Identificação
Identificação pessoal
- Nome completo
- Miguel Ângelo Rodrigues Pinto de Faria
- Data de nascimento
- 1972/03/13
- Género
- Masculino
Nomes de citação
- Faria, MA
Identificadores de autor
- Ciência ID
- 261E-AF78-2EB2
- ORCID iD
- 0000-0001-9366-0443
- Researcher Id
- J-3371-2013
Endereços de correio eletrónico
- mfaria@ff.up.pt (Profissional)
Telefones
- Telefone
-
- 220428639 (Profissional)
Moradas
- LAQV-REQUIMTE / Faculty of Pharmacy, Laboratório de Bromatologia e Hidrologia, University of Porto. Rua de Jorge Viterbo Ferreira, 228, 4050-313, Porto, Porto, Portugal (Profissional)
Websites
- http://www.i3a-laqv.pt/Group_Miguel_Faria/Group_Miguel_Faria (Profissional)
Domínios de atuação
- Ciências Agrárias - Outras Ciências Agrárias
- Ciências Médicas e da Saúde - Ciências da Saúde - Nutrição e Dietética
- Ciências Agrárias - Biotecnologia Agrária e Alimentar
Idiomas
Idioma | Conversação | Leitura | Escrita | Compreensão | Peer-review |
---|---|---|---|---|---|
Português (Idioma materno) | |||||
Inglês | Utilizador proficiente (C1) | Utilizador proficiente (C2) | Utilizador proficiente (C2) | Utilizador proficiente (C2) | Utilizador proficiente (C1) |
Francês | Utilizador independente (B2) | Utilizador proficiente (C1) | Utilizador independente (B2) | Utilizador proficiente (C1) | Utilizador independente (B2) |
Formação
Grau | Classificação | |
---|---|---|
2005/12/21
Concluído
|
Nutrição e Química dos Alimentos (Doutoramento)
Especialização em Nutrição e Química dos Alimentos
Universidade do Porto Faculdade de Farmácia, Portugal
"Desenvolvimento de Métodos de Biologia Molecular para a Identificação de Castas e Clones de Videira - Aplicação ao Estudo
da Autenticidade de Mostos e Vinhos" (TESE/DISSERTAÇÃO)
|
unanimity |
1996/07/31
Concluído
|
Ciências Farmacêuticas (Licenciatura)
Universidade do Porto Faculdade de Farmácia, Portugal
|
15 |
Percurso profissional
Ciência
Categoria Profissional Instituição de acolhimento |
Empregador | |
---|---|---|
2024/05/01 - Atual | Investigador Auxiliar (carreira) (Investigação) | REQUIMTE LAQV Porto, Portugal |
Universidade do Porto Faculdade de Farmácia, Portugal | ||
2019/03/01 - 2024/04/30 | Investigador (Investigação) | REQUIMTE LAQV Porto, Portugal |
Universidade do Porto Faculdade de Farmácia, Portugal | ||
2017/02/01 - 2019/02/28 | Investigador (Investigação) | Universidade do Porto Instituto de Ciências e Tecnologias Agrárias e Agro-Alimentares, Portugal |
2016/02/01 - 2017/01/31 | Pós-doutorado (Investigação) | REQUIMTE LAQV Porto, Portugal |
2015/07/01 - 2016/01/31 | Investigador visitante (Investigação) | REQUIMTE LAQV Porto, Portugal |
2013/09/01 - 2015/06/30 | Investigador (Investigação) | REQUIMTE LAQV Porto, Portugal |
