Teles, A., Peres, H.. "Gelidium sp. by-products as a valuable ingredient for European seabass aquafeeds.". Trabalho apresentado em Aquaculture Europe 2023, Viena, 2023.
    Publicado
  2. Ramos-Oliveira, C., Martins, N., Magalhães, R., Belo, I., Oliva-Teles, A., Peres, H.. "THE POTENTIAL OF Palmaria palmata INCLUSION IN DIETS FOR EUROPEAN SEABASS Dicentrarchus labrax JUVENILES.". Trabalho apresentado em Aquaculture Europe 2023, Viena, 2023.
    Publicado
  3. Magalhães, R., Santos, R.A., Sousa, J.I., Bermúdez, R., de Azevedo, A., Pérez-Díaz, M., Couto, A., Oliva-Teles, A., Serr. "WHITE GRAPE MARC EXTRACTS AS POTENTIAL ANTIMICROBIAL PRODUCTS AND MODULATORS OF EUROPEAN SEABASS GROWTH AND IMMUNE STATUS". Trabalho apresentado em Aquaculture Europe 2023, Viena, 2023.
    Publicado
  4. Estevão-Rodrigues, T., Fernandes, H., Belo, I., Ferreira, M., Moutinho, S., Filipe, D., Magalhães, R., Oliva-Teles, A.,. "FERMENTED BREWER’S SPENT GRAIN: EFFECT ON GROWTH PERFORMANCE AND LIVER OXIDATIVE STATUS FOR MEAGRE (Argyrosomus regius).". Trabalho apresentado em AQUACULTURE EUROPE 22, Rimini, 2022.
    Publicado
  5. Filipe, D., Magalhães, R., Castro, C., Salgado, J., Oliva-Teles, A., Belo, I., Peres, H.. "EFFECT OF SOLID-STATE FERMENTATION EXTRACTS OBTAINED WITH WINERY AND OLIVE MILL BY-PRODUCTS ON OXIDATIVE STRESS REDUCTION IN EUROPEAN SEA BASS DIETS". Trabalho apresentado em AQUACULTURE EUROPE 22, Rimini, 2022.
    Publicado
  6. Fontinha, F., Bonin, F., Magalhães,R., Santos, R., Peres, H., Oliva-Teles, A.. "SHORT-CHAIN FATTY ACIDS AS FUNCTIONAL INGREDIENTS TO BOOST EUROPEAN SEA BASS (Dicentrarchus labrax) GROWTH PERFORMANCE AND HEALTH STATUS.". Trabalho apresentado em AQUACULTURE EUROPE 22, Rimini, 2022.
    Publicado
  7. Ramos-Oliveira, C., Magalhães, R., Filipe, D., Navarro, L., Belo, I., Oliva-Teles, A., Peres, H.. "COMBINING ALKALINE WITH AUTOCLAVING TREATMENT FOR THE IMPLEMENTATION OF Codium tomentosum IN DIETS FOR EUROPEAN SEABASS (Dicentrarchus labrax)". Trabalho apresentado em AQUACULTURE EUROPE 22, Rimini, 2022.
    Publicado
  8. Amaral, D., Filipe, D., Cavalheri, T., Vieira, L., Magalhães, R., Peres, H., Ozorio, R.. "EFFECT OF NOVEL DIETARY INGREDIENTS ON THE PHYSIOLOGICAL RESPONSES OF EUROPEAN SEABASS Dicentrarchus labrax SUBJECTED TO DIFFERENT REARING TEMPERATURES AND SALINITY OSCILLATION". Trabalho apresentado em AQUACULTURE EUROPE 22, Rimini, 2022.
    Publicado
  9. Amaral, D., Filipe, D., Vieira, L., Magalhães, R., Belo, I., Ozorio, R., Peres, H.. "EFFECT OF SOLID-STATE FERMENTED PLANT-BASED INGREDIENTS IN DIET DIGESTIBILITY AND DIGESTIVE ENZYMES ACTIVITY IN EUROPEAN SEABASS Dicentrarchus labrax JUVENILES". Trabalho apresentado em AQUACULTURE EUROPE 22, Rimini, 2022.
    Publicado
  10. Estevão-Rodrigues, T., Fernandes, H., Belo, I., Ferreira, M., Moutinho, S., Filipe, D., Fontinha, F., Magalhães, R., Oli. "POTENTIAL OF SOLID-STATE FERMENTED BREWER’S SPENT GRAIN AS A NEW INGREDIENT FOR EUROPEAN SEA BASS (Dicentrarchus labrax) DIETS: EFFECT ON LIVER OXIDATIVE STATUS". Trabalho apresentado em AQUACULTURE EUROPE 22, Rimini, 2022.
    Publicado
  11. Magalhães, R., Martins, N., Fontinha, R., Olsen R. E., Serra, C.R., Peres, H., Oliva-Teles, A.. "ARE ARA, DHA, AND CARBOHYDRATES KEY PLAYERS TO MODULATE THE IMMUNE STATUS OF GILTHEAD SEA BREAM JUVENILES?". Trabalho apresentado em AQUACULTURE EUROPE 22, Rimini, 2022.
    Publicado
  12. Martins, N., Bisogno, T., Piscitelli, F., Verde, R., Magalhães, R., Vieira, L., Couto, A., Serra, C. R., Castro, C., Oli. "THE ROLE OF OLEIC ACID IN FAT DEPOSITION AND OXIDATIVE STRESS IN EUROPEAN SEABASS (Dicentrarchus labrax) JUVENILES.". Trabalho apresentado em AQUACULTURE EUROPE 22, Rimini, 2022.
    Publicado
  13. Moutinho, S., Oliva-Teles, A., Magalhães, R., Monroig, Ó., Peres, H.. "BLACK SOLDIER FLY OIL IN DIETS FOR GILTHEAD SEABREAM (Sparus Aurata) JUVENILES: EFFECTS ON DIGESTIBILITY AND DIGESTIVE ENZYMES ACTIVITY". Trabalho apresentado em AQUACULTURE EUROPE 22, Rimini, 2022.
    Submetido
  14. Moutinho, S., Oliva-Teles, A., Magalhães, R., Monroig, Ó., Peres, H.. "EFFECTS OF DIETARY INCLUSION OF BLACK SOLDIER FLY (Hermetia illucens) LARVAE OIL ON LIVER AND INTESTINAL OXIDATIVE STRESS OF GILTHEAD SEABREAM JUVENILES". Trabalho apresentado em AQUACULTURE EUROPE 22, Rimini, 2022.
    Publicado
  15. Vieira, L., Filipe, D., Fontinha, F., Martins, N., Magalhães, R., Serra, C. R., Oliva-Teles, A., Belo, I., Peres, H.. "SOLID-STATE FERMENTED PLANT-FEEDSTUFF MIXTURE WITH Aspergillus niger FOR EUROPEAN SEA BASS (Dicentrarchus labrax) JUVENILES EFFECTS ON OXIDATIVE STRESS, IMMUNE SYSTEM, AND MICROBIOTA". Trabalho apresentado em AQUACULTURE EUROPE 22, Rimini, 2022.
    Publicado
  16. Vieira, L., Filipe, D., Magalhães, R., Ferreira, M., Ozorio, R., Oliva-Teles, A. , Belo, I., Peres, H.. "NUTRITIONAL EVALUATION OF DIETS INCLUDING A SOLID-STATE FERMENTED PLANT-FEEDSTUFF MIXTURE WITH Aspergillus niger FOR EUROPEAN SEA BASS (Dicentrarchus labrax) JUVENILES.". Trabalho apresentado em AQUACULTURE EUROPE 22, Rimini, 2022.
    Publicado
  17. FONTINHA, F., MAGALHÃES, R., MARTINS, N., PIRES, R., DIAZ-ROSALES, P., OLIVA-TELES, A., PERES, H.. "Evaluation of the optimal dose of three anesthetics for gilthead seabream (Sparus aurata) juveniles. Effects on plasma metabolites and liver enzymes activity.". Trabalho apresentado em AQUACULTURE EUROPE 21, Funchal, 2021.
    Publicado
  18. MAGALHÃES, R., MARTINS, N., FONTINHA, F., COUTO, A., SERRA, C.R., OLSEN R. E., PERES, H., OLIVA-TELES, A.. "Dietary ARA/DHA ratios and carbohydrate level effects on gilthead sea bream liver and intestine welfare and gut microbiota.". Trabalho apresentado em AQUACULTURE EUROPE 21, Funchal, 2021.
    Publicado
  19. MAGALHÃES, R., COUTINHO, F., GUERREIRO, I., COUTO, A., SERRA, A., PERES, H., OLIVA-TELES, A.. "Oxidative stress status and microbiota of gilthead sea bream (Sparus aurata) fed different dietary ARA/EPA/DHA ratios". Trabalho apresentado em AQUACULTURE EUROPE 19, Berlim, 2019.
    Publicado
  20. MAGALHÃES, R., MARTINS, S., OLIVA-TELES, A., PERES., H.. "Implementation of a laboratorial integrated multitrophic aquaculture system (IMTA) for European seabass, sea urchin, and seaweed production". Trabalho apresentado em Aquaculture Europe 17, Dubrovnik, 2017.
    Publicado
  21. GUERREIRO, I., MAGALHÃES, R., COUTO, A., MACHADO, M., OLIVA-TELES, A., PERES, H.. "Evaluation of two seaweed species, Ulva lactuca, and Chondrus crispus, as aquafeed ingredients in gilthead seabream (Sparus aurata);". Trabalho apresentado em Aquaculture Europe 17, Dubrovnik, 2017.
  22. MAGALHÃES, R., GUERREIRO, I., MACHADO, M., OLIVA-TELES, A., PERES, H.. "Effect of dietary ARA/EPA/DHA ratios on gilthead sea bream (Sparus aurata) growth performance and haematological profile.". Trabalho apresentado em Aquaculture Europe 17, Dubrovnik, 2017.
  23. MOUTINHO, S., CAMPOS, P., MAGALHÃES, R., OLIVA TELES, A., AIRES, T., PERES, H.. "Effect of dietary replacement of fishmeal by poultry meal in gilthead seabream diets (Sparus aurata).". Trabalho apresentado em Aquaculture Europe 16, Edinburgh, 2016.
    Publicado
  24. DIAS, M., P., MAGALHÃES, R., SOUSA, D., SALGADO, J.M., AIRES, T., OLIVA TELES, A., BELO, I., PERES, H.. "Apparent digestibility and digestive enzymes activities of dried distiller’s grains with solubles (DDGS) solid after solid state fermentation by aspergillus ibericus in European seabass (Dicentrarchus labrax)". Trabalho apresentado em Aquaculture Europe 16, Edimburgo, 2016.
    Publicado
  25. MAGALHÃES, R., PIRES, N, POUSÃO-FERREIRA, P, OLIVA-TELES, A., PERES, H.,. "Efeito da suplementação de taurina em dietas com baixa incorporação de farinha de peixe em juvenis de sargo-legítimo (Diplodus sargus).". Trabalho apresentado em XV Congreso Nacional de Acuicultura (CNA) y I Congreso Ibérico de Acuicultura (CIA), Huelva, 2015.
    Publicado
  26. Coutinho, F., Castro, C., Rufino-Palomares, E., Magalhães, R., Oliva-Teles, A., Peres, H.. "A suplementação de dietas com arginina modula a resposta enzimática antioxidante no fígado e no intestino de juvenis de dourada (Sparus aurata)". Trabalho apresentado em XV Congreso Nacional de Acuicultura (CNA) y I Congreso Ibérico de Acuicultura (CIA), Huelva, 2015.
    Publicado
  27. DÍAZ-ROSALES, P., KANASHIRO, E., CASTRO, C., MAGALHÃES, R., OLIVA-TELES, A., PERES, H.. "Improved digestibility of plant feedstuff based diets in sea bass (Dicentrarchus labrax) with exogenous enzymes.". Trabalho apresentado em . International Symposium of Aquaculture Europe 14, San Sebastian, 2014.
    Publicado
Artigo em revista
  1. Martins, Nicole; Moutinho, Sara; Magalhães, Rui; Pousão-Ferreira, Pedro; Oliva-Teles, Aires; Peres, Helena; Castro, Carolina. "Oleic acid as modulator of oxidative stress in European sea bass (Dicentrarchus labrax) juveniles fed high dietary lipid levels". Comparative Biochemistry and Physiology Part B: Biochemistry and Molecular Biology 270 (2024): 110929. http://dx.doi.org/10.1016/j.cbpb.2023.110929.
    10.1016/j.cbpb.2023.110929
  2. Moutinho, Sara; Oliva-Teles, Aires; Pulido-Rodríguez, Lina; Parisi, Giuliana; Magalhães, Rui; Monroig, Óscar; Peres, Helena. "Effects of black soldier fly (Hermetia illucens) larvae oil on fillet quality and nutritional traits of gilthead seabream". Aquaculture 579 (2024): 740219. http://dx.doi.org/10.1016/j.aquaculture.2023.740219.
