Artigo em conferência |
- Pedro S.I, Fernandes T.A, Antunes A. M. M, Gonçalves J.C, Gominho J, Gallardo E, Anjos O,. "Comparative Analysis of the Phytochemical
Profiles in the Flowers and Pods of Acacia mearnsii". Trabalho apresentado em 13ºEncontro Nacional de Cromatografia,
Lisboa, 2023.
- Soraia I. Pedro, Eugenia Gallardo, Jorge Gominho, Ofélia Anjos. "Caracterização das partes aéreas de diferentes espécies de
Acacia". Trabalho apresentado em A4F: Acacia4FirePrev, 2023.
- Soraia I. Pedro, Carlos Antunes, Inês Pitacas, Carmo Horta, Jorge Gominho, Eugenia Gallardo and Ofélia Anjos. "USE OF ACACIA
PODS AS A SOURCE OF VEGETAL ORGANIC MATTER FOR SOIL". Trabalho apresentado em Retaste: Rethink Food Resources, Losses,
and Waste, Atenas, 2023.
- Soraia I. Pedro, Tiago Rosado, Celina Barroca, Jorge Gominho, Eugenia Gallardo and Ofélia Anjos. "Sustainable use of Acacia
retinodes and Acacia mearnsii flowers at two maturation stages". Trabalho apresentado em Zero Pollution Sustainable Territory,
2023.
- Soraia I. Pedro, Tiago A. Fernandes, José Carlos Gonçalves, Alexandra M. M. Antunes, Carmo Horta, Jorge Gominho, Eugenia.
"ACACIA SPECIES AS A SORCE OF PHENOLIC COMPOUNDS". Trabalho apresentado em 113-14th International Conference on Science,
Engineering & Technology - ICSET 2023, Cairo, 2023.
- Soraia I. Pedro, Tiago A. Fernandes, Alexandra M. M. Antunes, José Carlos Gonçalves Jorge Gominho, Eugenia Gallardo and. "COMPARISON
OF THE PERFORMANCE OF FT-RAMAN AND NIR FOR CHEMICAL SCREENING OF ACACIA PODS". Trabalho apresentado em VIII International
Congress “Engineering, Environment and Materials in Process Industry, Bosnia, 2023.
- Luís Carreira, Alcinda Neves, António Marreiros, Soukaïna El-Guendouz, Ângelo Luís, Fátima Peres, Soraia I. Pedro, Oféli.
"Chemical characterization of almond varieties natives from Algarve region". Trabalho apresentado em XVI Encontro de Quimica
dos Alimentos, Castelo Branco, 2022.
- Soraia I. Pedro, Tiago Rosado, Celina Barroca, Duarte Neiva, Jorge Gominho, Eugenia Gallardo, Ofélia Anjos. "CARACTERIZAÇÃO
DO PERFIL FENÓLICO EM EXTRATOS DE FLORES DE ACÁCIA SPP.". Trabalho apresentado em VIII Ciclo de Conferências da Faculdade
de Ciências da UBI, Covilha, 2022.
- "Bioatividade de flores de Acacia dealbata L. com potencial terapêutico". 2022.
- "FTIR-ATR and FDA applied as chemometrics techniques to distinguish ageing processes of wine spirits". Trabalho apresentado
em XV Encontro de Química dos Alimentos 2021, Madeira, 2021.
- "Aplicação de metodologias de análise de dados funcionais para explicação do efeito da madeira no envelhecimento de aguardentes".
Castelo Branco, 2021.
- Pedro, Soraia; Elisabete Coelho; Fátima Peres; Ana Machado; António Rodrigues; Dulcinea Wessel; Manuel Coimbra; Anjos, Ofélia.
"Physicochemical and nutritional characterization of pear produced in Oeste region of Portugal.". Trabalho apresentado em
International Webinar on Nutrition and Health 2021, 2021.
- Patrícia Pires; Pedro, Soraia; António Mendonça; Letícia Estevinho; Anjos, Ofélia. "Identificação de mistura de bebida vegetal
de coco e arroz por FTIR-ATR.". Trabalho apresentado em VI Ciclo de Conferências da Faculdade da Universidade da Beira
Interior (UBI)., 2019.