2012/08/01 - 2013/08/31 | Pós-doutorado (Investigação) | Universidade do Porto Centro de Investigação em Biodiversidade e Recursos Genéticos, Portugal |
2006/01/01 - 2011/12/31 | Pós-doutorado (Investigação) | REQUIMTE LAQV Porto, Portugal |
Docência no Ensino Superior
Categoria Profissional Instituição de acolhimento |
Empregador | |
---|---|---|
2019/09/01 - Atual | Professor Auxiliar Convidado (Docente Universitário) | Universidade do Porto Faculdade de Farmácia, Portugal |
Universidade do Porto Faculdade de Farmácia, Portugal | ||
2012/01/01 - 2012/07/31 | Assistente (Docente Universitário) | Universidade do Porto Faculdade de Farmácia, Portugal |
1997/01/01 - 2005/12/21 | Professor Auxiliar Convidado (Docente Universitário) | Universidade do Porto Faculdade de Farmácia, Portugal |
2004/03/01 - 2004/07/31 | Assistente (Docente Universitário) | Universidade do Porto Faculdade de Farmácia, Portugal |
2003/02/01 - 2004/02/29 | Assistente (Docente Universitário) | Universidade do Porto Faculdade de Farmácia, Portugal |
2001/10/01 - 2002/07/30 | Assistente (Docente Universitário) | Universidade do Porto Faculdade de Farmácia, Portugal |
1999/10/01 - 2000/03/30 | Assistente (Docente Universitário) | Universidade do Porto Faculdade de Farmácia, Portugal |
Projetos
Bolsa
Designação | Financiadores | |
---|---|---|
2024/01/15 - 2029/01/14 | CisWEFE-NEX - Circular Systemic Water-Energy-Food-Ecosystems (WEFE) Nexus CCRI Demonstrator for Regions facing Severe Water
Stress
HORIZON-CL6-2023-CircBio-02-1
Investigador
REQUIMTE LAQV Porto, Portugal
|
European Commission
Em curso
|
2012 - 2013 | The role of Competitive Ability in Biological Invasions: Fitness Comparison of Invasive and Non-Invasive Genotypes of Aegilops
cylindrica under Experimental Conditions
PTDC/BIA-BEC/098596/2008
Bolseiro de Integração na Investigação
|
Fundação para a Ciência e a Tecnologia |
Projeto
Designação | Financiadores | |
---|---|---|
2018/07 - Atual | DIETimpact - Diet impact on the prevention of chronic diseases: a foodomics approach.
PTDC/SAU-NUT/30322/2017
Investigador responsável
REQUIMTE LAQV Porto, Portugal
|
Fundação para a Ciência e a Tecnologia
Em curso
|
2023/01 - 2025/12 | Saliva+: Novel tools for exposure assessment of food contaminants by saliva multiple biomarker monitoring
2022.08978.PTDC.
2022.08978.PTDC.
2022.08978.PTDC
Investigador
Rede de Química e Tecnologia Laboratório Associado para a Química Verde, Portugal
Universidade do Porto Faculdade de Farmácia, Portugal Instituto Politécnico de Santarém Escola Superior Agrária, Portugal |
Fundação para a Ciência e a Tecnologia
Em curso
|
2023/01 - 2025/12 | Carbon paper and carbon cloth-based sensor for pharmaceutical pollutants: Novel green tools to guarantee fish safety and surveil
ecosystems.
2022.07089.PTDC.
2022.07089.PTDC.