    10.1016/j.aquaculture.2023.740219
  3. Vieira, Lúcia; Magalhães, Rui; Martins, Nicole; Fontinha, Filipa; Castro, Carolina; Peres, Helena; Mercier, Yves; et al. "Evaluation of dietary methionine sources on growth performance and antioxidant potential of gilthead seabream juveniles reared at high water temperature". Journal of the World Aquaculture Society (2023): http://dx.doi.org/10.1111/jwas.13042.
    10.1111/jwas.13042
  4. Guerreiro, Inês; Basto-Silva, Catarina; Magalhães, Rui; Martins, Nicole; Fontinha, Filipa; Peres, Helena; Mercier, Yves; et al. "Reevaluation of the dietary methionine requirement of gilthead seabream (Sparus aurata) juveniles: A comparison of the efficiency of hydroxy methionine with DL-methionine as a dietary methionine source". Aquaculture 576 (2023): 739853. http://dx.doi.org/10.1016/j.aquaculture.2023.739853.
    10.1016/j.aquaculture.2023.739853
  5. Martins, Nicole; Magalhães, Rui; Vieria, Lúcia; Couto, Ana; Serra, Cláudia R.; Maia, Margarida R.G.; Fonseca, António J.M.; et al. "Dietary oleic acid supplementation improves feed efficiency and modulates fatty acid profile and cell signaling pathway in European sea bass (Dicentrarchus labrax) juveniles fed high-lipid diets". Aquaculture 576 (2023): 739870. http://dx.doi.org/10.1016/j.aquaculture.2023.739870.
    10.1016/j.aquaculture.2023.739870
  6. Moutinho, Sara; Oliva-Teles, Aires; Pulido-Rodríguez, Lina; Magalhães, Rui; Monroig, Óscar; Parisi, Giuliana; Peres, Helena. "Black soldier fly larvae oil as an alternative lipid source in diets for gilthead seabream (Sparus aurata) juveniles". Aquaculture 574 (2023): 739705. http://dx.doi.org/10.1016/j.aquaculture.2023.739705.
    10.1016/j.aquaculture.2023.739705
  7. Vieira, Lúcia; Filipe, Diogo; Amaral, Diogo; Magalhães, Rui; Martins, Nicole; Ferreira, Marta; Ozorio, Rodrigo; et al. "Solid-State Fermentation as Green Technology to Improve the Use of Plant Feedstuffs as Ingredients in Diets for European Sea Bass (Dicentrarchus labrax) Juveniles". Animals 13 17 (2023): 2692. http://dx.doi.org/10.3390/ani13172692.
    10.3390/ani13172692
  8. Nicole Martins; Rui Magalhães; Carolina Castro; Aires Oliva-Teles; Helena Peres. "Fatty acid-sensing mechanisms in the hypothalamus of European sea bass (Dicentrarchus labrax): The potential role of monounsaturated and polyunsaturated fatty acids". Comparative Biochemistry and Physiology Part A: Molecular & Integrative Physiology 280 (2023): 111397-111397. http://dx.doi.org/10.1016/j.cbpa.2023.111397.
    10.1016/j.cbpa.2023.111397
  9. Magalhães, Rui; Martins, Nicole; Fontinha, Filipa; Olsen, Rolf Erick; Serra, Claudia Reis; Peres, Helena; Oliva-Teles, Aires. "Dietary ARA, DHA, and Carbohydrate Ratios Affect the Immune Status of Gilthead Sea Bream Juveniles upon Bacterial Challenge". Animals 13 11 (2023): 1770. http://dx.doi.org/10.3390/ani13111770.
    10.3390/ani13111770
  10. Cláudia Teixeira; Rita Pedrosa; Carolina Castro; Rui Magalhães; Elisabete Matos; Aires Oliva-Teles; Helena Peres; Amalia Pérez-Jiménez. "Dietary Tryptophan Supplementation Implications on Performance, Plasma Metabolites, and Amino Acid Catabolism Enzymes in Meagre (Argyrosomus regius)". Fishes (2023): https://doi.org/10.3390/fishes8030141.
    10.3390/fishes8030141
  11. Diogo Filipe; Mário Dias; Rui Magalhães; Helena Fernandes; José Salgado; Isabel Belo; Aires Oliva-Teles; Helena Peres. "Solid-State Fermentation of Distiller’s Dried Grains with Solubles Improves Digestibility for European Seabass (Dicentrarchus labrax) Juveniles". Fishes (2023): https://doi.org/10.3390/fishes8020090.
    10.3390/fishes8020090
  12. Diogo Amaral; Diogo Moreira Filipe; Thais Franco Cavalheri; Lúcia Vieira; Rui Pedro Magalhães; Isabel Belo; Helena Peres; Rodrigo O. de A. Ozório. "Solid-State Fermentation of Plant Feedstuff Mixture Affected the Physiological Responses of European Seabass (Dicentrarchus labrax) Reared at Different Temperatures and Subjected to Salinity Oscillation". Animals (2023): https://doi.org/10.3390/ani13030393.
    10.3390/ani13030393
  13. Rui Magalhães; Francisco Abellán Guardiola; Inês Guerreiro; Filipa Fontinha; Sara Moutinho; Cláudia Reis Serra; Rolf Erik Olsen; Helena Peres; Aires Oliva-Teles. "Immunomodulatory effect of different dietary ARA/EPA/DHA ratios in gilthead sea bream ( Sparus aurata ) juveniles after infection with Photobacterium damselae subsp. piscicida". Aquaculture Research 53 17 (2022): 6007-6019. http://dx.doi.org/10.1111/are.16070.
    10.1111/are.16070
  14. Magalhães, R.; Martins, N.; Fontinha, F.; Couto, A.; Serra, C.R.; Santos, R.A.; Olsen, R.E.; Peres, H.; Oliva-Teles, A.. "Effects of dietary ARA, DHA, and carbohydrates levels on gilthead sea bream liver and intestine oxidative stress, tissue histomorphology, and gut microbiota". Aquaculture 552 (2022): 738014. http://dx.doi.org/10.1016/j.aquaculture.2022.738014.
    Aceite para publicação • 10.1016/j.aquaculture.2022.738014
  15. Santos, Rafaela A.; Mariz-Ponte, Nuno; Martins, Nicole; Magalhães, Rui; Jerusik, Russell; Saavedra, Maria J.; Peres, Helena; Oliva-Teles, Aires; Serra, Cláudia R.. "In vitro modulation of gilthead seabream (Sparus aurata L.) leukocytes by Bacillus spp. extracellular molecules upon bacterial challenge". Fish & Shellfish Immunology 121 (2022): 285-294. http://dx.doi.org/10.1016/j.fsi.2022.01.002.
    10.1016/j.fsi.2022.01.002
  16. Magalhães, R.; Guardiola, F.A.; Guerreiro, I.; Fontinha, F.; Moutinho, S.; Olsen, R.E.; Peres, H.; Oliva-Teles, A.. "Effect of different dietary arachidonic, eicosapentaenoic, and docosahexaenoic acid content on selected immune parameters in gilthead sea bream (Sparus aurata)". Fish and Shellfish Immunology Reports 2 (2021): 100014. http://dx.doi.org/10.1016/j.fsirep.2021.100014.
    10.1016/j.fsirep.2021.100014
  17. Magalhães, R.; Martins, N.; Fontinha, F.; Moutinho, S.; Olsen, R.E.; Peres, H.; Oliva-Teles, A.. "Effects of dietary arachidonic acid and docosahexanoic acid at different carbohydrates levels on gilthead sea bream growth performance and intermediary metabolism". Aquaculture 545 (2021): 737233. http://dx.doi.org/10.1016/j.aquaculture.2021.737233.
    10.1016/j.aquaculture.2021.737233
  18. Moutinho, S.; Pedrosa, R.; Magalhães, R.; Oliva-Teles, A.; Parisi, G.; Peres, H.. "Black soldier fly (Hermetia illucens) pre-pupae larvae meal in diets for European seabass (Dicentrarchus labrax) juveniles: Effects on liver oxidative status and fillet quality traits during shelf-life". Aquaculture 533 (2021): 736080. http://dx.doi.org/10.1016/j.aquaculture.2020.736080.
    10.1016/j.aquaculture.2020.736080
  19. Fontinha, F.; Magalhães, R.; Moutinho, S.; Santos, R.; Campos, P.; Serra, C.R.; Aires, T.; Oliva-Teles, A.; Peres, H.. "Effect of dietary poultry meal and oil on growth, digestive capacity, and gut microbiota of gilthead seabream (Sparus aurata) juveniles". Aquaculture 530 (2021): 735879. http://dx.doi.org/10.1016/j.aquaculture.2020.735879.
    10.1016/j.aquaculture.2020.735879
  20. Martins, Nicole; Diógenes, Alexandre F.; Magalhães, Rui; Matas, Isabel; Oliva-Teles, Aires; Peres, Helena. "Dietary taurine supplementation affects lipid metabolism and improves the oxidative status of European seabass (Dicentrarchus labrax) juveniles". Aquaculture 531 (2021): 735820. http://dx.doi.org/10.1016/j.aquaculture.2020.735820.
    10.1016/j.aquaculture.2020.735820
  21. Magalhães, R.; Guerreiro, I.; Santos, R. A.; Coutinho, F.; Couto, A.; Serra, C. R.; Olsen, R. E.; Peres, H.; Oliva-Teles, A.. "Oxidative status and intestinal health of gilthead sea bream (Sparus aurata) juveniles fed diets with different ARA/EPA/DHA ratios". Scientific Reports 10 1 (2020): http://dx.doi.org/10.1038/s41598-020-70716-5.
    10.1038/s41598-020-70716-5
  22. Correia, Marta; Azevedo, Isabel Costa; Peres, Helena; Magalhães, Rui; Oliva-Teles, Aires; Almeida, Cristina Marisa Ribeiro; Guimarães, Laura. "Integrated Multi-Trophic Aquaculture: A Laboratory and Hands-on Experimental Activity to Promote Environmental Sustainability Awareness and Value of Aquaculture Products". Frontiers in Marine Science 7 (2020): http://dx.doi.org/10.3389/fmars.2020.00156.
    10.3389/fmars.2020.00156
  23. Magalhães, R.; Guerreiro, I.; Coutinho, F.; Moutinho, S.; Sousa, S.; Delerue-Matos, C.; Domingues, V.F.; et al. "Effect of dietary ARA/EPA/DHA ratios on growth performance and intermediary metabolism of gilthead sea bream (Sparus aurata) juveniles". Aquaculture 516 (2020): 734644. http://dx.doi.org/10.1016/j.aquaculture.2019.734644.
    10.1016/j.aquaculture.2019.734644
  24. Martins, Nicole; Magalhães, Rui; Castro, Carolina; Couto, Ana; Díaz-Rosales, Patrícia; Oliva-Teles, Aires; Peres, Helena. "Taurine modulates hepatic oxidative status and gut inflammatory markers of European seabass (Dicentrarchus labrax) fed plant feedstuffs-based diets". Amino Acids 51 9 (2019): 1307-1321. http://dx.doi.org/10.1007/s00726-019-02769-4.
    10.1007/s00726-019-02769-4
  25. Magalhães, R.; Martins, N.; Martins, S.; Lopes, T.; Diáz-Rosales, P.; Pousão-Ferreira, P.; Oliva-Teles, A.; Peres, H.. "Is dietary taurine required for white seabream (Diplodus sargus) juveniles?". Aquaculture 502 (2019): 296-302. http://dx.doi.org/10.1016/j.aquaculture.2018.12.019.
