ANTÓNIO JOSÉ GERALDES DE MENDONÇA. Completed the Doutoramento in Chemistry in 1998 by Universidade da Beira Interior, Licenciatura
in Química Ramo de Especialização Científica em Química Orgânica e Bioquímica / Degree in Chemistry - Branch of Specialization
in Organic Chemistry and Biochemistry in 1986/10/03 by Universidade de Lisboa Faculdade de Ciências and Bacharelato in Química
in 1983 by Universidade de Lisboa Faculdade de Ciências. Is Assistant Professor in Universidade da Beira Interior Faculdade
de Ciências. Published 33 articles in journals. Has 1 patent(s) registered. Organized 1 event(s). Participated in 1 event(s).
Supervised 2 PhD thesis(es). Supervised 8 MSc dissertation(s) e co-supervised 5. Supervised 20 work(s) of course completion
of LSc/BSc e co-supervised 6. Has received 1 awards and/or honors. Participates and/or participated as Researcher in 3 project(s).
Works in the area(s) of Exact Sciences with emphasis on Chemical Sciences with emphasis on Analytical Chemistry and Natural
sciences with emphasis on Biological Sciences with emphasis on Biochemistry. In their professional activities interacted with
237 collaborator(s) co-authorship of scientific papers. In his curriculum Ciência Vitae the most frequent terms in the context
of scientific, technological and artistic-cultural output are: Antimicrobial wound dressings; Nanoparticles; Wound healing;
Natural products; Farmacologia - Plantas medicinais - Angola; Domínio/Área Científica::Ciências Naturais::Outras Ciências
Naturais; Requeijão - Beira Baixa - Controlo microbiológico; Requeijão - Beira Baixa - Aspectos físico-químicos; Bagaço de
uva - Biodegradação anaeróbia; Bagaço de uva - Biogás; Degradação anaeróbia; Digestão anaeróbia - Resíduos de agro-indústria;
Domínio/Área Científica::Engenharia e Tecnologia::Engenharia Química; Science & Technology; Plantas medicinais - Antioxidantes;
Radicais livres; Antioxidantes; Antioxidantes - Métodos de avaliação; Compostos fenólicos; Proteínas; Proteínas - Hidrofobicidade;
Proteínas - Alergenicidade; Proteínas - Estrutura secundária; Epítopos; Bioquímica - Bioinformática; Sistema HACCP - Indústria
alimentar - Carnes; HACCP - Segurança alimentar; Produto alimentar - Controlo microbiológico; Electrochemical epoxidation;
Sodium bromide; Alkenes; Terpenes; Epoxydation électrochimie; Bromure de sodium; Alcènes; Terpènes; Bioactivities; biomaterials;
protein-ligand interactions; Pitzer Theory; pH; Ovalbumin; Egg allergy; Phenolic compounds; Spectroscopy; Phenolic Compounds;
Interactions; Reduced graphene oxide; Cancer; Photothermal therapy; Hyaluronic acid; Breast Cancer; Near Infrared Light; Photothermal
Therapy; Reduced Graphene Oxide; Hypoallergenic eggs; phenolic compounds; Cancro de Mama; Mcf-7; Nhdf; Paropsia Brazzeana
Bail; Passifloraceae; Plantas Medicinais; Alergia Ao Ovo; Compostos Fenólicos; Dicroísmo Circular; Fluorescência; Ovalbumina;
Domínio/Área Científica::Ciências Médicas::Ciências da Saúde; Acidez Total Titulável; Ftir-Atr; Morango; Ph; Sólidos Solúveis
Totais; Domínio/Área Científica::Engenharia e Tecnologia::Biotecnologia; Aminas biogénicas; Determinação da histamina; Tinnea
antiscorbutica; neo-clerodanes; mutagenic activity; cytotoxic activity; genotoxicity; Eragrostis viscosa; 8α,15-epoxylabdanes;
antioxidants; Food Biochemistry; .