- Nuno Baltazar; Ana Rodrigues; Pedro, Soraia; Anjos, Ofélia. "Avaliação da qualidade de iogurtes durante o tempo de vida de
prateleira por NIR e FTIR-ATR.". Trabalho apresentado em Congresso Nacional das Escolas Superiores Agrárias, 2019.
- Pedro, Soraia; Anjos, Ofélia; Sara Canas. "Caracterização do teor de extrativos em madeiras para envelhecimento de aguardentes.".
Trabalho apresentado em Congresso Nacional das Escolas Superiores Agrárias, 2019.
- Pedro, Soraia; Cecilia Gouveia; Fátima Peres; António Ramos; Anjos, Ofélia. "Efeito das condições de armazenamento na composição
química da pera Rocha". Trabalho apresentado em Congresso Nacional das Escolas Superiores Agrárias, 2019.
- Pedro, Soraia; Cecília Gouveia; Fátima Peres; António Moitinho; Anjos, Ofélia. "Nutricional value of Rocha pear produced in
wester Portugal.". Trabalho apresentado em X Congresso CYTA/CESIA, Impulsando la investigación Y la Innovación., 2019.
- Pedro, Soraia; Cecília Gouveia; Fátima Peres; António Moitinho; Anjos, Ofélia. "Fruit fillings discrimination by spectroscopy
techniques: a first approach.". Trabalho apresentado em X Congresso CYTA/CESIA, Impulsando la investigación Y la Innovación.,
2019.
- Anjos, Ofélia; Ilda Caldeira; Pedro, Soraia; Pedro Belchior; Sara Canas. "Use of FT-RAMAN to discriminate wine spirits aged
with two different wood species.". Trabalho apresentado em X Congresso CYTA/CESIA, Impulsando la investigación Y la Innovación.,
2019.
- Pedro, Soraia; Cecília Gouveia; Fátima Peres; Anjos, Ofélia. "Chemical composition of Rocha pear stored in controlled and
modified atmosphere chamber.". Trabalho apresentado em XIV Annual CICS-UBI Symposium 2019, 2019.
- Maria Teresa Coelho; Fátima Valério; Pedro, Soraia; Anjos, Ofélia. "Application of FTIR-ATR to evaluate the carbohydrate content
in comercial peach juices.". Trabalho apresentado em XIV Annual CICS-UBI Symposium 2019, 2019.
- Pedro, Soraia; Ana Rodrigues; Fátima Peres; Anjos, Ofélia. "Desenvolvimento de iogurtes com polpa de Figo-da-índia.". Trabalho
apresentado em 1 st Internacional Meeting on I&D in the Food Sector., 2018.
- Maria Teresa Coelho; Fátima Valério; Pedro, Soraia; Anjos, Ofélia. "Nutricional composition evalution of comercial peach juices
using FTIR-ATR.". Trabalho apresentado em Food R&D in the Baltics and Beyond" - Food Balt, 2018.
- Pedro, Soraia; Ana Rodrigues; Fátima Peres; Anjos, Ofélia. "Aplicação de polpa de figo-da-índia na produção de iogurtes.".
Trabalho apresentado em Workshop Figo-da-índia, da produção à comercialização, 2018.
- Pedro, Soraia; Rodolfo Queirós; Paulo Antunes; Anjos, Ofélia. "Caracterização do Perfil Aromático de Vinhos das Castas Fonte
Cal, Rufete, Touriga Nacional e Síria Produzidos na região da Beira Interior por CG/MS.". Trabalho apresentado em III Jornadas
do Potencial Técnico e Científico do IPCB, Castelo Branco, Portugal., 2015.
|
Artigo em revista |
- Soraia Pedro; Tiago Fernandes; Ângelo Luís; AMM Antunes; José Gonçalves; Jorge Gominho; Eugenia Gallardo; Ofélia Anjos. "First
Chemical Profile Analysis of Acacia Pods". Plants (2023): https://www.mdpi.com/2223-7747/12/19/3486.
10.3390/plants12193486
- Soraia Pedro; Carlos A. L. Antunes; Carmo Horta; Pitacas, F.I. or Pitacas, I.; Joana Gonçalves; Jorge Gominho; Eugenia Gallardo;
Ofélia Anjos. "Characterization of Mineral Composition and Nutritional Value of Acacia Green Pods". Plants (2023):
https://www.mdpi.com/2223-7747/12/9/1853.
