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My domain of specialization focuses in the field of microbiology and bioactive compounds. I have experience in the study of salmonella. My current research interests focus mainly on the three following topics: (1)Evaluation of nutritional characterization, (2) Functional profile and (3) Identification of complex gut microbial communities. Both wet-lab and computational biology approaches will be used to investigate this scope
Identificação

Identificação pessoal

Nome completo
Okta Pringga Pakpahan

Nomes de citação

  • Pakpahan, OP

Identificadores de autor

Ciência ID
EB1E-7505-A55D

Websites

Domínios de atuação

  • Ciências Agrárias - Biotecnologia Agrária e Alimentar - Biotecnologia Agrária e Biotecnologia Alimentar

Idiomas

Idioma Conversação Leitura Escrita Compreensão Peer-review
Indonésio (Idioma materno)
Inglês Utilizador independente (B2) Utilizador independente (B2) Utilizador independente (B2) Utilizador independente (B2)
Japonês Utilizador independente (B2) Utilizador independente (B2) Utilizador independente (B2) Utilizador independente (B2) Utilizador independente (B2)
Formação
Grau Classificação
2015/10/01 - 2017/09/28
Concluído
Bioscience (Master)
Especialização em Food Production Science
Hiroshima Daigaku Daigakuin Seibutsuken Kagaku Kenkyuka, Japão
"Identification of Salmonella Typhimurium behavior on food with edible active " (TESE/DISSERTAÇÃO)
2010/08/01 - 2015/09/28
Concluído
Agriculture (Bachelor)
Especialização em Food Technology and Science
Universitas Islam Riau, Indonésia
"Isolation and identification of cellulolytic lactic acid from bacteria from seafood waste" (TESE/DISSERTAÇÃO)
Food Microbiology
2013/10/01 - 2015/03/22
Concluído
Applied Biochemistry and Food Science (Licence)
Especialização em Food Science
Saga Daigaku, Japão
Transfer
Projetos

Bolsa

Designação Financiadores
2015/10/01 - 2017/08/31 Promotion of citrus production and expansion of demand with constructing the value chain of Japanese lemon
Bolseiro de Mestrado
Hiroshima Daigaku, Japão
Nihon Gakujutsu Shinkokai
Concluído
Produções

Publicações

Artigo em conferência
  1. Pakpahan, Okta Pringga; Hosono, Kenji; Yamao, Masahiro; Shiratake, Yoshiharu. "IMPLEMENTATION OF FOOD SAFETY ACTIVITIES: THE CASE STUDY IN MANDARIN ORANGE FARMERS BY AGRICULTURE COOPERATIVE IN JAPAN". Trabalho apresentado em Proceedings of the 4th International Conference on Agriculture and Forestry, Colombo, 2017.
    Publicado • 10.17501/icoaf.2017.3102
Artigo em revista
  1. Pakpahan, Okta. "PERFORMANCE EDIBLE COATING CONTAINING OLEORESIN FROM GINGER EMPRIT (ZINGIBER OFFIVINALE VAR. AMARUM) AND ITS EFFECT ON CONSUMER PREFERENCE PROPERTIES". Carpathian Journal of Food Science and Technology 11 3 (2019): 175-184. http://dx.doi.org/10.34302/crpjfst/2019.11.3.15.
    Acesso aberto • Publicado • 10.34302/crpjfst/2019.11.3.15
  2. Pakpahan, Okta. "Study of Proportions Seaweed Eucheuma cottonii L. and Cooking Time on Quality of Functional of Seaweed Dodol". Omni-Akuatika 14 2 (2018): 37-42. http://ojs.omniakuatika.net/index.php/joa/article/view/540/187.
    Acesso aberto • Publicado
Atividades

Membro de associação

Nome da associação Tipo de participação
2018/09/01 - 2022/08/31 Perhimpunan Ahli Teknologi Pangan Indonesia (PATPI) Member