    10.1016/j.aquaculture.2018.12.019
  26. Guerreiro, Inês; Magalhães, Rui; Coutinho, Filipe; Couto, Ana; Sousa, Sara; Delerue-Matos, Cristina; Domingues, Valentina F.; Oliva-Teles, Aires; Peres, Helena. "Evaluation of the seaweeds Chondrus crispus and Ulva lactuca as functional ingredients in gilthead seabream (Sparus aurata)". Journal of Applied Phycology 31 3 (2018): 2115-2124. http://dx.doi.org/10.1007/s10811-018-1708-7.
    10.1007/s10811-018-1708-7
  27. R. Magalhães; P. Díaz-Rosales; A.F. Diógenes; P. Enes; A. Oliva-Teles; H. Peres. "Improved digestibility of plant ingredient-based diets for European seabass (Dicentrarchus labrax ) with exogenous enzyme supplementation". Aquaculture Nutrition (2018): https://doi.org/10.1111/anu.12666.
    10.1111/anu.12666
  28. Diógenes, Alexandre F.; Castro, Carolina; Carvalho, Marta; Magalhães, Rui; Estevão-Rodrigues, Tassia T.; Serra, Cláudia R.; Oliva-Teles, Aires; Peres, Helena. "Exogenous enzymes supplementation enhances diet digestibility and digestive function and affects intestinal microbiota of turbot ( Scophthalmus maximus ) juveniles fed distillers' dried grains with solubles (DDGS) based diets". Aquaculture 486 (2018): 42-50. http://dx.doi.org/10.1016/j.aquaculture.2017.12.013.
    10.1016/j.aquaculture.2017.12.013
  29. Rui Magalhães; Antonio Sánchez-López; Renato Silva Leal; Silvia Martínez-Llorens; Aires Oliva-Teles; Helena Peres. "Black soldier fly ( Hermetia illucens ) pre-pupae meal as a fish meal replacement in diets for European seabass ( Dicentrarchus labrax )". Aquaculture 476 (2017): 79-85. https://doi.org/10.1016/j.aquaculture.2017.04.021.
    10.1016/j.aquaculture.2017.04.021
  30. R. Magalhães; T. Lopes; N. Martins; P. Díaz-Rosales; A. Couto; P. Pousão-Ferreira; A. Oliva-Teles; H. Peres. "Carbohydrases supplementation increased nutrient utilization in white seabream (Diplodus sargus) juveniles fed high soybean meal diets". Aquaculture 463 (2016): 43-50. http://dx.doi.org/10.1016/j.aquaculture.2016.05.019.
    10.1016/j.aquaculture.2016.05.019
  31. Magalhães, Rui. "Corn distiller's dried grains with solubles: Apparent digestibility and digestive enzymes activities in European seabass (Dicentrarchus labrax) and meagre (Argyrosomus regius).". Aquaculture (2015): http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0044848615001696.
    10.1016/j.aquaculture.2015.03.016
  32. Coutinho, F.; Peres, H.; Castro, C.; Pérez-Jiménez, A.; Magalhães, R.; Pousão-Ferreira, P.; Oliva-Teles, A.. "Dietary protein requirement of zebra sea bream (Diplodus cervinus, Lowe 1838) juveniles". Aquaculture Nutrition 22 2 (2014): 465-471. http://dx.doi.org/10.1111/anu.12269.
    10.1111/anu.12269
Poster em conferência
  1. Ramos-Oliveira, C., Martins, N., Magalhães, R., Belo, I., Oliva-Teles, A., Peres, H.. "THE POTENTIAL OF Palmaria palmata INCLUSION IN DIETS FOR EUROPEAN SEABASS Dicentrarchus labrax JUVENILES.". Trabalho apresentado em Aquaculture Europe 2023, 2023.
  2. Magalhães, R., Santos, R.A., Sousa, J.I., Bermúdez, R., de Azevedo, A., Pérez-Díaz, M., Couto, A., Oliva-Teles, A., Serr. "WHITE GRAPE MARC EXTRACTS AS POTENTIAL ANTIMICROBIAL PRODUCTS AND MODULATORS OF EUROPEAN SEABASS GROWTH AND IMMUNE STATUS". Trabalho apresentado em Aquaculture Europe 2023, 2023.
  3. Magalhães, R., Labela, A., Ramos-Oliveira, C., Martins, N., Oliva-Teles, A., Peres, H.. "Gelidium sp. by-products as a valuable ingredient for European seabass aquafeeds". Trabalho apresentado em Aquaculture Europe 2023, 2023.
  4. Amaral, D., Filipe, D., Cavalheri, T., Vieira, L., Magalhães, R., Peres, H., Ozorio, R.. "EFFECT OF NOVEL DIETARY INGREDIENTS ON THE PHYSIOLOGICAL RESPONSES OF EUROPEAN SEABASS Dicentrarchus labrax SUBJECTED TO DIFFERENT REARING TEMPERATURES AND SALINITY OSCILLATION". Trabalho apresentado em Aquaimprove workshop 6th edition, 2022.
  5. Amaral, D., Filipe, D., Cavalheri, T., Vieira, L., Magalhães, R., Peres, H., Ozorio, R.. "Effect of novel dietary ingredients on the physiological responses of European seabass (Dicentrarchus labrax) subjected to different rearing temperatures and salinity oscillation". Trabalho apresentado em Aquaimprove workshop 6th edition, 2022.
  6. Amaral, D., Filipe, D., Cavalheri, T., Vieira, L., Magalhães, R., Peres, H., Ozorio, R.. "EFFECT OF NOVEL DIETARY INGREDIENTS ON THE PHYSIOLOGICAL RESPONSES OF EUROPEAN SEABASS Dicentrarchus labrax SUBJECTED TO DIFFERENT REARING TEMPERATURES AND SALINITY OSCILLATION.". Trabalho apresentado em AQUACULTURE EUROPE 22, 2022.
  7. Amaral, D., Filipe, D., Vieira, L., Magalhães, R., Belo, I., Ozorio, R., Peres, H.. "EFFECT OF SOLID-STATE FERMENTED PLANT-BASED INGREDIENTS IN DIET DIGESTIBILITY AND DIGESTIVE ENZYMES ACTIVITY IN EUROPEAN SEABASS Dicentrarchus labrax JUVENILES.". Trabalho apresentado em AQUACULTURE EUROPE 22, 2022.
  8. Estevão-Rodrigues, T., Fernandes, H., Belo, I., Ferreira, M., Moutinho, S., Filipe, D., Fontinha, F., Magalhães, R., Oli. "POTENTIAL OF SOLID-STATE FERMENTED BREWER’S SPENT GRAIN AS A NEW INGREDIENT FOR EUROPEAN SEA BASS (Dicentrarchus labrax) DIETS: EFFECT ON LIVER OXIDATIVE STATUS.". Trabalho apresentado em AQUACULTURE EUROPE 22, 2022.
  9. Estevão-Rodrigues, T., Fernandes, H., Belo, I., Ferreira, M., Moutinho, S., Filipe, D., Magalhães, R., Oliva-Teles, A.,. "FERMENTED BREWER´S SPENT GRAIN: EFFECT ON GROWTH PERFORMANCE AND LIVER OXIDATIVE STATUS FOR MEAGRE (Argyrosomus regius).". Trabalho apresentado em AQUACULTURE EUROPE 22, 2022.
  10. Fontinha, F., Bonin, F., Magalhães,R., Santos, R., Peres, H., Oliva-Teles, A.. "SHORT-CHAIN FATTY ACIDS AS FUNCTIONAL INGREDIENTS TO BOOST EUROPEAN SEA BASS (Dicentrarchus labrax) GROWTH PERFORMANCE AND HEALTH STATUS". Trabalho apresentado em AQUACULTURE EUROPE 22, 2022.
  11. Magalhães, R., Martins, N., Fontinha, R., Olsen R. E., Serra, C.R., Peres, H., Oliva-Teles, A.. "ARE ARA, DHA, AND CARBOHYDRATES KEY PLAYERS TO MODULATE THE IMMUNE STATUS OF GILTHEAD SEA BREAM JUVENILES?". Trabalho apresentado em AQUACULTURE EUROPE 22, 2022.
  12. Moutinho, S., Oliva-Teles, A., Magalhães, R., Monroig, Ó., Peres, H.. "BLACK SOLDIER FLY OIL IN DIETS FOR GILTHEAD SEABREAM (Sparus Aurata) JUVENILES: EFFECTS ON DIGESTIBILITY AND DIGESTIVE ENZYMES ACTIVITY.". Trabalho apresentado em AQUACULTURE EUROPE 22, 2022.
  13. Moutinho, S., Oliva-Teles, A., Magalhães, R., Monroig, Ó., Peres, H.. "EFFECTS OF DIETARY INCLUSION OF BLACK SOLDIER FLY (Hermetia illucens) LARVAE OIL ON LIVER AND INTESTINAL OXIDATIVE STRESS OF GILTHEAD SEABREAM JUVENILES.". Trabalho apresentado em AQUACULTURE EUROPE 22, 2022.
  14. Vieira, L., Filipe, D., Fontinha, F., Martins, N., Magalhães, R., Serra, C. R., Oliva-Teles, A., Belo, I., Peres, H.. "SOLID-STATE FERMENTED PLANT-FEEDSTUFF MIXTURE WITH Aspergillus niger FOR EUROPEAN SEA BASS (Dicentrarchus labrax) JUVENILES EFFECTS ON OXIDATIVE STRESS, IMMUNE SYSTEM, AND MICROBIOTA". Trabalho apresentado em AQUACULTURE EUROPE 22, 2022.
  15. Estevão-Rodrigues, Tassia T.; Fernandes, H; Moutinho, S.; Filipe, D.; Magalhães, Rui; Salgado, J.; Oliva-Teles, A.; Peres, H.; Castro, C.. "Growth performance of European sea bass (Dicentrarchus labrax) juveniles fed brewer´s spent grain after solid state fermentation with Aspergillus ibericus.". Trabalho apresentado em XX International Symposium on Fish Nutrition and Feeding, 2022.
  16. Estevão-Rodrigues, T., Fernandes, H., Moutinho, S., Filipe, D., Magalhães, R., Salgado, J., Oliva-Teles, A., Peres, H.,. "Growth performance of meagre (Argyrosomus regius) juveniles fed brewer’s spent grain after solid state fermentation with Aspergillus ibericus.". Trabalho apresentado em XX International Symposium on Fish Nutrition and Feeding, 2022.
  17. Fontinha, F.; Magalhães, R.; Martins, N.; Pires, R.; Díaz-Rosales, P.; Oliva-Teles, Aires; Peres, H.. "Evaluation of the optimal dose of three anesthetics for gilthead seabream (Sparus aurata) juveniles - Effects on plasma metabolites and liver enzymes activity.". Trabalho apresentado em AQUACULTURE EUROPE 21, 2021.
  18. Joana Serrão; Joana Lourenço; Verónica Nogueira; Rui Silva; Rui Magalhães; Nicole Martins; Helena Fernandes; et al. "From Debris to the Lab: A New Approach on Microplastic Research". Trabalho apresentado em SETAC Europe 31st Annual Meeting, virtual conference, 2021.
  19. Magalhães, Rui; Fontinha, Filipa; Peres, Helena; Oliva-Teles, Aires. "INTERACTIVE EFFECTS OF DIETARY ARACHIDONIC ACID, DOCOSAHEXANOIC ACID AND CARBOHYDRATES LEVELS ON GILTHEAD SEABREAM GROWTH PERFORMANCE, CARCASS COMPOSITION, AND PLASMA METABOLITES". Trabalho apresentado em Aquaculture Research Workshop, 2020.
  20. Magalhães, Rui; Guerreiro, I., Couto, A.,Serra, C.S., Peres, H., Oliva-Teles, A.. "INTESTINAL IMMUNE STATUS, HISTOMORPHOLOGY AND MICROBIOTA OF GILTHEAD SEA BREAM (Sparus aurata) FED DIFERENT DIETARY ARA/EPA/DHA RATIOS". Trabalho apresentado em AQUACULTURE 2019, 2019.
  21. Rainha, P.; MAGALHÃES, R., PEREIRA, T., OLIVA-TELES, A., PERES, H.. "Integrated multitrophic aquaculture system (IMTA) for European seabass and sea urchin production versus monoproduction of European seabass.". Trabalho apresentado em IJUP University of Porto, 2019.
  22. Magalhães, Rui; Guerreiro, I., Moutinho, S., Guardiola, F. A., Fontinha, F., Peres, H., Oliva-Teles, A.. "Effect dietary ratio of arachidonic, eicosapentaenoic, and docosahexaenoic acids on immune modulation of gilthead seabream (Sparus aurata) juveniles.". Trabalho apresentado em 4th AQUAIMPROVE WORKSHOP, 2019.
