Identification
Personal identification
- Full name
- Ana Lídia Vargas Castanho
Citation names
- Castanho, Ana
Author identifiers
- Ciência ID
- B114-EFCA-74AA
- ORCID iD
- 0000-0001-6196-6333
- Researcher Id
- G-4782-2019
Addresses
- Rua Sofia Carvalho 13, 3 Dto, 1495-122, Algés, Lisboa, Portugal (Personal)
Knowledge fields
- Engineering and Technology - Other Engineering and Technologies - Food and Beverages
Languages
Language | Speaking | Reading | Writing | Listening | Peer-review |
---|---|---|---|---|---|
English | Intermediate (B1) | Intermediate (B1) | Intermediate (B1) | Intermediate (B1) | |
French | Beginner (A1) | Beginner (A1) | Beginner (A1) | Beginner (A1) |
Education
Degree | Classification | |
---|---|---|
2017 - 2023/10/27
Concluded
|
Ciências do Consumo Alimentar e Nutrição (Doutoramento)
Universidade do Porto Faculdade de Ciências da Nutrição e Alimentação, Portugal
"DIS!ArrozPortuguês – Design, Innovation and Health, an approach in
Food Design Thinking to promote Portuguese rice" (THESIS/DISSERTATION)
|
|
2015
Concluded
|
Inovação em Artes e Ciências Culinárias (Mestrado)
Major in Sem especialização
Escola Superior de Hotelaria e Turismo do Estoril, Portugal
"Implicações do processamento na qualidade nutricional e organolética de 3 variedades tradicionais de feijão comum" (THESIS/DISSERTATION)
|
|
2013
Concluded
|
Produção Alimentar em Restauração (Licenciatura)
Escola Superior de Hotelaria e Turismo do Estoril, Portugal
"n/a" (THESIS/DISSERTATION)
|
16 |
2006 - 2009
Attended
|
Arquitectura e Computação (Mestrado)
ISCTE-Instituto Universitário de Lisboa, Portugal
|
|
2003 - 2006
Concluded
|
Ciências e Técnicas de Arquitectura (Licenciatura)
ISCTE-Instituto Universitário de Lisboa, Portugal
|
Affiliation
Science
Category Host institution |
Employer | |
---|---|---|
2016/09 - Current | Researcher (Research) | Universidade do Porto GreenUPorto Centro de Investigação em Produção Agroalimentar Sustentável, Portugal |
Projects
Grant
Designation | Funders | |
---|---|---|
2016 - 2016 | Development of a comprehensive quality knowledge system for rice cultivars using image, physico-chemical, chemometric and
sensory tools to improve crop quality and value of utilisation (BEST-RICE-4-LIFE)
RECI/AGR-TEC/0285/2012
Research Fellow
Instituto Nacional de Investigação Agrária e Veterinária, Portugal
|
Fundação para a Ciência e a Tecnologia
Concluded
|
Contract
Designation | Funders | |
---|---|---|
2017/03/01 - 2022/08/03 | DIS!ArrozPortuguês -Design, Inovação e Saúde, Uma abordagem em Food Design Thinking para promover o Arroz Português
SFRH/BD/120929/2016
|
Fundação para a Ciência e a Tecnologia
Concluded
|
Other
Designation | Funders | |
---|---|---|
2017 - 2019 | Desenvolvimento de produtos de arroz com baixo índice de glicémia
C30/2015/17931
Other
Instituto Nacional de Investigação Agrária e Veterinária, Portugal
Universidade do Porto, Portugal |
Agência Nacional de Inovação SA |
Outputs
Publications
Conference paper |
|
Conference poster |
|
Journal article |
|
Newspaper article |
|
Thesis / Dissertation |
|
Other
Other output |
|
Activities
Jury of academic degree
Topic Role |
Candidate name (Type of degree) Institution / Organization |
|
---|---|---|
2024 | Opções Vegan na Restauração: Procura, Oferta e Inovação na Cidade de Setúbal
(Thesis) Arguer
|
Joana Filipa Ferro Antunes (Master)
Escola Superior de Hotelaria e Turismo do Estoril, Portugal
|
2024 | Desenvolvimento de um produto de pastelaria sem adição de açúcares refinados e sem glúten: estudo de viabilidade e aceitação
(Thesis) Arguer
|
Ana Rita Neves Miguel (Master)
Escola Superior de Hotelaria e Turismo do Estoril, Portugal
|
2023 | Da tradição à inovação: acompanhamento do processo de desenvolvimento de gelado de Bolo Rei
(Thesis) Arguer
|
Lino Real Carvalho (Master)
Escola Superior de Hotelaria e Turismo do Estoril, Portugal
|
Distinctions
Other distinction
2014 | Merit-based Grant
Escola Superior de Hotelaria e Turismo do Estoril, Portugal
|