Investigador
REQUIMTE LAQV Porto, Portugal
|
Fundação para a Ciência e a Tecnologia
Em curso
|
2023/01 - 2025/12 | Sensores baseados em papel e tecido de fibra de carbono para poluentes farmacêuticos: novas plataformas sustentáveis para
garantir a segurança alimentar do peixe e vigiar ecossistemas
2022.07089.PTDC
Universidade Nova de Lisboa Associação para a Inovação e Desenvolvimento da FCT, Portugal
Rede de Química e Tecnologia Laboratório Associado para a Química Verde, Portugal |
Fundação para a Ciência e a Tecnologia
Em curso
|
2022/01 - 2025/01 | PTDC/CVT-CVT/2660/2021 - MYCOFISH - Incidence, bioavailability and mitigation strategies for mycotoxins in farmed fish and
feeds: Gilthead seabream as case study
PTDC/CVT-CVT/2660/2021
PTDC/CVT-CVT/2660/2021
Investigador
REQUIMTE LAQV Porto, Portugal
|
Fundação para a Ciência e a Tecnologia
Em curso
|
2022/01/01 - 2024/12/31 | PTDC/BAA-AGR/4005/2021 - Improving strategies to unveil, predict and modulate/mitigate the allergenicity foods towards the
development of new HYPOALLERGENic formulations
PTDC/BAA-AGR/4005/2021
PTDC/BAA-AGR/4005/2021
Investigador
REQUIMTE LAQV Porto, Portugal
|
Fundação para a Ciência e a Tecnologia
Em curso
|
2020/01/01 - 2023/12/31 | UIDB/50006/2020 - Laboratório Associado para a Química Verde - Tecnologias e Processos Limpos Associated Laboratory for Green
Chemistry - Clean Technologies and Processes
UIDB/50006/2020
Investigador
REQUIMTE LAQV Porto, Portugal
|
Fundação para a Ciência e a Tecnologia
Em curso
|
2020/01/01 - 2023/12/31 | UIDP/50006/2020 - Associated Laboratory for Green Chemistry - Clean Technologies and Processes
UIDP/50006/2020
UIDP/50006/2020
Investigador
REQUIMTE LAQV Porto, Portugal
|
Fundação para a Ciência e a Tecnologia
Em curso
|
2020/09 - 2023/08 | AgriFood XXI
NORTE-01-0145-FEDER-000041
NORTE-01-0145-FEDER-000041
Investigador
REQUIMTE LAQV Porto, Portugal
|
Comissao de Coordenacao e Desenvolvimento Regional do Norte
Em curso
|
2021/06/01 - 2023/05/31 | Healthy&ValorFOOD
NORTE-01-0145-FEDER-000052
Investigador
REQUIMTE LAQV Porto, Portugal
|
|
2020/06/01 - 2023/05/31 | cLabel+ - Clean Label Food: Alimentos inovadores "clean label" naturais, nutritivos e orientados para o consumidor
POCI-01-0247-FEDER-046080
Investigador
REQUIMTE LAQV Porto, Portugal
|
|
2021/03/01 - 2023/02/28 | DIETxPOSOME - Explore the impact of DIETary-eXPOSOME on chronic inflammation assessed through in vitro assays and mathematical
modelling
PTDC/SAU-NUT/6061/2020
Investigador responsável
REQUIMTE LAQV Porto, Portugal
|
Fundação para a Ciência e a Tecnologia
Em curso
|
2018/10/01 - 2022/09/30 | MOR2020 - Valorization of the protein fraction from Moringa oleifera
ETA/32567/2017
Investigador responsável
REQUIMTE LAQV Porto, Portugal
|
Ministério da Ciência Tecnologia e Ensino Superior |
2017 - 2020 | SeafoodTOMORROW (Nutritious, safe and sustainable seafood for consumers of tomorrow)
Investigador
Universidade do Porto Instituto de Ciências e Tecnologias Agrárias e Agro-Alimentares, Portugal
|
EU Framework Programme for Research and Innovation Euratom
Em curso
|
2019/01/01 - 2019/12/31 | Laboratório Associado para a Química Verde - Tecnologias e Processos Limpos
UID/QUI/50006/2019
LA/P/0008/2020
Universidade do Porto Faculdade de Ciências, Portugal
Rede de Química e Tecnologia Laboratório Associado para a Química Verde, Portugal Universidade Nova de Lisboa, Portugal Universidade do Porto Instituto de Ciências Tecnologias e Agroambiente, Portugal Universidade de Aveiro, Portugal Universidade de Évora, Portugal Unidade de Investigação Vidro e Cerâmica para as Artes, Portugal Universidade de Lisboa Instituto Dom Luiz, Portugal Universidade Nova de Lisboa Associação para a Inovação e Desenvolvimento da FCT, Portugal |