  23. Magalhães, Rui; Guerreiro, I., Moutinho, S., Guardiola, F. A., Fontinha, F., Peres, H., Oliva-Teles, A.. "Immunomodulatory effect of different dietary ARA/EPA/DHA ratios after an infection with Photobacterium damselae subsp. Piscicida in gilthead seabream (Sparus aurata) juveniles". Trabalho apresentado em 4th AQUAIMPROVE WORKSHOP, 2019.
  24. Magalhães, Rui; Guerreiro, I., Coutinho, F., Olsen, R.E., Peres, H., Oliva-Teles,. "Effect of dietary ARA/EPA/DHA ratios on gilthead sea bream (Sparus aurata) growth performance and hepatic intermediary metabolism". Trabalho apresentado em 18th International Symposium on Fish Nutrition and Feeding, 2018.
  25. Guerreiro, I.,; Magalhães, R., Coutinho, F., Couto, A., Oliva-Teles, A., Peres. "Are ulva lactuca and Chondrus crispus potential functional ingredients for gilthead seabream?". Trabalho apresentado em 18th International Symposium on Fish Nutrition and Feeding, 2018.
  26. Rainha, P.; Magalhães, R., Pereira, P., Oliva-Teles, A., Peres, H.. "INTEGRATED MULTITROPHIC AQUACULTURE SYSTEM (IMTA) FOR EUROPEAN SEABASS AND SEA URCHIN PRODUCTION VERSUS MONOPRODUCTION OF EUROPEAN SEABASS". Trabalho apresentado em 18th International Symposium on Fish Nutrition and Feeding, 2018.
  27. Martins, N.; DIÓGENES, A.F., MAGALHÃES, R., MATAS, M., OLIVA-TELES, A., PERES, H.. "Metabolic response to dietary taurine levels in european seabass (dicentrarchus labrax, l.) juveniles.". Trabalho apresentado em 18th International Symposium on Fish Nutrition and Feeding, 2018.
  28. PEREIRA, T.R.; MAGALHÃES, R., SOUSA-PINTO, I., PERES, H.. "Different feed sources in diets for sea urchin growth performance.". Trabalho apresentado em 3rd Workshop Aquaimprove, 2018.
  29. Magalhães, Rui; Sánchez-López, A., Silva Leal, R., Martínez-Llorens, S., Oliva-Teles, A., Peres, H.,. "Black Soldier Fly (Hermetia illucens) prepupae meal as fish meal replacement in diets for European seabass (Dicentrarchus labrax).". Trabalho apresentado em 2nd AQUAIMPROVE WORKSHOP, 2017.
  30. Magalhães, Rui; Guerreiro, I., Machado, M., Oliva-Teles, A., Peres, H.. "EFFECT OF DIETARY ARA/EPA/DHA RATIOS ON GILTHEAD SEA BREAM (Sparus aurata) GROWTH PERFORMANCE AND HAEMATOLOGICAL PROFILE". Trabalho apresentado em Aquaculture Europe 17, 2017.
  31. Guerreiro, I.; Magalhães, R., Couto, A., Machado, M., Oliva-Teles, A., Peres, H.. "EVALUATION OF TWO SEAWEEDS SPECIES, ULVA LACTUCA AND CHONDRUS CRISPUS, AS AQUAFEED INGREDIENTS IN GILTHEAD SEABREAM (SPARUS AURATA)". Trabalho apresentado em Aquaculture Europe 17, 2017.
  32. MATOS, D.; MARTINS, S., MAGALHÃES, R., PERES, H., MUCHA, A.P.. "Monitoring of nutrients in IMTA systems with different fish densities.". Trabalho apresentado em 2nd Workshop Aquaimprove, 2017.
  33. DIAS, M.G.; MAGALHÃES, R., SALGADO, J.M., OLIVA-TELES, A., BELO, I., PERES, H.. "New approaches in aquaculture: using solid state fermentation to improve the nutritional value of DDGS.". Trabalho apresentado em 2nd Workshop Aquaimprove, 2017.
  34. CAMPOS, P.; MAGALHÃES, R., AIRES, T., OLIVA- TELES, A., PERES, H.. "Potential use of poultry meal in diets for gilthead seabream (Sparus aurata): effect on growth performance, feed utilization and digestibility.". Trabalho apresentado em 2nd Workshop Aquaimprove, 2017.
  35. PIRES, R.; MAGALHÃES, R., DIAZ-ROSALES, P., OLIVA- TELES, A., PERES, H.. "OPTIMAL DOSE OF THREE ANESTHETICS AND ITS EFFECTS ON PLASMA METABOLITES IN GILTHEAD SEABREAM (Sparus aurata) JUVENILES.". Trabalho apresentado em 2nd Workshop Aquaimprove, 2017.
  36. Magalhães, Rui; Lopes, T., Martins, N., Díaz-Rosales, P., Pousão-Ferreira, P., Oliva-Teles, A., Peres, H.. "DIETARY CARBOHYDRASES SUPPLEMENTATION INCREASED NUTRIENT UTILIZATION IN WHITE SEABREAM (Diplodus sargus) JUVENILES FED LOW FISHMEAL DIETS". Trabalho apresentado em 16th International Symposium on Fish Nutrition and Feeding (ISFNF), 2016.
  37. DIAS, M. G.; MAGALHÃES, R., SOUSA, D, SALGADO, J.M., AIRES, T., OLIVA-TELES, A., BELO, I., PERES, H.. "Apparent digestibility and digestive enzymes activities of dried distillers grains with solubles (DDGS) solid after solid state fermentation by Aspergillus ibericus in European seabass (Dicentrarchus labrax).". Trabalho apresentado em Aquaculture Europe 16, 2016.
  38. Tiago Aires, S. Moutinho, P. Campos, R. Magalhães, A. Oliva-Teles, H. Peres. "Effect of dietary replacement of fishmeal by poultry meal in gilthead seabream diets (Sparus aurata).". Trabalho apresentado em Aquaculture Europe 16, 2016.
  39. Magalhães, Rui; Pires, N, Pousão-Ferreira, P, Aires Oliva-Teles,Helena Peres. "Efeito da suplementação de taurina em dietas com baixa incorporação de farinha de peixe em juvenis de sargo-legítimo (Diplodus sargus).". Trabalho apresentado em XV CONGRESO NACIONAL Y I CONGRESO IBÉRICO DE ACUICULTURA, 2015.
  40. F. Coutinho; C. Castro, E. Rufino-Palomares, R. Magalhães, A. Oliva-Teles, H. Peres. "A suplementação de dietas com arginina modula a resposta enzimática antioxidante no fígado e no intestino de juvenis de dourada (Sparus aurata)". Trabalho apresentado em XV CONGRESO NACIONAL Y I CONGRESO IBÉRICO DE ACUICULTURA, 2015.
  41. PIRES, N.; MAGALHÃES, R., LOPES, T., MARTINS, S., DIAZ-ROSALES, P., OLIVA-TELES, A., PERES, H.. "Effect of taurine supplementation of low-fishmeal based diets in white seabream (Diplodus sargus) juveniles.". Trabalho apresentado em IJUP University of Porto, 2015.
  42. F. Coutinho; C. Castro, E. Rufino-Palomares, R. Magalhães, A. Oliva-Teles, H. Peres. "DIETARY GLUTAMINE SUPPLEMENTATION MODULATES LIVER AND INTESTINE ANTIOXIDANT RESPONSE OF GILTHEAD SEA BREAM (Sparus aurata) JUVENILES.". Trabalho apresentado em Aquaculture Europe 15, 2015.
  43. Diáz-Rosales, P.; KANASHIRO, E., CASTRO, C., MAGALHÃES, R., OLIVA-TELES, A., PERES, H.. "Improved digestibility of plant feedstuff based diets in sea bass (Dicentrarchus labrax) with exogenous enzymes". Trabalho apresentado em Aquaculture Europe 14, 2014.
  44. Magalhães, Rui; AIRES, T., OLIVA-TELES, A., PERES, H.,. "Corn Distiller’s Dried Grains With Solubles: Apparent Digestibility Coefficient And Digestive Enzymes Capacities In European Seabass (Dicentrarchus labrax) And Meagre (Argyrosomus Regius).". Trabalho apresentado em Aquaculture Europe 13, 2013.
Resumo em conferência
  1. Magalhães, R., Labela, A., Ramos-Oliveira, C., Martins, N., Oliva-Teles, A., Peres, H.. "Gelidium sp. by-products as a valuable ingredient for European seabass aquafeeds.". Trabalho apresentado em Aquaculture Europe 2023, 2023.
    Publicado
  2. Ramos-Oliveira, C., Martins, N., Magalhães, R., Belo, I., Oliva-Teles, A., Peres, H.. "THE POTENTIAL OF Palmaria palmata INCLUSION IN DIETS FOR EUROPEAN SEABASS Dicentrarchus labrax JUVENILES". Trabalho apresentado em Aquaculture Europe 2023, 2023.
    Publicado
  3. Magalhães, R., Santos, R.A., Sousa, J.I., Bermúdez, R., de Azevedo, A., Pérez-Díaz, M., Couto, A., Oliva-Teles, A., Serr. "WHITE GRAPE MARC EXTRACTS AS POTENTIAL ANTIMICROBIAL PRODUCTS AND MODULATORS OF EUROPEAN SEABASS GROWTH AND IMMUNE STATUS". Trabalho apresentado em Aquaculture Europe 2023, 2023.
    Publicado
  4. Martins, N., Bisogno, T., Piscitelli, F., Verde, R., Magalhães, R., Vieira, L., Couto, A., Serra, C. R., Castro, C., Oli. "THE ROLE OF OLEIC ACID IN FAT DEPOSITION AND OXIDATIVE STRESS IN EUROPEAN SEABASS (Dicentrarchus labrax) JUVENILES". Trabalho apresentado em AQUACULTURE EUROPE 22, Rimini, 2022.
    Publicado
  5. Ramos-Oliveira, C., Magalhães, R., Filipe, D., Navarro, L., Belo, I., Oliva-Teles, A., Peres, H.. "COMBINING ALKALINE WITH AUTOCLAVING TREATMENT FOR THE IMPLEMENTATION OF Codium tomentosum IN DIETS FOR EUROPEAN SEABASS (Dicentrarchus labrax).". Trabalho apresentado em AQUACULTURE EUROPE 22, Rimini, 2022.
    Publicado
  6. Vieira, L., Filipe, D., Magalhães, R., Ferreira, M., Ozorio, R., Oliva-Teles, A. , Belo, I., Peres, H.. "NUTRITIONAL EVALUATION OF DIETS INCLUDING A SOLID-STATE FERMENTED PLANT-FEEDSTUFF MIXTURE WITH Aspergillus niger FOR EUROPEAN SEA BASS (Dicentrarchus labrax) JUVENILES.". Trabalho apresentado em AQUACULTURE EUROPE 22, Rimini, 2022.
    Publicado
  7. Vieira, L., Filipe, D., Magalhães, R., Soares, F., Peres, H., Belo, I., Oliva-Teles, A. "SOLID-STATE FERMENTED PLANT-BASED DIETS FOR EUROPEAN SEA BASS Dicentrarchus labrax: COMPLEMENTING TRIAL INTERPRETATION WITH A NUTRIENT-BASED MODEL". Trabalho apresentado em AQUACULTURE EUROPE 22, Rimini, 2022.
    Publicado
  8. Vieira, L., Filipe, D., Magalhães, R., Ferreira, M., Ozorio, R., Oliva-Teles, A., Belo, I., Peres, H.. "Bio-enrichment of plant feedstuffs by Aspergillus sp. under solid-state fermentation for application to aquafeeds.". Trabalho apresentado em Aquaimprove workshop 6th edition, Matosinhos, 2022.
    Publicado
  9. Estevão-Rodrigues, T., Fernandes, H., Belo, I., Ferreira, M., Moutinho, S., Filipe, D., Fontinha, F, Magalhães, R., Oliv. "Fermentation of brewer´s spent grain as new ingredient for aquafeed growth performance and oxidative stress of Dicentrarchus labrax and Argyrosomus regius.". Trabalho apresentado em Aquaimprove workshop 6th edition, Matosinhos, 2022.
    Publicado
