Conference paper |
- Teixeira, Guilherme Gobbi; Katel, Anna; Veloso, Ana C.A.; Dias, L.G.; Dias, Teresa; Peres, António M.. "Discrimination of
three bacteria species using a potentiometric electronic tongue". 2019.
- Teixeira, Guilherme Gobbi; Katel, Anna; Veloso, Ana C. A.; Dias, L. G.; Dias, Teresa; Peres, António M.. "Discrimination of
three bacteria species using a potentiometric electronic tongue". 2019.
- Anjos, Ofélia; Paula, Vanessa B.; Dias, Teresa; Estevinho, Leticia M.. "Comparison of the quality of bee pollen stored frozen
and dried". 2019.
- Anjos, Ofélia; Paula, Vanessa; Dias, Teresa; Estevinho, Leticia M.. "Comparison of the quality of bee pollen stored frozen
and dried". 2019.
- Teixeira, Guilherme Gobbi; Katel, Anna; Veloso, Ana C.A.; Dias, L.G.; Dias, Teresa; Peres, António M.. "Discrimination of
three bacteria species using a potentiometric electronic tongue". 2019.
- Anjos, Ofélia; Maria, G. Campos; Dias, Teresa; Estevinho, Leticia M.. "Variation of lipids indexes in pollen with its botanical
origin". 2017.
10.1055/s-0037-1608202
- Anjos, Ofélia; Maria, G. Campos; Dias, Teresa; Estevinho, Leticia M.. "Variation of lipids indexes in pollen with its botanical
origin". 2017.
10.1055/s-0037-1608202
- Lama, Aelina; Silvério, Sara; Veloso, Ana C.A.; Rodrigues, Lígia R.; Dias, Teresa; Peres, António M.. "Monitoring fructooligossacharides
production using Aspergillus aculeatus by HPLC ELSD". 2017.
- Meftah, Sana; Abid, Salwa; Dias, Teresa; Rodrigues, Paula. "Efeito de uma cultura starter e de leveduras nativas na produção
de Ocratoxina A por Penicillium nordicum em produtos cárneos". 2017.
- Panov, Dimitriy; Dias, L.G.; Pereira, Ana Paula; Lopes-da-Silva, M.F.; Peres, António M.; Estevinho, Leticia M.; Dias, Teresa.
"The effects of starter culture on the biogenic amine accumulation in traditional Portuguese dry sausages". 2017.
- Lama, Aelina; Silvério, Sara; Veloso, Ana C.A.; Rodrigues, Lígia R.; Dias, Teresa; Peres, António M.. "Monitoring fructooligossacharides
production using Aspergillus aculeatus by HPLC-ELSD". 2017.
- Panov, Dmitriy; Dias, L.G.; Pereira, Ana Paula; Lopes-da-Silva, M.F.; Peres, António M.; Estevinho, Leticia M.; Dias, Teresa.
"The effects of starter culture on the biogenic amine accumulation in traditional Portuguese dry-sausages". 2017.
- Vasconcelos, Lia Inês Machado; Silva-Buzanello, R.A.; Kalschne, D.L.; Dias, Teresa; Canan, Cristiane; Corso, M.P.. "Encapsulation
efficiency of Lactobacillus plantarum microencapsulado in Acrycoat S100". 2016.
- Meftah, Sana; Abid, Salwa; Dias, Teresa; Rodrigues, Paula. "Efeito de uma cultura starter e de leveduras nativas na produção
de Ocratoxina A por Penicillium nordicum em produtos cárneos". 2016.
- Lama, Aelina; Dias, Teresa; Peres, António M.. "Antioxidant and chealting activities of fermentation broths containing fructooligossacharides".
2016.
- Lama, Aelina; Dias, Teresa; Peres, António M.. "Antioxidant and chealting activities of fermentation broths containing fructooligossacharides".
2016.
- Cadavez, Vasco; Pereira, Ana Paula; Gonzales-Barron, Ursula; Dias, Teresa. "Influence of starter culture and ripening temperature
on survival of L. monocytognes in traditional Portuguese dry-feremnted sausage". 2016.
- Vasconcelos, Lia Inês Machado; Silva-Buzanello, R.A.; Kalschne, D.L.; Biasuz, I.; Dias, Teresa; Canan, Cristiane; Corso, M.P..
"Morfologia de microcápsulas de Lactobacillus plantarum". 2016.
- Meftah, Sana; Abid, Salwa; Dias, Teresa; Rodrigues, Paula. "Effect of commercial starter cultures and native yeasts on Ochratoxin
A production in meat products". 2016.
