Identification
Personal identification
- Full name
- Tatiane Cristina Gonçalves de Oliveira
- Gender
- Female
Citation names
- Oliveira, Tatiane
- OLIVEIRA, T. C. G.
- Tatiane C. G. Oliveira
Author identifiers
- Ciência ID
- 8412-9342-DFCA
- ORCID iD
- 0000-0002-2117-7943
Email addresses
- tatiane.oliveira@ipb.pt (Professional)
- taticgoliveira@outlook.com (Personal)
Addresses
- Centro de Investigação de Montanha - Campus Santa Apolónia, 5300-253, Bragança, Bragança, Portugal (Professional)
Websites
- https://cimo.ipb.pt/index.php (Professional)
Knowledge fields
- Engineering and Technology - Industrial Biotechnology - Biofuels
- Agrarian Sciences
- Engineering and Technology - Industrial Biotechnology - Fermentation
- Engineering and Technology - Other Engineering and Technologies - Food and Beverages
- Engineering and Technology - Industrial Biotechnology
Languages
Language | Speaking | Reading | Writing | Listening | Peer-review |
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English | Elementary (A2) | Intermediate (B1) | Beginner (A1) | Elementary (A2) |
Education
Degree | Classification | |
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2022/02/01 - 2026/01
Ongoing
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Ciências Farmacêuticas (Doutoramento)
Universidade do Porto Faculdade de Farmácia, Portugal
Instituto Politécnico de Bragança Centro de Investigação de Montanha, Portugal |
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2023/12/07
Concluded
|
STEP Workshop - Literature review through the integration of qualitative and quantitative analysis techniques, within the
activities of the STEP project – STEM Research and Equality, Diversity and Inclusion (Outros)
Instituto Politécnico de Bragança, Portugal
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2023/06/02 - 2023/06/03
Concluded
|
Course in Cell Culture and Clinical Applications (Outros)
Instituto Politécnico de Bragança, Portugal
|
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2021
Concluded
|
Engenharia Alimentar (Licenciatura)
Instituto Politécnico de Bragança, Portugal
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15 valores |
2018/03/05 - 2020/05/21
Concluded
|
Engenharia de Alimentos (Master)
Universidade Estadual de Campinas Faculdade de Engenharia de Alimentos, Brazil
|
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2019/03/20
Concluded
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Qualidade e Segurança Alimentar (Mestrado)
Major in Sem especialização
Instituto Politécnico de Bragança Escola Superior Agrária, Portugal
"Avaliação do potencial probiótico de leveduras isoladas de azeitonas de mesa da cultivar Negrinha de Freixo" (THESIS/DISSERTATION)
|
17 valores |
2011/08/04 - 2017/08/04
Concluded
|
Engenharia de Alimentos (Bachelor)
Universidade Tecnológica Federal do Paraná - Câmpus Medianeira, Brazil
|
Affiliation
Science
Category Host institution |
Employer | |
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2022/02/01 - Current | Research Trainee (Research) | Instituto Politécnico de Bragança, Portugal |
Projects
Grant
Designation | Funders | |
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2014 - 2015 | Produção e Caracterização de Vinagre de Jabuticaba
a
Scientific Initiation Fellow
|
Concluded
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Contract
Designation | Funders | |
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2018 - 2021/09 | WASTE2ENERGY: Integração das tecnologias supercrítica e digestão anaeróbia para produção de precursores de biocombustíveis
a
Master's student without scholarship
Universidade Estadual de Campinas Faculdade de Engenharia de Alimentos, Brazil
|
Fundação de Amparo à Pesquisa do Estado de São Paulo
Ongoing
|
2019 - 2019 | Ciência e Artes nas Férias
a
Monitora
|
Concluded
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Outputs
Publications
Conference paper |
|
Conference poster |
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Journal article |
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Thesis / Dissertation |
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Intellectual property
Patent |
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Activities
Oral presentation
Presentation title | Event name Host (Event location) |
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2023/11 | Promoção de estratégias de sustentabilidade através da caracterização de subprodutos vegetais | XXVII Encontro Luso Galego de Química |
2023/07 | The extraction residues as a promising source of fiber and proteins | XVIII National Meeting of the Portuguese Society of Chemistry |
2023/05/24 | Evaluation of the Preservative Capacity of Brassica oleracea var. Acephala Extract in a Bakery Product | International Seminar “ArtiSaneFood: Biopreservation and risk modelling approaches”
(Portugal)
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2022/11 | Non-conventional edible plants: Tradescantia Zebrina Bosse and alternanthera Brasiliana L., as sources of food natural colourants | 2nd International Congress on Bioactive Compounds and 3rd International Workshop on Bioactive Compounds: Personal Nutrition, Ageing and Food Science |
2022/11 | Caracterização dos resíduos de Brassica oleracea L. para obtenção de um potencial ingrediente natural | XXVI ENCONTRO GALEGO-PORTUGUÉS DE QUÍMICA. |
2019 | Estudo do efeito de pré-tratamento da hidrólise subcrítica na produção de etanol de segunda geração | I Workshop Internacional: Integração das Tecnologías Supercítica e Digestão Anaeróbia para Produção de Precursores de Biocombustíveis
Universidade Estadual de Campinas (Campinas, Brazil)
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