  10. Ramos-Oliveira, C., Magalhães, R., Filipe, D., Navarro, L., Belo, I., Oliva-Teles, A., Peres, H.. "Alkaline with autoclaving pre-treatment an improvement of Codium tomentosum for their implementation in diets for European seabass (Dicentrarchus labrax).". Trabalho apresentado em Aquaimprove workshop 6th edition, Matosinhos, 2022.
    Publicado
  11. Fontinha F., Pires, N., Magalhães R., Peres, H., Oliva-Teles A.. "The effect of Short Chain Fatty Acids (SCFA) in immune system of European seabass an "ex vivo" approach". Trabalho apresentado em Aquaimprove workshop 6th edition, Rimini, 2022.
    Publicado
  12. Amaral, D., Filipe, D., Cavalheri, T., Vieira, L., Magalhães, R., Peres, H., Ozorio, R.. "EFFECT OF NOVEL DIETARY INGREDIENTS ON THE PHYSIOLOGICAL RESPONSES OF EUROPEAN SEABASS Dicentrarchus labrax SUBJECTED TO DIFFERENT REARING TEMPERATURES AND SALINITY OSCILLATION". Trabalho apresentado em Aquaimprove workshop 6th edition, Matosinhos, 2022.
    Publicado
  13. Filipe, D., Magalhães, R., Castro, C., Salgado, J., Oliva-Teles, A., Belo, I., Peres, H.. "EFFECT OF SOLID-STATE FERMENTATION EXTRACTS OBTAINED WITH WINERY AND OLIVE MILL BY-PRODUCTS ON OXIDATIVE STRESS REDUCTION IN EUROPEAN SEA BASS DIETS.". Trabalho apresentado em AQUACULTURE EUROPE 22, Rimini, 2022.
  14. Amaral, D., Filipe, D., Cavalheri, T., Vieira, L., Magalhães, R., Peres, H., Ozorio, R.. "EFFECT OF NOVEL DIETARY INGREDIENTS ON THE PHYSIOLOGICAL RESPONSES OF EUROPEAN SEABASS Dicentrarchus labrax SUBJECTED TO DIFFERENT REARING TEMPERATURES AND SALINITY OSCILLATION.". Trabalho apresentado em AQUACULTURE EUROPE 22, Rimini, 2022.
    Publicado
  15. Amaral, D., Filipe, D., Vieira, L., Magalhães, R., Belo, I., Ozorio, R., Peres, H.. "EFFECT OF SOLID-STATE FERMENTED PLANT-BASED INGREDIENTS IN DIET DIGESTIBILITY AND DIGESTIVE ENZYMES ACTIVITY IN EUROPEAN SEABASS Dicentrarchus labrax JUVENILES". Trabalho apresentado em AQUACULTURE EUROPE 22, Rimini, 2022.
    Publicado
  16. Estevão-Rodrigues, T., Fernandes, H., Belo, I., Ferreira, M., Moutinho, S., Filipe, D., Fontinha, F., Magalhães, R., Oli. "POTENTIAL OF SOLID-STATE FERMENTED BREWER’S SPENT GRAIN AS A NEW INGREDIENT FOR EUROPEAN SEA BASS (Dicentrarchus labrax) DIETS: EFFECT ON LIVER OXIDATIVE STATUS.". Trabalho apresentado em AQUACULTURE EUROPE 22, Rimini, 2022.
    Publicado
  17. Estevão-Rodrigues, T., Fernandes, H., Belo, I., Ferreira, M., Moutinho, S., Filipe, D., Magalhães, R., Oliva-Teles, A.,. "FERMENTED BREWER´S SPENT GRAIN: EFFECT ON GROWTH PERFORMANCE AND LIVER OXIDATIVE STATUS FOR MEAGRE (Argyrosomus regius).". Trabalho apresentado em AQUACULTURE EUROPE 22, Rimini, 2022.
    Publicado
  18. Fontinha, F., Bonin, F., Magalhães,R., Santos, R., Peres, H., Oliva-Teles, A.. "SHORT-CHAIN FATTY ACIDS AS FUNCTIONAL INGREDIENTS TO BOOST EUROPEAN SEA BASS (Dicentrarchus labrax) GROWTH PERFORMANCE AND HEALTH STATUS.". Trabalho apresentado em AQUACULTURE EUROPE 22, Rimini, 2022.
    Publicado
  19. Magalhães, R., Martins, N., Fontinha, R., Olsen R. E., Serra, C.R., Peres, H., Oliva-Teles, A.. "ARE ARA, DHA, AND CARBOHYDRATES KEY PLAYERS TO MODULATE THE IMMUNE STATUS OF GILTHEAD SEA BREAM JUVENILES?". Trabalho apresentado em AQUACULTURE EUROPE 22, Rimini, 2022.
    Publicado
  20. Moutinho, S., Oliva-Teles, A., Magalhães, R., Monroig, Ó., Peres, H.. "BLACK SOLDIER FLY OIL IN DIETS FOR GILTHEAD SEABREAM (Sparus Aurata) JUVENILES: EFFECTS ON DIGESTIBILITY AND DIGESTIVE ENZYMES ACTIVITY.". Trabalho apresentado em AQUACULTURE EUROPE 22, Rimini, 2022.
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  21. Moutinho, S., Oliva-Teles, A., Magalhães, R., Monroig, Ó., Peres, H.. "EFFECTS OF DIETARY INCLUSION OF BLACK SOLDIER FLY (Hermetia illucens) LARVAE OIL ON LIVER AND INTESTINAL OXIDATIVE STRESS OF GILTHEAD SEABREAM JUVENILES". Trabalho apresentado em AQUACULTURE EUROPE 22, Rimini, 2022.
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  22. Vieira, L., Filipe, D., Fontinha, F., Martins, N., Magalhães, R., Serra, C. R., Oliva-Teles, A., Belo, I., Peres, H.. "SOLID-STATE FERMENTED PLANT-FEEDSTUFF MIXTURE WITH Aspergillus niger FOR EUROPEAN SEA BASS (Dicentrarchus labrax) JUVENILES EFFECTS ON OXIDATIVE STRESS, IMMUNE SYSTEM, AND MICROBIOTA.". Trabalho apresentado em AQUACULTURE EUROPE 22, Rimini, 2022.
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  23. Magalhães, R., Mucha, A.P, Oliva-Teles, A., Peres, H.. "OCEAN 3R- RL3 - Decarbonising our waters and ocean". Trabalho apresentado em One Sustainable Ocean | Ocean Science & Business2Sea. United Nations Ocean Conference, Lisboa, 2022.
    Publicado
  24. Estevão-Rodrigues, T., Fernandes, H., Moutinho, S., Filipe, D., Magalhães, R., Salgado, J., Oliva-Teles, A., Peres, H.,. "Growth performance of European sea bass (Dicentrarchus labrax) juveniles fed brewer´s spent grain after solid state fermentation with Aspergillus ibericus". Trabalho apresentado em XX International Symposium on Fish Nutrition and Feeding, Sorrento, 2022.
    Publicado
  25. Estevão-Rodrigues, T., Fernandes, H., Moutinho, S., Filipe, D., Magalhães, R., Salgado, J., Oliva-Teles, A., Peres, H.,. "Growth performance of meagre (Argyrosomus regius) juveniles fed brewer´s spent grain after solid state fermentation with Aspergillus ibericus.". Trabalho apresentado em XX International Symposium on Fish Nutrition and Feeding, Sorrento, 2022.
    Publicado
  26. Amaral, D., Filipe, D., Cavalheri, T., Vieira, L., Magalhães, R., Peres, H., Ozorio, R.. "EFFECT OF NOVEL FEED INGREDIENTS IN PHYSIOLOGICAL RESPONSE OF EUROPEAN SEABASS (DICENTRARCHUS LABRAX) REARED IN DIFFERENT TEMPERATURES AND SUBJECTED TO SALINITY OSCILLATION". Trabalho apresentado em Ocean3R workshop, 2022.
    Publicado
  27. Fontinha, F.; Magalhães, R.; Martins, N.; Pires, R.; Díaz-Rosales, P.; Oliva-Teles, Aires; Peres, H.. "Evaluation of the optimal dose of three anesthetics for gilthead seabream (Sparus aurata) juveniles - Effects on plasma metabolites and liver enzymes activity.". Trabalho apresentado em AQUACULTURE EUROPE 21, Funchal, 2021.
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  28. Magalhães, R.; Martins, N.; Fontinha, F.; Couto, A.; Serra, C.R.; Olsen, R.E.; Peres, H.; Oliva-Teles, A.. "DIETARY ARA/DHA RATIOS, AND CARBOHYDRATE LEVEL EFFECTS ON GILTHEAD SEA BREAM LIVER AND INTESTINE WELFARE AND GUT MICROBIOTA". Trabalho apresentado em AQUACULTURE EUROPE 21, Funchal, 2021.
    Aceite para publicação
  29. Joana Serrão, Joana Lourenço, Verónica Nogueira, Rui Silva, Rui Magalhães, Nicole Martins, Helena Fernandes, Teresa Roch. "From Debris to the Lab: A New Approach on Microplastic Research". Trabalho apresentado em SETAC Europe 31st Annual Meeting, 2021.
    Aceite para publicação
  30. Magalhães, Rui; Fontinha, F., Peres, H., Oliva-Teles, Aires. "INTERACTIVE EFFECTS OF DIETARY ARACHIDONIC ACID, DOCOSAHEXAENOIC ACID AND CARBOHYDRATES LEVELS ON GILTHEAD SEABREAM GROWTH PERFORMANCE, CARCASS COMPOSITION, AND PLASMA METABOLITES". Trabalho apresentado em 5th AQUAIMPROVE WORKSHOP, Matosinhos, 2020.
    Aceite para publicação
  31. Magalhães, Rui; Guerreiro, I., Moutinho, S., Guardiola, F. A., Fontinha, F., Peres, H., Oliva-Teles, A. "Immunomodulatory effect of different dietary ARA/EPA/DHA ratios after an infection with Photobacterium damselae subsp. Piscicida in gilthead seabream (Sparus aurata) juveniles". Trabalho apresentado em 4th AQUAIMPROVE WORKSHOP, Matosinhos, 2019.
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  32. Magalhães, Rui; Guerreiro, I., Moutinho, S., Guardiola, F. A., Fontinha, F., Peres, H., Oliva-Teles, A.. "Effect dietary ratio of arachidonic, eicosapentaenoic, and docosahexaenoic acids on immune modulation of gilthead seabream (Sparus aurata) juveniles". Trabalho apresentado em 4th AQUAIMPROVE WORKSHOP, Matosinhos, 2019.
  33. Magalhães, Rui; F. Coutinho, I. Guerreiro, A. Couto, C. Serra, H. Peres, A. Oliva-Teles. "OXIDATIVE STRESS STATUS AND MICROBIOTA OF GILTHEAD SEA BREAM (Sparus aurata) FED DIFFERENT DIETARY ARA/EPA/DHA RATIOS". Trabalho apresentado em AQUACULTURE EUROPE 19, 2019.
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  34. Magalhães, Rui; Guerreiro, I., Couto, A., Serra, C.R., Peres, H., Oliva-Teles, A.. "INTESTINAL IMMUNE STATUS, HISTOMORPHOLOGY, AND MICROBIOTA OF GILTHEAD SEA BREAM (Sparus aurata) FED DIFFERENT DIETARY ARA/EPA/DHA RATIOS". Trabalho apresentado em AQUACULTURE 2019, New Orleans, 2019.
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  35. Rainha, P. MAGALHÃES, R., PEREIRA, T., OLIVA-TELES, A., PERES, H.. "Integrated multitrophic aquaculture system (IMTA) for European seabass and sea urchin production versus monoproduction of European seabass". Trabalho apresentado em Investigação Jovem da Universidade do Porto (IJUP), Porto, 2019.
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  36. Magalhães, Rui; Coutinho, F., Guerreiro, I.,Couto, A., Serra, C.S., Peres, H., Oliva-Teles,A.. "Effect of dietary ARA/EPA/DHA ratios on growth performance, intermediary metabolism, and health indicators of gilthead seabream (Sparus aurata)". Trabalho apresentado em 4th AQUAIMPROVE WORKSHOP, 2019.
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  37. Rainha, P.; MAGALHÃES, R., PEREIRA, T., OLIVA-TELES, A., PERES, H.. "Integrated multitrophic aquaculture system (IMTA) for European seabass, sea urchin and seaweed production versus monoproduction of European seabass and seaweed". Trabalho apresentado em 4th AQUAIMPROVE WORKSHOP, 2019.