- Pires, Preciosa; Araújo, José Pedro Pinto; Barros, M.; Fernandes, E.; Cerqueira, Joaquim; Cadavez, Vasco; Gonzales-Barron,
Ursula; Dias, Teresa. "Composición de los aditivos en embutido fermentado portugués (chouriço) despues del secado". 2015.
- Pereira, Ana Paula; Cadavez, Vasco; Gonzales-Barron, Ursula; Dias, Teresa. "Influence of starter culture and ripening temperature
on the survival of L. monocytogenes in traditional Portuguese dry-fermented sausages". 2015.
- Pires, Preciosa; Araújo, J.P.; Barros, M.; Fernandes, E.; Cerqueira, Joaquim; Cadavez, Vasco; Gonzales-Barron, Ursula; Dias,
Teresa. "Composición de los aditivos en embutido fermentado portugués (chouriço) después del secado". 2015.
- Cadavez, Vasco; Pereira, Ana Paula; Gomes, Aline; Lopes-da-Silva, M.F.; Estevinho, Leticia M.; Gonzales-Barron, Ursula; Dias,
Teresa. "Contaminación por Staphylococcus aureus en el procesamiento de un embutido fermentado português [linguiça]". 2015.
- Fonseca, Ângela Rafaela Pereira da; Estevinho, Leticia M.; Pereira, Ana Paula; Dias, Teresa. "Reutilização de células imobilizadas
na produção de hidromel". 2013.
- Feás, Xesús; Seijas, Julio; Vázquez-Tato, Maria Pilar; Dias, Teresa; Estevinho, Leticia M.. "Evaluation of the effect of hidrogen
peroxide (H2O2) in the antimicrobial activity of honey". 2012.
|
Journal article |
- Meftah, Sana; Abid, Salwa; Dias, Teresa; Rodrigues, Paula. "Mechanisms underlying the effect of commercial starter cultures
and a native yeast on ochratoxin A production in meat products". (2020): http://hdl.handle.net/10198/9056.
10.1016/j.lwt.2019.108611
- Estevinho, Leticia M.; Dias, Teresa; Anjos, Ofélia. "Influence of the storage conditions (Frozen vs. Dried) in health-related
lipid indexes and antioxidants of bee pollen". (2019): http://hdl.handle.net/10198/17844.
10.1002/ejlt.201800393
- Meftah, Sana; Abid, Salwa; Dias, Teresa; Rodrigues, Paula. "Effect of dry-sausage starter culture and endogenous yeasts on
Aspergillus westerdijkiae and Penicillium nordicum growth and OTA production". (2018): http://hdl.handle.net/10198/15053.
10.1016/j.lwt.2017.08.090
- Estevinho, Letícia M.; Dias, Teresa; Anjos, O.. "Influence of the storage conditions (frozen vs dried) in health-related lipid
indexes and antioxidants of bee pollen". (2018): http://hdl.handle.net/10400.11/6454.
10.1002/ejlt.201800393
- Anjos, Ofélia; Santos, António J A; Dias, Teresa; Estevinho, Letícia M. "Application of FTIR-ATR spectroscopy on the bee pollen
characterization". Journal of Apicultural Research 56 3 (2017): 210-218. http://dx.doi.org/10.1080/00218839.2017.1289657.
10.1080/00218839.2017.1289657
- Cadavez, Vasco; Gonzales-Barron, Ursula; Pires, P.; Fernandes, E.; Pereira, Ana Paula; Gomes, Aline; Araújo, J.P.; et al.
"An assessment of the processing and physicochemical factors contributing to the microbial contamination of salpicão, a naturally-fermented
Portuguese sausage". (2016): http://hdl.handle.net/10198/13738.
10.1016/j.lwt.2016.04.038
- Gonzales-Barron, Ursula; Cadavez, Vasco; Pereira, Ana Paula; Gomes, Aline; Araújo, J.P.; Saavedra, M.J.; Estevinho, Leticia
M.; et al. "Relating physicochemical and microbiological safety indicators during processing of linguiça, a Portuguese traditional
dry-fermented sausage". (2015): http://hdl.handle.net/10198/16099.
10.1016/j.foodres.2015.11.007
- Gomes, Teresa; Dias, Teresa; Cadavez, Vasco; Andrade, João Verdial; Morais, Jorge Sá; Ramalhosa, Elsa; Estevinho, Leticia
M.. "Influence of sweetness and ethanol content on mead acceptability". (2015): http://hdl.handle.net/10198/14168.
10.1515/pjfns-2015-0006
- Ferreira, Vânia; Barbosa, Joana; Silva, Joana; Vendeiro, Sandra; Mota, Ana; Silva, Fátima; João Monteiro, Maria; et al. "Microbiological
and physicochemical aspects of “salpicão”, a traditional dry sausage produced in the northeast of Portugal". Journal of
International Scientific Publications 3 (2015): http://hdl.handle.net/10198/12925.