Fundação para a Ciência e a Tecnologia
Concluído
|
2016/01/01 - 2019/12/31 | FoodnanoHEALTH
NORTE-01-0145-FEDER-000011/FEDER
Investigador
|
Concluído
|
2015/01/01 - 2019/12/31 | UID/QUI/50006/2013
UID/QUI/50006/2013
Investigador
REQUIMTE LAQV Porto, Portugal
|
Concluído
|
2013/01/01 - 2016/12/31 | Food Science
NORTE-07-0124-FEDER-000069/FEDER
Investigador
|
Concluído
|
2013 - 2016 | ECSafeSEAFOOD (Contaminants in seafood and their impact on public health - The Ocean of Tomorrow)
Investigador
|
EU Framework Programme for Research and Innovation Euratom
Concluído
|
2011/01/01 - 2012/12/31 | Strategic Project - LA 6 - 2011-2012
PEst-C/EQB/LA0006/2011
Universidade Nova de Lisboa Faculdade de Ciências e Tecnologia, Portugal
Universidade do Porto Instituto de Ciências Tecnologias e Agroambiente, Portugal Rede de Química e Tecnologia Laboratório Associado para a Química Verde, Portugal |
Fundação para a Ciência e a Tecnologia
Concluído
|
2009 - 2010 | DNA barcodes in the authentication of foods
Totta University of Porto - DNAbarcodes
Investigador responsável
REQUIMTE LAQV Porto, Portugal
|
Banco Santander Totta
Concluído
|
2005/09/01 - 2008/08/31 | Estudo Filogenético de Leguminosas em Portugal
POCI/AGR/56696/2004
Centro de Investigação em Biodiversidade e Recursos Genéticos, Portugal
Universidade do Porto Instituto de Ciências Tecnologias e Agroambiente, Portugal |
Fundação para a Ciência e a Tecnologia
Concluído
|
2005/01/01 - 2008/06/30 | Assessing the dietary exposure of Portuguese consumers to acrylamide. Improvement, development and validation of rapid screening
procedures and confirmatory analytical methodologies.
POCI/AGR/61543/2004
Universidade do Porto Instituto de Ciências Tecnologias e Agroambiente, Portugal
REQUIMTE LAQV Porto, Portugal |
Fundação para a Ciência e a Tecnologia
Concluído
|
2003 - 2005 | Phylogenetic studies of legumes in Portugal
POCTI/AGR/55696/2004
Investigador
|
Fundação para a Ciência e a Tecnologia |
Outro
Designação | Financiadores | |
---|---|---|
2021/01/01 - Atual | ESFRI - Food, Nutrition and Health - RI
Investigador
REQUIMTE LAQV Porto, Portugal
|
|
2018/07/01 - Atual | INFOGEST - Improving health properties of food by sharing our knowledge on the digestive process International Network.
Investigador
|
|
2022/10/18 - 2026/10/17 | ACRYRED - Reducing acrylamide exposure of consumers by a cereals supply-chain approach targeting asparagine.
Investigador
REQUIMTE LAQV Porto, Portugal
|
Em curso
|
2020/04/01 - 2023/03/31 | ERA-HDHL (2019): Food and Nutrition Security Knowledge Hub
Investigador
REQUIMTE LAQV Porto, Portugal
|
Joint Programming Initiative A Healthy Diet for a Healthy Life |
2006 - 2009 | MoniQA ("Monitoring and Quality Assurance in the Food Supply Chain”)
Outra
|
Concluído
|
Produções
Publicações
Artigo em conferência |
|
Artigo em revista |
|
Capítulo de livro |
|
Poster em conferência |
|
Resumo em conferência |
|
Outros
Conjunto de dados |
|
Atividades
Orientação
Título / Tema Papel desempenhado |
Curso (Tipo) Instituição / Organização |
|
---|---|---|
2022/01/01 - Atual | The impact of different types of woods on the biochemicals and sensorial characteristics of maturated beers
Orientador
|
|
2021/09/15 - Atual | Toxicological interactions of food contaminants in neurotoxicity in vitro
Orientador
|
Mestrado em Controlo de Qualidade (Mestrado)
Universidade do Porto Faculdade de Farmácia, Portugal
|