  38. Magalhães, Rui. "Aquacultura Multitrófica Integrada (IMTA): diversificação de produtos e mitigação do impacto Ambiental". Trabalho apresentado em BUSINESS2SEA, 2018.
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  39. Inês Guerreiro, Rui Magalhães, Filipe Coutinho, Ana Couto, Aires Oliva, Helena Peres. "Are Ulva lactuca and Chondrus crispus potential functional ingredients for gilthead seabream?". Trabalho apresentado em 18th International Symposium on Fish Nutrition and Feeding, Las Palmas de Gran Canaria, 2018.
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  40. Magalhães, Rui; Guerreiro, I., Coutinho, F., Olsen, R.E., Peres, H., Oliva-Teles, A.. "Effect of dietary ARA/EPA/DHA ratios on gilthead sea bream (Sparus aurata) growth performance and hepatic intermediary metabolism.". Trabalho apresentado em 18th International Symposium on Fish Nutrition and Feeding, Las Palmas de Gran Canaria, 2018.
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  41. Paulo Rainha, Rui Magalhães, Tânia Pereira, Aires Oliva-Teles, Helena Peres. "INTEGRATED MULTITROPHIC AQUACULTURE SYSTEM (IMTA) FOR EUROPEAN SEABASS AND SEA URCHIN PRODUCTION VERSUS MONOPRODUCTION OF EUROPEAN SEABASS". Trabalho apresentado em 18th International Symposium on Fish Nutrition and Feeding, Las Palmas de Gran Canaria, 2018.
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  42. Martins, N.; DIÓGENES, A.F., MAGALHÃES, R., MATAS, M., OLIVA-TELES, A., PERES, H.. "Metabolic response to dietary taurine levels in European seabass (Dicentrarchus labrax, l.) juveniles". Trabalho apresentado em 18th International Symposium on Fish Nutrition and Feeding, Las Palmas de Gran Canaria, 2018.
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  43. PEREIRA, T.R., MAGALHÃES, R., SOUSA-PINTO, I., PERES, H.. "Different feed sources in diets for sea urchin growth performance". Trabalho apresentado em 3rd AQUAIMPROVE WORKSHOP, Matosinhos, 2018.
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  44. Magalhães, Rui. "IMPLEMENTATION OF A LABORATORIAL INTEGRATED MULTITROPHIC AQUACULTURE SYSTEM (IMTA) FOR EUROPEAN SEABASS, SEA URCHIN AND SEAWEED PRODUCTION". Trabalho apresentado em Aquaculture Europe 17, 2017.
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  45. Magalhães, Rui; Guerreiro, I., Machado, M., Oliva-Teles, A., Peres, H.. "EFFECT OF DIETARY ARA/EPA/DHA RATIOS ON GILTHEAD SEA BREAM (Sparus aurata) GROWTH PERFORMANCE AND HAEMATOLOGICAL PROFILE". Trabalho apresentado em Aquaculture Europe 17, Dubrovnik, 2017.
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  46. Guerreiro, I., Magalhães, R., Couto, A., Machado, M., Oliva-Teles, A., Peres, H.. "EVALUATION OF TWO SEAWEEDS SPECIES, ULVA LACTUCA, AND CHONDRUS CRISPUS, AS AQUAFEED INGREDIENTS IN GILTHEAD SEABREAM (SPARUS AURATA)". Trabalho apresentado em Aquaculture Europe 17, Dubrovnik, 2017.
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  47. Magalhães, Rui; Sánchez-López, A., Silva Leal, R., Martínez-Llorens, S., Oliva-Teles, A., Peres, H.,. "Black Soldier Fly (Hermetia illucens) prepupae meal as fish meal replacement in diets for European seabass (Dicentrarchus labrax)". Trabalho apresentado em 2nd AQUAIMPROVE WORKSHOP, Matosinhos, 2017.
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  48. PIRES, R., MAGALHÃES, R., DIAZ-ROSALES, P., OLIVA- TELES, A., PERES, H.. "OPTIMAL DOSE OF THREE ANESTHETICS AND ITS EFFECTS ON PLASMA METABOLITES IN GILTHEAD SEABREAM (Sparus aurata) JUVENILES". Trabalho apresentado em 2nd AQUAIMPROVE WORKSHOP, Matosinhos, 2017.
    Aceite para publicação
  49. CAMPOS, P., MAGALHÃES, R., AIRES, T., OLIVA- TELES, A., PERES, H.. "Potential use of poultry meal in diets for gilthead seabream (Sparus aurata): effect on growth performance, feed utilization and digestibility". Trabalho apresentado em 2nd AQUAIMPROVE WORKSHOP, Matosinhos, 2017.
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  50. DIAS, M.G., MAGALHÃES, R., SALGADO, J.M., OLIVA-TELES, A., BELO, I., PERES, H.. "New approaches in aquaculture: using solid-state fermentation to improve the nutritional value of DDGS". Trabalho apresentado em 2nd AQUAIMPROVE WORKSHOP, Matosinhos, 2017.
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  51. MATOS, D., MARTINS, S., MAGALHÃES, R., PERES, H., MUCHA, A.P.. "Monitoring of nutrients in IMTA systems with different fish densities". Trabalho apresentado em 2nd AQUAIMPROVE WORKSHOP, Matosinhos, 2017.
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  52. Martins, S.; MAGALHÃES; R., OLIVA-TELES, A, PERES, H.. "Implementation of an experimental integrated multitrophic aquaculture system (IMTA).". Trabalho apresentado em 2nd Workshop Aquaimprove, 2017.
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  53. Martins, S.; MAGALHÃES, R., OLIVA-TELES, A, PERES, H.,. "Produção de Robalo (Dicentrarchus labrax), ouriço-do-mar (Paracentrotus lividus) e alface-doMar (Ulva lactuca) em Sistema de Aquacultura Multitrófica Integrada". Trabalho apresentado em IMTA 2nd Innovation and Valorization of Seafood Products: Meeting Local Challenges and Opportunities Workshop, 2017.
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  54. DIAS, M. G., R.MAGALHÃES, D. SOUSA, J.M. SALGADO, T.AIRES, A. OLIVA-TELES, I.BELO, H. PERES. "Apparent digestibility and digestive enzymes activities of dried distillers grains with solubles (DDGS) solid after solid-state fermentation by Aspergillus ibericus in European seabass (Dicentrarchus labrax)". Trabalho apresentado em Aquaculture Europe 16, Edinburgh, 2016.
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  55. Magalhães, R., Lopes, T., Martins, N., Díaz-Rosales, P., Pousão-Ferreira, P., Oliva-Teles, A., Peres, H.. "DIETARY CARBOHYDRASES SUPPLEMENTATION INCREASED NUTRIENT UTILIZATION IN WHITE SEABREAM (Diplodus sargus) JUVENILES FED LOW FISHMEAL DIETS". Trabalho apresentado em International Symposium on Fish Nutrition and Feeding (ISFNF), Sun Valley, Idaho, 2016.
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  56. Magalhães, Rui. "Effect of taurine supplementation in low fishmeal diets for a new aquaculture species". Trabalho apresentado em Aquaculture research workshop, 2015.
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  57. F. Coutinho, C. Castro, E. Rufino-Palomares, R. Magalhães, A. Oliva-Teles, H. Peres. "DIETARY GLUTAMINE SUPPLEMENTATION MODULATES LIVER AND INTESTINE ANTIOXIDANT RESPONSE OF GILTHEAD SEA BREAM (Sparus aurata) JUVENILES". Trabalho apresentado em Aquaculture Europe 2015, Rotterdam, 2015.
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  58. Magalhães, Rui; Pires, N, Pousão-Ferreira, P, Oliva-Teles, A., Peres H. (2015). "Efeito da suplementação de taurina em dietas com baixa incorporação de farinha de peixe em juvenis de sargo-legítimo (Diplodus sargus)". Trabalho apresentado em XV CONGRESO NACIONAL Y I CONGRESO IBÉRICO DE ACUICULTURA, Huelva, 2015.
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  59. F. Coutinho, C. Castro, E. Rufino-Palomares, R. Magalhães, A. Oliva-Teles, H. Peres. "A suplementação de dietas com arginina modula a resposta enzimática antioxidante no fígado e no intestino de juvenis de dourada (Sparus aurata).". Trabalho apresentado em XV CONGRESO NACIONAL Y I CONGRESO IBÉRICO DE ACUICULTURA, Huelva, 2015.
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  60. PIRES, N.; MAGALHÃES, R., LOPES, T., MARTINS, S., DIAZ-ROSALES, P., OLIVA-TELES, A., PERES, H.. "Effect of taurine supplementation of low-fishmeal based diets in white seabream (Diplodus sargus) juveniles". Trabalho apresentado em IJUP, Universidade o Porto, Porto, 2015.
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  61. Peres, H.; MAGALHÃES, R., DÍAZ-ROSALES, P., PIRES, N., LOPES, T, OLIVA-TELES, A.,. "Towards functional and sustainable feeds in aquaculture". Trabalho apresentado em Aquaculture Research Workshop, 2015.
  62. Diáz-Rosales, P.; KANASHIRO, E., CASTRO, C., MAGALHÃES, R., OLIVA-TELES, A., PERES, H.. "Improved digestibility of plant feedstuff based diets in sea bass (Dicentrarchus labrax) with exogenous enzymes". Trabalho apresentado em Aquaculture Europe 2014, San Sebastian, 2014.
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  63. Magalhães, Rui; AIRES, T., OLIVA-TELES, A., PERES, H.. "Corn Distiller’s Dried Grains With Solubles: Apparent Digestibility Coefficient And Digestive Enzymes Capacities In European Seabass (Dicentrarchus labrax) And Meagre (Argyrosomus Regius)". Trabalho apresentado em Aquaculture Europe 2013, Trondheim, 2013.
    Aceite para publicação
Tese / Dissertação
  1. "Gilthead sea bream (Sparus aurata) metabolic and immunological responses to different dietary Arachidonic acid, Eicosapentaenoic acid and, Docosahexaenoic acid levels.". Doutoramento, 2022. https://hdl.handle.net/10216/140304..
  2. Magalhães, Rui. "Dried Distillers Grains with Solubles (DDGS): a potential protein source in feeds for aquaculture.". Mestrado, 2013.
  3. Magalhães, Rui. "Determinação do nível óptimo de proteina em dietas de sargo-bicudo e eventual efeito do aumento do nível de lípidos na poupança de proteína da dieta.". Licenciatura, 2011.
Atividades