10.3390/plants12091853
- Soraia Pedro; Tiago Rosado; Celina Barroca; Duarte Neiva; Vanesa Alonso-Herranz; ANA GRADILLAS NICOLAS; Antonia Garcia; et
al. "Characterisation of the Phenolic Profile of Acacia retinodes and Acacia mearnsii Flowers’ Extracts". Plants
(2022): https://www.mdpi.com/2223-7747/11/11/1442.
10.3390/plants11111442
- Vanessa B. Paula; Soraia Pedro; Campos M. G.; Teresa Delgado; Letícia M. Estevinho; Ofélia Anjos. "Special Bioactivities of
Phenolics from Acacia dealbata L. with Potential for Dementia, Diabetes and Antimicrobial Treatments". Applied Sciences
(2022): https://www.mdpi.com/2076-3417/12/3/1022.
10.3390/app12031022
- Ofélia Anjos; ilda caldeira; Tiago Fernandes; Soraia Pedro; Cláudia Vitória; Oliveira-Alves, S.C.; Sofia Catarino; Sara Canas.
"PLS-R Calibration Models for Wine Spirit Volatile Phenols Prediction by Near-Infrared Spectroscopy". Sensors (2021):
https://www.mdpi.com/1424-8220/22/1/286.
10.3390/s22010286
- Débora Caramelo; Soraia Pedro; Hernâni Marques; Ana Y. Simão; Tiago Rosado; Celina Barroca; Jorge Gominho; Ofélia Anjos; Eugenia
Gallardo. "Insights into the Bioactivities and Chemical Analysis of Ailanthus altissima (Mill.) Swingle". Applied
Sciences (2021): https://www.mdpi.com/2076-3417/11/23/11331.
10.3390/app112311331
- Ofélia Anjos; Soraia Pedro; Débora Caramelo; Andreia Semedo; Carlos A. L. Antunes; Sara Canas; ilda caldeira. "Characterization
of a Spirit Beverage Produced with Strawberry Tree (Arbutus unedo L.) Fruit and Aged with Oak Wood at Laboratorial
Scale". Applied Sciences (2021): https://www.mdpi.com/2076-3417/11/11/5065.
10.3390/app11115065
- Anjos, Ofélia; Caldeira, Ilda; Pedro, Soraia Inês; Canas, Sara. "FT-Raman methodology applied to identify different ageing
stages of wine spirits". LWT 134 (2020): 110179. http://dx.doi.org/10.1016/j.lwt.2020.110179.
10.1016/j.lwt.2020.110179
- Pedro, Soraia I.; Coelho, Elisabete; Peres, Fátima; Machado, Ana; Rodrigues, António M.; Wessel, Dulcineia F.; Coimbra, Manuel
A.; Anjos, Ofélia. "Physicochemical Fingerprint of Pera Rocha do Oeste. A PDO Pear Native from Portugal". Foods 9 9
(2020): 1209. http://dx.doi.org/10.3390/foods9091209.
10.3390/foods9091209
- Anjos, Ofélia; Caldeira, Ilda; Roque, Rita; Pedro, Soraia I.; Lourenço, Sílvia; Canas, Sara. "Screening of Different Ageing
Technologies of Wine Spirit by Application of Near-Infrared (NIR) Spectroscopy and Volatile Quantification". Processes
8 6 (2020): 736. http://dx.doi.org/10.3390/pr8060736.
10.3390/pr8060736
- Anjos, Ofélia; Martínez Comesaña, Miguel; Caldeira, Ilda; Pedro, Soraia Inês; Eguía Oller, Pablo; Canas, Sara. "Application
of Functional Data Analysis and FTIR-ATR Spectroscopy to Discriminate Wine Spirits Ageing Technologies". Mathematics
8 6 (2020): 896. http://dx.doi.org/10.3390/math8060896.
10.3390/math8060896
- Coelho, Maria Teresa; Valério, Fátima Alexandra; Pedro, Soraia Inês; Anjos, Ofélia. "Application of FTIR-ATR to discriminate
peach nectars with higher and lower sugar contents". Brazilian Journal of Food Technology 23 (2020): http://dx.doi.org/10.1590/1981-6723.19418.
10.1590/1981-6723.19418
|