2021/01/01 - Atual | Impact of climate stress on plant foods bioactivity: The Xenohormesis and Nutritional Dark Matter Hypothesis
Coorientador
|
PhD (Doutoramento)
Universidade do Porto Faculdade de Farmácia, Portugal
|
2020/04/01 - Atual | Penicillium mycotoxins in rice: occurrence, influence of storage and exposure assessment
Coorientador
|
Universidade do Porto Faculdade de Farmácia, Portugal
|
2020/04/01 - Atual | Emerging mycotoxins in infant and children foods: occurrence, bioavailability and exposure
Coorientador
|
Universidade do Porto Faculdade de Farmácia, Portugal
|
2018 - Atual | Beer bioactivity and strategies for its improvement
Orientador de Pedro Nicola
|
Universidade do Porto Faculdade de Farmácia, Portugal
|
2017 - Atual | Effect of novel domestic cooking processes on nutrients and contaminants bioavailability
Coorientador de Madalena Sobral
|
Universidade do Porto Faculdade de Farmácia, Portugal
|
2022/02/01 - 2026/01/31 | Mycotoxins in aquaculture: occurrence, in vitro bioavailability in fish and humans, mitigation strategies
Coorientador
|
PhD (Doutoramento)
REQUIMTE LAQV Porto, Portugal
|
2016 - 2019/07/15 | Physicochemical, molecular and sensorial characterization of a Portuguese collection of Hops
Coorientador de Julio Machado
|
Universidade do Porto Faculdade de Farmácia, Portugal
|
2018 - 2018 | Bioactivity interactions of the main bioactives found in Blackcurrants (Ribes nigrum)
Orientador de Bojana Miladinovic (Post-Doc)
|
|
2018 - 2018 | Characterization of the anti-proliferative activity in a collection of Portuguese wild Hops
Orientador de Valeria Cozzuto
|
Università degli Studi di Roma La Sapienza Facoltà di Farmacia e Medicina, Itália
|
2015 - 2018 | Development of a specific DNA based method for Piper nigrum authentication
Orientador de Ana Sousa
|
Universidade do Porto Faculdade de Farmácia, Portugal
|
2014 - 2016 | Development of a fast DNA HRMA based methodology for codfish products authentication
Orientador de Cláudia Tomás
|
Universidade do Porto Faculdade de Farmácia, Portugal
|
2008 - 2010 | Evaluation of the genetic diversity of O.europaea by SSR markers
Orientador
|
Universidade do Porto Faculdade de Ciências, Portugal
|
2008 - 2010 | Detection of milk allergens in processed fruit products by DNA based RT-PCR techniques
Orientador
|
Universidade do Porto Faculdade de Farmácia, Portugal
|
2006 - 2008 | Molecular characterization of the Portugueses Juglans regia germplasm using SSR markers
Orientador
|
Universidade do Porto Faculdade de Farmácia, Portugal
|
2004 - 2006 | Assessment of the alicin content in clonal populations of garlic
Coorientador de Aida Reis
|
Universidade do Porto Faculdade de Farmácia, Portugal
|
Organização de evento
Nome do evento Tipo de evento (Tipo de participação) |
Instituição / Organização | |
---|---|---|
2024/04/09 - 2024/04/11 | The 8th International Conference on Food Digestion (ICFD2024) will be held in the city of Porto, Portugal, on the 9-11th April
2024. This conference is a major event in the field of Food, Nutrition and Health, and it is held every 2 years and joins
around 300 participants. It is organized in the frame of the renowned INFOGEST research network (www.cost-infogest.eu), whose
objective is to “improve the health properties of food by sharing our knowledge on the digestive process”. INFOGEST is a global
network of approximately 700 research scientists. (2024/04/09 - 2024/04/11)
Conferência (Coorganizador)
|
Universidade do Porto Faculdade de Farmácia, Portugal REQUIMTE LAQV Porto, Portugal |
Participação em evento
Descrição da atividade Tipo de evento |
Nome do evento Instituição / Organização |