Apresentação oral de trabalho

Título da apresentação Nome do evento
Anfitrião (Local do evento)
2023/12/06 Improvement of Macroalgae Utilization as a Valuable Ingredient for European Seabass. AquaImprove 7th Aquaculture Research Workshop
CIIMAR (Matosinhos, Portugal)
2022/10/22 Fermentation of brewer´s spent grain as new ingredient for aquafeed growth performance and oxidative stress of Dicentrarchus labrax and Argyrosomus regius. Aquaimprove workshop 6th edition
CIIMAR
2022/10/19 Bio-enrichment of plant feedstuffs by Aspergillus sp. under solid-state fermentation for application to aquafeeds. Aquaimprove workshop 6th edition
(Matosinhos, Portugal)
2022/10/19 Alkaline with autoclaving pre-treatment an improvement of Codium tomentosum for their implementation in diets for European seabass (Dicentrarchus labrax). Aquaimprove workshop 6th edition
CIIMAR
2022/10/19 The effect of Short Chain Fatty Acids (SCFA) in immune system of European seabass an “ex vivo” approach. Aquaimprove workshop 6th edition
CIIMAR (Matosinhos, Portugal)
2022/09 EFFECT OF SOLID-STATE FERMENTATION EXTRACTS OBTAINED WITH WINERY AND OLIVE MILL BY-PRODUCTS ON OXIDATIVE STRESS REDUCTION IN EUROPEAN SEA BASS DIETS AQUACULTURE EUROPE 22
(Rimini, Itália)
2022/09 THE ROLE OF OLEIC ACID IN FAT DEPOSITION AND OXIDATIVE STRESS IN EUROPEAN SEABASS (Dicentrarchus labrax) JUVENILES. AQUACULTURE EUROPE 22
(Rimini, Itália)
2022/09 COMBINING ALKALINE WITH AUTOCLAVING TREATMENT FOR THE IMPLEMENTATION OF Codium tomentosum IN DIETS FOR EUROPEAN SEABASS (Dicentrarchus labrax). AQUACULTURE EUROPE 22
(Rimini, Itália)
2022/09 NUTRITIONAL EVALUATION OF DIETS INCLUDING A SOLID-STATE FERMENTED PLANT-FEEDSTUFF MIXTURE WITH Aspergillus niger FOR EUROPEAN SEA BASS (Dicentrarchus labrax) JUVENILES AQUACULTURE EUROPE 22
(Rimini, Itália)
2022/09 SOLID-STATE FERMENTED PLANT-BASED DIETS FOR EUROPEAN SEA BASS Dicentrarchus labrax: COMPLEMENTING TRIAL INTERPRETATION WITH A NUTRIENT-BASED MODEL. AQUACULTURE EUROPE 22
(Rimini, Itália)
2022/07/01 OCEAN 3R- RL3 - Decarbonising our waters and ocean. One Sustainable Ocean | Ocean Science & Business2Sea. United Nations Ocean Conference.
(Lisboa, Portugal)
2022/06/01 EFFECT OF NOVEL FEED INGREDIENTS IN PHYSIOLOGICAL RESPONSE OF EUROPEAN SEABASS (DICENTRARCHUS LABRAX) REARED IN DIFFERENT TEMPERATURES AND SUBJECTED TO SALINITY OSCILLATION Ocean3R workshop
(Porto, Portugal)
2021/10/04 DIETARY ARA/DHA RATIOS, AND CARBOHYDRATE LEVEL EFFECTS ON GILTHEAD SEA BREAM LIVER AND INTESTINE WELFARE AND GUT MICROBIOTA AQUACULTURE EUROPE 21
(Funchal, Portugal)
2019/11/29 Integrated multitrophic aquaculture system (IMTA) for European seabass, sea urchin and seaweed production versus monoproduction of European seabass and seaweed 4th AQUAIMPROVE WORKSHOP
(Matosinhos, Portugal)
2019/11/29 Effect of dietary ARA/EPA/DHA ratios on growth performance, intermediary metabolism, and health indicators of gilthead seabream (Sparus aurata) 4th AQUAIMPROVE WORKSHOP
(Matosinhos, Portugal)
2019/10/07 OXIDATIVE STRESS STATUS AND MICROBIOTA OF GILTHEAD SEA BREAM (Sparus aurata) FED DIFFERENT DIETARY ARA/EPA/DHA RATIOS AQUACULTURE EUROPE 19
(Berlim, Alemanha)
2018/11/18 Aquacultura Multitrófica Integrada (IMTA): diversificação de produtos e mitigação do impacto Ambiental. BUSINESS2SEA
(Porto, Portugal)
2017/10/17 IMPLEMENTATION OF A LABORATORIAL INTEGRATED MULTITROPHIC AQUACULTURE SYSTEM (IMTA) FOR EUROPEAN SEABASS, SEA URCHIN, AND SEAWEED PRODUCTION Aquaculture Europe 17
(Dubrovnik, Croácia)
2017/05/19 Implementation of an Experimental Integrated Multitrophic Aquaculture System. Neptune Seminar Series
CIIMAR
2017/03/17 Produção de Robalo (Dicentrarchus labrax), ouriço-do-mar (Paracentrotus lividus) e alface-doMar (Ulva lactuca) em Sistema de Aquacultura Multitrófica Integrada" (2017). IMTA 2nd Innovation and Valorization of Seafood Products: Meeting Local Challenges and Opportunities Workshop
2017/03/17 Implementation of an experimental integrated multitrophic aquaculture system (IMTA) 2nd Workshop Aquaimprove
2015/12/18 Effect of taurine supplementation in low fishmeal diets for a new aquaculture species Aquaculture research workshop
Faculdade de Ciências da Universidade do Porto (Porto, Portugal)

Orientação

Título / Tema
Papel desempenhado
Curso (Tipo)
Instituição / Organização
2024/01/01 - 2028/06/01 GarlBass - Garlic extracts as functional ingredients to improve European seabass welfare and disease resistance (ref: 2023.02516.BD)
Coorientador
Doutoramento em Biologia (Doutoramento)
Universidade do Porto Faculdade de Ciências, Portugal
2023/09/01 - 2026/12/31 Novel lipid sources to support the sustainable growth of Aquaculture - valuation of new fatty by-products (ref: 202108310020)
Coorientador
Doutoramento em Biologia (Doutoramento)
Universidade do Porto Faculdade de Ciências, Portugal
2023/09/01 - 2024/12/31 Re-evaluation of n-3 Long-Chain Polyunsaturated Fatty Acids requirements in European Seabass.
Orientador
Recursos Biológicos Aquáticos (Mestrado)
Universidade do Porto Faculdade de Ciências, Portugal
2023/09/01 - 2024/06/01 Análise de resíduos da cervejaria Heineken, Hera, Dili Timor-Leste
Coorientador
Biologia e Gestão da Qualidade da Água (Mestrado)
Universidade do Porto Faculdade de Ciências, Portugal
2023/09/01 - 2024/06/01 Levantamento dos Problemas que Causam Poluição Ambiental do Lago Tasi Tolu, Posto Administrativo Dom Aléixo Município Díli, Timor-Leste.
Coorientador
Biologia e Gestão da Qualidade da Água
2023/09/01 - 2024/06/01 Internship at the CIIMAR´s Bioterium of Aquatic Organisms (BOGA): monitoring experimental trials for the zootechnical evaluation of sea bass fed sustainable diets.
Orientador
Licenciatura em Biologia (Licenciatura/Bacharelato)
Universidade do Porto Faculdade de Ciências, Portugal
2022/09/01 - 2023/12/31 Effects of dietary suplementation with Codium tomentosum and Palmaria palmata on the growth and feed digestibility of European sea bass (Dicentrarchus labrax)
Orientador
Biologia (Licenciatura/Bacharelato)
Universidade do Porto Faculdade de Ciências, Portugal
2022/09/01 - 2023/12/31 Improvement of macroalgae utilization as a valuable ingredient for European seabass aquafeeds.
Orientador
Recursos Biológicos Aquáticos (Mestrado)
Universidade do Porto Faculdade de Ciências, Portugal
2022/09/01 - 2023/12/15 Novel grape functional extracts to prevent antibiotic use in European seabass aquaculture.
Coorientador
Biologia e Gestão da Qualidade da Água (Mestrado)
Universidade do Porto Faculdade de Ciências, Portugal
2016/09/01 - 2017/09/01 Production of European seabass, oyster (Crassostrea gigas), Ulva sp. and Salicornia sp. In Aquaculture Multitrófica Integrated system (IMTA)
Coorientador
Recursos Biológicos Aquáticos (Mestrado)
Universidade do Porto Faculdade de Ciências, Portugal
2016/09/01 - 2017/09/01 Integrated multi-trophic approach to promote environmental sustainability of aquaculture.
Coorientador
Ciências e Tecnologia do Ambiente (Licenciatura/Bacharelato)
Universidade do Porto Faculdade de Ciências, Portugal

Organização de evento

Nome do evento
Tipo de evento (Tipo de participação)
Instituição / Organização
2023/12/11 - 2023/12/15 23th edition of Cal-Aqua - Laboratory Aquatic Animal Science Course (2023/12/11 - 2023/12/15)
Outro
Universidade do Porto Centro Interdisciplinar de Investigação Marinha e Ambiental, Portugal

Universidade do Porto Faculdade de Ciências, Portugal
2023/12/06 - 2023/12/06 7th Workshop Aquaimprove (2023/12/06 - 2023/12/06)
Oficina (workshop) (Coorganizador)
Universidade do Porto Faculdade de Ciências, Portugal

Universidade do Porto Centro Interdisciplinar de Investigação Marinha e Ambiental, Portugal
2022/12/12 - 2022/12/16 21st edition of Cal-Aqua - Laboratory Aquatic Animal Science Course (2022/12/12 - 2022/12/16) Universidade do Porto Centro Interdisciplinar de Investigação Marinha e Ambiental, Portugal
2022/10/19 - 2022/10/19 6th Workshop Aquaimprove (2022/10/19 - 2022/10/19) Universidade do Porto Centro Interdisciplinar de Investigação Marinha e Ambiental, Portugal

Universidade do Porto Faculdade de Ciências, Portugal
2022/09/12 - 2022/09/16 20th edition of Cal-Aqua - Laboratory Aquatic Animal Science Course (2022/09/12 - 2022/09/16)
Outro
Universidade do Porto Centro Interdisciplinar de Investigação Marinha e Ambiental, Portugal
2022/05/02 - 2022/05/06 19th edition of Cal-Aqua - Laboratory Aquatic Animal Science Course (2022/05/02 - 2022/05/06)
Outro
Universidade do Porto Centro Interdisciplinar de Investigação Marinha e Ambiental, Portugal
2021/07/14 - 2021/07/18 18th edition of Cal-Aqua - Laboratory Aquatic Animal Science Course (2021/07/14 - 2021/07/18)
Outro (Coorganizador)
Universidade do Porto Centro Interdisciplinar de Investigação Marinha e Ambiental, Portugal
2020/11/06 - 2020/11/06 5th Workshop Aquaimprove (2022/11/06 - 2022/11/06) Universidade do Porto Centro Interdisciplinar de Investigação Marinha e Ambiental, Portugal