Published
- Correia, Daniela M.; Dias, L.G.; Veloso, Ana C.A.; Dias, Teresa; Rocha, Isabel; Rodrigues, Lígia R.; Peres, António M.. "Dietary
sugars analysis: quantification of fructooligossacharides during fermentation by HPLC-RI method". (2014): http://hdl.handle.net/10198/11823.
http://dx.doi.org/10.3389/fnut.2014.00011
- Gomes, Teresa; Barradas, Carla; Dias, Teresa; Andrade, João Verdial; Morais, Jorge Sá; Ramalhosa, Elsa; Estevinho, Leticia
M.. "Optimization of mead production using response surface methodology". (2013): http://hdl.handle.net/10198/8717.
http://dx.doi.org/10.1016/j.fct.2013.06.034
- Moreira, Leandro L.; Dias, Teresa; Dias, Luís G.; Rogão, Mónica; Da Silva, José P.; Estevinho, Letícia M.. "Propolis influence
on erythrocyte membrane disorder (hereditary spherocytosis): A first approach". Food and Chemical Toxicology 49 2 (2011):
520-526. http://dx.doi.org/10.1016/j.fct.2010.11.042.
10.1016/j.fct.2010.11.042
- Dias, Joaquina Teresa Gaudêncio. "Mead production: comparison of different production scales: preliminary results". FoodSim'2010
(2010): http://hdl.handle.net/10198/3680.
Published
- Pereira, Ana Paula; Dias, Teresa; Andrade, João; Ramalhosa, Elsa; Estevinho, Letícia M.. "Mead production: Selection and characterization
assays of Saccharomyces cerevisiae strains". Food and Chemical Toxicology 47 8 (2009): 2057-2063. http://dx.doi.org/10.1016/j.fct.2009.05.028.
10.1016/j.fct.2009.05.028
- Carneiro, Sonia; Amaral, Antonio; Veloso, Ana; Dias, Teresa; Peres, Antonio; Ferreira, Eugenio; Rocha, Isabel. "Assessment
of Physiological Conditions in E. Coli Fermentations by". Biotechnology Progress 1 (2009): 882-891.
Published
- Dias, Joaquina Teresa Gaudêncio; Eliseo Costa; Daniel Oliveira. "Pesquisa de Giardia lamblia em Humanos e bovinos na região
de Bragança". Bioanálise 2 2 (2007): 67-69.
Published
|
Thesis / Dissertation |
- Dias, Joaquina Teresa Gaudêncio. "Functionalization of Spider silk using Enzymatic Sortase A coupling". Master, Instituto
Politécnico de Bragança, 2017. http://hdl.handle.net/10198/14768.
- Dias, Joaquina Teresa Gaudêncio. "Screening of fungi with potential for producing fructooligosaccharides with enhanced bioactive
activity". Degree, Instituto Politécnico de Bragança, 2017. http://hdl.handle.net/10198/14398.
- Vasconcelos, Lia Inês Machado. "Microencapsulação de Lactobacillus plantarum BG 112 com Acrycoat® S100 para aplicação como
probiótico em salame". Master, 2017. http://hdl.handle.net/10198/14810.
- Meftah, Sana. "Effect of commercial starter cultures and native yeasts on ochratoxin a production by aspergillus westerdijkiae
and penicillium nordicum in meat products". Master, 2015. http://hdl.handle.net/10198/13143.
- Dias, Joaquina Teresa Gaudêncio. "Reutilização de células imobilizadas na produção de hidromel". Master, Instituto Politécnico
de Bragança Escola Superior Agrária, 2013. http://hdl.handle.net/10198/9764.
- Dias, Joaquina Teresa Gaudêncio. "Análisis microbiológico para control cualitativo de carne ovina y caprina seca y salada".
Master, Instituto Politécnico de Bragança Escola Superior Agrária, 2012. http://hdl.handle.net/10198/8729.
- Dias, Joaquina Teresa Gaudêncio. "Contributo para o estudo qualitativo de carnes secas salgadas de ovino e caprino: composição
química e análise microbiológica". Master, Instituto Politécnico de Bragança Escola Superior Agrária, 2011. http://hdl.handle.net/10198/6804.
- Dias, Joaquina Teresa Gaudêncio. "Clonagem e análise da expressão homóloga e heterólga da endo-1,3-beta-D-glucanase de Phytophora
cinnamomi". Master, Instituto Politécnico de Bragança, 2011.
- Dias, Joaquina Teresa Gaudêncio. "Selecção e Caracterização de Leveduras para a produção de hidromel". Master, Instituto Politécnico
de Bragança Escola Superior Agrária, 2009.
|