|
---|---|---|
2021/09/27 - 2021/09/28 | ICFC2021 - 4th International Conference on Food Contaminants
Conferência
|
ICFC2021 - 4th International Conference on Food Contaminants
Instituto Nacional de Saúde Dr. RIcardo Jorge, Portugal
|
2021/05/05 - 2021/05/07 | IJUP’21 – 14º Encontro de Investigação Jovem da Universidade do Porto
Congresso
|
IJUP’21 – 14º Encontro de Investigação Jovem da Universidade do Porto
Universidade do Porto, Portugal
|
2019/10/08 - 2019/10/10 | Standardized in vitro semi-dynamic digestion protocol and digestive enzymes activities - Infogest Training School, , Alan
Mackie, University of Leeds; Neil Rigby, University of Leeds, Charlotte Egger, AGROSCOPE; Olivia Mènard, INRA; Isidra Recio,
CIAL
Oficina (workshop)
|
Standardized in vitro semi-dynamic digestion protocol and digestive enzymes activities - Infogest Training School
Institute of Food Science Research (CIAL), Espanha
|
2013/05/20 - 2013/05/23 | Transcriptome Assembly, Automatic Annotation and Data Mining- Gulbenkian Training Program in Bioinformatics (GTPB),
Oficina (workshop)
|
Instituto Gulbenkian de Ciência, Portugal
|
2013/05/20 - 2013/05/23 | Transcriptome Assembly, Automatic Annotation and Data Mining- Gulbenkian Training Program in Bioinformatics (GTPB), Instituto
Gulbekian da Ciência (IGC). Ana Conesa, Group Leader at the Institute of Computational Genomics (CIPF) in Valencia, and Fernando
García-Alcalde, Max Planck Institute for Infection Biology in Berlin (Germany)
Oficina (workshop)
|
Transcriptome Assembly, Automatic Annotation and Data Mining- Gulbenkian Training Program in Bioinformatics (GTPB),
Instituto Gulbenkian de Ciência, Portugal
|
2010/05 - 2010/05 | "Critical Thinking", Workshop organized by the Engineering Faculty. Dr. Susan Zvacek, University of Kansas (EUA).
Oficina (workshop)
|
"Critical Thinking"
Universidade do Porto Faculdade de Engenharia, Portugal
|
2006/05/29 - 2006/06/02 | Introduction to Bioinformatics - Gulbenkian Training Program in Bioinformatics (GTPB)
Oficina (workshop)
|
Introduction to Bioinformatics GTPB
Instituto Gulbenkian de Ciência, Portugal
|
1996/07/08 - 1996/07/19 | Clinical and Drud Toxicology Course
Oficina (workshop)
|
Clinical and Drud Toxicology Course
Universidade do Porto Faculdade de Farmácia, Portugal
|
Júri de grau académico
Tema Tipo de participação |
Nome do candidato (Tipo de grau) Instituição / Organização |
|
---|---|---|
2023/05/31 | Authenticity of Plant Food Supplements: Advanced genomic and chemical approaches to assess their botanical origin
Arguente principal
|
Liliana Gonçalves Grazina (Doutoramento)
Universidade do Porto Faculdade de Farmácia, Portugal
|
2021/12/31 | Study, analysis, biological evaluation, and formulation of nutraceuticals from unconventional foods and byproducts of mediterranean
area food matrices
Arguente
|
Francesca Curci (Doutoramento)
Università degli Studi di Bari Aldo Moro, Itália
|
2021/11/17 | Ediblo insects as new sources of food allergens: Detection and allergenic potential of the Iarvae of Tenebrio molitor
Arguente principal
|
Mónica Barroca Monteiro Valverde de Moura (Mestrado)
Universidade do Porto Faculdade de Ciências, Portugal
|
2021/07/27 | Utilização de Técnica de droplet digital PCR na quantificação de espécies em produtos de origem avícola
Arguente principal
|
Filipa Marques Veloso (Mestrado)
Universidade de Coimbra Faculdade de Farmácia, Portugal
|
2020/12/17 | Cerveja sem glúten: da pesquisa dos fatores inibidores do consumo ao desenvolvimento de um novo produto
Arguente principal
|
Ana Luísa Campos Rebelo (Mestrado)