Universidade do Porto Faculdade de Ciências, Portugal
2020/09/28 - 2020/10/02 17th edition of Cal-Aqua - Laboratory Aquatic Animal Science Course (2020/09/28 - 2020/10/02)
Outro (Coorganizador)
Universidade do Porto Centro Interdisciplinar de Investigação Marinha e Ambiental, Portugal
2019/12/16 - 2019/12/20 16th edition of Cal-Aqua - Laboratory Aquatic Animal Science Course (2019/12/16 - 2019/12/20) Universidade do Porto Centro Interdisciplinar de Investigação Marinha e Ambiental, Portugal
2019/11/29 - 2019/11/29 4th AQUAIMPROVE WORKSHOP - Aquaculture Research Workshop (2019/11/29 - 2019/11/29)
Oficina (workshop)
Universidade do Porto Centro Interdisciplinar de Investigação Marinha e Ambiental, Portugal
2019/05/06 - 2019/05/10 15th edition of Cal-Aqua - Laboratory Aquatic Animal Science Course (2019/05/06 - 2019/05/10) Universidade do Porto Centro Interdisciplinar de Investigação Marinha e Ambiental, Portugal
2018/12/17 - 2018/12/21 14ªth edition of Cal-Aqua - Laboratory Aquatic Animal Science Course (2018/12/17 - 2018/12/21) Universidade do Porto Centro Interdisciplinar de Investigação Marinha e Ambiental, Portugal
2018/12/18 - 2018/12/18 3rd Workshop Aquaimprove (2018/12/18 - 2018/12/18)
Oficina (workshop)
Universidade do Porto Centro Interdisciplinar de Investigação Marinha e Ambiental, Portugal
2018/07/02 - 2018/07/06 13th edition of Cal-Aqua - Laboratory Aquatic Animal Science Course (2018/07/02 - 2018/07/06) Universidade do Porto Centro Interdisciplinar de Investigação Marinha e Ambiental, Portugal
2017/03/17 - 2017/03/17 2sd Workshop Aquaimprove (2017/03/17 - 2017/03/17) Universidade do Porto Centro Interdisciplinar de Investigação Marinha e Ambiental, Portugal
2015/12/18 - 2015/12/18 1st Workshop Aquaimprove (2015/12/18 - 2015/12/18)
Oficina (workshop)
Universidade do Porto Faculdade de Ciências, Portugal

Participação em evento

Descrição da atividade
Tipo de evento
Nome do evento
Instituição / Organização
2022/11/18 - 2022/11/18 Rui Magalhães represented the University of Porto at the Mar2020 “Dia das Pescas” in November 2022, Exposalão Batalha, Portugal
Exposição
DIA DA INOVAÇÃO NAS PESCAS E AQUICULTURA
2019/09/21 - 2019/09/21 Dar a conhecer a investigação desenvolvida no CIIMAR 11.ª edição do “Dia do Porto de Leixões”
Universidade do Porto Centro Interdisciplinar de Investigação Marinha e Ambiental, Portugal
2016/09/17 - 2016/09/17 "Há Ciência no Terminal ", inserido na 8ª edição do "Dia do Porto de Leixões " Há Ciência no Terminal

Júri de grau académico

Tema
Tipo de participação
Nome do candidato (Tipo de grau)
Instituição / Organização
2022/11/25 Effect of novel feed ingredients on the physiological responses of European seabass (Dicentrarchus labrax) subjected to different rearing temperatures and salinity oscillation
Arguente principal
Diogo Luís Filipe Amaral (Mestrado)
Universidade do Porto Faculdade de Ciências, Portugal
2022/09 Inclusão de óleo de inseto (Hermetia illucens) em dietas para juvenis de dourada (Sparus aurata)
Arguente principal
Teresa Sofia Rodrigues Coelho Neves (Outro)
Universidade do Porto Instituto de Ciências Biomédicas Abel Salazar, Portugal
2021/07/30 Macroalgae supplemented feed and their effect on the growth and digestibility of European sea bass (Dicentrarchus labrax)
Arguente principal
Pedro Miguel Magalhães Lages (Outro)
Universidade do Porto Instituto de Ciências Biomédicas Abel Salazar, Portugal

Arbitragem científica em revista

Nome da revista (ISSN) Editora
2023/01/01 - Atual Animals (2076-2615)
2022 - Atual Aquaculture Research (1365-2109)
2022 - Atual Frontiers in Immunology (1664-3224)
2022 - Atual Aquaculture Reports (2352-5134)
2022 - Atual Aquaculture (0044-8486)

Curso / Disciplina lecionado

Disciplina Curso (Tipo) Instituição / Organização
2022/11/06 - Atual Instructor at the International meeting "Locos por el Discus" with a communication entitled "Nutición óptima de nuestros peces" Locos por el Discus
2015 - 2025 Nutrition of Aquatic Animals Biological Aquatic Resources MSc Universidade do Porto Faculdade de Ciências, Portugal
2024/04/01 - 2024/05/15 Fisiologia Animal II Licenciatura em Biologia (Licenciatura)
2023/09/14 - 2023/12/20 Aquacultura Biologia (Licenciatura) Universidade do Porto Faculdade de Ciências, Portugal
2023/09/01 - 2023/12/20 Fisiologia Animal I Licenciatura em biologia (Licenciatura) Universidade do Porto Faculdade de Ciências, Portugal
2023/12/11 - 2023/12/15 Physio-Chemical Parameters in Life Support Systems Module; Aquatic Organisms Necropsy, Handling and Basic Techniques in Aquatic Organisms and Planning and Assembling RAS cal-aqua Universidade do Porto Centro Interdisciplinar de Investigação Marinha e Ambiental, Portugal
2022/12/12 - 2022/12/12 Physio-Chemical Parameters in Life Support Systems Module; Aquatic Organisms Necropsy, Handling and Basic Techniques in Aquatic Organisms and Planning and Assembling RAS cal-aqua (Postgraduate Certificate) Universidade do Porto Centro Interdisciplinar de Investigação Marinha e Ambiental, Portugal
2022/11/12 - 2022/11/12 Aquaculture, present, and future Ensino Experimental de Ciências Marinhas e Ambientais (CCPFC/ACC-113504/21) Universidade do Porto Centro Interdisciplinar de Investigação Marinha e Ambiental, Portugal
2022/09/12 - 2022/09/16 Physio-Chemical Parameters in Life Support Systems Module; Aquatic Organisms Necropsy, Handling and Basic Techniques in Aquatic Organisms and Planning and Assembling RAS cal-aqua (Postgraduate Certificate) Universidade do Porto Centro Interdisciplinar de Investigação Marinha e Ambiental, Portugal
2022/06/02 - 2022/06/08 Aquaculture, present, and future Ensino Experimental de Ciências Marinhas e Ambientais (CCPFC/ACC-113504/21) Universidade do Porto Centro Interdisciplinar de Investigação Marinha e Ambiental, Portugal
2022/05/02 - 2022/05/06 Physio-Chemical Parameters in Life Support Systems Module; Aquatic Organisms Necropsy, Handling and Basic Techniques in Aquatic Organisms; Planning and Assembling RAS cal-aqua (Postgraduate Certificate) Universidade do Porto Centro Interdisciplinar de Investigação Marinha e Ambiental, Portugal
2021/07/14 - 2021/07/18 Physico-Chemical Parameters in Life Support Systems; Aquatic Organisms Necropsy; Handling and Basic Techniques in Aquatic Organisms ; Planning and Assembling RAS Curso De Ciências De Animais Aquáticos De Laboratório - (CAL-AQUA) (Postgraduate Certificate) Universidade do Porto Centro Interdisciplinar de Investigação Marinha e Ambiental, Portugal
2020/09/28 - 2020/10/02 Physico-Chemical Parameters in Life Support Systems; Aquatic Organisms Necropsy; Handling and Basic Techniques in Aquatic Organisms ; Planning and Assembling RAS Curso De Ciências De Animais Aquáticos De Laboratório - (CAL-AQUA) (Postgraduate Certificate) Universidade do Porto Centro Interdisciplinar de Investigação Marinha e Ambiental, Portugal
2020/07/18 - 2020/07/18 Aquacultura, presente e futuro. Ação de formação dos professores dos grupos 230, 520 e 560. Centro Interdisciplinar de Investigação Marinha e Ambiental da Madeira, Portugal
2019/12/16 - 2019/12/20 Physico-Chemical Parameters in Life Support Systems; Aquatic Organisms Necropsy; Handling and Basic Techniques in Aquatic Organisms ; Planning and Assembling RAS CURSO DE CIÊNCIAS DE ANIMAIS AQUÁTICOS DE LABORATÓRIO – (CAL-AQUA) (Postgraduate Certificate) Universidade do Porto Centro Interdisciplinar de Investigação Marinha e Ambiental, Portugal
2019/06/14 - 2019/06/14 Aquacultura, presente e futuro Ação de formação dos professores dos grupos 230, 520 e 560. Universidade do Porto Centro Interdisciplinar de Investigação Marinha e Ambiental, Portugal
2019/05/06 - 2019/05/10 Physico-Chemical Parameters in Life Support Systems; Aquatic Organisms Necropsy; Handling and Basic Techniques in Aquatic Organisms ; Planning and Assembling RAS curso de ciências de animais aquáticos de laboratório - CAL-AQUA (Postgraduate Certificate) Universidade do Porto Centro Interdisciplinar de Investigação Marinha e Ambiental, Portugal
2018/12/17 - 2018/12/21 Physico-Chemical Parameters in Life Support Systems Module; Aquatic Organisms Necropsy; Handling and Basic Techniques in Aquatic Organisms; Planning and Assembling RAS 14ª Edição do curso de ciências de animais aquáticos de laboratório - CAL-AQUA (Postgraduate Certificate)
2018/07/21 - 2018/07/21 Aquacultura, presente e futuro Ação de formação de professores dos grupos 230, 520 e 560. Universidade do Porto Centro Interdisciplinar de Investigação Marinha e Ambiental, Portugal
2018/07/02 - 2018/07/06 Physico-Chemical Parameters in Life Support Systems Module; Aquatic Organisms Necropsy; Handling and Basic Techniques in Aquatic Organisms; Planning and Assembling RAS 3º edição do curso de ciências de animais aquáticos de laboratório -CAL-AQUA- no CCMAR (Postgraduate Certificate) Universidade do Porto Centro Interdisciplinar de Investigação Marinha e Ambiental, Portugal
2018/05/07 - 2018/05/12 Aquatic Organisms Necropsy CURSO DE CIÊNCIAS DE ANIMAIS AQUÁTICOS DE LABORATÓRIO – (CAL-AQUA) (Postgraduate Certificate) Universidade do Porto Centro Interdisciplinar de Investigação Marinha e Ambiental, Portugal
2017/11/11 - 2017/11/11 Aquacultura, presente e futuro Ação de formação de professores dos grupos 230, 520 e 560 Universidade do Porto Centro Interdisciplinar de Investigação Marinha e Ambiental, Portugal
2017/09/23 - 2017/09/29 Aquatic Organisms Necropsy CURSO DE CIÊNCIAS DE ANIMAIS AQUÁTICOS DE LABORATÓRIO – 1º CAL-Aqua Madeira (Postgraduate Certificate) Universidade do Porto Centro Interdisciplinar de Investigação Marinha e Ambiental, Portugal
2017/07/08 - 2017/07/08 Aquacultura, presente e futuro Ação de formação de professores dos grupos 230, 420, 520 e 560 Universidade do Porto Centro Interdisciplinar de Investigação Marinha e Ambiental, Portugal
2017/03/24 - 2017/03/24 Integrated Multi-trophic Aquaculture CIIMAR na Escola
2016/11/24 - 2016/11/24 Integrated Multi-trophic Aquaculture CIIMAR na Escola
2015/07/20 - 2015/07/24 Aquatic Organisms Necropsy CURSO DE CIÊNCIAS DE ANIMAIS AQUÁTICOS DE LABORATÓRIO – (CAL-AQUA) (Postgraduate Certificate) Universidade do Porto Faculdade de Ciências, Portugal
Distinções

Prémio

2011 best grade of the Aquatic Sciences BSc degree (ICBAS), UP (2008-2011)
Universidade do Porto Instituto de Ciências Biomédicas Abel Salazar, Portugal