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Sara Bernardo obtained the PhD title under the doctoral programme Agricultural production chains - From fork to farm in 2021 at the University of Trás-os-Montes and Alto Douro (UTAD), concluded her Master's degree in Agronomy in 2015, and her Bachelor's in Biology in 2012 also by UTAD. Sara Bernardo published 17 articles in peer-review journals, 8 of them as the first author, and has received 4 awards and/or honours. Participated as Research Fellow in 2 projects and worked in the area(s) of Agrarian Sciences and Viticulture. In her curriculum, the most frequent terms in the context of scientific, technological and artistic-cultural output are summer stress; oxidative damage; light responses; secondary metabolites; stress acclimation; grapevine; climate change; abiotic stress; plant physiology; adaptation strategies.
Identificação

Identificação pessoal

Nome completo
Sara Silva Bernardo

Nomes de citação

  • Bernardo, S

Identificadores de autor

Ciência ID
EE13-5068-B972
ORCID iD
0000-0002-2974-5327

Domínios de atuação

  • Ciências Agrárias

Idiomas

Idioma Conversação Leitura Escrita Compreensão Peer-review
Português (Idioma materno)
Inglês Utilizador proficiente (C1) Utilizador proficiente (C1) Utilizador proficiente (C1) Utilizador proficiente (C1)
Espanhol; Castelhano Utilizador independente (B1) Utilizador independente (B1) Utilizador elementar (A1) Utilizador independente (B2)
Produções

Publicações

Artigo em revista
  1. Brito, Cátia; Dinis, Lia-Tânia; Bernardo, Sara; Correia, Carlos; Moutinho-Pereira, José. "A comparative physiological study of three red varieties in the Demarcated Douro Region". Scientia Horticulturae 327 (2024): 112873. http://dx.doi.org/10.1016/j.scienta.2024.112873.
    Publicado • 10.1016/j.scienta.2024.112873