Universidade do Porto Faculdade de Ciências, Portugal
|
2020/09/23 | IMPACTE DO SÉSAMO COMO ALIMENTO ALERGÉNICO
Arguente principal
|
Daniela da Silva Mendes (Mestrado)
Universidade do Porto Faculdade de Farmácia, Portugal
|
2018 | A análise multielementar no controlo de qualidade e certificação da origem geográfica dos Vinhos Verdes
Arguente principal
|
Diana Barbosa Gonçalves (Mestrado)
Universidade do Porto Faculdade de Farmácia, Portugal
|
2018 | Aplicação da técnica de droplet digital PCR na autenticação de produtos cárneos
Arguente principal
|
Pedro Bem-Haja Ribeiro (Mestrado)
Universidade de Coimbra Faculdade de Farmácia, Portugal
|
2014 | Master Degree in Quality Control -FFUP
Arguente principal
|
Ana Raquel Rodrigues Santana (Mestrado)
Universidade do Porto Faculdade de Farmácia, Portugal
|
2014 | Master Degree in Quality Control (FFUP)
Arguente principal
|
Maria do Rosário Machado Lopes (Mestrado)
Universidade do Porto Faculdade de Farmácia, Portugal
|
2014 | Master Degree in Quality Control (FFUP)
Arguente principal
|
Mafalda Jacob Galante de Queiroz (Mestrado)
Universidade do Porto Faculdade de Farmácia, Portugal
|
2011 | Chemical and phylogenetic studies of Portuguese legumes: application of molecular biology techniques and assessment of isoflavones
composition by HPLC-DAD
Arguente principal
|
Tatiana Visnevschi-Necrasov (Doutoramento)
Universidade do Porto, Portugal
|
2011 | M.Sc. Quality Control (MQC-FFUP)
Arguente principal
|
Sílvia Maria da Silva Pereira Faria (Mestrado)
Universidade do Porto Faculdade de Farmácia, Portugal
|
2006 | Several 1st year dissertations for the Master Degree in Pharmaceutical Sciences and Quality Control
Arguente principal
|
Several (Outro)
Universidade do Porto Faculdade de Farmácia, Portugal
|
Arbitragem científica em conferência
Nome da conferência | Local da conferência | |
---|---|---|
2021/06/29 - 2021/07/02 | EUGLOH Summer School Nutrition and Food Sciences: The role of the academy to promote Health | Faculty of Pharmacy, University of Porto |
2021/05/20 - 2021/05/21 | Safe & Healthy Nutrition | Faculty of Pharmacy, University of Porto |
Arbitragem científica em revista
Nome da revista (ISSN) | Editora | |
---|---|---|
2022/01/01 - Atual | Associate Editor - Frontiers in Nutrition (2296-861X) | Frontiers Media S.A. |
2021 - Atual | Frontiers in Plant Science | Frontiers |
2020 - Atual | Frontiers in Nutrition | Frontiers |
2020 - Atual | Molecules | MDPI |
Comissão de avaliação
Descrição da atividade Tipo de assessoria |
Instituição / Organização | Entidade financiadora | |
---|---|---|---|
2021 - Atual | Invited expert evaluator for EU calls: HORIZON-CL6-2021-FARM2FORK-01-12 HORIZON-CL6-2022-FARM2FORK-01-08 | European Research Executive Agency | |
2015 - Atual | Evaluator and raporteur for COST action calls OC-2015-2 / OC-2016-1 / OC-2021-1 / OC-2022-1 / OC-2023-1
Avaliador
|
COST Association |
Outro júri / avaliação
Descrição da atividade | Instituição / Organização | |
---|---|---|
2005 - Atual | Scientific Reviewer for Journals: Journal of Agriculture and Food Chemistry Food Control Analytical and Bioanalytical Chemistry European Food Research and Technology Journal of the Science of Food and Agriculture Hereditas Applications in Plant Sciences Ecotoxicology and Environmental Safety Food Research International Environmental Pollution Scientific Reports Food and Chemical Toxicology Foods Frontiers in Nutrition |
Tutoria
Tópico | Nome do aluno | |
---|---|---|
2006 - Atual | Interships in Several topics in Food Science | Ricardo Rodrigues; Sara Carvalhosa; Sílvia Santos; Tiago Vieira; Rita Coelho; Joana Lopes |